Kihívót kapott az Avatar 2, ez az új sci-fi eposz egy nap alatt 70 millió dollárt kaszált

Az Avatar: A víz útja már egyike annak a hat filmnek, amelyik több mint kétmilliárd dolláros bevételt hozott a kasszáknál - és december közepe óta veretlenül vezeti mind az amerikai, mind a német mozis toplistát.

Kínában azonban a film most közvetlen konkurenciát kapott egy másik, megablockbuster sci-fi eposztól: a Vándorló Föld 2-től.

A vándorló Föld 2019-ben elképesztő 700 millió dolláros bevételt hozott, ami az év egyik legsikeresebb filmjévé tette - még a Korona-járvány előtt, ne feledjük, és gyakorlatilag kizárólag Kínában került a mozikba. Itthon a vizuálisan lenyűgöző sci-fi thriller közvetlenül streamingen jelent meg, kizárólag a Netflixen.

Bár a folytatásnak még mindig nincs hazai bemutatója, a kínai mozikban pontosan ott folytatódik a sztori, ahol az elődje abbahagyta: A The Wandering Earth 2 Kínában a kínai újévben, 2023. január 22-én nyitott, és már az első napon 69,7 millió dolláros bevételt hozott, ahogy arról többek között a Hollywood Reporter is beszámolt.

És ez nem csak ennyi: a kínai online portálokon 8,3/10 és 9,7/10 közötti átlagértékelésekkel már most kijelenthető, hogy a Vándorló Föld 2. nemcsak tömegesen vonzza a moziba a filmrajongókat, hanem ráadásul  gyönyörködteti is őket (a kínai állami média esetleges befolyását a tudósításokra itt nem akarjuk feszegetni, de legalábbis nem akarjuk említés nélkül hagyni). A legjobb előfeltételek ahhoz, hogy az év egyik legsikeresebb filmje legyen, akárcsak az első rész.

Azt pedig, hogy ennek a közönségvonzónak megvan az eszköztára ahhoz, hogy az embereket különösen nagy számban csábítsa be a mozitermekbe, tényleg nem kell senkinek sem bizonyítania. Végül is két filmmel vezeti a kínai bevételi listákat: A Csangdzsin-tó csatája / The Battle at Lake Changjin(2021) és a Farkasharcos 2 /Zhan lang II (2017).

És ha ez nem lenne elég, Andy Lau Hongkong egyik legnagyobb színészsztárja is részt vesz a filmben, ami egy extra adag pénztári vonzerőt jelenthet. A tégla elődjéből, a Szigorúan piszkos ügyek-ből, A repülő tőrök klánja című harcművészeti eposzból vagy a Matt Damonnal készült A Nagy Fal-ból ismert, a plakáton szereplő neve valószínűleg sok kínai filmrajongót meggyőz majd, hogy jegyet vegyen a Vándorló Föld 2-re. A filmet egyébként ismét Frant Gwo rendezi, aki már az első rész rendezői székében is helyet foglalt.

A közeljövőben játszódó A vándorló Föld 2 ismét az emberi bolygó megmentéséről szól a közelgő végzettől. A 2044 és 2078 között bekövetkező számos katasztrófa a szakadék szélére sodorja a Föld lakosságát - de mégis van mód arra, hogy a látszólag megpecsételt sorsot elkerüljük...

sci-fi

Az emberek hatalmas hajtóműveket építettek a föld felszínén, hogy új otthont találjanak. De a világegyetembe vezető út veszélyes. A Föld megmentése érdekében a fiataloknak... több»