2018.03.17 21:48 Diesel Olvasottság: 606x
5

Tony Kaye mestermunkája

Ez a film egy nagyon erős dráma. Tony Kaye rendező egy mestermunkát hozott össze ezzel a filmmel. Végig nagyon erős és hosszas feszültség van a filmben. Ez nem egy tipikus rasszista ellenes film ez attól sokkal mélyebb.

A film egy amerikai neonáci szervezetet emeli ki és mutatja be részletesen az erejét a szervezeten belüli hierarchiáját. Van benne gyűlölet, testvéri szeretet, bajtársiasság, hit és minden ami egy emlékezetes filmhez kell. Maga a történet fő szála Derek Vinyard (Edward Norton) személyiség fejlődését mutatja be nekünk. Derek egy igazi kemény neonáci egészen addig amíg börtönbe nem kerül.

Tony Kaye mestermunkája

Nehéz időszakot követően kiszabadul, és egy visszafogott megtört srácot láthatunk aki szomorúan szembesül azzal, hogy az öccse Danny (Edward Furlong) olyanná vált, mint amilyen ő volt régen. Innentől Derek igyekszik lerázni a múltat és testvérét megóvni. Edward Norton színészi munkájától annyira nem vagyok elájulva, de a létező legjobb alakítása ez a szerep. A film kiválóan vált a jelen és a múlt között ezáltal egy kerek történetet kapunk és megtudhatjuk, hogy a Vinyard fivérek milyen megpróbáltatásokon mentek keresztül. A történet erős, és elgondolkodtató. Pozitívum hogy a film nem ítélkezik nem állítja be se a rasszizmust se a fekete közösséget negatív elemként. Teljesen ránk nézőkre bízzák ezt, talán ettől olyan elgondolkodtató az egész! A vége sajnos meglehetősen szomorú. Összességében egy erős drámát láthatunk brutális hangulatban. Csak erős idegzetűeknek ajánlom a film megtekintését.

dráma

Két testvér, Derek (Edward Norton) és Danny (Edward Furlong) Vinyard a rasszizusban és a fajgyűlöletben találja meg a választ, miután apjukat meggyilkolják. A kemény és... több»

5