Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

A repülő tőrök klánja (2004)

Shi mian mai fu
Filmadatlap
 
27
Szereplők
5
Vélemények
6
Képek
2
Videók

Galéria (6)

Zhang Ziyi
Zhang Ziyi
Zhang Ziyi
Zhang Ziyi

Videók (2)

 
Eastern79   2021. 02. 09.

legújabb vélemény

0
Művészi kaland

Zhang Yimou a Hőssel bebizonyította, hogy a művészi, már-már elvont képi világ és az akciók jól megférnek egymás mellett. Ismét egy rendkívül erős atmoszférával rendelkező filmet sikerült készítenie a szépséges Zhang Ziyivel és a hazájában inkább színházi szerepeiről ismert Andy Lauval a főbb szerepekben. Természetesen most is a szerelem a központi téma, némi cselszövéssel, kalanddal és drámával fűszerezve. Ugyanúgy, mint a Hős esetében, páratlanul megkapó és szép képekben, gyönyörűen koreografált harcjelenetekben bontakozik ki a történet.

 
nagyniki987   2016. 04. 29.

0

Pozitív csalódás volt a film, akció és romantikus egyben és megtalálja a kettő közt a megfelelő egyensúlyt. A színészi játék talán nem volt mindvégig tökéletes, de ennyit elnézhetünk, mert nagyon jó a sztori és a kivitelezés.

 
tomtom   2015. 02. 10.

0

Komoly történelmi alkotás, ami minden szempontból megállja a helyét az akciófilmek között. Yimou Zhang rendezése páratlan, a film minden mozzanatában realisztikus és igényes. A történet izgalmas, szépségét pedig tovább fokozza, hogy történelmi eseményeken alapul. Nem csak az akciófilmek szerelmeseinek ajánlom.

 
Atsop   2015. 03. 02.

0

Nagyon tetszett a film, sajnos már elég rég láttam. Remek akciójelenetek vannak benne, de azért az érzelmek is fontos szerepet játszanak. Csavarokban sincs hiány. Ajánlom mindenkinek.

 
scroll35   2015. 09. 29.

0

Hollywood soha nem lesz képes ennyire hitelesen ábrázolni Kínát. A film zsenialitása az utánozhatatlan atmoszférájában rejlik. Yimou Zhang igazán kitett magáért, látszik, hogy rengeteg munkát és energiát ölt ebbe a filmbe. A történet tele van izgalommal, kalanddal és akcióval. Igazi mestermunka.

A film összbevétele 92 863 945 dollár volt (imdb.com).

 

A kínai cím szó szerinti angol fordítása "Ambushed From Ten Directions" (Támadás tíz irányból).

(Thibo84 )
 

Ziyi Zhang valójában nem képzett harcművész, annak ellenére, hogy számos harcművészeti filmben szerepelt. Ennek ellenére ügyes táncos (11 éves korában belépett a pekingi táncakadémiára), amely lehetővé tette, hogy alkalmazkodjon a harci koreográfiákhoz.

(Thibo84 )
 

Az utolsó jelenetet Ukrajnában forgatták, októberben, amikor váratlanul havazni kezdett. Yimou Zhang csak örült a véletlennek, ugyanis a havas tájon sokkal jobban mutat a vér, és jobban is illik a tél a film hangulatához.

(ps)
 

Zhang Ziyi a szerepre való felkészülése során két hónapig egy vak lánnyal élt.

(ps)
 

A klasszikus kínai akciófilmekben mindig van egy jelenet, amelyik bambuszerdőben játszódik. Ezért Yimou Zhang úgy döntött, hogy ebben a filmben is meg kell jeleníteni a bambuszerdőt.

(ps)