Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

47 ronin (2013)

47 Ronin
Filmadatlap
 
28
Szereplők
38
Vélemények
26
Képek
2
Videók

Galéria (26)

Keanu Reeves
Keanu Reeves
Keanu Reeves

Videók (2)

 
JRD   2022. 03. 15.

legújabb vélemény

2
Ázsiai fantasy Magyarországon forgatva...

A 47 ronin egy fantasyba oltott valós történeten alapuló remek film. Érzelmes, kissé misztikus, de mindenképpen betekintést enged egy kor hagyományaiba, erkölcsiségébe. Egy-két évig tervezett bosszú filmje ez, mely önmagában hordozta a szomorú befejezést is. Ha nem zavar, hogy itt a vége nem happy end, mindenképp nézd meg. Már csak azért is érdemes, hiszen a filmet Magyarországon forgatták! (!Korrekció: Többek között Magyarországon is forgatták!) Szóval filmre fel, és jó szórakozást!

3
 
Sachiko   2021. 09. 09.

a nap véleménye

3
Kicsit több, mint semmi

A film szuper, egészen addig a pontig, hogy: "aki ismeri a 47 ronin történetét, az egész Japán történetét ismeri" (a film intrójából). Kész, itt elvesztettek engem. Az igaz, hogy a 47 ronin valós esemény, és talán ez a legelterjedtebb japán történet ... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 16.

1

Szeretem Japán szamurájoktól hemzsegő korszakát, és sokat is olvastam róla. Természetesen olvastam az eredeti történetet. Na ez nem az, de Carl Rinsch épített egy álomvilágot, ami egész jól funkcionál. Hiroyuki Sanada pedig egy nagy kedvencem, ő is, ... több»

 
dulkap   2015. 07. 05.

1

Nekem tetszett és még nagyon lassúnak sem találtam. Reeves sosem volt nagy színész, de itt szerintem nem is kellett volna, hogy nagyon játsszon a mimikával. Viszont ami igazán feltűnő volt számomra, hogy képtelenség, hogy ugyanez a Rinko Kikuchi játszott a Bábel-ben, mint itt. Valami borzalmas volt a játéka szerintem.

 
mamiéstöti2   2018. 12. 03.

0

Keanu Reeves azért az egyik kedvenc színészem, mert neki minden szerep jól áll. A történet felejthető, de a film látványos.

 
indingo   2018. 04. 26.

0

A szamurájok japánok, Keanu Reeves 1/4 részt kínai, nem mintha számítana. Szerintem inkább a látvány, a keleti hatás viszi a hátán a filmet, mintsem a története.

 
Deku   2017. 09. 13.

0

Ez a film cseppet mintha erőltetett lett volna, nem tudom de én így éreztem. Lehet én vártam sokat de ez most kevés volt nálam. Nem jött be nekem de egy próbát mindenképpen megérhet.

A film összbevétele 151 783 839 dollár volt (imdb.com).

 

A ronin státusz öröklődött. Így egy ronin utóda maga is roninná lett.

(JRD )
 

A RONIN = hűbérúr nélküli harcos. Egy szamuráj akkor vált roninná, ha hűbérura meghalt vagy klánja megszűnt, esetleg elbocsájtották.

(JRD )
 

A szamurájok a harcosok útját követték. Más néven a Bushidót, mely leginkább a hűségről és a hűbér úr iránti lojalitásról szólt.

(JRD )
 

A szamurájoknak is több szintje volt. Gyakorlatilag bárkit megölhettek engedély nélkül, de ezzel felelősséget is tettek a szamurájuk vállára.

(JRD )
 

A film nagy részét hazánkban forgatták.

(Eastern79)