Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
92%

A vezércsel (2020)

The Queen's Gambit
Filmadatlap
 
29
Szereplők
30
Vélemények
10
Képek
2
Videók

Vélemények: A vezércsel (2020)

 
MP170506   2022. 04. 30.

legújabb vélemény

0

Kiváló sorozat. Kételkedtem az elején, hogy egy sakkról szóló sorozat le fog kötni, de sikerült neki. Nagyon jól összerakták, Anya alakítása remek volt!

 
szf   2021. 01. 07.

a nap véleménye

4
Sakk

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nagyon tetszett, hogy a kezdetektől jelen voltunk Beth életében. A melankolikus háttértörténet és az árvaházban zajló, ma már elképzelhetetlennek tartott körülmények nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy érdekeljen, mi lesz főhősünk sorsa a későbbiekben.... teljes kritika»


 
Periodista   2022. 02. 11.

12
Az utóbbi 1-2 év legjobb sorozata

Nagyon tetszett és elvarázsolt. Egészen más szemmel nézem már a sakkozókat, sőt újra kedvet kaptam játszani is. A Gyilkosság lólépésben óta a legjobb film a sakkozásról. Nálam 100%-ot kap.

 
Filmflash   2022. 02. 11.

11
Kedvenc sorozat

A Vezércsel (The Queens Gambit) lett a kedvenc sorozatom. Scott Frank bebizonyította, hogy most már nem csak kitűnő forgatókönyvíróként, de remek rendezőként is számolni kell vele. Zseniális a történetvezetés, és le a kalappal a különleges szemű és gyönyörű Anya Taylor-Joy előtt is. Értékelésem 95%. 5 százalék levonás a felesleges jelenetek miatt és a néhol fellelhető irracionalitásért.

1
 
Filmekroviden.blog.hu   2022. 02. 11.

10
Egy megérdemelten díjazott sorozat: A vezércsel

Két Golden Globe- és egy Emmy-díj nagyon szép teljesítmény, amiért kétségtelenül elismerés jár az ifjú Anya Taylor-Joy számára és Scott Frank rendezőnek is. Akár Oscar magasságokba is emelkedhet, bár tény, hogy az utóbbi években az Oscar valódi értéke erősen lecsökkent.

 
Coyote   2022. 02. 11.

9
A legjobb sakkfilm

A legjobb sakkfilm és életrajzi dráma. Nagyon tetszett. Le a kalappal Anya Taylor-Joy előtt, és minden elismerés Scott Frank rendezőnek. Nálam ez a sorozat 90%-os.

 
Harper   2022. 02. 09.

8
Meglepően jó

Scott Frank élő példája annak, hogy a forgatókönyvírókból kiváló rendezők lehetnek, amit most A vezércsel című, Golden Globe- és Emmy-díjas sorozat is bizonyít. Ez a film ugyanis zseniális, remek sztorival és kiemelkedő karakterteremtéssel. Bár a központi figura, Beth Harmon kitalált karakter, ez a tény semmit nem von le abból a különleges helyzetkialakításból, hogy az 50-es és 60-as években hogyan boldogulhat egy nő a világ sakkélvonalában. Maximális elismerés jár Anya Taylor-Joy különleges alakításának, akinek játéka elképesztően jó. Értékelésem: 85%.

 
Spidey   2021. 10. 26.

7

Ha valaki azt mondja nekem pár éve, hogy pont egy sakkos sorozatért fogok rajongani, biztos elküldtem volna a sárgaköves úton. :D Zseniális és letaglózó. Végigizgultam az egészet, hogy vajon mi lesz a nő sorsa. Anya Taylor-Joy rendkívül sokat hozzáad... több»

2
 
Dorkateo   2020. 10. 28.

