Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
82%

Passió (2004)

The Passion of the Christ
Filmadatlap
 
29
Szereplők
16
Vélemények
9
Képek
1
Videók
 
Szirmai Miklós   2020. 11. 15.

legújabb vélemény

0
Görbe tükör

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Alapból a legvalóságosabban rendezett film. Annak nem tetszik, aki csak az emberi brutalitást látta benne. A film készítése előtt rengeteg tanulmányt, múzeumi cselekményleírást tanulmányoztak, s ennek alapján készítették a filmet. Aki azt hiszi, hogy úgy történt Jézus kivégzése, ahogy a régi filmeken van, nagyot téved. A valóság legközelebbi megformálását láthattuk. Sajnos nem készült film az előzményekről Gibson rendezésében, elbírtam volna viselni, ha az egész Ó és Új Testamentumot filmre viszi. Én nem betiltattam volna, mint anno, hanem kötelezővé tettem volna az iskolákban, mert miattunk adta az életét, így váltott meg minket, és ezt nem szabad sem felejteni, sem mellőzni az életünkből.

 
GedyPapa   2017. 03. 05.

0

Lehet bántani és kritizálni a Passiót, de az elvitathatatlan tőle, hogy a nagypénteki misztériumot így még egy film se adta vissza. Egy mezei halandónak és egy mélyen hívőnek is ugyanazt adhatja. Ráeszmélést arra, hogy Krisztus mekkora áldozatot vállalt a bűneinkért a kereszten!


 
7ETEDIK   2019. 04. 20.

0

Mel Gibson mellékesbe rendez néha filmet is, de amikor így tesz, az mindig maradandó alkotás lesz. A Passio is az lett, mert az erőszak ilyen nyers ábrázolására nem sokan képesek, Gibson igen. Vonzódik a történelmi témákhoz, és nem fukarkodik sohasem... több»

 
Ms. Akárki   2019. 05. 12.

0

Hát ez sajnos ritka rossz volt. A színészi alakítások zseniálisak, de kb minden más élvezhetetlen, főleg az miatt hogy így elhúzták benne fölöslegesen a dolgokat. Hiteles, de rosszul építették fel az egészet, legalábbis számomra ez így nem volt élvezhető.

 
BoBamburg   2020. 04. 27.

0

Szép és egyben megrázó történet Jézus szenvedéseiről. Nem az a tipikus film, amit az ember újra és újra elvővesz húsvétkor vagy szenteste, de egyszer mindenképp érdemes megnézni.

 
Filmelemző   2018. 05. 07.

0

Szerintem igenis hiánypótló mű. Mel Gibson hihetetlen filmet készített. Jézus halálának története a kereszténység alaptétele, annak minden részlete fontos. Ez a film annyira realisztikus, hogy szinte letaglózza a nézőt. Érdekes, hogy mennyire precíz ... több»

 
Milanman   2015. 02. 11.

0

Jézus Krisztus kereszthalálát és az ahhoz vezető eseményeket szenvedéstörténetnek nevezik. Ez nem véletlen, nem egy vasárnap délelőtti matinéról van szó. Mel Gibson brutális eszköztárral, de eközben mélységes tisztelettel nyúl a témához. A film közön... több»

Galéria (9)

Videók (1)

 

A Jézust alakító Jim Caviezel mélyen vallásos, aminek szerepe volt a karakter elvállalásában és abban is, hogy rá esett a választás.

(Harper)
 

Jim Caviezel abban a jelenetben, melyben Jézusként a Golgota hegyre kell felcipelnie keresztjét, valójában egy 60 kg súlyú keresztfát cipel a vállán. Ráadásul ezt sérült vállal teljesitette.

(Filmelemző)
 

A film végén utalás történik a feltámadásra.

(7ETEDIK )
 

A filmben megelevenedik az utolsó vacsora.

(7ETEDIK )
 

Caviezel és Gibson első közös filmje.

(7ETEDIK )
 

Jim Caviezelt a forgatás során órákig sminkelték.

(7ETEDIK )
 

A filmet több országban betiltották.

(7ETEDIK )
 

A film óriási botrányt kavart az egyházban.

(7ETEDIK )
 

2004-ben a 5. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Jim Caviezel a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)