Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
74

A Nagy Fal (2016)

The Great Wall
Filmadatlap
 
32
Szereplők
23
Vélemények
37
Képek
11
Videók
 
dulkap   2017. 01. 06.

Nagyon látványos film, remek csatajelenetekkel és jó színészekkel. Hibái persze akadnak (a csaták közti részek, inkább tűnnek időkitöltésnek, mint legenda-magyarázatnak illetve az elején kicsit zavaró a sok lassítás a 3D kedvéért), de ettől még egy élvezetes kis fantasy-akció mozi,ami nem is akar többnek látszani, mint ami.

 
HercegPeter   2017. 05. 30.

Nagy reményekkel kezdtem bele, de sajnos nem azt kaptam amit vártam. Nem 3D-ben néztem és lehet ez volt a hiba, mert így simán az effektek nagyon gagyinak tűntek. A történet is teljesen sablonos és kiszámítható. Viszont a jelmezek és a páncélok nagyon tetszettek. Egyértelműen Matt Damon gyengébb filmjei közé tartozik. Egyszeri megnézésre alkalmas.


 
Orosz István   2017. 05. 18.

Én nagyon sok előítélettel indultam neki , ennek a filmnek nem gondoltam, hogy ennyire jó lesz. Látványban nagyon ott van, és merem állítani a történet is jó.

 
Lamboh   2017. 10. 05.

Látványfilmnek jó volt. Én mondjuk úgy gondolom, hogy lehetett volna jobb is, ha egy kicsivel tovább tart. Kevésnek és eléggé összecsapottnak érzem. De! Mindettől függetlenül sem tartom időpocsékolásnak.

 
Artemisia   2017. 11. 23.

Káprázatos a látványvilág, már csak ezért is érdemes megnézni a filmet. Különösen a hadmozgások és a temetési szertartás gyönyörű.A falakról leugró harcosok ötlete nagyon imponáló. Megfelelő mennyiségű és minőségű akcióval dolgoznak, a csatajelenetek izgalmasak, látványosak és hitelesek.A lények megjelenítése is rendben van, a színészi játékok nagyon jók, különösen Matt Damon remekel. A film lezárása is egész jó lett,bár kicsit sablonos. Valóban lehetett volna egy nagyobb szabású , hosszabb,epikus mozit csinálni belőle , több kalanddal, fordulattal, szövevényesebb cselekménnyel, ha így tesznek biztosan A gyűrűk ura és a többi ikonikus fantasy közé sorolnák ezt a filmet. De azért így is egy összeszedett, ütős film.

Yimou Zhang
Yimou Zhang
Yimou Zhang
Tian Jing
Pedro Pascal
Matt Damon
Willem Dafoe
Andy Lau
Matt Damon
Yimou Zhang
Tian Jing
Pedro Pascal
 
A tény, hogy a plakátkampány Matt Damon közeli arcára, valamint különböző beállításaira épít azért sokat sejtet, cserébe ő úgy játsza végig a filmet, mintha valahol egészen máshol járna, és talán így volt ez Zhang Yimouval is. Az igazi baj ezzel ott van, hogy az ő neve alatt eddig nem szerepelt az a kifejezés a szótáramban, hogy "korrekt". 6/10 több»
 
Gigászi hadseregek ide, epikus csaták oda, A Nagy Fal inkább hasonlít egy nagyon drága és látványos animációs filmre, amelyben pátoszos szólamokat hallgathatunk bizalomról, és fantasztikus képeket nézhetünk félelmet nem ismerő harcosokról. Valamilyen szinten százszor látott történet, mégis ízlésesen felöltöztetett ruhában, amelyben szépen kiegészítik egymást az élőszereplős és CGI-vel felpumpált snittek. 6/10 több»
 
Epikus fantasy-nek álcázott ötlettelen kalandfilm, nagy nevekkel, sok számítógéppel, egy polcnyi ázsiai fűszerrel megszórva. Sok agyalást nem igényel, de szép és aprólékos, mint egy reneszánsz festmény. 6/10 több»
 

Myhre társalkotója, Gordon Sim és csapata kézzel gyártotta a 13 hímzett tekercset, amely a mennyezetről lógott le, a majdnem 3000 Song Dinasztia-béli könyvet, a 35 feketére lakozott asztalt és széket, valamint a 20 darab térképet. Összesen 20 ezer kelléket gyártottak le saját kezűleg, köztük kardokat, késeket, lándzsákat, tálakat, serlegeket és bútorokat, és 1000 darab kerámia étkészletet.

(BéBé )
 

A film nagyrészét 4 különböző forgatási helyszínen vették fel: Kína Film Csoport Stúdiójában (CFG)-Pekingben,Huangdao tengerparti falujában, a China’s Wanda Group által tervezett nagyobb stúdióban, a Góbi-sivatag szélén fekvő Dunhuangban és Danxia Nemzeti Parkban.

(BéBé )
 

A filmben megjelenő szörnyek- Taotie- megalkotásához hatalmas kutatást végeztek. Merítettek például a Shan-hai Jingből, ami kínai mitológia klasszikus szövege, és egyúttal Kína legrégebbi fantasy regénye.

(BéBé )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.