6
Imádtam!!!

Elképesztően jó kis minisorozat. Nagyon régen szórakoztam ilyen jól. Nem vagyok nagy sorozat-fun, sőt! De ez a darab egyszerűen elképesztő. Nincs benne unalmas perc, pedig csak sakkoznak... Fogalmam sincs, ki ez a rendező, de számomra tökéletes, amit csinál. A színészek: egytől-egyig telitalálat, még a legkisebb szerepekben is. A kiskori szereplők is, nem csak a felnőtteket játszók. Egyáltalán nem értek az operatőri munkához, csak az tűnt fel egy idő után, hogy mindig az érzelmeimnek legjobban megfelelő kameramozgás, vágás, kép van. Mintha kitapogatták volna előre, mi zajlik majd bennem, amíg nézem. Az egyetlen apró bibi, hogy túl gyorsan történik a leszokás, azért az ilyesmi keményebb menet szokott lenni. De mentségükre szóljon, hogy ezt nem sok film tudja jól ábrázolni! Teljesen friss, mai a film, pedig jó 50 évvel korábban játszódik. Fantasztikusak az enteriőrök, na meg a ruhák. Ezt a látványt egy nőnek sem szabad kihagyni. Már csak a győzelem íze miatt sem :). Főhajtás a Polgár lányok előtt, ebben a filmben ők is benne vannak.

 
hp   2020. 12. 08.

4

Na az ilyen sorozatokra mondom én azt, hogy kielégítőek. Azt nem állítom, hogy kultsorozat lesz belőle, de minden ízében nagyon jól összerakott széria a zseniális Anya Taylor-Joy-jal a főszerepben. Érett alakítás, izgalmas rendezés és történetvezetés... több»

 
szaka123   2021. 10. 28.

4

Nem is gondoltam volna, hogy a sakkról is lehet ennyire izgalmas, fordulatos sorozatot készíteni. Nagyon jól megírt sztori, végig leköt, és várod, hogy mit hoz a folytatás. Nagyon jól eltalálták a színésznőt is, sokat hozzátesz az ő játéka ehhez a si... több»

 
Csillagpor   2022. 01. 31.

4

Az elején a gyerekkor kissé lassan indult be, de nagyon jó kis sorozat kerekedett belőle. A végén már sajnáltam, hogy nem tudunk meg többet folytatólagosan a végső győzelme után. A korhű ruhákon meg csak bámultam, hogy milyen jól passzol és jól áll a színésznőnek.

 
TomÁcs   2021. 10. 12.

3

Ki gondolná, hogy a sakkról, értitek, a sakkról ilyen sorozatot lehet készíteni. Azt mindig is tudtam, hogy Anya Taylor-Joy remek színésznő, de végre egy remek szerep is megtalálta. Már a legelején beszippant a sorozat, és nem is enged el.

 
Zoltán384279   2020. 12. 15.

2
Sakk

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egy dolog miatt tettem be ezt a sorozatot a saját listába a Netflixen. Az pedig a sakk volt. A sztori egyáltalán nem érdekelt, csak kíváncsi voltam, hogy mit tudnak kihozni ebből a témából. Imádom a sakkot, de nem láttam még olyan filmet, ami erről s... teljes kritika»

1
 
Annuska   2021. 10. 28.

2

Nagyon egyben van ez az évad. Hihetetlenül mély és izgalmas, pedig nem világmegváltó dolgok kerültek a középpontba.

 
Robinson76   2020. 12. 21.

1
Ez a széria mindent visz

Nagyon szeretem a sakkot. Bár inkább csak játszani, mert nézni és elemezni nem. Abban már semmi érdekeset nem találtam...korábban... Ez a sorozat azonban tökélyre fejlesztette mindazt, amiért a sakkot szeretni lehet. Egyszerűen csak ott ragadtam előtte, és csak faltam és faltam. Kiváló történet, látványos és lenyűgöző látványvilág. Minden a helyén van, átgondolt és profin kivitelezett munka. Minderre tesznek még egy lapáttal a remek karakterek és a szenzációsat alakító főszereplő. Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a szériáról. De tudjátok mit? Inkább nézzétek meg!

