Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
91
Filmadatlap
 
27
Szereplők
101
Vélemények
22
Képek
1
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Zoe091   2020. 01. 11.

legújabb vélemény

Elég durva, erős filmre sikeredett a társadalmi hova tartozásról. Erősen ajánlott megnézni, annak aki még nem látta.

 
Diesel   2018. 03. 17.

Tony Kaye mestermunkája

Ez a film egy nagyon erős dráma. Tony Kaye rendező egy mestermunkát hozott össze ezzel a filmmel. Végig nagyon erős és hosszas feszültség van a filmben. Ez nem egy tipikus rasszista ellenes film ez attól sokkal mélyebb. A film egy amerikai neonáci szervezetet emeli ki és mutatja be részletesen az erejét a szervezeten belüli hierarchiáját. Van benne gyűlölet, testvéri szeretet, bajtársiasság, hit és minden ami egy emlékezetes filmhez kell. Maga a történet fő szála Derek Vinyard (Edward Norton) személyiség fejlődését mutatja be nekünk. Derek egy igazi kemény neonáci egészen addig amíg börtönbe nem kerül. Nehéz időszakot követően kiszabadul, és egy visszafogott megtört srácot láthatunk aki szo... több»


 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

A jó ízlés határait súrolja ez a film, rögtön az elején a padkáztatás megjeleníti a film erőszakos vonásait. Csak felnőtt nézőknek ajánlom.

 
Deku   2017. 07. 08.

A durva történet az ami kissé elvesz a film szórakoztatásából. Nem nekem való ez a fajta sztori. Igazán jól tartja az erős közepes szintet ami lássuk be nem teszi feledhetetlenné a dolgot. Ennél fogva max közepes kaphat tőlem.

 
ZeroHero   2015. 05. 05.

Tökéletesen megalkotott, meglepően mozgalmas és tartalmas vérbeli dráma. 10/10 Aki kedveli Edward Norton munkásságát, annak kötelező mű.

Edward Norton
Edward Norton
Edward Norton
Edward Norton
Stacy Keach
Edward Norton
Edward Norton
Edward Norton
Avery Brooks
Edward Norton
Edward Norton
Fairuza Balk
Ethan Suplee
Edward Norton

A film összbevétele 23 875 127 dollár volt (imdb.com).

 

Legbelső félelem / Az utolsó éjjel / Amerikai história X E három film egyedülálló módon alkotnak egy börtöndráma trilógiát, hiszen nem szokványos módon kapcsolódnak egymáshoz: A Legbelső félelem-ben Norton megússza a börtönt, Az Utolsó Éjjel-ben már a börtönéletre való felkészülését követhetjük nyomon, míg az Amerikai história X-ben már "bent vagyunk" a börtönben.

(szucszoli)
 

Kaye, a rendező és Edward Norton összeveszett egymással a film végső vágása során. Ennek hátterében az állt, hogy Kaye megtagadta a film megvágását, más befejezést szánt neki. Véleménye szerint nem lett volna gyökeresen más a film vége, csupán eltérő eszközökkel jutott volna hasonló eredményre. Kaye, aki nem csak a rendezője, hanem egyben operatőre is volt a filmnek, ezek után megpróbálta elérni hogy a neve ne szerepeljen a stáblistán, de ez sem jött össze neki.

(Bogi87)
 

Az Anti-Heroes punk együttes beperelte a New Line Cinemát a film egyik karakterén látható tetoválás miatt, amelyen szerepel az együttes neve. A zenészek nem akartak semmiféle kapcsolatot nácikkal, akár valós, akár kitalált személyekről legyen szó.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.