Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

Passió (2004)

The Passion of the Christ
Filmadatlap
 
29
Szereplők
17
Vélemények
9
Képek
1
Videók

Galéria (9)

Videók (1)

 
Di Canio   2021. 07. 20.

legújabb vélemény

0

Kicsit misztikus lett a vége, de amúgy mindegy, hívő valaki vagy nem, ennyi szenvedés biztos megérinti.

 
HE7EDIK   2019. 04. 20.

0

Mel Gibson mellékesbe rendez néha filmet is, de amikor így tesz, az mindig maradandó alkotás lesz. A Passio is az lett, mert az erőszak ilyen nyers ábrázolására nem sokan képesek, Gibson igen. Vonzódik a történelmi témákhoz, és nem fukarkodik sohasem... több»

 
GedyPapa   2017. 03. 05.

0

Lehet bántani és kritizálni a Passiót, de az elvitathatatlan tőle, hogy a nagypénteki misztériumot így még egy film se adta vissza. Egy mezei halandónak és egy mélyen hívőnek is ugyanazt adhatja. Ráeszmélést arra, hogy Krisztus mekkora áldozatot vállalt a bűneinkért a kereszten!

 
Ms. Akárki   2019. 05. 12.

0

Hát ez sajnos ritka rossz volt. A színészi alakítások zseniálisak, de kb minden más élvezhetetlen, főleg az miatt hogy így elhúzták benne fölöslegesen a dolgokat. Hiteles, de rosszul építették fel az egészet, legalábbis számomra ez így nem volt élvezhető.

 
BoBamburg   2020. 04. 27.

0

Szép és egyben megrázó történet Jézus szenvedéseiről. Nem az a tipikus film, amit az ember újra és újra elvővesz húsvétkor vagy szenteste, de egyszer mindenképp érdemes megnézni.

 
Filmelemző   2018. 05. 07.

0

Szerintem igenis hiánypótló mű. Mel Gibson hihetetlen filmet készített. Jézus halálának története a kereszténység alaptétele, annak minden részlete fontos. Ez a film annyira realisztikus, hogy szinte letaglózza a nézőt. Érdekes, hogy mennyire precíz ... több»

 
Milanman   2015. 02. 11.

0

Jézus Krisztus kereszthalálát és az ahhoz vezető eseményeket szenvedéstörténetnek nevezik. Ez nem véletlen, nem egy vasárnap délelőtti matinéról van szó. Mel Gibson brutális eszköztárral, de eközben mélységes tisztelettel nyúl a témához. A film közön... több»

 

A Jézust alakító Jim Caviezel mélyen vallásos, aminek szerepe volt a karakter elvállalásában és abban is, hogy rá esett a választás.

(Harper )
 

Jim Caviezel abban a jelenetben, melyben Jézusként a Golgota hegyre kell felcipelnie keresztjét, valójában egy 60 kg súlyú keresztfát cipel a vállán. Ráadásul ezt sérült vállal teljesitette.

(Filmelemző)
 

A film végén utalás történik a feltámadásra.

(HE7EDIK)
 

A filmben megelevenedik az utolsó vacsora.

(HE7EDIK)
 

Caviezel és Gibson első közös filmje.

(HE7EDIK)