Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
73%

Star Wars: Skywalker kora (2019)

Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker
Filmadatlap
 
34
Szereplők
30
Vélemények
44
Képek
20
Videók
 
Neked Senki   2020. 08. 28.

legújabb vélemény

Szerintem ez a rész nagyon erőltetett lett. A hetedik még egészen izgalmas volt, de a nyolc után nem vártam sokat ettől se. Most komolyan, Palpatine még él és ő mozgatja a szálakat? Rey meg közben Rey Skywalker lett? Jobban örültem volna, ha marad eg... több»

 
Artemisia   2019. 12. 29.

a nap véleménye

A trilógia méltatlan lezárása

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT::: A Disney-trilógia továbbra is méltatlan az eredeti Star Wars-filmekhez, de a három új rész közül messze ez a legelfogadhatóbb. A készítők valahogy összeszedték magukat a botrányosan gyenge Az utolsó ... teljes kritika»


 
GedyPapa   2019. 12. 19.

Zsenialitás egy kis hiányérzettel

Olvasgatom itt és internetszerte a véleményeket és ismét azt érzem, mint az új trilógia esetén többször is, hogy más moziban jártunk. Igaz, hogy ez fizikailag valóban elég valószínű, de a film elég esélyes, hogy ugyanaz volt. Az én véleményem szerint a film első fele kicsit vontatott volt (és C3-PO zúzdába küldtem volna)m de a második fele kárpótolt mindenért. Látvány, sztori, csattanó, minden a helyén volt. Soha se volt olyan hú de agyafúrt a Star Wars sztori és nem is értem, hogy miért várják el tőle. Hisz a korábbiakhoz képest még voltak is benne váratlan fejlemények. Egy olyan világban, ahol a kőegyszerű Marvel filmek dominálnak végképp nem értem,h hogy miért húzzák le az új Star Warst is.. Nekem tetszett!

 
HETEDIK   2019. 12. 20.

Disney Wars 3.0

Lucas nélkül olyan a Star Wars, mint a só leves nélkül. Nekem A Sith-ek bosszújával véget ért a saga, bár azért kíváncsiságból megnéztem az Ébredő erőt és a sorozat mélypontját, az Utolsó jediket is. Ezek után nem kevés fenntartásom volt ezzel a réss... teljes kritika»

11
 
csd   2020. 08. 06.

Long slow goodbye

Közel fél év telt el, hogy úgy érezzem, hogy egyáltalán vélemény szeretnék formálni erről a filmről. Az a bökkenő a részemről, hogy túl könnyű szeretni, ugyanakkor túl könnyű utálni is. A megjelenés után szó volt arról, hogy a Skywalker kora túlságosan is kiszolgálja a rajongói igényeket a megszámlálhatatlan utalással, cameoval, kikacsintással. Szerintem igazuk van azoknak, akik így gondolják. Még sosem láttam korábban olyan filmet, ami ennyire akarta, hogy szeressem, ez már szinte frusztráló. Egyetértek azzal is, hogy nem túl jó lezárása lett ez a filmszériának, ugyanakkor elképzelésem se lenne, miként is lehetett volna jól lezárni. Az egész Skywalker-sagát teljesen el kell engedni, mert az igazi potenciál és persze az izgalmas részek azokban a SW produkciókban vannak, amelyek egyszerűen túlmutatnak a klasszikus filmek történetein.

 
dailyfilmsan   2019. 12. 30.

Egy korszak vége

Az aranytojást tojó tyúk kitojta az "utolsó" tojását, és ez lett belőle. Sok esetben megosztó, kicsit összecsapott, kicsit ismétli önmagát, kicsit kliségyáros, de annyira mégsem lehet lehúzni, mert amitől Star Wars a Csillagok háborúja, az mind benn... teljes kritika»

 
NGN   2020. 01. 07.

