Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
93%

A vezércsel (2020)

The Queen's Gambit
Filmadatlap
 
29
Szereplők
15
Vélemények
10
Képek
2
Videók
 
szf   2021. 01. 07.

legújabb vélemény a nap véleménye

3
Sakk

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nagyon tetszett, hogy a kezdetektől jelen voltunk Beth életében. A melankolikus háttértörténet és az árvaházban zajló, ma már elképzelhetetlennek tartott körülmények nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy érdekeljen, mi lesz főhősünk sorsa a későbbiekben.... teljes kritika»

 
hp   2020. 12. 08.

3

Na az ilyen sorozatokra mondom én azt, hogy kielégítőek. Azt nem állítom, hogy kultsorozat lesz belőle, de minden ízében nagyon jól összerakott széria a zseniális Anya Taylor-Joy-jal a főszerepben. Érett alakítás, izgalmas rendezés és történetvezetés... több»


 
Dorkateo   2020. 10. 28.

3
Imádtam!!!

Elképesztően jó kis minisorozat. Nagyon régen szórakoztam ilyen jól. Nem vagyok nagy sorozat-fun, sőt! De ez a darab egyszerűen elképesztő. Nincs benne unalmas perc, pedig csak sakkoznak... Fogalmam sincs, ki ez a rendező, de számomra tökéletes, amit csinál. A színészek: egytől-egyig telitalálat, még a legkisebb szerepekben is. A kiskori szereplők is, nem csak a felnőtteket játszók. Egyáltalán nem értek az operatőri munkához, csak az tűnt fel egy idő után, hogy mindig az érzelmeimnek legjobban megfelelő kameramozgás, vágás, kép van. Mintha kitapogatták volna előre, mi zajlik majd bennem, amíg nézem. Az egyetlen apró bibi, hogy túl gyorsan történik a leszokás, azért az ilyesmi keményebb menet szokott lenni. De mentségükre szóljon, hogy ezt nem sok film tudja jól ábrázolni! Teljesen friss, mai a film, pedig jó 50 évvel korábban játszódik. Fantasztikusak az enteriőrök, na meg a ruhák. Ezt a látványt egy nőnek sem szabad kihagyni. Már csak a győzelem íze miatt sem :). Főhajtás a Polgár lányok előtt, ebben a filmben ők is benne vannak.

 
Robinson76   2020. 12. 21.

0
Ez a széria mindent visz

Nagyon szeretem a sakkot. Bár inkább csak játszani, mert nézni és elemezni nem. Abban már semmi érdekeset nem találtam...korábban... Ez a sorozat azonban tökélyre fejlesztette mindazt, amiért a sakkot szeretni lehet. Egyszerűen csak ott ragadtam előtte, és csak faltam és faltam. Kiváló történet, látványos és lenyűgöző látványvilág. Minden a helyén van, átgondolt és profin kivitelezett munka. Minderre tesznek még egy lapáttal a remek karakterek és a szenzációsat alakító főszereplő. Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a szériáról. De tudjátok mit? Inkább nézzétek meg!

 
belavagyok   2020. 11. 01.

0

Fantasztikus történet volt, csak ajánlai lehet. Anya Taylor-Joy remekül hozta a karaktert. Izgalma sorozat, pedig csak a sakkról szól.

 
myatom   2020. 12. 01.

0

Jogos a sorozat körüli hype, minden idők egyik legjobb, legélvezetesebb 10+/10-es minisorozata. Még az alapkönyv írója se gondolta volna, hogy filmrevihető, és tessék. Látszik, hogy apait-anyait beleraktak az alkotók a sorozatba. Nehéz kiemelni a leg... több»

 
pj19   2020. 11. 15.

0

Nagyon jó, és ami a lényeg, hiánypótló sorozat. Jó karakterek, érdekes történet. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Galéria (10)

Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy
Thomas Sangster
Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy
Thomas Sangster
Anya Taylor-Joy

Videók (2)

 

Nem kisebb név adta a sakkszakértői hátteret, mint Garry Kasparov, minden idők egyik legnagyobb hatású sakkozója.

(myatom )
 

A film igen kiváló zenéjét (OST, Soundtrack) a Pejtsik Péter (After Crying) vezényelte Budapest Art Orchestra szólaltatta meg.

(myatom )
 

A rendezés kapcsán a fejlesztés nagyon korai fázisában Heath Ledger neve is szóba került, ám hirtelen halála miatt ez meghiúsult.

(Varga_Júlia)
 
A vezércsel az utóbbi idők egyik legerősebb drámasorozata, mely remekül egyensúlyoz a magánélet, a sport és a társadalmi mondanivaló hármasában. Mindennek közepén pedig ott van Anya Taylor-Joy, aki végérvényesen bebizonyítja, hogy generációja egyik legtehetségesebb színésznője. több»
 
A Netflix szeptember végén mutatta be a The Queen’s Gambit – magyarul A vezércsel – minisorozat első előzetesét, amely ugyan már elsőre is érdekesnek tűnt, rendkívül furcsa volt, hogy a napjaink egyik legnagyobb reménységének tartott Anya-Taylor Joy-jal a főszerepben készült sorozat nem kapott túl nagy promót a streaming-szolgáltatótól. A sorozat megtekintése után viszont kijelenthető, hogy nem is követett el akkora hibát ezzel a Netflix, ugyanis a sorozat önnön jogán vált a szolgáltató egyik legnézettebb és legjobb sorozatává. És hogy miért? több»
 
Hogy összegezzem befogadói tapasztalatomat: a Vezércsel nézhető, sőt élvezhető sorozat, amely azonban éppen a sakk miatt komoly falkaparászáshoz vezethet. több»