Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

A hobbit: Smaug pusztasága (2013)

The Hobbit: The Desolation of Smaug
Filmadatlap
 
32
Szereplők
79
Vélemények
32
Képek
1
Videók
A hobbit: Smaug pusztasága

Galéria (32)

Martin Freeman
Evangeline Lilly
Richard Armitage
Evangeline Lilly
Luke Evans
Martin Freeman
Orlando Bloom
Orlando Bloom
Martin Freeman
Ian McKellen
Lee Pace
Evangeline Lilly
Stephen Fry
Richard Armitage
Manu Bennett
Martin Freeman
Evangeline Lilly

Videók (1)

 
Caravaggio1978   2021. 09. 15.

legújabb vélemény

2
Mi is velük utazunk

Nem írok sokat, rengeteg hosszú írás van, de nekem ez olyan, hogy leültem, elindítottam, és ott voltam velük, a kalandjaikban, egy másik világban. Nagyon jó volt.

 
Artemisia   2018. 06. 25.

5

Szédületesen jó fantasy. Roppant lebilincselő, izgalmas, kalandos történet. Nagyon dinamikus , feszes a cselekményvezetés, alig jutunk lélegzethez a történések között, pl. mielőtt felocsúdnánk a Bakacsinerdőbeli óriáspókok támadásából a szereplőke... több»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 08. 05.

1
Az utazás folytatódik, tündékkel és egy sárkánnyal kiegészítve

Az első rész kötelező jellegű, ha a 2. részt meg szeretnénk nézni, ugyanis közvetlen folytatása, és sok minden kiderül a középső részben. Peter Jackson nagyszerű látvánnyal fogadott minket, és egy rendkívül lebilincselő cselekménnyel tette hozzá a maga munkáját ehhez a részhez. Jóval pörgősebb és látványosabb, mint az első rész, jól érezhető Jackson terve is ebben a részben. Amint vége egy dinamikusabb résznek, szinte semmi lélegzethez sem enged a fantasy, ugyanis jön az újabb izgalmas jelenet. Az első rész azért volt jó, mert szépen bemutatták a karaktereket, az alaptörténetet, és szépen lassan vezették fel az egész cselekményt. A második részben már érezhető volt a szándék, amire fentebb említettem Jackson tervét. Jóval pörgősebb, gyorsabb és izgalmasabb cselekményt kaptunk a szemünk elé, gondolok itt a pókokra, a tündék megjelenésére, az ork hordára és a desszertre, Smaugra, a sárkányra. Szédületes sorozatképeket kaptunk, nagyon lebilincselő volt a látvány is, izgalmasabbnál izgalmasabb kalandokban volt részük főhőseinknek, szóval egy igazán jól sikerült fantasy-kaland lett a 2. rész is.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 28.

1

Jó lezárása a trilógiának,de valami nekem mégis hiányzik.Nem tudnám megmondani,igazán mi,lehet hogy túl sok volt a mesevilágból...a képi világ nekem nagyon megkapó lett.Nem kedvenc,de nem rossz.

 
Deku   2017. 07. 24.

0

Véleményem szerint piszkosul jó rész volt ez és a trilógia is jól sikerült. Nem hinném, hogy bármiben is az eredeti sztori mögött lemaradt volna. Tetszett ez a film nagyon.

 
Orosz István   2017. 07. 29.

0

Nagyon jó, kalandos történet itt már végre megismerhetjük a bátor zsákos Bilbót, szerintem méltó utódja az elődjének, mindenkinek ajánlani tudom aki szereti a Gyűrűk urát.

 
Szilonka   2016. 04. 15.

0

Zseniális a film. Minden apró részlet ki van dolgozva, szép egyenletes az események csepegtetése, a történet pedig nagyon érdekes. Egy különleges mesés világot teremt, amelynek mindenki a rész lehet, igaz csak pár óráig.

A film összbevétele 960 366 855 dollár volt (imdb.com).

 

Evangeline Lilly 13 éves kora óta a Tolkien Középfölde Világ rajongója.

(mamiéstöti2)
 

A film elején, amikor a kamera végigpásztáz Bree-n, egy pillanatra feltűnik a rendező, Peter Jackson is, amint épp répát majszol.

(hp)
 

Benedict Cumberbatch nagy rajongója a történetnek. Fiatalkorában esti mese gyanánt édesapja gyakran olvasott fel neki a Hobbitból.

(hp)
 

Evangeline Lilly karaktere nem szerepelt a film alapjául szolgáló könyvben.

(hp)
 

Orlando Bloom minden jelenetét kaszkadőr nélkül vette fel.

(hp)