Az már biztos, hogy nem a széria legragyogóbb ékköve ez az epizód. A kifulladás és ötlettelenség jelei mutatkoznak, Palpatine visszahozása nagyon izzadságszagú. A látvány jó, de kb ennyiben ki is merül az egész. A karakterek érdektelenek, egyedül Kyl... több»

Daisy Ridley
Daisy Ridley
John Boyega
Oscar Isaac
Billy Dee Williams
John Boyega
Carrie Fisher
Adam Driver
Oscar Isaac
Daisy Ridley
Daisy Ridley
Daisy Ridley
Richard E. Grant
Domhnall Gleeson
John Boyega
Adam Driver
Daisy Ridley
Oscar Isaac
Billy Dee Williams
Mark Hamill
Daisy Ridley
Daisy Ridley
John Boyega
Oscar Isaac

A film összbevétele 1 073 947 634 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 1 165 340 552 forintot termelt. A hazai mozik összesen 719 777 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

George Lucas eredeti tervei szerint csak C-3PO és R2-D2 tűntek volna fel a Skywalker-saga mind a kilenc epizódjában. Ez a terve végülis megvalósult, Anthony Daniels (C-3PO) pedig az egyetlen olyan színész lett, aki mind a kilenc filmben játszott.

(hp )
 

A Disney annyira ügyelt a biztonságra, és hogy semmi ne szivároghasson ki a forgatásról, hogy Mark Hamill egy interjújában azzal viccelődött, hogy olyan érzése volt, mintha a CIA-ben lett volna.

(hp )
 

A Skywalker kora az 1983-as A Jedi visszatér óta az első olyan Star Wars-produkció, amit teljes egészében filmszalagra forgattak.

(hp )
 

Bár Carrie Fisher már nem érhette meg a forgatást, a korábban felvett jeleneteinek köszönhetően Leia mégis feltűnik a filmben.

(hp )
 

J.J. Abrams az első olyan direktor, aki két Star Wars-filmet rendezett. Ezt egyedül George Lucas mondhatja el magáról.

(hp )
 

Bár már nem ők voltak a főbb szereplők, az új trilógia mindhárom részében kiemelt szerepet kaptak az eredeti trilógia karakterei. Míg Az ébredő Erő Han Solo történetére fókuszált, Az utolsó Jedikben Luke Skywalker kapott nagyobb teret. A kilencedik epizód fókuszpontjában a Jedivé váló Leia lett volna, de Carrie Fisher halála miatt át kellett írni a forgatókönyvet.

(hp )
 

Ez a második olyan, a Disney égisze alatt készült Star Wars-film, melynek lecserélték a rendezőjét. A Star Wars IX esetében J.J. Abrams váltotta Colin Trevorrowot, míg az Zsivány egyesben Phil Lordot és Christopher Millert cserélték le Ron Howardra.

(hp )
 

A film rendezői székét eredetileg a Jurassic World Colin Trevorrow foglalta volna el, de végül kreatív nézetkülönbségekre hivatkozva kiszállt a produkcióból. A rossz nyelvek szerint a rendező nehéz természete és a Jurassic World utáni sikertelen filmjei álltak a dolog hátterében.

(hp )
 

A Skywalker kora a Star Wars I. rész - Baljós árnyak 20. évfordulóján kerül a mozikba.

(hp )
 

Keri Russell azt követően került a stábba, hogy végül J.J. Abrams kapta meg a rendezői széket. A direktor és a színésznő korábban a Felicity és a Mission: Impossible 3 című filmeken is együtt dolgozott.

(hp )
 
Amit J.J. Abrams véghezvitt a Skywalker korában, az maga a förtelem. Nem csak felháborító, hanem elkeserítő is, hogy ez a filmipari hulladék magán viselheti a Star Wars nevet. Abrams gyakorlatilag mindent kiírtott belőle, ami egy Csillagok háborúja filmet jellemez. Amit Abrams csinált azt a legkisebb jóindulattal sem nevezhetjük alkotói szabadságnak, mivel tönkretette egy filmtörténeti jelentőségű franchise lezárását. Minden rajongó – köztük én is – azt várta, hogy méltóságteljesen, az eredeti trilógiához mérten, kellő tisztelettel lesz befejezve a Jedik több évtizeden átívelő kalandja. Ehelyett egy unalmas, miden kreativitást nélkülöző, kínos fordulatokkal teletűzdelt kritikán aluli film lett a Skywalker kora, amit Star Wars filmként sem értelmezni, sem értékelni nem lehet. több»
 
Én mindössze egy jó tanácsot adnék: ne üljünk be magas elvárásokkal, inkább csak élvezzük ki a látványt és a popcornt, akkor nagy baj nem lesz. több»
 
Az ezúttal is fantáziátlannak mutatkozó, saját írói-rendezői munkáját a korábbi részek emlékezetes pillanatainak szemérmetlen lekoppintására korlátozó J. J. Abrams helyett a Skywalker korát, ahogy az új trilógia többi filmjét is, a színészei tartják egyenesben. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.