Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
91

A Gyűrűk Ura: A király visszatér (2003)

The Lord of the Rings: The Return of the King
Filmadatlap
 
32
Szereplők
128
Vélemények
103
Képek
2
Videók
A Gyűrűk Ura: A király visszatér
 
NGN   2020. 01. 05.

legújabb vélemény a nap véleménye

Az utazás véget ér

Peter Jackson trilógiájának harmadik felvonása mindent vitt. 11 Oscar-díjat, köztük a legjobb rendezés és a legjobb film díját vihették haza, ami az abszolút megkoronázása volt annak a hatalmas munkának, amit beleöltek a sok-sok év alatt. A történet ott folytatódik, hogy Frodó és Samu már Mordor határában bolyong a kis cselszövő útitársukkal, Gollammal. Andy Serkis zseniális munkát végzett, mert itt már nem volt elég a motion capture, hanem színészileg is oda kellett tennie magát, hogy egy felejthetetlen gonosztevőt megteremtsen. Elijah Wood is nagyon jól hozta az önmagából kivetkőző, gyűrűmegszállott hobbitot, amit már csak Sean Astin hősies és a végletekig kitartó Samuja tudott felülmúlni... több»

 
indingo   2017. 04. 10.

Még csak hasonló filmet se tudok említeni. Egyedien kidolgozott film, nem maradnak kérdőjelek az emberben utána. A csatajeleneteket picit rövidebbre vághatták volna, de kibírható.


 
Deku   2017. 07. 08.

Nagyon szépen kidolgozott hibátlan fantasy film. Igazából ami nagyon pozitív, hogy nem marad a nézőben kétely sem pedig kérdés. Szórakoztató és izgalmas minden jelenete.

 
Orosz István   2017. 07. 28.

Nagyon örülök, hogy mind a 3 rész egyenként kapott 3 óra játékidőt, és ezért részletes látványos, és könyvhöz hű a film. Szerintem beírta magát a történelem klasszikusai közé.

 
Diesel   2018. 02. 28.

Látványban még az előző két részt is felülmúlja pedig azok is nagyon jók. Minas Tirith, a fehér város lélegzet elállítóan néz ki. Az ostrom a csata jelenetek itt is nagyon jók, és szépen kidolgozottak. Elejétől a végéig izgalmas. Sajnos ez az utolsó rész. Szépen lezárják a trilógiát mondhatni méltó befejezést kap. Bevallom őszintén én még a mai napig reménykedek benne, hogy egyszer valamilyen módon lesz folytatása.

Dominic Monaghan
Ian McKellen
Viggo Mortensen
Orlando Bloom
John Rhys-Davies
Elijah Wood
Sean Astin
Elijah Wood
Karl Urban
Ian McKellen
Viggo Mortensen
Miranda Otto
Viggo Mortensen
Ian McKellen
Billy Boyd
 
11 Oscar-t nem sok film tudhat magáénak. Peter Jackson a mennybe ment 11 évvel ezelőtt, ki gondolta volna, hogy idén esélytelenül indul a szobrocskákért harcba A hobbit-tal. több»

A film összbevétele 1 119 929 521 dollár volt (imdb.com).

 

2798 személy halálozott el ebben a filmben.

(Norbi)
 

A triológia legsikeresebb filmje.

(HETEDIK )
 

A stáb több mint 2000 főből állt.

(HETEDIK )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.