82% 182 szavazat
A repülő tőrök klánja

A repülő tőrök klánja

Shi mian mai fu
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
27
Szereplők (27)
6
Képek (6)
2
Videók (2)
9
Érdekességek (9)
2
Díjak (2)
Filmkritika
4
Cikkek (4)
Fórum
Atsop  
Zhang Ziyi
Zhang Ziyi
Zhang Ziyi
Zhang Ziyi

FILMINFÓ

Kínában a Tang dinasztia uralma alatt a kilencedik században elszabadult a pokol. Lázadás lázadást ér, az állami szervezetek pedig korruptak. A császári hatalom a szabad csapatok elleni vívja végeláthatatlan háborúját. A legjelentősebb csapatot a Repülő Tőrök klánja képviseli. Jin (Több


Rendező: Yimou Zhang
Forgatókönyvíró: Feng Li, Wang Bin, Yimou Zhang
Ország: Hongkong, Kína
Premier (HU): 2005.04.21.
 
2021.02.09 Eastern79

legújabb vélemény

Művészi kaland

Zhang Yimou a Hőssel bebizonyította, hogy a művészi, már-már elvont képi világ és az akciók jól megférnek egymás mellett. Ismét egy rendkívül erős atmoszférával rendelkező filmet sikerült készítenie a szépséges Zhang Ziyivel és a hazájában inkább színházi szerepeiről ismert Andy Lauval a főbb szerepekben. Természetesen most is a szerelem a központi téma, némi cselszövéssel, kalanddal és drámával fűszerezve. Ugyanúgy, mint a Hős esetében, páratlanul megkapó és szép képekben, gyönyörűen koreografált harcjelenetekben bontakozik ki a történet.

0
 
2016.04.29 nagyniki987

Pozitív csalódás volt a film, akció és romantikus egyben és megtalálja a kettő közt a megfelelő egyensúlyt. A színészi játék talán nem volt mindvégig tökéletes, de ennyit elnézhetünk, mert nagyon jó a sztori és a kivitelezés.

0
 
2015.02.10 tomtom

Komoly történelmi alkotás, ami minden szempontból megállja a helyét az akciófilmek között. Yimou Zhang rendezése páratlan, a film minden mozzanatában realisztikus és igényes. A történet izgalmas, szépségét pedig tovább fokozza, hogy történelmi eseményeken alapul. Nem csak az akciófilmek szerelmeseinek ajánlom.

0
 
2015.03.02 Atsop

Nagyon tetszett a film, sajnos már elég rég láttam. Remek akciójelenetek vannak benne, de azért az érzelmek is fontos szerepet játszanak. Csavarokban sincs hiány. Ajánlom mindenkinek.

0
 
2015.09.29 scroll35

Hollywood soha nem lesz képes ennyire hitelesen ábrázolni Kínát. A film zsenialitása az utánozhatatlan atmoszférájában rejlik. Yimou Zhang igazán kitett magáért, látszik, hogy rengeteg munkát és energiát ölt ebbe a filmbe. A történet tele van izgalommal, kalanddal és akcióval. Igazi mestermunka.

0

A film összbevétele 92 863 945 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A kínai cím szó szerinti angol fordítása "Ambushed From Ten Directions" (Támadás tíz irányból).Szerző: Thibo84

#2
 

Ziyi Zhang valójában nem képzett harcművész, annak ellenére, hogy számos harcművészeti filmben szerepelt. Ennek ellenére ügyes táncos (11 éves korában belépett a pekingi táncakadémiára), amely lehetővé tette, hogy alkalmazkodjon a harci koreográfiákhoz.Szerző: Thibo84

#3
 

Az utolsó jelenetet Ukrajnában forgatták, októberben, amikor váratlanul havazni kezdett. Yimou Zhang csak örült a véletlennek, ugyanis a havas tájon sokkal jobban mutat a vér, és jobban is illik a tél a film hangulatához.Szerző: ps

#4
 

Zhang Ziyi a szerepre való felkészülése során két hónapig egy vak lánnyal élt.Szerző: ps

#5