Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
73%

A Nagy Fal (2016)

The Great Wall
Filmadatlap
 
32
Szereplők
25
Vélemények
37
Képek
11
Videók
 
Robert Langdon   2020. 04. 21.

legújabb vélemény

0
*****

Mikor kijött ez a film, eszembe sem jutott, hogy megnézzem. Aztán megláttam egy klipet, amit ebből csináltak és egy nagyon jó zene volt alatta. Gondoltam adok neki egy esélyt. Mindig szerettem az ázsiaiak hitvilágát, hagyományait, és felfogását. Ez a film nekem azt adja vissza, mennyire különbözik az a nép a nyugati népektől. Bár a japánokat jobban szeretem, a kínai civilizációban is észlelhető a tiszteletnek az a mértéke, amit mi elképzelni sem tudunk. Matt Damon karaktere is ezt veszi észre és ezért marad. A másik jó dolog, amivel be mutatják, miért is készült a Fal. Tudjuk, hogy óriási országot, csak óriási dolgokkal lehet megvédeni. Azt az országot szerintem azóta ostromolták, mióta létezik. Persze nem sárkányok (amiknek nagy szerepe van a kínai hitvilágban), hanem más népek, de mivel lehetne jobban bemutatni, mint egy ilyen brutális "állattal"? Szerintem nagyon beletaláltak a közepébe ezzel a sztorival. A csatajelenetek látványosak (jó lett volna, ha több van), elnéztem volna még egy jó órát. Nem is értem, régen miért nem néztem meg. Csillagos ötös.

 
Artemisia   2017. 11. 23.

2

Káprázatos a látványvilág, már csak ezért is érdemes megnézni a filmet. Különösen a hadmozgások és a temetési szertartás gyönyörű.A falakról leugró harcosok ötlete nagyon imponáló. Megfelelő mennyiségű és minőségű akcióval dolgoznak, a csatajelenetek... több»


 
dulkap   2017. 01. 06.

0

Nagyon látványos film, remek csatajelenetekkel és jó színészekkel. Hibái persze akadnak (a csaták közti részek, inkább tűnnek időkitöltésnek, mint legenda-magyarázatnak illetve az elején kicsit zavaró a sok lassítás a 3D kedvéért), de ettől még egy é... több»

 
HercegPeter   2017. 05. 30.

0

Nagy reményekkel kezdtem bele, de sajnos nem azt kaptam amit vártam. Nem 3D-ben néztem és lehet ez volt a hiba, mert így simán az effektek nagyon gagyinak tűntek. A történet is teljesen sablonos és kiszámítható. Viszont a jelmezek és a páncélok nagyo... több»

 
Orosz István   2017. 05. 18.

0

Én nagyon sok előítélettel indultam neki , ennek a filmnek nem gondoltam, hogy ennyire jó lesz. Látványban nagyon ott van, és merem állítani a történet is jó.

 
Lamboh   2017. 10. 05.

0

Látványfilmnek jó volt. Én mondjuk úgy gondolom, hogy lehetett volna jobb is, ha egy kicsivel tovább tart. Kevésnek és eléggé összecsapottnak érzem. De! Mindettől függetlenül sem tartom időpocsékolásnak.

 
harnas1207   2018. 12. 05.

0

Húha, ez igazán érdekes film volt. Gondoltam egy buta látványfilm lesz. Hát a látvány nem különösen tetszett. A sztori előzetes alapján izgalmasnak tűnt, de valójában nagyon unalmas és sablonos. A falon leugráló és visszapattanó harc technika kitalálójának adnék egy Arany-Málna díjat.

Galéria (37)

Yimou Zhang
Yimou Zhang
Yimou Zhang
Tian Jing
Pedro Pascal
Matt Damon
Willem Dafoe
Andy Lau
Matt Damon
Yimou Zhang
Tian Jing
Pedro Pascal

Videók (11)

A film összbevétele 334 933 831 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 266 686 986 forintot termelt. A hazai mozik összesen 177 841 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Myhre társalkotója, Gordon Sim és csapata kézzel gyártotta a 13 hímzett tekercset, amely a mennyezetről lógott le, a majdnem 3000 Song Dinasztia-béli könyvet, a 35 feketére lakozott asztalt és széket, valamint a 20 darab térképet. Összesen 20 ezer kelléket gyártottak le saját kezűleg, köztük kardokat, késeket, lándzsákat, tálakat, serlegeket és bútorokat, és 1000 darab kerámia étkészletet.

(BéBé)
 

A film nagyrészét 4 különböző forgatási helyszínen vették fel: Kína Film Csoport Stúdiójában (CFG)-Pekingben,Huangdao tengerparti falujában, a China’s Wanda Group által tervezett nagyobb stúdióban, a Góbi-sivatag szélén fekvő Dunhuangban és Danxia Nemzeti Parkban.

(BéBé)
 

A filmben megjelenő szörnyek- Taotie- megalkotásához hatalmas kutatást végeztek. Merítettek például a Shan-hai Jingből, ami kínai mitológia klasszikus szövege, és egyúttal Kína legrégebbi fantasy regénye.

(BéBé)
 

A 150 millió dollárból készült szuperprodukció 37 országból 1300 szereplőt mozgat, amire még nem volt példa a kínai filmipar történetében, és a stáb összesen 103 Oscar-jelölést, illetve díjat mondhat magáénak.

(BéBé)
 

A filmet Új-Zélandon és Kínában forgatták.

(dulkap)
 

Tragikus halála előtt még James Horner leszerződött a filmzene megkomponálására, ám sajnos erre már nem kerülhetett sor.

(dulkap)
 

AZ előkészítés egy fázisában még Edward Zwick rendezte volna a filmet, Henry Cavill-el a főszerepben.

(dulkap)
 

A legdrágább kínai film, ami valaha készült.

(dulkap)
 

Az eredeti tervek szerint Alexander Skarsgård is szerepelt volna a filmben, de a szerepet végül Benjamin Walker kapta.

(ps)
 

Ez Andy Lau első hollywoodi filmje.

(ps)
 
A tény, hogy a plakátkampány Matt Damon közeli arcára, valamint különböző beállításaira épít azért sokat sejtet, cserébe ő úgy játsza végig a filmet, mintha valahol egészen máshol járna, és talán így volt ez Zhang Yimouval is. Az igazi baj ezzel ott van, hogy az ő neve alatt eddig nem szerepelt az a kifejezés a szótáramban, hogy "korrekt". 6/10 több»
 
Gigászi hadseregek ide, epikus csaták oda, A Nagy Fal inkább hasonlít egy nagyon drága és látványos animációs filmre, amelyben pátoszos szólamokat hallgathatunk bizalomról, és fantasztikus képeket nézhetünk félelmet nem ismerő harcosokról. Valamilyen szinten százszor látott történet, mégis ízlésesen felöltöztetett ruhában, amelyben szépen kiegészítik egymást az élőszereplős és CGI-vel felpumpált snittek. 6/10 több»
 
Epikus fantasy-nek álcázott ötlettelen kalandfilm, nagy nevekkel, sok számítógéppel, egy polcnyi ázsiai fűszerrel megszórva. Sok agyalást nem igényel, de szép és aprólékos, mint egy reneszánsz festmény. 6/10 több»