Játssz egy Xiaomi Redmi Note 4-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
78

A Nagy Fal

(The Great Wall)
 
32
19
11
37
 
dulkap   2017. 01. 06.

Nagyon látványos film, remek csatajelenetekkel és jó színészekkel. Hibái persze akadnak (a csaták közti részek, inkább tűnnek időkitöltésnek, mint legenda-magyarázatnak illetve az elején kicsit zavaró a sok lassítás a 3D kedvéért), de ettől még egy élvezetes kis fantasy-akció mozi,ami nem is akar többnek látszani, mint ami.

 
HercegPeter   2017. 05. 30.

Nagy reményekkel kezdtem bele, de sajnos nem azt kaptam amit vártam. Nem 3D-ben néztem és lehet ez volt a hiba, mert így simán az effektek nagyon gagyinak tűntek. A történet is teljesen sablonos és kiszámítható. Viszont a jelmezek és a páncélok nagyon tetszettek. Egyértelműen Matt Damon gyengébb filmjei közé tartozik. Egyszeri megnézésre alkalmas.

 
Orosz István   2017. 05. 18.

Én nagyon sok előítélettel indultam neki , ennek a filmnek nem gondoltam, hogy ennyire jó lesz. Látványban nagyon ott van, és merem állítani a történet is jó.

 
Lamboh   2017. 10. 05.

Látványfilmnek jó volt. Én mondjuk úgy gondolom, hogy lehetett volna jobb is, ha egy kicsivel tovább tart. Kevésnek és eléggé összecsapottnak érzem. De! Mindettől függetlenül sem tartom időpocsékolásnak.

 
moviewer   2017. 07. 03.

Ehhez a filmhez úgy álltam hozzá, hogy egy egyszerű látványfilm lesz. Igazából ezt teljesítette is. Az alaptörténet érdekes, de nem kiemelkedő, a színészek jók, viszont a párbeszédeket helyenként nagyon kínosnak és üresnek éreztem. Legalább egyszeri megnézésre azért mindenkinek ajánlom, aki szereti a hasonló stílusú filmeket.

Yimou Zhang
Yimou Zhang
Yimou Zhang
Tian Jing
Pedro Pascal
Matt Damon
Willem Dafoe
Andy Lau
Matt Damon
Yimou Zhang
Tian Jing
Pedro Pascal
Supernaturalmovies: Látványmozi mézes-szezámmagos bundában
A tény, hogy a plakátkampány Matt Damon közeli arcára, valamint különböző beállításaira épít azért sokat sejtet, cserébe ő úgy játsza végig a filmet, mintha valahol egészen máshol járna, és talán így volt ez Zhang Yimouval is. Az igazi baj ezzel ott van, hogy az ő neve alatt eddig nem szerepelt az a kifejezés a szótáramban, hogy "korrekt". 6/10
24.hu - Matt Damon a szexi kínai artistalányokkal még a reptiliánokat is lezúzza
Gigászi hadseregek ide, epikus csaták oda, A Nagy Fal inkább hasonlít egy nagyon drága és látványos animációs filmre, amelyben pátoszos szólamokat hallgathatunk bizalomról, és fantasztikus képeket nézhetünk félelmet nem ismerő harcosokról. Valamilyen szinten százszor látott történet, mégis ízlésesen felöltöztetett ruhában, amelyben szépen kiegészítik egymást az élőszereplős és CGI-vel felpumpált snittek. 6/10
Movieaddicts: A bűn hálójában
Epikus fantasy-nek álcázott ötlettelen kalandfilm, nagy nevekkel, sok számítógéppel, egy polcnyi ázsiai fűszerrel megszórva. Sok agyalást nem igényel, de szép és aprólékos, mint egy reneszánsz festmény. 6/10
 

Myhre társalkotója, Gordon Sim és csapata kézzel gyártotta a 13 hímzett tekercset, amely a mennyezetről lógott le, a majdnem 3000 Song Dinasztia-béli könyvet, a 35 feketére lakozott asztalt és széket, valamint a 20 darab térképet. Összesen 20 ezer kelléket gyártottak le saját kezűleg, köztük kardokat, késeket, lándzsákat, tálakat, serlegeket és bútorokat, és 1000 darab kerámia étkészletet.

(BéBé )
 

A film nagyrészét 4 különböző forgatási helyszínen vették fel: Kína Film Csoport Stúdiójában (CFG)-Pekingben,Huangdao tengerparti falujában, a China’s Wanda Group által tervezett nagyobb stúdióban, a Góbi-sivatag szélén fekvő Dunhuangban és Danxia Nemzeti Parkban.

(BéBé )
 

A filmben megjelenő szörnyek- Taotie- megalkotásához hatalmas kutatást végeztek. Merítettek például a Shan-hai Jingből, ami kínai mitológia klasszikus szövege, és egyúttal Kína legrégebbi fantasy regénye.

(BéBé )


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.