Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
93%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
102
Vélemények
22
Képek
1
Videók
 
Szarka Eszter   2020. 10. 10.

legújabb vélemény

2

A sztori nagyon jó.Brutálisan nyers film. Kell hozzá erős gyomor. A náci jelképektől nekem a hideg futkos a hátamon.

 
Diesel   2018. 03. 17.

3
Tony Kaye mestermunkája

Ez a film egy nagyon erős dráma. Tony Kaye rendező egy mestermunkát hozott össze ezzel a filmmel. Végig nagyon erős és hosszas feszültség van a filmben. Ez nem egy tipikus rasszista ellenes film ez attól sokkal mélyebb. A film egy amerikai neonáci s... teljes kritika»


 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

0

A jó ízlés határait súrolja ez a film, rögtön az elején a padkáztatás megjeleníti a film erőszakos vonásait. Csak felnőtt nézőknek ajánlom.

 
Deku   2017. 07. 08.

0

A durva történet az ami kissé elvesz a film szórakoztatásából. Nem nekem való ez a fajta sztori. Igazán jól tartja az erős közepes szintet ami lássuk be nem teszi feledhetetlenné a dolgot. Ennél fogva max közepes kaphat tőlem.

 
ZeroHero   2015. 05. 05.

0

Tökéletesen megalkotott, meglepően mozgalmas és tartalmas vérbeli dráma. 10/10 Aki kedveli Edward Norton munkásságát, annak kötelező mű.

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 19.

0

Tony Kaye (A por, A mintatanár) ezt a filmet zseniálisan megcsinálta.Szerintem ez Edward Norton eddigi karrierje csúcsa!!! Lenyűgöző, brutális, és mégis megható, és szinte mellbevág a mondanivalója! Klasszikus, és megunhatatlan!

 
MP170506   2019. 05. 23.

0

Brutális ez a film, azért kell hozzá egy erős idegzet... Drámai, megrázó és szívbemarkoló történet. Teljesen képes lehúzni az embert és a hatása alatt tartani. Szomorú... Edward Norton alakítása zseniális!

Galéria (22)

Edward Norton
Edward Norton
Edward Norton
Edward Norton
Stacy Keach
Edward Norton
Edward Norton
Edward Norton
Avery Brooks
Edward Norton
Edward Norton
Fairuza Balk
Ethan Suplee
Edward Norton

Videók (1)

A film összbevétele 23 875 127 dollár volt (imdb.com).

 

Legbelső félelem / Az utolsó éjjel / Amerikai história X E három film egyedülálló módon alkotnak egy börtöndráma trilógiát, hiszen nem szokványos módon kapcsolódnak egymáshoz: A Legbelső félelem-ben Norton megússza a börtönt, Az Utolsó Éjjel-ben már a börtönéletre való felkészülését követhetjük nyomon, míg az Amerikai história X-ben már "bent vagyunk" a börtönben.

(szucszoli)
 

Kaye, a rendező és Edward Norton összeveszett egymással a film végső vágása során. Ennek hátterében az állt, hogy Kaye megtagadta a film megvágását, más befejezést szánt neki. Véleménye szerint nem lett volna gyökeresen más a film vége, csupán eltérő eszközökkel jutott volna hasonló eredményre. Kaye, aki nem csak a rendezője, hanem egyben operatőre is volt a filmnek, ezek után megpróbálta elérni hogy a neve ne szerepeljen a stáblistán, de ez sem jött össze neki.

(Bogi87)
 

Az Anti-Heroes punk együttes beperelte a New Line Cinemát a film egyik karakterén látható tetoválás miatt, amelyen szerepel az együttes neve. A zenészek nem akartak semmiféle kapcsolatot nácikkal, akár valós, akár kitalált személyekről legyen szó.

(SódóGA)
 

A filmben 205-ször hangzik el "fuck" szó, és annak különböző alakváltozatai.

(SódóGA)
 

Edward Norton és Edward Furlong a forgatás előtt leborotválták a fejüket. Norton több kiló izmot is felszedett.

(SódóGA)
 

Edward Norton a film kedvéért visszautasította a Ryan közlegény megmentése (1998) főszerepért.

(SódóGA)