Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Avatar: A víz útja (2022)

Avatar: The Way of Water
Filmadatlap
 
33
Szereplők
23
Vélemények
37
Képek
12
Videók

Galéria (37)

Videók (12)

 
Fikatours_blogger   2023. 03. 04.

legújabb vélemény

0
Tetkót minden bálnára!

A film már nem tudott akkorát ütni, mint az első rész, de a látványra rátettek még egy lapáttal. Ez segített át a három órán, merthogy a története nem indokolja ezt a hosszúságot.

 
fankbringa   2023. 01. 15.

a nap véleménye

1
A nagy kékség

Ez a film kalandfilmnek mondja magát, de valójában egy fikciós természetfilm. David Attenborough stílusában elmesélt történet a Pandora vízi világáról, kiemelve egy-két rokonszenves helyi lakost, vegyesen embert és állatot, ahol bónuszként végigkövet... teljes kritika»

 
Zsolt Szabó   2022. 12. 16.

a nap véleménye

3
Látlak Téged

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egy olyan filmhez, mint a 2009-es Avatar, ami a filmtörténelem nem kis pályafutása legnagyobb bevételét produkáló filmje lett, és kritikailag is elismerték, igen nehéz folytatást készíteni hozzá. Meg voltam győződve, hogy egy egyedi filmnek, mint az ... teljes kritika»

 
Timon   2022. 12. 15.

a nap véleménye

3
Legjobb filmhez legjobb folytatást. Vagy jobbat...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

James Cameron 2009-ben elkészítette élete egyik legsikeresebb és leglátványosabb vívmányát. Elsősorban a sikerének köszönhette, hogy folytatást kapott, amit később követni fog több is, de egyenlőre erre összpontosítanék. Először is: ennek a látványa,... teljes kritika»

 
HE7EDIK   2022. 12. 28.

1

Nem lenne ez rossz, ha normális sztorit kapott volna, és nem az első részt majmolja egy halom klisével meg egy vérciki családi szállal. Cameron a profit érdekében a látványon kívül mindent beáldozott, mint ha egy Halálos iramban 120. epizódot néznénk... több»

 
Artemisia   2023. 01. 01.

a nap véleménye

6
Ócenárium a Pandorán

Az első Avatar-film 2009-ben felkavarta a mozizás állóvizét: James Cameron monumentális eposza egy lenyűgöző világot épített fel, forradalmasította a 3D technikát, 9 kategóriában jelölték Oscar-díjra, minden idők legnagyobb bevételt hozó filmje lett ... teljes kritika»

 
Yosihiro   2023. 02. 12.

1
Az Avatar újta

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Volt szerencsém nemrég megtekinteni ezt a filmet. Röviden csak annyit mondanék, hogy méltó folytatása az első résznek. Szerintem nem azt kell nézni, hogy a történet mennyire passzol, vagy jó-e a vonalvezetése és látványa, hanem azt, hogy hogyan siker... teljes kritika»

A film 2 283 202 686 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 1 253 154 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Csak a film végén, közvetlenül a stáblista (end credits / credit list) előtt írják ki a film címét (alatta felirattal magyar nyelven látható a cím).

(Curacao86)
 

A legjobb dráma kategóriában Golden Globe díjra jelölték.

(dandelion1983)
 

Edward Norton nem vállalt szerepet a filmben, mivel nem embert, hanem na'vit szeretett volna alakítani.

(csd)
 

Az eredeti tervek szerint James Cameron már 2015-ben be akarta mutatni a folytatást, a továbbiakban a premiert évről évre elhalasztották, később pedig a koronavírus-járvány miatt csúszott a produkció.

(csd)
 

Kate Winslet megdöntötte Tom Cruise merülési rekordját, a színésznő 6 perc 14 másodpercig volt víz alatt egy levegővétellel.

(csd)