Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
63%

A Gyűrűk ura - A hatalom gyűrűi (2022)

The Lord of the Rings: The Rings of Power
Filmadatlap
 
37
Szereplők
18
Vélemények
24
Képek
6
Videók

Galéria (24)

Videók (6)

 
Meara   2022. 11. 17.

legújabb vélemény a nap véleménye

2
Mae Govannen!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Tolkien sok művében sok üres helyet hagyott, amelyet ez a sorozat szépen befoltozott. Amúgy a sorozat valóban nem teljesen hű A Gyűrűk Ura előzményeihez, A Szilmarilokhoz, de ennek az az oka, hogy a felhasználó jogokat nem vehették meg, csak A Gyűrűk... teljes kritika»

 
Tonyka   2022. 09. 02.

a nap véleménye

1
Elvárasaim felett

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Sci-fi műfaj után fantasy a kedvencem. Napok óta tűkön ülve vártam a sorozat indulását. Hozzátenném, nem tudom betéve a Tolkien műveket, így nem nem is fogom érteni a köpködők értékelését. Az eddig bemutatott filmekre tudok támaszkodni. P.J. első h... teljes kritika»

 
Norbert93   2022. 09. 04.

0
Ki nyeri az idei fantasy-sorozat párbajt avagy vélemény két epizód után

Tudom, hogy nem lehet összefogó és átlátható véleményt alkotni két epizód után, de itt két olyan részről beszélünk, ami reprezentálja azt, hogy mi vár ránk az elkövetkezendő részekben (már ha hajlandóak vagyunk folytatni). Szomorú vagyok, hogy megint... teljes kritika»

 
Robinson76   2022. 10. 22.

0
Hát ez nem volt az igazi, de bevezetésnek megteszi

A sorozat a másodkor történetének első felvonását viszi képernyőre, és a hatalmas költségvetés meg is látszik rajta: nagy ívű és grandiózus tud lenni, gyönyörűek a tájak és a látvány kidolgozottsága is önmagáért beszél. Az első 2 rész láthatóan kimagasló és valósággal bevonzza az embert, hogy aztán kissé hullámzóvá váljon. Olyan, mint ha a látvány előtérbe helyezésével megfeledkeztek volna a karakterek és a történet megfelelő kidolgozásáról. Nagyon pozitív voltam a két részes nyitány után, mely valósággal visszarepített Középföldére, és újra elvarázsolt, hogy csak ámultam és bámultam, mert a látvány valami elképesztő volt, és az akciójelenetek is rendben voltak. Ehhez képest viszont végül egy picit csalódás lett az összkép, mert a legtöbb dolog hullámzó módon csak részleteiben működött és a karaktereket sem éreztem kellően erősnek. Az évad tempója és a rendezés is erősen hullámzó, de az epizódok hosszával is gondom volt, ugyanis a sokszor 70 perces részeket általában nem sikerült kellő mennyiségű történéssel feltölteni, így bár eljutottunk a történetben valameddig, csak az nem mindegy, hogy hogyan. Bevezetésnek megteszi, de a folytatásban egy kicsit több kell(ene) az üdvösséghez!

 
harnas1207 Nézhetetlen  2022. 10. 11.

0

Minden szempontból borzalmas alkotás. Az ellenségeimnek sem kívánom. Percről percre rombolja le a Gyűrűk Ura szeretetemet.

 
kabel   2022. 09. 03.

0
Teljesen átlagos

Ez egy teljesen átlagos fantasy sztori. Több szálon fut, van ami érdekesebb, van ami halál unalmas. A második epizód végén sincs igazán tétje vagy iránya a sztorinak. A látványvilág, és kinézete a sorozatnak első rangú, látszik hova ment a büdzsé nagy része. Akciójelenetekből viszonylag kevés volt, igazából nagyon nem is hiányoztak, mert a világ története egy pontig érdekes volt. Nekem továbbra is fura, hogy pár fekete karaktert beleraknak egy olyan világba, ahol a rasszizmus fajok között nagyon is jelen van. Ez nem lenne probléma, de teljesen hiteltelen, hogy vaskori meg középkori technológiával rendelkező emberek esetében feketék és fehérek így együtt élnek.

 
Piczil Zsolt   2022. 09. 05.

0
Kell-e woke fantasy? Nem. Egyébként jó ez a woke fantasy? IGEN!!!

Az első két részből nem az egész sorozatra reflektálok, inkább így írom "na ha ilyen jó és remek lesz végig, akkor megadom az 5/5 pontot rá". Nekem minden stimmel ebben a sorozatban eddig... Illetve kicsit berzenkedek azon hogy a férfiak visszacsúszt... teljes kritika»

 

Három gyűrű ezüstből készült és drágakövek díszítették. A kilenc Gyűrűbe borostyánokat foglaltak. Hogy a Hét Gyűrű milyen lehetett, azt Tolkien nem vetette papírra.

(JRD )
 

Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul, azaz "Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen"

(JRD )
 

Az Egy Gyűrű volt kinézetre a legegyszerűbb, de erejét tekintve a leghatalmasabb, melyet Sauron egymaga kovácsolt és ezzel uralta az össze többi gyűrűt is.

(JRD )
 

Kilenc Gyűrű szintén a noldák Sauron segítségével kovácsolták, melyeket az embereknek adtak. Ezek a királyok halálukkal lidércekké váltak.

(JRD )
 

A Hét gyűrű a kincsek utáni sóvárgást, kapzsiságot erősítette fel a törpökben.

(JRD )
 
Múlt héten ért véget a Gyűrűk Ura előzménysorozata, A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi. A sorozat már megjelenése előtt kapott hideget-meleget a Tolkien és fantasy rajongóktól. Az ígéretes első két rész után kiderült, hogy van még hova fejlődnie és nem, nem a sötétbőrű karakterek vagy rövid hajú tündék miatt lett hullámzó a színvonal. A gyönyörű látvány, hihetetlen részletességgel és igényesen megtervezett jelmezek és CGI mellett egy nagyon fontos elemre nem jutott elég figyelme a készítőknek: a történetre. Vigyázat, spoileres kritika következik! több»