Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
90

A Gyűrűk Ura: A király visszatér (2003)

The Lord of the Rings: The Return of the King
Filmadatlap
 
32
Szereplők
128
Vélemények
103
Képek
2
Videók

Vélemények: A Gyűrűk Ura: A király visszatér (2003)

 
NGN   2020. 01. 05.

legújabb vélemény a nap véleménye

Az utazás véget ér

Peter Jackson trilógiájának harmadik felvonása mindent vitt. 11 Oscar-díjat, köztük a legjobb rendezés és a legjobb film díját vihették haza, ami az abszolút megkoronázása volt annak a hatalmas munkának, amit beleöltek a sok-sok év alatt. A történet ott folytatódik, hogy Frodó és Samu már Mordor határában bolyong a kis cselszövő útitársukkal, Gollammal. Andy Serkis zseniális munkát végzett, mert itt már nem volt elég a motion capture, hanem színészileg is oda kellett tennie magát, hogy egy felejthetetlen gonosztevőt megteremtsen. Elijah Wood is nagyon jól hozta az önmagából kivetkőző, gyűrűmegszállott hobbitot, amit már csak Sean Astin hősies és a végletekig kitartó Samuja tudott felülmúlni. Ugyanígy az Aragorn, Legolas és Gimli baráti társulat, akik elválaszthatatlanok, és útjuk a Holtak birodalmán keresztül egészen Minas Tirith-ig vezet, ahol is Aragornnak végleg szembe kell néznie a sorsával. Egyértelmű volt, hogy Peter Jacksonék a Pelennor mezején történő végső csatára tartogatták az utolsó adag puskaport. Fantasztikus, gigászi és hősies harc a gonosz ellen. Több ezer fős lovashadsereg, és megjelennek az Olifántok is, akikkel betetőzik a csata látványa. Nem spóroltak semmin, az biztos. Új szereplő is akad, aki nem más, mint Denethor (John Noble), a helytartó Gondorban, Boromir és Faramir apja. Kiválóan sikerült a színésznek a gyászába lassan beleőrülő, arrogáns és makacs ... több»

 
indingo   2017. 04. 10.

Még csak hasonló filmet se tudok említeni. Egyedien kidolgozott film, nem maradnak kérdőjelek az emberben utána. A csatajeleneteket picit rövidebbre vághatták volna, de kibírható.


 
Deku   2017. 07. 08.

Nagyon szépen kidolgozott hibátlan fantasy film. Igazából ami nagyon pozitív, hogy nem marad a nézőben kétely sem pedig kérdés. Szórakoztató és izgalmas minden jelenete.

 
Orosz István   2017. 07. 28.

Nagyon örülök, hogy mind a 3 rész egyenként kapott 3 óra játékidőt, és ezért részletes látványos, és könyvhöz hű a film. Szerintem beírta magát a történelem klasszikusai közé.

 
Diesel   2018. 02. 28.

Látványban még az előző két részt is felülmúlja pedig azok is nagyon jók. Minas Tirith, a fehér város lélegzet elállítóan néz ki. Az ostrom a csata jelenetek itt is nagyon jók, és szépen kidolgozottak. Elejétől a végéig izgalmas. Sajnos ez az utolsó rész. Szépen lezárják a trilógiát mondhatni méltó befejezést kap. Bevallom őszintén én még a mai napig reménykedek benne, hogy egyszer valamilyen módon lesz folytatása.

 
GedyPapa   2017. 03. 06.

Zseniális, csodálatos, káprázatos, fantasztikus..Oldalakon keresztül folytathatnám még, de csak szuperlatívuszok jutnak eszembe, amikor a Király visszatértre gondolok. Tetőzik minden, amit az első két részben láthattunk. Az eposzi csata, a szívbemarkoló mordori jelenetek mind-mind a filmtörténelem halhatatlanjai közé emelik a filmet.

 
Thibo84   2016. 06. 26.

Peter Jackson gyöngyszeme ez a trilógia.

 
MP170506   2016. 05. 03.

Nagyon jó film! A látványvilága az egyszerűen fantasztikus. A történet izgalmas és kalandos, a karakterek nagyon jól meg vannak alkotva és a színészek tökéletesen formálják meg őket! Kiváló film!!

 
Szilonka   2017. 10. 16.

Méltó befejezése a történetnek. Kicsit vérzett a szíven, hogy kész vége ennyi volt. Izgalmas végkifejlet és remek hangulat. Örültem a Hobbit sorozat elindításnak.

 
VvV   2016. 05. 17.

Remek film, mint az összes gyűrűk ura film. Kiváló és végig izgalmas a története.

 
Ms. Akárki   2019. 06. 23.

Klasszikus és igazán eredeti történet. Kedvenc fantasy filmem és könyvem egyaránt. Egyedi és tökéletes lezárása frodó és Samu útjának a gyűrűvel. Érdekes kikacsináyt nyújt a film a békeudőkről is.

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 18.

Szuper kis fantasy film. Látványos, izgalmas, és egy perc unalmas képkocka sincs benne. P. Jackson kitett magáért, és a fanok méltán istenítik. Egész estés látványshow!

 
harnas1207   2018. 11. 22.

Az előző részekhez képest itt már sok volt a giccs és a felesleges számítógépes effekt. A moziba kicsit még untam is. De a trilógiáról vagy jót vagy semmit :)

 
Dodi   2015. 01. 30.

Nagyon izgalmas film! Kiváló látványvilággal és karakterekkel! Imádom!

