2021.01.07 22:18 szf Olvasottság: 392x
4

Sakk

Nagyon tetszett, hogy a kezdetektől jelen voltunk Beth életében. A melankolikus háttértörténet és az árvaházban zajló, ma már elképzelhetetlennek tartott körülmények nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy érdekeljen, mi lesz főhősünk sorsa a későbbiekben. Tetszett, hogy egyáltalán nem volt idilli, életszerű szereplőket kaptunk, senkire sem lehetett ráhúzni a jó- vagy rosszfiú karakterét. Mindenki tett jó és rossz dolgokat, köztük a főszereplőnk is, de maximálisan meg tudtuk érteni őt a mélypontjai legmélyebb mocskaiban is, de ha nem is értettük meg, szimpatizáltunk vele, sajnáltuk.

Ami a legérdekesebb volt számomra, hogy Beth minden egyes férfival való kapcsolata a sakk köré épült, ez akkor tetőződött, amikor az egyik bajnokkal, akivel már együtt élt egy ideje, lefeküdtek, de a férfi az aktus után is csak arról volt képes beszélni, milyen lépésekkel tudná legyőzni ellenfelét. Sajnáltam, hogy senki számára nem volt több egy világbajnoknál, de mivel az élete nagy részét a sakk és a pirulák tették ki (később csatlakozott az alkohol is), ez nem is meglepő. A szerelmi szál szerintem abszolút jó irányba ment el, nem volt benne egyetlen nyálas jelenet sem, de azért kaphattunk egy kis plátói szerelmet, szerintem ez egy ilyen történetbe kell is.

Sakk

Örülök, hogy nincs belőle több évad, hiszen ezt a történetet felesleges lenne tovább ragozni, hét részben tökéletesen elmondta azt, amit el kellett. Sakk laikusoknak is ajánlom, mert – bár e köré épül – abszolút nem kell értenünk hozzá ahhoz, hogy megértsük és átéljük ezt a drámát. 2020 kicsit jobb lett ettől a sorozattól.

dráma

Egy árva sakkzseni a hidegháborús érában a függőségével küzdve azért harcol, hogy a világ legjobb sakkozója váljék belőle.  több»

4