 
Szivárvány1   2022. 01. 31.

1

Meglepően izgi volt egy sakkos témához képest. Kár, hogy nincs folytatás.

 
myatom   2020. 12. 01.

1

Jogos a sorozat körüli hype, minden idők egyik legjobb, legélvezetesebb 10+/10-es minisorozata. Még az alapkönyv írója se gondolta volna, hogy filmrevihető, és tessék. Látszik, hogy apait-anyait beleraktak az alkotók a sorozatba. Nehéz kiemelni a leg... több»

 
belavagyok   2020. 11. 01.

1

Fantasztikus történet volt, csak ajánlai lehet. Anya Taylor-Joy remekül hozta a karaktert. Izgalma sorozat, pedig csak a sakkról szól.

 
Melinda   2021. 03. 12.

1
Az egyik legjobb befektetés a Netflixes sorozatok közül

Számomra üdítő volt, hogy végre találtam egy sorozatot, ami miközben teljesen realisztikus, mégis kikapcsol és elfeledteti velem a külvilágot. Fantasztikusak a karakterek és a színészek, a sztori pedig fenomenális, azt hiszem, erre mondják azt, hogy egyszerű, de nagyszerű. A sakk világa egyébként teljesen távol áll tőlem, és sokáig ezért is vonakodtam megnézni, de abszolút megérte, még a játékhoz is meghozza a néző kedvét. A maga visszafogottságával és egyben extravaganciájával, a gyönyörű fényképezésével, látványvilágával, a kornak megfelelő csodás ruhakölteményeivel, csendes, de annál erősebb érzelmeivel nekem teljesen ellopta a szívemet.

 
HannaK   2021. 12. 11.

1

Zseniális sorozat, amelynek a képi világa a fotelbe szegez és a története odabilincsel. Szóval nem menekülsz előle.

 
pj19   2020. 11. 15.

1

Nagyon jó, és ami a lényeg, hiánypótló sorozat. Jó karakterek, érdekes történet. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

 
Attila   2020. 12. 20.

1

Egyszerűen kifogástalan a film, Anya brutál jól játsza a szerepet, szerintem jövőre a világ legjobb színésznői között lesz. A kivitelezés profi, az, hogy fejben játssza a játékot, a plafonra kivetítve gondolatait, egyszerűen lenyűgöző, kár, hogy mini... több»

 
vadmeggymag   2020. 11. 20.

1
Meseszerű kliségyűjtemény

Nagyjából ezzel a két szóval össze is foglaltam a véleményemet. Kétdimenziós szereplők egy túl szép díszletben. Semmit nem vesztesz, ha nem nézed meg, de el lehet vele ütni egy-két unalmas estét.

 
Vuk   2020. 10. 25.

1

Szuper minisorozat. Csak annyit vár az ember, hogy legyen még belőle 7 rész. Jó a történet, érzékeny a színészi játék, és nagyon profi az egész látvány.

 
zeus1000   2020. 10. 24.

1

Végre egy sztori, ami beszippant és nem ereszt, lebilincsel az elejétől a végéig. Esélyesnek tartom, hogy még díjat is kapjon!

 
Krecska Judit   2020. 10. 28.

2
Még sok ilyet!

Remek sorozat, imádtam minden percét. Mindenkinek látnia kell!

 
UmpaLumpa   2020. 10. 23.

1

Az elmúlt idők egyik legjobb sorozata, eredeti, szép, okos és nagyon ügyesen megtervezett. Rossz időben tökéletes arra, hogy egyben végignézzük.

 
tucilaci   2020. 11. 01.

1

Zseniális. Főleg az utolsó rész.

 
Solidly   2022. 03. 09.

0

Nagyon tetszett . Egészen más szemmel nézem már a sakkozókat. Lekötötte végig a figyelmem.