Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
92%

A vezércsel (2020)

The Queen's Gambit
Filmadatlap
 
29
Szereplők
16
Vélemények
10
Képek
2
Videók

Galéria (10)

Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy
Thomas Sangster
Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy
Thomas Sangster
Anya Taylor-Joy

Videók (2)

 
Melinda   2021. 03. 12.

legújabb vélemény

0
Az egyik legjobb befektetés a Netflixes sorozatok közül

Számomra üdítő volt, hogy végre találtam egy sorozatot, ami miközben teljesen realisztikus, mégis kikapcsol és elfeledteti velem a külvilágot. Fantasztikusak a karakterek és a színészek, a sztori pedig fenomenális, azt hiszem, erre mondják azt, hogy egyszerű, de nagyszerű. A sakk világa egyébként teljesen távol áll tőlem, és sokáig ezért is vonakodtam megnézni, de abszolút megérte, még a játékhoz is meghozza a néző kedvét. A maga visszafogottságával és egyben extravaganciájával, a gyönyörű fényképezésével, látványvilágával, a kornak megfelelő csodás ruhakölteményeivel, csendes, de annál erősebb érzelmeivel nekem teljesen ellopta a szívemet.

 
szf   2021. 01. 07.

a nap véleménye

3
Sakk

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nagyon tetszett, hogy a kezdetektől jelen voltunk Beth életében. A melankolikus háttértörténet és az árvaházban zajló, ma már elképzelhetetlennek tartott körülmények nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy érdekeljen, mi lesz főhősünk sorsa a későbbiekben.... teljes kritika»

 
Dorkateo   2020. 10. 28.

4
Imádtam!!!

Elképesztően jó kis minisorozat. Nagyon régen szórakoztam ilyen jól. Nem vagyok nagy sorozat-fun, sőt! De ez a darab egyszerűen elképesztő. Nincs benne unalmas perc, pedig csak sakkoznak... Fogalmam sincs, ki ez a rendező, de számomra tökéletes, amit csinál. A színészek: egytől-egyig telitalálat, még a legkisebb szerepekben is. A kiskori szereplők is, nem csak a felnőtteket játszók. Egyáltalán nem értek az operatőri munkához, csak az tűnt fel egy idő után, hogy mindig az érzelmeimnek legjobban megfelelő kameramozgás, vágás, kép van. Mintha kitapogatták volna előre, mi zajlik majd bennem, amíg nézem. Az egyetlen apró bibi, hogy túl gyorsan történik a leszokás, azért az ilyesmi keményebb menet szokott lenni. De mentségükre szóljon, hogy ezt nem sok film tudja jól ábrázolni! Teljesen friss, mai a film, pedig jó 50 évvel korábban játszódik. Fantasztikusak az enteriőrök, na meg a ruhák. Ezt a látványt egy nőnek sem szabad kihagyni. Már csak a győzelem íze miatt sem :). Főhajtás a Polgár lányok előtt, ebben a filmben ők is benne vannak.

 
hp   2020. 12. 08.

3

Na az ilyen sorozatokra mondom én azt, hogy kielégítőek. Azt nem állítom, hogy kultsorozat lesz belőle, de minden ízében nagyon jól összerakott széria a zseniális Anya Taylor-Joy-jal a főszerepben. Érett alakítás, izgalmas rendezés és történetvezetés... több»

 
Zoltán384279   2020. 12. 15.

1
Sakk

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egy dolog miatt tettem be ezt a sorozatot a saját listába a Netflixen. Az pedig a sakk volt. A sztori egyáltalán nem érdekelt, csak kíváncsi voltam, hogy mit tudnak kihozni ebből a témából. Imádom a sakkot, de nem láttam még olyan filmet, ami erről s... teljes kritika»

 
Robinson76   2020. 12. 21.

0
Ez a széria mindent visz

Nagyon szeretem a sakkot. Bár inkább csak játszani, mert nézni és elemezni nem. Abban már semmi érdekeset nem találtam...korábban... Ez a sorozat azonban tökélyre fejlesztette mindazt, amiért a sakkot szeretni lehet. Egyszerűen csak ott ragadtam előtte, és csak faltam és faltam. Kiváló történet, látványos és lenyűgöző látványvilág. Minden a helyén van, átgondolt és profin kivitelezett munka. Minderre tesznek még egy lapáttal a remek karakterek és a szenzációsat alakító főszereplő. Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a szériáról. De tudjátok mit? Inkább nézzétek meg!

 
belavagyok   2020. 11. 01.

0

Fantasztikus történet volt, csak ajánlai lehet. Anya Taylor-Joy remekül hozta a karaktert. Izgalma sorozat, pedig csak a sakkról szól.

 

Allan Scottnak már Anya Taylor-Joy születése előtt 3 évvel megvoltak a regény megfilmesítésének jogai.

(jakedave)
 

Anya Taylor-Joy a sorozatban szörnyű akcentussal szólal meg spanyolul, holott a való életben folyékonyan beszéli a nyelvet (részben Argentínában nőtt fel).

(jakedave)
 

Walter Tevis regénye csak a kiadás után 37 évvel vált a New York Times bestseller regényévé, mindezt persze a sorozatnak köszönhetően.

(jakedave)
 

Marcin Dorocinski, aki Vasily Borgovot, az orosz sakkmestert alakítja, valójában lengyel.

(jakedave)
 

A sakkra vonatkozó Google-keresések megduplázódtak a sorozat megjelenése után.

(jakedave)
 
A vezércsel az utóbbi idők egyik legerősebb drámasorozata, mely remekül egyensúlyoz a magánélet, a sport és a társadalmi mondanivaló hármasában. Mindennek közepén pedig ott van Anya Taylor-Joy, aki végérvényesen bebizonyítja, hogy generációja egyik legtehetségesebb színésznője. több»
 
A Netflix szeptember végén mutatta be a The Queen’s Gambit – magyarul A vezércsel – minisorozat első előzetesét, amely ugyan már elsőre is érdekesnek tűnt, rendkívül furcsa volt, hogy a napjaink egyik legnagyobb reménységének tartott Anya-Taylor Joy-jal a főszerepben készült sorozat nem kapott túl nagy promót a streaming-szolgáltatótól. A sorozat megtekintése után viszont kijelenthető, hogy nem is követett el akkora hibát ezzel a Netflix, ugyanis a sorozat önnön jogán vált a szolgáltató egyik legnézettebb és legjobb sorozatává. És hogy miért? több»
 
Hogy összegezzem befogadói tapasztalatomat: a Vezércsel nézhető, sőt élvezhető sorozat, amely azonban éppen a sakk miatt komoly falkaparászáshoz vezethet. több»