Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
92%

A vezércsel (2020)

The Queen's Gambit
Filmadatlap
 
29
Szereplők
21
Vélemények
10
Képek
2
Videók

Galéria (10)

Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy
Thomas Sangster
Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy
Thomas Sangster
Anya Taylor-Joy

Videók (2)

 
HannaK   2021. 12. 11.

legújabb vélemény

0

Zseniális sorozat, amelynek a képi világa a fotelbe szegez és a története odabilincsel. Szóval nem menekülsz előle.

 
szf   2021. 01. 07.

a nap véleménye

3
Sakk

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nagyon tetszett, hogy a kezdetektől jelen voltunk Beth életében. A melankolikus háttértörténet és az árvaházban zajló, ma már elképzelhetetlennek tartott körülmények nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy érdekeljen, mi lesz főhősünk sorsa a későbbiekben.... teljes kritika»

 
Dorkateo   2020. 10. 28.

5
Imádtam!!!

Elképesztően jó kis minisorozat. Nagyon régen szórakoztam ilyen jól. Nem vagyok nagy sorozat-fun, sőt! De ez a darab egyszerűen elképesztő. Nincs benne unalmas perc, pedig csak sakkoznak... Fogalmam sincs, ki ez a rendező, de számomra tökéletes, amit csinál. A színészek: egytől-egyig telitalálat, még a legkisebb szerepekben is. A kiskori szereplők is, nem csak a felnőtteket játszók. Egyáltalán nem értek az operatőri munkához, csak az tűnt fel egy idő után, hogy mindig az érzelmeimnek legjobban megfelelő kameramozgás, vágás, kép van. Mintha kitapogatták volna előre, mi zajlik majd bennem, amíg nézem. Az egyetlen apró bibi, hogy túl gyorsan történik a leszokás, azért az ilyesmi keményebb menet szokott lenni. De mentségükre szóljon, hogy ezt nem sok film tudja jól ábrázolni! Teljesen friss, mai a film, pedig jó 50 évvel korábban játszódik. Fantasztikusak az enteriőrök, na meg a ruhák. Ezt a látványt egy nőnek sem szabad kihagyni. Már csak a győzelem íze miatt sem :). Főhajtás a Polgár lányok előtt, ebben a filmben ők is benne vannak.

 
Spidey   2021. 10. 26.

6

Ha valaki azt mondja nekem pár éve, hogy pont egy sakkos sorozatért fogok rajongani, biztos elküldtem volna a sárgaköves úton. :D Zseniális és letaglózó. Végigizgultam az egészet, hogy vajon mi lesz a nő sorsa. Anya Taylor-Joy rendkívül sokat hozzáad... több»

1
 
TomÁcs   2021. 10. 12.

2

Ki gondolná, hogy a sakkról, értitek, a sakkról ilyen sorozatot lehet készíteni. Azt mindig is tudtam, hogy Anya Taylor-Joy remek színésznő, de végre egy remek szerep is megtalálta. Már a legelején beszippant a sorozat, és nem is enged el.

 
hp   2020. 12. 08.

3

Na az ilyen sorozatokra mondom én azt, hogy kielégítőek. Azt nem állítom, hogy kultsorozat lesz belőle, de minden ízében nagyon jól összerakott széria a zseniális Anya Taylor-Joy-jal a főszerepben. Érett alakítás, izgalmas rendezés és történetvezetés... több»

 
szaka123   2021. 10. 28.

3

Nem is gondoltam volna, hogy a sakkról is lehet ennyire izgalmas, fordulatos sorozatot készíteni. Nagyon jól megírt sztori, végig leköt, és várod, hogy mit hoz a folytatás. Nagyon jól eltalálták a színésznőt is, sokat hozzátesz az ő játéka ehhez a si... több»

 

Nona Gaprindasvili sakkmesternő ötmillió dolláros kártérítési keresetet nyújtott be a Netflix ellen, mert valótlanul azt állította a sorozat, hogy ő csupán női világbajnok volt, férfiakkal sosem sakkozott, holott valójában sokat le is győzött.

(Spidey)
 

A forgatás Berlinben és a kanadai Cambridge-ben zajlott.

(qwer)
 

Allan Scottnak már Anya Taylor-Joy születése előtt 3 évvel megvoltak a regény megfilmesítésének jogai.

(jakedave)
 

Anya Taylor-Joy a sorozatban szörnyű akcentussal szólal meg spanyolul, holott a való életben folyékonyan beszéli a nyelvet (részben Argentínában nőtt fel).

(jakedave)
 

Walter Tevis regénye csak a kiadás után 37 évvel vált a New York Times bestseller regényévé, mindezt persze a sorozatnak köszönhetően.

(jakedave)
 
A vezércsel az utóbbi idők egyik legerősebb drámasorozata, mely remekül egyensúlyoz a magánélet, a sport és a társadalmi mondanivaló hármasában. Mindennek közepén pedig ott van Anya Taylor-Joy, aki végérvényesen bebizonyítja, hogy generációja egyik legtehetségesebb színésznője. több»
 
A Netflix szeptember végén mutatta be a The Queen’s Gambit – magyarul A vezércsel – minisorozat első előzetesét, amely ugyan már elsőre is érdekesnek tűnt, rendkívül furcsa volt, hogy a napjaink egyik legnagyobb reménységének tartott Anya-Taylor Joy-jal a főszerepben készült sorozat nem kapott túl nagy promót a streaming-szolgáltatótól. A sorozat megtekintése után viszont kijelenthető, hogy nem is követett el akkora hibát ezzel a Netflix, ugyanis a sorozat önnön jogán vált a szolgáltató egyik legnézettebb és legjobb sorozatává. És hogy miért? több»
 
Hogy összegezzem befogadói tapasztalatomat: a Vezércsel nézhető, sőt élvezhető sorozat, amely azonban éppen a sakk miatt komoly falkaparászáshoz vezethet. több»