Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
81%

Passió (2004)

The Passion of the Christ
Filmadatlap
 
29
Szereplők
16
Vélemények
9
Képek
1
Videók
Passió
 
BalogJoe   2020. 08. 22.

legújabb vélemény

Pfffú!

Brutális film, minden értemben, de leginkább lelkileg! A témáját nem kell elemezni: János evangéliuma. A melgibsoni képrevitelt sokan vitatják, szerintem, zseniális! Nyers, de "IGAZ"". Mást azért nem írok, mert nem akarom, hogy letiltatsanak a velem nem egyetértők... Szigorúan, csak a témát komolyanvevőknek ajánlom a filmet!

 
GedyPapa   2017. 03. 05.

Lehet bántani és kritizálni a Passiót, de az elvitathatatlan tőle, hogy a nagypénteki misztériumot így még egy film se adta vissza. Egy mezei halandónak és egy mélyen hívőnek is ugyanazt adhatja. Ráeszmélést arra, hogy Krisztus mekkora áldozatot vállalt a bűneinkért a kereszten!


 
HETEDIK   2019. 04. 20.

Mel Gibson mellékesbe rendez néha filmet is, de amikor így tesz, az mindig maradandó alkotás lesz. A Passio is az lett, mert az erőszak ilyen nyers ábrázolására nem sokan képesek, Gibson igen. Vonzódik a történelmi témákhoz, és nem fukarkodik sohasem... több»

 
NGN   2020. 04. 14.

A Golgota-hegy felé vezető út szenvedésekkel van kikövezve

Sok Jézusról szóló film létezik, vannak, amelyek az egész életét végigkísérik, és vannak, amik egy szeletét mutatják be a csodálatos tetteinek, vagy éppen az utolsó óráit a keresztre feszítése előtt. A Passió ez utóbbi kategóriába tartozik. Mel Gib... teljes kritika»

 
Ms. Akárki   2019. 05. 12.

Hát ez sajnos ritka rossz volt. A színészi alakítások zseniálisak, de kb minden más élvezhetetlen, főleg az miatt hogy így elhúzták benne fölöslegesen a dolgokat. Hiteles, de rosszul építették fel az egészet, legalábbis számomra ez így nem volt élvezhető.

 
BoBamburg   2020. 04. 27.

Szép és egyben megrázó történet Jézus szenvedéseiről. Nem az a tipikus film, amit az ember újra és újra elvővesz húsvétkor vagy szenteste, de egyszer mindenképp érdemes megnézni.

 
Filmelemző   2018. 05. 07.

Szerintem igenis hiánypótló mű. Mel Gibson hihetetlen filmet készített. Jézus halálának története a kereszténység alaptétele, annak minden részlete fontos. Ez a film annyira realisztikus, hogy szinte letaglózza a nézőt. Érdekes, hogy mennyire precíz ... több»

 

A Jézust alakító Jim Caviezel mélyen vallásos, aminek szerepe volt a karakter elvállalásában és abban is, hogy rá esett a választás.

(Harper )
 

Jim Caviezel abban a jelenetben, melyben Jézusként a Golgota hegyre kell felcipelnie keresztjét, valójában egy 60 kg súlyú keresztfát cipel a vállán. Ráadásul ezt sérült vállal teljesitette.

(Filmelemző)
 

A film végén utalás történik a feltámadásra.

(HETEDIK )
 

A filmben megelevenedik az utolsó vacsora.

(HETEDIK )
 

Caviezel és Gibson első közös filmje.

(HETEDIK )
 

Jim Caviezelt a forgatás során órákig sminkelték.

(HETEDIK )
 

A filmet több országban betiltották.

(HETEDIK )
 

A film óriási botrányt kavart az egyházban.

(HETEDIK )
 

2004-ben a 5. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

2004-ben a 5. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.