Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
92%

A vezércsel (2020)

The Queen's Gambit
Filmadatlap
 
29
Szereplők
16
Vélemények
10
Képek
2
Videók

Vélemények: A vezércsel (2020)

 
Melinda   2021. 03. 12.

legújabb vélemény

0
Az egyik legjobb befektetés a Netflixes sorozatok közül

Számomra üdítő volt, hogy végre találtam egy sorozatot, ami miközben teljesen realisztikus, mégis kikapcsol és elfeledteti velem a külvilágot. Fantasztikusak a karakterek és a színészek, a sztori pedig fenomenális, azt hiszem, erre mondják azt, hogy egyszerű, de nagyszerű. A sakk világa egyébként teljesen távol áll tőlem, és sokáig ezért is vonakodtam megnézni, de abszolút megérte, még a játékhoz is meghozza a néző kedvét. A maga visszafogottságával és egyben extravaganciájával, a gyönyörű fényképezésével, látványvilágával, a kornak megfelelő csodás ruhakölteményeivel, csendes, de annál erősebb érzelmeivel nekem teljesen ellopta a szívemet.

 
szf   2021. 01. 07.

a nap véleménye

3
Sakk

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nagyon tetszett, hogy a kezdetektől jelen voltunk Beth életében. A melankolikus háttértörténet és az árvaházban zajló, ma már elképzelhetetlennek tartott körülmények nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy érdekeljen, mi lesz főhősünk sorsa a későbbiekben.... teljes kritika»


 
Dorkateo   2020. 10. 28.

4
Imádtam!!!

Elképesztően jó kis minisorozat. Nagyon régen szórakoztam ilyen jól. Nem vagyok nagy sorozat-fun, sőt! De ez a darab egyszerűen elképesztő. Nincs benne unalmas perc, pedig csak sakkoznak... Fogalmam sincs, ki ez a rendező, de számomra tökéletes, amit csinál. A színészek: egytől-egyig telitalálat, még a legkisebb szerepekben is. A kiskori szereplők is, nem csak a felnőtteket játszók. Egyáltalán nem értek az operatőri munkához, csak az tűnt fel egy idő után, hogy mindig az érzelmeimnek legjobban megfelelő kameramozgás, vágás, kép van. Mintha kitapogatták volna előre, mi zajlik majd bennem, amíg nézem. Az egyetlen apró bibi, hogy túl gyorsan történik a leszokás, azért az ilyesmi keményebb menet szokott lenni. De mentségükre szóljon, hogy ezt nem sok film tudja jól ábrázolni! Teljesen friss, mai a film, pedig jó 50 évvel korábban játszódik. Fantasztikusak az enteriőrök, na meg a ruhák. Ezt a látványt egy nőnek sem szabad kihagyni. Már csak a győzelem íze miatt sem :). Főhajtás a Polgár lányok előtt, ebben a filmben ők is benne vannak.

 
hp   2020. 12. 08.

3

Na az ilyen sorozatokra mondom én azt, hogy kielégítőek. Azt nem állítom, hogy kultsorozat lesz belőle, de minden ízében nagyon jól összerakott széria a zseniális Anya Taylor-Joy-jal a főszerepben. Érett alakítás, izgalmas rendezés és történetvezetés... több»

 
Robinson76   2020. 12. 21.

0
Ez a széria mindent visz

Nagyon szeretem a sakkot. Bár inkább csak játszani, mert nézni és elemezni nem. Abban már semmi érdekeset nem találtam...korábban... Ez a sorozat azonban tökélyre fejlesztette mindazt, amiért a sakkot szeretni lehet. Egyszerűen csak ott ragadtam előtte, és csak faltam és faltam. Kiváló történet, látványos és lenyűgöző látványvilág. Minden a helyén van, átgondolt és profin kivitelezett munka. Minderre tesznek még egy lapáttal a remek karakterek és a szenzációsat alakító főszereplő. Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a szériáról. De tudjátok mit? Inkább nézzétek meg!

 
belavagyok   2020. 11. 01.

0

Fantasztikus történet volt, csak ajánlai lehet. Anya Taylor-Joy remekül hozta a karaktert. Izgalma sorozat, pedig csak a sakkról szól.

 
myatom   2020. 12. 01.

0

Jogos a sorozat körüli hype, minden idők egyik legjobb, legélvezetesebb 10+/10-es minisorozata. Még az alapkönyv írója se gondolta volna, hogy filmrevihető, és tessék. Látszik, hogy apait-anyait beleraktak az alkotók a sorozatba. Nehéz kiemelni a leg... több»

 
Zoltán384279   2020. 12. 15.

1
Sakk

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egy dolog miatt tettem be ezt a sorozatot a saját listába a Netflixen. Az pedig a sakk volt. A sztori egyáltalán nem érdekelt, csak kíváncsi voltam, hogy mit tudnak kihozni ebből a témából. Imádom a sakkot, de nem láttam még olyan filmet, ami erről s... teljes kritika»

 
pj19   2020. 11. 15.

0

Nagyon jó, és ami a lényeg, hiánypótló sorozat. Jó karakterek, érdekes történet. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

 
Attila   2020. 12. 20.

0

Egyszerűen kifogástalan a film, Anya brutál jól játsza a szerepet, szerintem jövőre a világ legjobb színésznői között lesz. A kivitelezés profi, az, hogy fejben játssza a játékot, a plafonra kivetítve gondolatait, egyszerűen lenyűgöző, kár, hogy mini... több»

 
Krecska Judit   2020. 10. 28.

1
Még sok ilyet!

Remek sorozat, imádtam minden percét. Mindenkinek látnia kell!

 
vadmeggymag   2020. 11. 20.

0
Meseszerű kliségyűjtemény

Nagyjából ezzel a két szóval össze is foglaltam a véleményemet. Kétdimenziós szereplők egy túl szép díszletben. Semmit nem vesztesz, ha nem nézed meg, de el lehet vele ütni egy-két unalmas estét.

 
tucilaci   2020. 11. 01.

0

Zseniális. Főleg az utolsó rész.

 
Vuk   2020. 10. 25.

0

Szuper minisorozat. Csak annyit vár az ember, hogy legyen még belőle 7 rész. Jó a történet, érzékeny a színészi játék, és nagyon profi az egész látvány.

 
zeus1000   2020. 10. 24.

0

Végre egy sztori, ami beszippant és nem ereszt, lebilincsel az elejétől a végéig. Esélyesnek tartom, hogy még díjat is kapjon!

 
UmpaLumpa   2020. 10. 23.

0

Az elmúlt idők egyik legjobb sorozata, eredeti, szép, okos és nagyon ügyesen megtervezett. Rossz időben tökéletes arra, hogy egyben végignézzük.