 
Yosihiro   2016. 05. 19.

A Gyűrűk ura sorozat egyik darabja a látvány és az izgalom garantált. Azt hiszem remekül sikerült és érdemes megnmézni. A szinészi alakításokm hol jobbak és hol kevésbé jók. Üdv Yosi

 
Norbert93   2018. 07. 18.

A fantasy filmtörténelem legkiemelkedőbb darabja. Dialógusai, helyszínei, szereposztása és látványvilága is a halhatatlan filmek közé emelte.

 
MidoD7   2019. 04. 05.

Nem nyerte el a tetszésemet ez a fajta történetív. Engem valahogy nem ragadott meg ez a világ, amelyet a rendező lefestett. Unalmas, lapos, semmitmondó történetnek tartottam.

 
bgnz367   2017. 04. 18.

Sajnos a könyvet még nem tudtam elolvasni viszont a film ezen része is csodával határos. Teljesen felépített egy másik világot ami könnyen beletudja élni magát a néző bármilyen szerepre. Fantasztikus nem csak a műfaj kedvelőinek.

 
dittee   2015. 12. 18.

Nagyon szeretem ezt a filmsorozatot! Izgalmas és kalandos. A karakterek nagyon jól kidolgozottak, a látványvilága fantasztikus. Tökéletes, hibátlan fantasy.

 
Lonka   2017. 07. 29.

Egy nagyon jól felépített lezárása volt a történetnek. Minden szálat elvarrtak, nem akármilyen zárással. Egy lendületes és tartalmas rész volt ez is.

 
TribeBubu   2018. 02. 07.

Méltó befejezés. Látványos, epikus harcjelenetek, keserédes, megható és szép zárás. Bár sok felesleges konfliktust szőttek a történetbe, ami helyett pár bónuszjelenetet kellett volna, amit nem adaptáltak a könyvből. Kicsit visszavettek az előző részben tapasztalt bugyuta poénokból, amik Gimlitől származtak, így jóval élvezhetőbb. Szerény véleményem szerint azt képviseli a trilógia, de főleg ez a rész, amit a 2000-es évek Star Wars trilógiának kellett volna. PJ valószínűleg mesterien elkészítette volna akkoriban azt a három filmet. A látványbeli ötletes megoldások és a képi világ alapján joggal mondják sokan, hogy ez a fantasy Star Wars-a.

 
kevelin   2018. 03. 03.

Én abban az időben nőttem fel amikor a Harry Potter és a Gyűrűk ura franchise kijött és nagy versengésbe kezdett egymással. Azt gondlom kár őket összehasonlítani. A maga nemében mindkettő sorozat tökéletes (bár én HP fan maradtam azóta is ), de a gyűrűk ura egy tipikusan olyan sorozat ami nincs még egy. Az különösen tetszett hogy egy évtizedekkel ezelőtt megírt sorozatot ennyire ügyesen vászonra vittek

 
Milanman   2015. 02. 09.

A filmtörténelem egyik legepikusabb vállalkozásának záró darabja csodálatos képi világgal, megható, epikus történettel, fantasztikus karakterekkel és egy szívfájdító, de egyben felemelő befejezéssel. Mindig öröm újra nézni, visszatérni Középföldére. Számomra a 3 film egyben értelmezhető, s, mint ilyen, tökéletes, hibátlan alkotás, ami még nagyon sokáig lesz a műfaj etalonja.

 
SzFa   2018. 03. 28.

Számomra a könyv és a film is rendkívül unalmas, egyiket sem bírtam végig. Nekem nem jött be, még annak ellenére sem, hogy mekkora klasszikus és isten király. Nem, egyáltalán nem tetszett.

 
hell.l   2016. 05. 05.

Tökéletes film. Megérdemelten kapta az Oscar díjakat. A trilógia mindhárom darabja egy tökéletesen megalkotott egész részei. A Pelennor-mezei csata a kedvenc csatajelenetem. Egyszerűen zseniálisan csinálták meg. A történet, a karakterek , a látvány pedig magával ragadja az embert.

 
irongozu   2015. 11. 21.

Méltó befejezés. Csodálatos képi világ és egy nagyon jó történet ötvöződik. Ha most kellene megrendeznie Peter Jacksonnak, kiváncsi lennék, mit hozna ki belőle.

 
Kis Anna Kinga   2018. 07. 10.

Remek és könyv hű a film, bőven megéri ez a rész is azt a három órát, amíg tart. A színészek továbbra is remekek, a zene csodalatos, a rendezés remek, a látványvilágról pedig sztem kár barmit is mondani... A nagybetűs FANTASY.

 
czigler.nora   2017. 07. 27.

Régen sosem kötött le, de most megkíséreltem végig nézni a trilógiát. Egyedi és sajátos hangulatú film, igencsak hosszan, és részletesen taglalva. A színészek és a zenék és jók, a cselekmény dinamikus.

 
AE1205SB   2015. 10. 01.

Nagyon szeretem minden részét! Izgalmas, kalandos, a látványvilága pedig fantasztikus. A karakterek nagyon jók, a színészek pedig kiválóan alakítják őket! ÖTÖS!

 
wooderman   2016. 05. 20.

Zseniális minden része, ugy ahogy van tökéletes. Azt hiszem nincs olyan ember, aki ne látta volna a Gyűrűk ura minden részét. Valaki vagy szereti az ilyen jellegű filmeket, vagy nem. De részemről egyszerűen megunhatatlan, és felejthetetlen élmény volt megnézni!!

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.