Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

A repülő tőrök klánja (2004)

Shi mian mai fu
Filmadatlap
 
27
Szereplők
5
Vélemények
6
Képek
2
Videók

Galéria (6)

Zhang Ziyi
Zhang Ziyi
Zhang Ziyi
Zhang Ziyi

Videók (2)

 
Eastern79   2021. 02. 09.

legújabb vélemény

0
Művészi kaland

Zhang Yimou a Hőssel bebizonyította, hogy a művészi, már-már elvont képi világ és az akciók jól megférnek egymás mellett. Ismét egy rendkívül erős atmoszférával rendelkező filmet sikerült készítenie a szépséges Zhang Ziyivel és a hazájában inkább színházi szerepeiről ismert Andy Lauval a főbb szerepekben. Természetesen most is a szerelem a központi téma, némi cselszövéssel, kalanddal és drámával fűszerezve. Ugyanúgy, mint a Hős esetében, páratlanul megkapó és szép képekben, gyönyörűen koreografált harcjelenetekben bontakozik ki a történet.

 
nagyniki987   2016. 04. 29.

0

Pozitív csalódás volt a film, akció és romantikus egyben és megtalálja a kettő közt a megfelelő egyensúlyt. A színészi játék talán nem volt mindvégig tökéletes, de ennyit elnézhetünk, mert nagyon jó a sztori és a kivitelezés.

 
tomtom   2015. 02. 10.

0

Komoly történelmi alkotás, ami minden szempontból megállja a helyét az akciófilmek között. Yimou Zhang rendezése páratlan, a film minden mozzanatában realisztikus és igényes. A történet izgalmas, szépségét pedig tovább fokozza, hogy történelmi eseményeken alapul. Nem csak az akciófilmek szerelmeseinek ajánlom.

 
Atsop   2015. 03. 02.

0

Nagyon tetszett a film, sajnos már elég rég láttam. Remek akciójelenetek vannak benne, de azért az érzelmek is fontos szerepet játszanak. Csavarokban sincs hiány. Ajánlom mindenkinek.

 
scroll35   2015. 09. 29.

0

Hollywood soha nem lesz képes ennyire hitelesen ábrázolni Kínát. A film zsenialitása az utánozhatatlan atmoszférájában rejlik. Yimou Zhang igazán kitett magáért, látszik, hogy rengeteg munkát és energiát ölt ebbe a filmbe. A történet tele van izgalommal, kalanddal és akcióval. Igazi mestermunka.

A film összbevétele 92 863 945 dollár volt (imdb.com).

 

A kínai cím szó szerinti angol fordítása "Ambushed From Ten Directions" (Támadás tíz irányból).

(Thibo84)
 

Ziyi Zhang valójában nem képzett harcművész, annak ellenére, hogy számos harcművészeti filmben szerepelt. Ennek ellenére ügyes táncos (11 éves korában belépett a pekingi táncakadémiára), amely lehetővé tette, hogy alkalmazkodjon a harci koreográfiákhoz.

(Thibo84)
 

Az utolsó jelenetet Ukrajnában forgatták, októberben, amikor váratlanul havazni kezdett. Yimou Zhang csak örült a véletlennek, ugyanis a havas tájon sokkal jobban mutat a vér, és jobban is illik a tél a film hangulatához.

(ps)
 

Zhang Ziyi a szerepre való felkészülése során két hónapig egy vak lánnyal élt.

(ps)
 

A klasszikus kínai akciófilmekben mindig van egy jelenet, amelyik bambuszerdőben játszódik. Ezért Yimou Zhang úgy döntött, hogy ebben a filmben is meg kell jeleníteni a bambuszerdőt.

(ps)