Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
92%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
101
Vélemények
22
Képek
1
Videók
 
Zoe091   2020. 01. 11.

legújabb vélemény

Elég durva, erős filmre sikeredett a társadalmi hova tartozásról. Erősen ajánlott megnézni, annak aki még nem látta.

 
Diesel   2018. 03. 17.

Tony Kaye mestermunkája

Ez a film egy nagyon erős dráma. Tony Kaye rendező egy mestermunkát hozott össze ezzel a filmmel. Végig nagyon erős és hosszas feszültség van a filmben. Ez nem egy tipikus rasszista ellenes film ez attól sokkal mélyebb. A film egy amerikai neonáci s... teljes kritika»


 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

A jó ízlés határait súrolja ez a film, rögtön az elején a padkáztatás megjeleníti a film erőszakos vonásait. Csak felnőtt nézőknek ajánlom.

 
Deku   2017. 07. 08.

A durva történet az ami kissé elvesz a film szórakoztatásából. Nem nekem való ez a fajta sztori. Igazán jól tartja az erős közepes szintet ami lássuk be nem teszi feledhetetlenné a dolgot. Ennél fogva max közepes kaphat tőlem.

 
ZeroHero   2015. 05. 05.

Tökéletesen megalkotott, meglepően mozgalmas és tartalmas vérbeli dráma. 10/10 Aki kedveli Edward Norton munkásságát, annak kötelező mű.

 
MP170506   2019. 05. 23.

Brutális ez a film, azért kell hozzá egy erős idegzet... Drámai, megrázó és szívbemarkoló történet. Teljesen képes lehúzni az embert és a hatása alatt tartani. Szomorú... Edward Norton alakítása zseniális!

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 19.

Tony Kaye (A por, A mintatanár) ezt a filmet zseniálisan megcsinálta.Szerintem ez Edward Norton eddigi karrierje csúcsa!!! Lenyűgöző, brutális, és mégis megható, és szinte mellbevág a mondanivalója! Klasszikus, és megunhatatlan!

Edward Norton
Edward Norton
Edward Norton
Edward Norton
Stacy Keach
Edward Norton
Edward Norton
Edward Norton
Avery Brooks
Edward Norton
Edward Norton
Fairuza Balk
Ethan Suplee
Edward Norton

A film összbevétele 23 875 127 dollár volt (imdb.com).

 

Legbelső félelem / Az utolsó éjjel / Amerikai história X E három film egyedülálló módon alkotnak egy börtöndráma trilógiát, hiszen nem szokványos módon kapcsolódnak egymáshoz: A Legbelső félelem-ben Norton megússza a börtönt, Az Utolsó Éjjel-ben már a börtönéletre való felkészülését követhetjük nyomon, míg az Amerikai história X-ben már "bent vagyunk" a börtönben.

(szucszoli)
 

Kaye, a rendező és Edward Norton összeveszett egymással a film végső vágása során. Ennek hátterében az állt, hogy Kaye megtagadta a film megvágását, más befejezést szánt neki. Véleménye szerint nem lett volna gyökeresen más a film vége, csupán eltérő eszközökkel jutott volna hasonló eredményre. Kaye, aki nem csak a rendezője, hanem egyben operatőre is volt a filmnek, ezek után megpróbálta elérni hogy a neve ne szerepeljen a stáblistán, de ez sem jött össze neki.

(Bogi87)
 

Az Anti-Heroes punk együttes beperelte a New Line Cinemát a film egyik karakterén látható tetoválás miatt, amelyen szerepel az együttes neve. A zenészek nem akartak semmiféle kapcsolatot nácikkal, akár valós, akár kitalált személyekről legyen szó.

(SódóGA)
 

A filmben 205-ször hangzik el "fuck" szó, és annak különböző alakváltozatai.

(SódóGA)
 

Edward Norton és Edward Furlong a forgatás előtt leborotválták a fejüket. Norton több kiló izmot is felszedett.

(SódóGA)
 

Edward Norton a film kedvéért visszautasította a Ryan közlegény megmentése (1998) főszerepért.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.