Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
65%

Tarzan legendája (2016)

The Legend of Tarzan
Filmadatlap
 
29
Szereplők
34
Vélemények
25
Képek
15
Videók
Tarzan legendája

Galéria (25)

Alexander Skarsgård

Videók (15)

 
JRD   2022. 03. 15.

legújabb vélemény

2
Nem tudott teljessé válni...

Maga a sztori - mégha már az unalomig le lett rágva - nem rossz. Persze a kifejezetten élvezhető részt maga Skarskard adja, de valahogy úgy éreztem, hogy a színész ebben a szerepben inkább egy ketrecbe zárt tigris. Gentlemanként nagyon adta a figurát, és vártam, hogy Tarzanként egy ősember erejével hozza a dzsungel királya életérzést... de nem hozta. Azt hiszem, ez nem is Skarsgardnak volt köszönhető (a True Blood sorozatban bizonyította, hogy van benne vadállatiasság), hanem a rendezésnek. Mintha nem mertek volna éles ellentéteket alkotni a filmben, pedig a sztori nagyon is kívánta ezt a fajta változatosságot. Tarzan története önmagában tartalmazza az angol arisztokratát és a vadállatias dzsungelférfit. De ettől még szórakoztató. Szóval filmre fel, és jó szórakozást!

 
Artemisia   2022. 02. 11.

a nap véleménye

7
Az idő vasfoga Tarzant sem kímélte

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Edgar Rice Borroughs első Tarzan-regénye 1912-ben jelent meg, váratlan sikerére pedig maga az író sem számított: a majomember története 27 folytatást, számtalan filmfeldolgozást, sőt rajzfilm és képregény-adaptációt is megélt. Tarzan mára a klassziku... teljes kritika»

 
MMcFly2015   2016. 07. 01.

4

Annyira lehúzták a kritikusok, hogy félve ültem be rá a moziba, de kellemeset csalódtam. Megmondom őszintén, én azt sem tudtam, hogy nem az eredet történetet mutatja be, hanem a dzsungelből hazatért Tarzanról kapja el a sztorit, ami kevésbé ismert, é... több»

 
indingo   2017. 04. 15.

1

Bedőltem az előzetesnek, de nem kellett volna. A történet nagyon kis szürke. A szerelmi szál unalmas, jó persze jó a pali jó a csaj, de bénák voltak a párbeszédek.

 
dulkap   2017. 09. 19.

0

Vannak filmek, akik jól használják azt a megoldást, hogy nem csinálnak előzményfilmet, hanem visszaemlékezésekkel oldják meg (pl. Deadpool) és van ez a film, ami csak egy katyvaszt hoz össze a visszaemlékezések összevissza bevágásával, olyan érzéssel... több»

 
dailyfilmsan   2022. 02. 10.

1

Sokaknak nem jött be a Tarzan-film, de nekem bejön az energiája. Nyilván ha Tarzan, akkor nem a már évek óta szocializált és a civilizált emberek között újrahonosult Tarzanra vágyunk, hanem a vadon királyára, akit Jane megszelídít. Na, ebből kaptunk ... több»

 
Thibo84   2016. 07. 01.

0

Egy látványos akció és kaland film. De ennyi. A történet lapos, akárcsak Tarzan karaktere, aki a regényekkel ellentétbe, fél Afrikába visszatérni, és még a manganik vezére is haza vágja, pedig a könyvekben, mikor már felnőtt, soha nem tudják legyőzni... több»

A film összbevétele 356 700 357 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 152 142 562 forintot termelt. A hazai mozik összesen 102 972 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Waltz és Skarsgard első filmje.

(HE7EDIK)
 

A filmet Angliában forgatták.

(HE7EDIK)
 

Tarzan szerepére Henry Cavill is esélyes volt.

(HE7EDIK)
 

Tarzan szerepére Tom Hardy is esélyes volt.

(HE7EDIK)
 

Skarsgard kemény edzésre és diétára fogta magát.

(HE7EDIK)
 
...Jane mellett sajnos a kockásra gyúrt, udvarias Tarzan is sótlan, egydimenziós figura marad – ezen pedig el is bukik a film. Egy kalandfilmben ugyanis attól izgalmasak a kalandok, ha szurkolunk a hősnek, mert megfogott benne valami, egy gesztus vagy egy gondolat, netalán a szituáció, amibe keveredett. De mit lehet szeretni egy olyan hősben, akinek kevesebb hibája van, mint Jézusnak? A tökéletesség, filmen legalábbis, unalmas dolog. több»
 
Mint Burroughs egy sokadik regénye a sorban, ez a Tarzan inkább viktoriánus paródia lett, semmint valódi hős (pláne valódi ember). 6/10 több»
 
A látványos akciójelenetekkel vagy fordulatokkal teli történetre azért alapvetően tényleg nem lehet panaszunk: ha többnyire klisészerűek és előre kiszámíthatóak is, mégis jól vannak kidolgozva és úgy vannak összerakva, hogy feszültséget tudnak kelteni. A viszonylag gyengének tűnő nyári filmkínálat idején érdemes a Tarzan-filmre betérni: hibái ellenére összességében szórakoztató, szerethető, sodró lendületű alkotás, amely ugyan félig-meddig biztonsági játékot játszik, nagyon is kipróbált elemekkel operál, mégis tartogat meglepetéseket. több»