Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
91
Filmadatlap
 
55
Szereplők
13
Vélemények
6
Képek
3
Videók
Terápia
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
imreacs82   2019. 09. 22.

legújabb vélemény

Elsőre megijedtem hogy túlságosan egysíkú lesz a film mivel csak abból áll hogy beszélgetnek ,szinte alig van egyéb jelenet de kellemesen csalódtam és 100 %-ig megvagyok vele elégedve.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 04. 15.

Bemutatkozik az új zsáner

Ismét csak gratulálni tudok a magyar HBO-nak, mert (én a Terápiát hagytam utoljára), az Aranyélet és a Társas játék után ismét bebizonyosodott, hogy a magyar sorozatoknak sem kell leragadnia a Barátok közt és a Jóban rosszban szintjén. Sőt! A Terápiával szinte egy új zsáner született, amivel biztos vagyok benne, hogy nem utoljára fogunk találkozni a tv képernyőjén. Bár tisztában vagyok vele, hogy a sorozat hozott sablonból dolgozik, azért nem kis dolog, hogy sikerült a magyar viszonyokra is átültetni a történetet, hazánkban ugyanis Amerikával ellentétben még nem annyira magától értetődő, hogy az emberek simán megnyílnak egy pszichológusnak, s egyáltalán mernek szakembert felkeresni, ha baj v... több»


 
Berto49   2019. 02. 13.

"Csak" párbeszéd, de micsoda drámák!

A 3. évadról írok, régebben láttam ugyan az előző kettőt, de ezek a részek tetszettek a leginkább. Az általam látott LEGJOBB magyar TV-sorozat! Az sem baj, hogy idegen ötlet alapján készült, hiszen hazai írók, rendezők, színészek munkája. Mácsai Pál akármelyik külföldi nagy sztár helyébe állhatna, fantasztikus teljesítményt nyújtott. A páciensek – egy kivételével – is nagyszerűek voltak. A kivétel Vilmányi Benett, akit sokszor alig értettem, meg az általa játszott Zsolt nevű figurával sem tudtam azonosulni. Nagy meglepetés volt Czintos József Sándorként, nála profibb színészt lámpással keresve se lehetne találni. Balsai Mónikát a szfinxes viselkedésével nagyon megkedveltem. Schell Judit és Udvaros Dorottya már régóta kedvenceim. Örültem, hogy Enyedi Ildikó lieblingje, Borbély A. csak egész kis szerepet kapott, mert attól a nőtől hidegrázást kapok. A sorozat végkicsengése eléggé pesszimista, András terápiás tevékenysége finoman fogalmazva nem a legsikeresebb. Kár, hogy valószínűleg nem lesz folytatása, de valami hasonlót lehetne tervezni.

 
Gigi   2017. 01. 17.

Hatalmas kedvenc. Az elején nehezen rázódtam bele, nem láttam még hasonló témájú sorozatot, és az eredetit sem. Bár a magyar adaptációt végignézve úgy döntöttem, nem fogom megnézni az eredetit. Mácsai Pálnál hitelesebb és jobb színészt nem is tudnék elképzelni a terapeuta szerepére, imádtam a játékát, ahogy azonosult a karakterrel. Néztem, és úgy éreztem, hogy én is ott ülök vele, és hat rám, és gyógyít, és tanít. Egyszerűen zseniális! A másik örök kedvenc Csákányi Eszter. Hálás vagyok, hogy ilyen színészeink vannak, és láthatom őket!

 
Zsceeeka   2017. 11. 22.

Újra elkezdtem nézni az 1. évadot, mert elég régen láttam és vissza kell rázódnom. A páromnak már akkoriban sem tetszett, először most is megkérdezte, hogy mi ez a a marhaság... Aztán csak leült nézni és változott a véleménye. Az első évad alapján én nagyon szerettem, szerintem a többiben sem fogok csalódni.

Mácsai Pál
Marus Dér
Marozsán Erika
Nagy Zsolt
Szamosi Zsófia
Mácsai Pál
 
Mindezen dícsérő szavaim ellenére tudom, hogy a mai, felpörgött világban nem mindenkinek lesz türelme egy olyan sorozatra, ahol csak beszélgetnek az emberek, és amiben igazából nincsenek hollywoodi fordulatok. Azt hiszem, valamennyire meg kell érni a Terápiához, hogy tudjuk értékelni azokat az életben hasznosítható értékeket, amiket közvetít.

A sorozat mindhárom évadának értékelése egységesen: 9/10 több»
 

Dargay András terápiás szobájában 3000 darab könyv található, amelynek nagy részét antikváriumból kölcsönözték, valamint a stábtagok is behozták saját könyveiket.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Stork Csaba, a film díszlettervezője az első évad forgatása alatt hunyt el, 57 éves korában.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A sorozat első évadát 93 napig forgatták, amelyből Mácsai Pál 91-en részt kellett vennie. Ez napi 10-12 órát vett igénybe, plusz a próbákat. A színésznek kb 800 oldalnyi szöveget kellett megtanulnia.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.