Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
69%

Star Wars: Skywalker kora (2019)

Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker
Filmadatlap
 
32
Szereplők
34
Vélemények
44
Képek
20
Videók
 
PadmeAmidala   2021. 04. 26.

legújabb vélemény

0

Az Utolsó jediknél legalább nem rosszabb, de ha már csak az előzménytrilógiával is hasonlítom össze, sokkal gyengébb. Annyira csak a CGI-ból áll a nagy része, hogy már fárasztó. Így pontozom a részeket kiadási időben nézve: 9,10,9; 8,8,10; 7,6,6.

 
Norbert93 Nézhetetlen  2020. 10. 30.

a nap véleménye

4
Amikor Jar Jar felértékelődik Copperfield Dáviddá

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az hagyján, hogy az összes eddigi rész mitológiáját, logikáját és karaktereit a kukába vágja, de ezt olyan fanservice és otromba módon teszi, hogy az külön felháborító. A sokat ócsárolt előzménytrilógia minden hibája ellenére képes volt újat hozni a ... teljes kritika»


 
GedyPapa   2019. 12. 19.

4
Zsenialitás egy kis hiányérzettel

Olvasgatom itt és internetszerte a véleményeket és ismét azt érzem, mint az új trilógia esetén többször is, hogy más moziban jártunk. Igaz, hogy ez fizikailag valóban elég valószínű, de a film elég esélyes, hogy ugyanaz volt. Az én véleményem szerint a film első fele kicsit vontatott volt (és C3-PO zúzdába küldtem volna)m de a második fele kárpótolt mindenért. Látvány, sztori, csattanó, minden a helyén volt. Soha se volt olyan hú de agyafúrt a Star Wars sztori és nem is értem, hogy miért várják el tőle. Hisz a korábbiakhoz képest még voltak is benne váratlan fejlemények. Egy olyan világban, ahol a kőegyszerű Marvel filmek dominálnak végképp nem értem,h hogy miért húzzák le az új Star Warst is.. Nekem tetszett!

 
Artemisia   2019. 12. 29.

a nap véleménye

3
A trilógia méltatlan lezárása

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Disney-trilógia továbbra is méltatlan az eredeti Star Wars-filmekhez, de a három új rész közül messze ez a legelfogadhatóbb. A készítők valahogy összeszedték magukat a botrányosan gyenge Az utolsó Jedik után, és kreáltak egy egészen jó, cselekmény... teljes kritika»

 
7ETEDIK   2019. 12. 20.

2
Disney Wars 3.0

Lucas nélkül olyan a Star Wars, mint a só leves nélkül. Nekem A Sith-ek bosszújával véget ért a saga, bár azért kíváncsiságból megnéztem az Ébredő erőt és a sorozat mélypontját, az Utolsó jediket is. Ezek után nem kevés fenntartásom volt ezzel a réss... teljes kritika»

11
 
csd   2020. 08. 06.

1
Long slow goodbye

Közel fél év telt el, hogy úgy érezzem, hogy egyáltalán vélemény szeretnék formálni erről a filmről. Az a bökkenő a részemről, hogy túl könnyű szeretni, ugyanakkor túl könnyű utálni is. A megjelenés után szó volt arról, hogy a Skywalker kora túlságosan is kiszolgálja a rajongói igényeket a megszámlálhatatlan utalással, cameoval, kikacsintással. Szerintem igazuk van azoknak, akik így gondolják. Még sosem láttam korábban olyan filmet, ami ennyire akarta, hogy szeressem, ez már szinte frusztráló. Egyetértek azzal is, hogy nem túl jó lezárása lett ez a filmszériának, ugyanakkor elképzelésem se lenne, miként is lehetett volna jól lezárni. Az egész Skywalker-sagát teljesen el kell engedni, mert az igazi potenciál és persze az izgalmas részek azokban a SW produkciókban vannak, amelyek egyszerűen túlmutatnak a klasszikus filmek történetein.

 
Yosihiro   2020. 04. 22.

