Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

Terápia (2012-2017)

Terápia
Filmadatlap
 
55
Szereplők
16
Vélemények
6
Képek
3
Videók

Galéria (6)

Mácsai Pál
Marus Dér
Marozsán Erika
Nagy Zsolt
Szamosi Zsófia
Mácsai Pál

Videók (3)

 
Alexa   2022. 02. 12.

legújabb vélemény

0

Nehezen emészthető, de tényleg egy terápia... Talán kell hozzá egy alaphangulat, különben élvezhetetlen. Viszont ha épp depressziós tüneteid vannak, nagyon is sok dolgon elgondolkoztat, akár hirtelen értelmét is láthatod a saját életedben megtörtént ... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 04. 15.

0
Bemutatkozik az új zsáner

Ismét csak gratulálni tudok a magyar HBO-nak, mert (én a Terápiát hagytam utoljára), az Aranyélet és a Társas játék után ismét bebizonyosodott, hogy a magyar sorozatoknak sem kell leragadnia a Barátok közt és a Jóban rosszban szintjén. Sőt! A Terápiá... teljes kritika»

 
Berto49   2019. 02. 13.

0
"Csak" párbeszéd, de micsoda drámák!

A 3. évadról írok, régebben láttam ugyan az előző kettőt, de ezek a részek tetszettek a leginkább. Az általam látott LEGJOBB magyar TV-sorozat! Az sem baj, hogy idegen ötlet alapján készült, hiszen hazai írók, rendezők, színészek munkája. Mácsai Pál akármelyik külföldi nagy sztár helyébe állhatna, fantasztikus teljesítményt nyújtott. A páciensek – egy kivételével – is nagyszerűek voltak. A kivétel Vilmányi Benett, akit sokszor alig értettem, meg az általa játszott Zsolt nevű figurával sem tudtam azonosulni. Nagy meglepetés volt Czintos József Sándorként, nála profibb színészt lámpással keresve se lehetne találni. Balsai Mónikát a szfinxes viselkedésével nagyon megkedveltem. Schell Judit és Udvaros Dorottya már régóta kedvenceim. Örültem, hogy Enyedi Ildikó lieblingje, Borbély A. csak egész kis szerepet kapott, mert attól a nőtől hidegrázást kapok. A sorozat végkicsengése eléggé pesszimista, András terápiás tevékenysége finoman fogalmazva nem a legsikeresebb. Kár, hogy valószínűleg nem lesz folytatása, de valami hasonlót lehetne tervezni.

 
Képkockák   2022. 01. 10.

0

Egy rész alapján mondhatom, hogy gyenge és egyáltalán nem valóságos, sőt egy valódi pszichológus mondta nekem, hogy több szakmai gond is van a történettel. Mácsai Pálért kár, mert kifejezetten jó színésznek tartom, de sokkal inkább néznék meg vele bármilyen noir nyomozós filmet vagy sorozatot, mint ezt az alkotást.

 
Gigi   2017. 01. 17.

0

Hatalmas kedvenc. Az elején nehezen rázódtam bele, nem láttam még hasonló témájú sorozatot, és az eredetit sem. Bár a magyar adaptációt végignézve úgy döntöttem, nem fogom megnézni az eredetit. Mácsai Pálnál hitelesebb és jobb színészt nem is tudnék ... több»

 
Zsceeeka   2017. 11. 22.

0

Újra elkezdtem nézni az 1. évadot, mert elég régen láttam és vissza kell rázódnom. A páromnak már akkoriban sem tetszett, először most is megkérdezte, hogy mi ez a a marhaság... Aztán csak leült nézni és változott a véleménye. Az első évad alapján én nagyon szerettem, szerintem a többiben sem fogok csalódni.

 
Loborg   2016. 05. 11.

0

Én ugyan nem láttam az " eredeti változatot" , de így is tetszik, bár még nem sok részt láttam, nem ismerhettük meg annyira a szereplőket ( még az első évadnál járok ) , de már elmondhatom, hogy a színészek játéka (1-2 kivételtől eltekintve ) tetszik, és egész jó kis magyar sorozat, ami ugye nem sok van.

 

Dargay András terápiás szobájában 3000 darab könyv található, amelynek nagy részét antikváriumból kölcsönözték, valamint a stábtagok is behozták saját könyveiket.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Stork Csaba, a film díszlettervezője az első évad forgatása alatt hunyt el, 57 éves korában.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A sorozat első évadát 93 napig forgatták, amelyből Mácsai Pál 91-en részt kellett vennie. Ez napi 10-12 órát vett igénybe, plusz a próbákat. A színésznek kb 800 oldalnyi szöveget kellett megtanulnia.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A színészek mellett a rendezőknek is castingon kellett részt venniük, amely során felkérték őket, hogy vázolják fel terveiket a sorozat megvalósítását illetően. Az első évadban ez alapján Enyedi Ildikóé és Gigor Attiláé lett a lehetőség.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Mácsai Pál a forgatás nagy részében a saját ruháit hordja. Ez a készítők szerint azért volt fontos, hogy komfortosan érezze magát a szerepben.

(ArpiHajdu és Réci)