Játssz egy Xiaomi Redmi Note 4-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
90

Amerikai história X

(American History X)
 
27
92
6
22
 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

A jó ízlés határait súrolja ez a film, rögtön az elején a padkáztatás megjeleníti a film erőszakos vonásait. Csak felnőtt nézőknek ajánlom.

 
Deku   2017. 07. 08.

A durva történet az ami kissé elvesz a film szórakoztatásából. Nem nekem való ez a fajta sztori. Igazán jól tartja az erős közepes szintet ami lássuk be nem teszi feledhetetlenné a dolgot. Ennél fogva max közepes kaphat tőlem.

 
ZeroHero   2015. 05. 05.

Tökéletesen megalkotott, meglepően mozgalmas és tartalmas vérbeli dráma.

10/10

Aki kedveli Edward Norton munkásságát, annak kötelező mű.

 
Dodi   2015. 06. 17.

Egy igazán megrendítő, felkavaró film. De ugyanakkor tanulságos és szívbemarkoló!

 
Milanman   2015. 02. 10.

Edward Norton pályafutásának legzseniálisabb játékával a 90-es évek egyik legerősebb filmje az előítéletek, a gyűlölet totális tragédiájáról. Szívbemarkoló, megrázó és tanulságos.

Edward Norton
Edward Norton
Edward Norton
Edward Norton
Stacy Keach
Edward Norton
Edward Norton
Edward Norton
Avery Brooks
Edward Norton
Edward Norton
Fairuza Balk
Ethan Suplee
Edward Norton
 

Legbelső félelem / Az utolsó éjjel / Amerikai história X E három film egyedülálló módon alkotnak egy börtöndráma trilógiát, hiszen nem szokványos módon kapcsolódnak egymáshoz: A Legbelső félelem-ben Norton megússza a börtönt, Az Utolsó Éjjel-ben már a börtönéletre való felkészülését követhetjük nyomon, míg az Amerikai história X-ben már "bent vagyunk" a börtönben.

(szucszoli )
 

Kaye, a rendező és Edward Norton összeveszett egymással a film végső vágása során. Ennek hátterében az állt, hogy Kaye megtagadta a film megvágását, más befejezést szánt neki. Véleménye szerint nem lett volna gyökeresen más a film vége, csupán eltérő eszközökkel jutott volna hasonló eredményre. Kaye, aki nem csak a rendezője, hanem egyben operatőre is volt a filmnek, ezek után megpróbálta elérni hogy a neve ne szerepeljen a stáblistán, de ez sem jött össze neki.

(Bogi87 )
 

Az Anti-Heroes punk együttes beperelte a New Line Cinemát a film egyik karakterén látható tetoválás miatt, amelyen szerepel az együttes neve. A zenészek nem akartak semmiféle kapcsolatot nácikkal, akár valós, akár kitalált személyekről legyen szó.

(SódóGA )


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.