Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
86

A hobbit: Váratlan utazás (2012)

The Hobbit: An Unexpected Journey
Filmadatlap
 
32
Szereplők
114
Vélemények
44
Képek
Videók
A hobbit: Váratlan utazás
 
freeman   2020. 03. 15.

legújabb vélemény

zseniális

 
Orosz István   2016. 05. 20.

Nekem jobban bejött mint a gyűrűk ura, itt nem csak mennek és mennek. Hanem történik is valami orkok koboldok, vargok. A látvány fenomenális. Egy szóval nagyon jó film.


 
Puncs   2019. 04. 06.

Olvastam könyvben is, és a film sokkal jobb, mint a könyv, ami elismerést érdemel. Végig hű maradt hozzá, ugyanakkor sikerült egy kicsit felturbózni is. Elég hosszú, de egy percig sem unalmas. Nekem nagyon tetszett.

 
Artemisia   2018. 01. 14.

A Gyűrűk ura mellett a legnagyszerűbb epikus fantasy. Briliáns meseszövés, elképesztő kalandok, élethű, ikonikus karakterek, tapintható atmoszféra,magas tétek, mindez hamisítatlan Tolkien stílusban. A gyűrűk urában annyi lehetőség és mondanivaló van, hogy a 3 rész mellett még elfért egy előzményfilm is;nosztalgikus érzés volt többet megtudni az ismerős karakterek múltjáról, a gyűrű eredetéről, az egyes fajok közti ellentétekről,nagyon jól kibővítette a Tolkien-univerzumot.A film képi világa gyönyörű, látványos, egyes lényeket meseszerűbben ábrázolnak,mint a Gyűrűk urában,de semmiben nem marad el mögötte,A hobbit is megható, mondanivalótól terhes, eredeti történet.

 
Deku   2017. 07. 17.

Remek kis fantasy film volt, tele kalanddal. Nekem kicsit még jobban is tetszett mint a Gyűrűk Ura trilógia maga. Nekem itt a szereplők válogatása is szimpibb volt.

 
dailyfilmsan   2020. 03. 02.

Egy váratlan utazás egy váratlanul gyenge kezdéssel. Váratlanul jött számomra hogy Peter Jackson a Gyűrűk ura birodalmának császára ugyan azt a birodalmat más történettel nem tudta annyira velősen színre vinni mint az egy gyűrű köré fonódott sikertörténetet. A törpök utazásának első része közepesen gyengécske lett. Néhol a zenés megnyilvánulás borzasztó volt. Már így is egy képzelt világ furcsa lényeivel és furcsa szokásaival vagyunk körülvéve és még énekelnek is. Úgy éreztem túl sok volt, túl sokat akart a film mutatni és nem bírta el.

 
Thibo84   2016. 06. 26.

Peter Jackson ismét gyönyörű tájakra kalauzol el bennünket, kápráztat el látványos, néhol vicces csatákkal. De véleményem szerint, nem kellett volna ebből is trilógiát csinálni. Max két rész. A törpe és tünde közötti szerelmi szál meg már túl giccsessé tette a filmet.

Martin Freeman
Hugo Weaving
Martin Freeman
Martin Freeman

A film összbevétele 1 021 103 568 dollár volt (imdb.com).

 

A 13 törpnek 800 fegyvert készítettek. A kardok élét kovácsok alkották, a markolatok pedig 3D nyomtatással készültek.

(Artemisia )
 

Míg A gyűrűk urához 500 tervrajzot kéazítettek, A hobbithoz 8000 digitális rajz készült.

(Artemisia )
 

Mintegy 800 zselatinból készült tündefület gyártottak a filmhez.

(Artemisia )
 

A színészek maszkjához újfajta szilikont használtak, ami kevesebb karbantartást igényel mint A gyűrűk ura során használtak. Viszont a tündék fülének elkészítésén nem változtattak semmit, ugyanúgy zselatinból készültek.

(Artemisia )
 

Richard Armitage (Thorin) egy alkalommal szájba verte magát a pajzsával, aminek köszönhetően felrepedt az ajka.

(Artemisia )
 

A forgatókönyvben sok változást eszközöltek, hogy a szövegek jobban illeszkedjenek a szereplők hangjához és játékához.

(Artemisia )
 

Richard Armitage ( Tölgypajzsos Thorin), nem szeretett volna a maszkmesterek által készített szakállat hordani, inkább sajátot növesztett a film kedvéért.

(Artemisia )
 

A Bilbót alakító Martin Freeman első forgatási napján a barlangi jeleneteket készítette el Gollammal.

(Artemisia )
 

A vizuális effektekért felelős Matt Atiken elmondta, hogy nem tervezték újra Gollamot, de a modernebb technológiának hála, élethűbb lett.

(Artemisia )
 

Peter Jackson ún. "slave motion cam " technikával forgatott, abban segített,hogy a különböző magasságú szereplők egy jelenetben szerepeljenek. Két kamerát használtak hozzá, egyik mindig alá volt rendelve a másiknak, így akár 2 helyszínen is játszhattak a színészek, mégis egy képre kerültek. Ezzel a technikával került egymás mellé méretarányosan pl. Gandalf és a törpök.

(Artemisia )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.