Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
78%

A hobbit: Az öt sereg csatája (2014)

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
Filmadatlap
 
32
Szereplők
133
Vélemények
50
Képek
17
Videók
 
Kazydo   2020. 09. 05.

legújabb vélemény

1

A látvány jobb a filmben , mint a történet maga, kevesebb is elég lett volna. Szerintem csak a híres előd 3 része miatt lett ez is 3 részes, különben 2 is elegendő lett volna elmesélni ezt a történetet. De ezektől eltekintve élvezhető film, nekem tet... több»

 
Artemisia   2018. 08. 01.

3

A 3. részre kifogyott a történésekből a film. A zseniális Váratlan utazás után örültem, hogy 3 részre bontják a regényt, de ez abszolút csalódás volt. Alig van történés, akció egy kevéske, kaland gyakorlatilag semmi, kiszámítható fordulatok , nem ... több»


 
Deku   2017. 08. 30.

0

Szuper hangulatot teremtett ez a film, kellően meg volt az az elbűvölő varázsa ami miatt oda szögezett a képernyő elé. Ritkán érzek ilyen kellemeset egy film iránt de ez itt megtörtént.

 
Orosz István   2017. 07. 29.

0

Nem lett rossz, de ez már csak a csatát dolgozza fel nagyon hosszan, ami a könyvbe kb. úgy egy fejezet hosszúságnyi, szóval ezt már csak húzták nyúzták.

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 12.

0

Na megjött a várva várt rétes,amit nyújtanak és nyújtanak,persze várható hogy elszakad.Na most elszakadt!Nem kellett már ez a rész,csak a kassza ürült,zsebtömésre hirtelen megszületett a harmadik epizód.Minek?Közepesnél jóval gyengébb!

 
Szilonka   2016. 04. 15.

0

Zseniális a film. Minden apró részlet ki van dolgozva, szép egyenletes az események csepegtetése, a történet pedig nagyon érdekes. Egy különleges mesés világot teremt, amelynek mindenki a rész lehet, igaz csak pár óráig.

 
hsanya182   2015. 05. 21.

2

A látványvilága és hangulata magávalragadott, az unalmas párbeszédeket sokszor a színes látványvilága tartotta életben. Sok érdekes és hihetetlen fordulat van benne, ami már zavaró is. Nem mindig kötött le az agyonra számítógépeffektelt csaták kivite... több»

Galéria (50)

Martin Freeman
Ian McKellen
Ian McKellen
Luke Evans
Martin Freeman
Richard Armitage
Ian McKellen
Evangeline Lilly
Luke Evans
Graham McTavish
Richard Armitage
Peter Jackson
Ian McKellen
Peter Jackson
Hugo Weaving
Peter Jackson
Richard Armitage
Martin Freeman
Orlando Bloom
Evangeline Lilly
Luke Evans
Martin Freeman
Martin Freeman
Stephen Fry
Ryan Gage
Aidan Turner
Ian McKellen
Cate Blanchett
Ian McKellen
Richard Armitage
Richard Armitage
William Kircher
Aidan Turner
Evangeline Lilly
Richard Armitage
Richard Armitage
Orlando Bloom
Evangeline Lilly
Lee Pace
Martin Freeman
Luke Evans
Martin Freeman
Richard Armitage
Luke Evans
Dean O'Gorman
Aidan Turner
Evangeline Lilly
Benedict Cumberbatch

Videók (17)

A film összbevétele 956 019 788 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben az elhalálozott emberek száma 1417 fő.

(Norbi)
 

A hat Középföldén játszódó film közül ez az egyetlen, amelyiket nem jelöltek a Legjobb vizuális effektekért járó Oscar-díjra.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Thranduil jávorszarvasát egy ló alakítja, akinek gazdái születésekor a Jávorszarvas nevet adták.

(Menyét Ibolya)
 

A forgatás befejeztével néhány színész megtarthatott emlékbe valamit a kellékek közül. Martin Freeman megtartotta a kardját és a fülprotézisét, Richard Armitage és Lee Pace szintén a kardjukat tartották meg.

(ps)
 

Cate Blanchett mindössze 8 napot töltött a forgatáson.

(ps)
 

Ian Holm és egészsége nem engedte a színészeknek, hogy Új-Zélandra utazzanak a forgatásra, úgyhogy az ő jeleneteiket Londonban vették fel.

(ps)
 

mind a hat Középföldén játszódó filmje következetesen decemberben került bemutatásra, ez a legjobb időzítés az Oscar-díjra és a Golden Globe-ra vadászó filmek esetében.

(ps)
 

Egyedül Ian McKellen és Cate Blanchett szerepel mind a hat Középföldén játszódó filmben.

(ps)
 

Ez legrövidebb filmje, amely Középföldén játszódik.

(ps)
 
Összességében Az öt sereg csatája számomra nem jelentett csalódást, és még azt is megkockáztatnám, hogy minőségében nem múlta alul A gyűrűk ura trilógiát, csupán könnyedebb. több»
 
Nem tudunk rá haragudni, hiszen ez az a történet, amit annyira megszerettünk, és ahogy elkezdődött, úgy zárul. Még is miközben hallgatom Howard Shore csodálatos kompozícióját hiányérzet fog el, ami elkísér, egészen addig, amíg elő nem keresem az eredeti trilógiát és meg nem nézem újra. több»
 
A trilógia korábbi két epizódjához hasonlóan itt sem tudnám egyértelműen kijelenteni, hogy a bővítések Frodóék kalandjaihoz hasonlóan teljesebb élményt nyújtanak, mivel csak még jobban kiemelik, hogy kevés volt a 3 filmre való alapanyag, amit Jacksonék jobbára vagy plusz látványelemekkel, vagy pedig infantilis poénokkal kívántak ellensúlyozni.