Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
60%

A Gyűrűk ura - A hatalom gyűrűi (2022)

The Lord of the Rings: The Rings of Power
Filmadatlap
 
37
Szereplők
14
Vélemények
24
Képek
5
Videók

Galéria (24)

Videók (5)

 
Azag   2022. 09. 23.

legújabb vélemény

0
Fantasy semmi tobb!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Igy az 5-ik resz utan elmondhatom hogy fantasy sorozatnak kivalo, Gyuruk Ura-nak mar kevesbe! A latvany kenterbe vagja meg a nagy blockbuster filmeket is, visszont az amazon Galadriel-el sehogy nem vagyok kibekelve, arrol mar nem is beszelve hogy szinte minden percben a fuggetlen, eros noi szereploket kell halgatnom, kicsit tul toltak a feminizmust, mondhatni tul estek a lo masik oldalan!

 
Tonyka   2022. 09. 02.

a nap véleménye

1
Elvárasaim felett

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Sci-fi műfaj után fantasy a kedvencem. Napok óta tűkön ülve vártam a sorozat indulását. Hozzátenném, nem tudom betéve a Tolkien műveket, így nem nem is fogom érteni a köpködők értékelését. Az eddig bemutatott filmekre tudok támaszkodni. P.J. első h... teljes kritika»

 
Norbert93   2022. 09. 04.

0
Ki nyeri az idei fantasy-sorozat párbajt avagy vélemény két epizód után

Tudom, hogy nem lehet összefogó és átlátható véleményt alkotni két epizód után, de itt két olyan részről beszélünk, ami reprezentálja azt, hogy mi vár ránk az elkövetkezendő részekben (már ha hajlandóak vagyunk folytatni). Szomorú vagyok, hogy megint... teljes kritika»

 
kabel   2022. 09. 03.

0
Teljesen átlagos

Ez egy teljesen átlagos fantasy sztori. Több szálon fut, van ami érdekesebb, van ami halál unalmas. A második epizód végén sincs igazán tétje vagy iránya a sztorinak. A látványvilág, és kinézete a sorozatnak első rangú, látszik hova ment a büdzsé nagy része. Akciójelenetekből viszonylag kevés volt, igazából nagyon nem is hiányoztak, mert a világ története egy pontig érdekes volt. Nekem továbbra is fura, hogy pár fekete karaktert beleraknak egy olyan világba, ahol a rasszizmus fajok között nagyon is jelen van. Ez nem lenne probléma, de teljesen hiteltelen, hogy vaskori meg középkori technológiával rendelkező emberek esetében feketék és fehérek így együtt élnek.

 
zoltyah   2022. 09. 21.

0

Végre egy jó fantasy amely minőségi színvonalat képvisel. Bár még csak négy részt néztem, de elegendő ahhoz, hogy jóra értékeljem a minisorozatot, hiszen szól a barátságról, erényről, és a kitartásról többek közt. A filmnek jó atmoszférája van, s min... több»

 
taba   2022. 09. 18.

0
A gonosz mindig csúnya, a jó mindig szép..

A sorozat első három részének megtekintése után jöttem rá, miért nem lett soha kedvencem a Gyűrűk Ura világa. Az elfek és az emberek szépek és jók, a törpék kapzsik és haragtartók, az orkok csúnyák és gonoszak, a gyaplábúak meg olyan kis bohókásak. Sztereotip ábrázolásmód, a karakterek sablonosnak, üresnek tűnnek. Nincsen gonosz elf és jó ork. Mindegyikük csak arra törekszik, hogy elpusztítsa a másikat.

 
Piczil Zsolt   2022. 09. 05.

0
Kell-e woke fantasy? Nem. Egyébként jó ez a woke fantasy? IGEN!!!

Az első két részből nem az egész sorozatra reflektálok, inkább így írom "na ha ilyen jó és remek lesz végig, akkor megadom az 5/5 pontot rá". Nekem minden stimmel ebben a sorozatban eddig... Illetve kicsit berzenkedek azon hogy a férfiak visszacsúsztak statisztának a főszereplő tünde és hobbit nők alá, de egyébként a francot sem érdekli a férfibüszkeségünk! Ilyen történetet, SZEREPLŐKET, akciót akarok VÉGIG ebbe a sorozatba. Pont.

 

Három gyűrű ezüstből készült és drágakövek díszítették. A kilenc Gyűrűbe borostyánokat foglaltak. Hogy a Hét Gyűrű milyen lehetett, azt Tolkien nem vetette papírra.

(JRD )
 

Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul, azaz "Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen"

(JRD )
 

Az Egy Gyűrű volt kinézetre a legegyszerűbb, de erejét tekintve a leghatalmasabb, melyet Sauron egymaga kovácsolt és ezzel uralta az össze többi gyűrűt is.

(JRD )
 

Kilenc Gyűrű szintén a noldák Sauron segítségével kovácsolták, melyeket az embereknek adtak. Ezek a királyok halálukkal lidércekké váltak.

(JRD )
 

A Hét gyűrű a kincsek utáni sóvárgást, kapzsiságot erősítette fel a törpökben.

(JRD )