Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

A hobbit: Váratlan utazás (2012)

The Hobbit: An Unexpected Journey
A hobbit: Váratlan utazás
A Gyűrűk ura mellett a legnagyszerűbb epikus fantasy. Briliáns meseszövés, elképesztő kalandok, élethű, ikonikus karakterek, tapintható atmoszféra,magas tétek, mindez hamisítatlan Tolkien stílusban. A gyűrűk urában annyi lehetőség és mondanivaló van, hogy a 3 rész mellett még elfért egy előzményfilm is;nosztalgikus érzés volt többet megtudni az ismerős karakterek múltjáról, a gyűrű eredetéről, az...
86%135 rajongó1543 szavazat
Filmadatlap
 
32
Szereplők
118
Vélemények
44
Képek
1
Videók

Galéria (44)

Martin Freeman
Hugo Weaving
Martin Freeman
Martin Freeman

FILMINFÓ

Amerikai Egyesült Államok, Új-Zéland
Szerintetek: 11+    |  169"
Premier (HU): 2012.12.13. | Netflix (2021.10.01.) | HBO Max (2021.03.01.)
Kaland | Fantasy

Több évtizeddel A Gyűrűk Ura történései előtt a nyugalmas életet élő Zsákos Bilbót (Martin Freeman) egy izgalmakkal teli kalandra hívja szürke Gandalf (Ian McKellen). A cél, hogy visszaszerezzék az elveszett Törp királyságot, tizenhárom törp és azok legendás vezetője, Tölgypajzsos Torin (több»

Videók (1) 
MoviesChris   2022. 04. 25.

legújabb vélemény

0
Kemény fába vágott, éles fejsze

A hobbit: Váratlan utazás egy nagyon nehéz terhet vett a vállára. Mégpedig azt, hogy az utóbbi évek egyik legmeghatározóbb (szerintem, a Harry Potter még A Gyűrűk Uránál is magasabb szint) fantasy-szériájának lesz-e méltó spin-off-ja. És szerintem lábremegés nélkül elbírja ezt a súlyt. Ez egy szemet gyönyörködtető film. Nem csak látványban, hanem történetben, karakterekben, dinamikában egyaránt. Véleményem szerint a filmtörténelem legjobb hobbitja Martin Freeman. Konkrétan az egész filmet tekintve elmegyek odáig (és állom a sarat az engem megkövezőkkel szemben), hogy A Hobbit: Váratlan utazás jobb film, mint A két torony és A király visszatér, valamint egy szintén van A Gyűrű Szövetségével. Azért tenném egy paraszthajszálnyival előrébb a Gyűrűk Ura első részét, mert az teremtette meg azt a mítoszt, ami engem is magával ragadott. A lehetőségét annak, hogy elkészülhessen ez a remekbeszabott alkotás. Egyébként rendkívül jól zárták le, ugyanis akárcsak egy sorozatnál, itt is várod a folytatást, és ütöd a karfát, hogy te jó ég, ne már. Szóval le a kalappal, és ha minden spin-off ilyen lenne...

 
Artemisia   2018. 01. 14.

3

A Gyűrűk ura mellett a legnagyszerűbb epikus fantasy. Briliáns meseszövés, elképesztő kalandok, élethű, ikonikus karakterek, tapintható atmoszféra,magas tétek, mindez hamisítatlan Tolkien stílusban. A gyűrűk urában annyi lehetőség és mondanivaló van,... több»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 08. 04.

2
Egy nagyszerű utazás kezdete

Nem lehetett kis kihívás Peter Jackson rendezőnek a nagy sikerű és jó sok díjat bezsebelő A Gyűrűk Ura trilógia után. Ekkora epikus fantasyt vászonra vinni - kicsit sem egyszerű megszervezni és megrendezni. De úgy gondolom, A hobbit trilógiát is sike... teljes kritika»

 
Puncs   2019. 04. 06.

0

Olvastam könyvben is, és a film sokkal jobb, mint a könyv, ami elismerést érdemel. Végig hű maradt hozzá, ugyanakkor sikerült egy kicsit felturbózni is. Elég hosszú, de egy percig sem unalmas. Nekem nagyon tetszett.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 21.

0

Hihetetlen szép a képi világ,és a szereplők is jól ki vannak választva,plusz a történet sem utolsó. Talán felülmúlja a Gyűrű trilógiát ,és a Pottert is. Többször nézős,és szerintem felejthetetlen mozi!

 
Orosz István   2016. 05. 20.

1

Nekem jobban bejött mint a gyűrűk ura, itt nem csak mennek és mennek. Hanem történik is valami orkok koboldok, vargok. A látvány fenomenális. Egy szóval nagyon jó film.

 
Thibo84   2016. 06. 26.

0

Peter Jackson ismét gyönyörű tájakra kalauzol el bennünket, kápráztat el látványos, néhol vicces csatákkal. De véleményem szerint, nem kellett volna ebből is trilógiát csinálni. Max két rész. A törpe és tünde közötti szerelmi szál meg már túl giccsessé tette a filmet.

A film összbevétele 1 021 103 568 dollár volt (imdb.com).

 

A 13 törpnek 800 fegyvert készítettek. A kardok élét kovácsok alkották, a markolatok pedig 3D nyomtatással készültek.

(Artemisia )
 

Míg A gyűrűk urához 500 tervrajzot kéazítettek, A hobbithoz 8000 digitális rajz készült.

(Artemisia )
 

Mintegy 800 zselatinból készült tündefület gyártottak a filmhez.

(Artemisia )
 

A színészek maszkjához újfajta szilikont használtak, ami kevesebb karbantartást igényel mint A gyűrűk ura során használtak. Viszont a tündék fülének elkészítésén nem változtattak semmit, ugyanúgy zselatinból készültek.

(Artemisia )
 

Richard Armitage (Thorin) egy alkalommal szájba verte magát a pajzsával, aminek köszönhetően felrepedt az ajka.

(Artemisia )