1
Star Wars kor

Én csak azt tudom mondani, hogy ez egy jó sikerült film. Láttam, hogy sokan megosztva kommentálták ezt a részt, de igazából aki lehúzta, az nem a film lényegét nézte, hanem, hogy mikor hol lehet belekötni. Én kiskorom óta figyelemmel kísérem ezt a so... teljes kritika»

Galéria (44)

Daisy Ridley
Daisy Ridley
John Boyega
Oscar Isaac
Billy Dee Williams
John Boyega
Carrie Fisher
Adam Driver
Oscar Isaac
Daisy Ridley
Daisy Ridley
Daisy Ridley
Richard E. Grant
Domhnall Gleeson
John Boyega
Adam Driver
Daisy Ridley
Oscar Isaac
Billy Dee Williams
Mark Hamill
Daisy Ridley
Daisy Ridley
John Boyega
Oscar Isaac

Videók (20)

A film összbevétele 1 073 947 634 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 1 165 340 552 forintot termelt. A hazai mozik összesen 719 777 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

George Lucas eredeti tervei szerint csak C-3PO és R2-D2 tűntek volna fel a Skywalker-saga mind a kilenc epizódjában. Ez a terve végülis megvalósult, Anthony Daniels (C-3PO) pedig az egyetlen olyan színész lett, aki mind a kilenc filmben játszott.

(hp)
 

A Disney annyira ügyelt a biztonságra, és hogy semmi ne szivároghasson ki a forgatásról, hogy Mark Hamill egy interjújában azzal viccelődött, hogy olyan érzése volt, mintha a CIA-ben lett volna.

(hp)
 

A Skywalker kora az 1983-as A Jedi visszatér óta az első olyan Star Wars-produkció, amit teljes egészében filmszalagra forgattak.

(hp)
 

Bár Carrie Fisher már nem érhette meg a forgatást, a korábban felvett jeleneteinek köszönhetően Leia mégis feltűnik a filmben.

(hp)
 

J.J. Abrams az első olyan direktor, aki két Star Wars-filmet rendezett. Ezt egyedül George Lucas mondhatja el magáról.

(hp)
 

Bár már nem ők voltak a főbb szereplők, az új trilógia mindhárom részében kiemelt szerepet kaptak az eredeti trilógia karakterei. Míg Az ébredő Erő Han Solo történetére fókuszált, Az utolsó Jedikben Luke Skywalker kapott nagyobb teret. A kilencedik epizód fókuszpontjában a Jedivé váló Leia lett volna, de Carrie Fisher halála miatt át kellett írni a forgatókönyvet.

(hp)
 

Ez a második olyan, a Disney égisze alatt készült Star Wars-film, melynek lecserélték a rendezőjét. A Star Wars IX esetében J.J. Abrams váltotta Colin Trevorrowot, míg az Zsivány egyesben Phil Lordot és Christopher Millert cserélték le Ron Howardra.

(hp)
 

A film rendezői székét eredetileg a Jurassic World Colin Trevorrow foglalta volna el, de végül kreatív nézetkülönbségekre hivatkozva kiszállt a produkcióból. A rossz nyelvek szerint a rendező nehéz természete és a Jurassic World utáni sikertelen filmjei álltak a dolog hátterében.

(hp)
 

A Skywalker kora a Star Wars I. rész - Baljós árnyak 20. évfordulóján kerül a mozikba.

(hp)
 

Keri Russell azt követően került a stábba, hogy végül J.J. Abrams kapta meg a rendezői széket. A direktor és a színésznő korábban a Felicity és a Mission: Impossible 3 című filmeken is együtt dolgozott.

(hp)
 
Amit J.J. Abrams véghezvitt a Skywalker korában, az maga a förtelem. Nem csak felháborító, hanem elkeserítő is, hogy ez a filmipari hulladék magán viselheti a Star Wars nevet. Abrams gyakorlatilag mindent kiírtott belőle, ami egy Csillagok háborúja filmet jellemez. több»
 
Én mindössze egy jó tanácsot adnék: ne üljünk be magas elvárásokkal, inkább csak élvezzük ki a látványt és a popcornt, akkor nagy baj nem lesz. több»
 
A Skywalker kora lassan indul be, de a játékidő második felére szerencsére összekapja magát és egy epikus fináléval zárja le a 40 éve indult történetfolyamot. több»