Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
4
Vélemények
22
Képek
1
Videók
 
dailyfilmsan   2019. 02. 28.
Könyörtelenek

Újabb svéd gyöngyszem. Egyre inkább húzok a skandináv országok filmjei felé mivel ez is annyira életszagú volt hogy irigykedve állhatna sorba tanácsokért Hollywood. A diákévek nehézsége az, hogy a gyerek a legkegyetlenebb megnyilvánulása az embernek. Persze csak a saját közegében szedi az áldozatait leginkább súlycsoportja alattiakat. Nincs olyan iskola ahol ne lenne ebből probléma még ma is történnek ilyenek ,de ma más inkább az internetes Cyberbulling a menő és nem az olyan "csínyek" amiket a film mutat be. Megdöbbentő és elgondolkodtató az amit látunk a filmkockákon. Nekem nagyon tetszett a film lehet mert fél életem kollégiumban töltöttem és tudtam párhuzamot vonni a film és a valóság között. Mégis ajánlom mindenkinek mert ezzel a filmmel felszínre kerülnek olyan érzelmek amik elgondolkodtatnak bennünket arról, hogy mi is megkeseríthettük valakinek az életét egy amúgy is sebezhető tinédzser állapotban, mégha az akkor nem is tűnt bántónak és itt csak szavakról van szó. A film viszont tettekben közli inkább felénk mondanivalóját nyomatékosítva arról hogy sehogy sem lehet jó az ha valaki igazságtalanul és meggondolatlanul cselekszik/mond valamit.

 
Kyuuseishu   2019. 02. 12.

Egyedi hangulatú film, amelyet gyakran nem könnyű nézni a jól ábrázolt és kellő mértékben adagolt igazságtalanságok miatt. Egyszer mindenképpen érdemes megnézni, remek alkotás az erkölcsökről és az önmegtartóztatásról, amely egy pillanatig sem unalmas.


 
Sniper   2016. 05. 19.

Könyörtelen is volt ez a film. Meg sem kérdezte a nézőt, kíváncsi-e arra, amit mondani akar, csak kíméletlenül tárgyalta a főszereplő srác életének durva szakaszait. A jellemfejlődésre kellett volna fókuszálni, szerintem.

 
juliS   2014. 10. 13.

Nagyon erőteljes képkockákkal, szinte az ember arcába tömködi mondanivalóját ez a film. Emiatt nekem sok volt, nem szerettem. A másik dolog, ami zavart az volt, hogy miért kell ennyire részletesen ismertetni az iskolai erőszak egyes formáit, hiszen mindenki tisztában van azzal, miféle dolgok mennek a gyerekek között az iskolákban.

 

A végső harcos jelenet forgatása után, amikor a szereplők fejéből patakokban folyt a vér, Fredrik af Trampe (von Schenken) megkérte a sminkeseket, hogy csináljanak róla egy fotót, amit odaadott az édesanyjának, aki bekereteztette és azóta is a szobájában lóg.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film Jan Guillou regényén alapul, aki maga is megjárta a magániskolákat. A történet részben az ottani "élményeiből" ered.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Abban a jelenetben, amikor Erik a vonatban ül, meglát egy kislányt, aki egy babával játszik. A kislányt a rendező, Mikael Hafström kislánya, Emma Hafström alakította.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.