Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
60%

Star Wars: Skywalker kora (2019)

Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker
Filmadatlap
 
32
Szereplők
33
Vélemények
44
Képek
16
Videók

Galéria (44)

Daisy Ridley
Daisy Ridley
John Boyega
Oscar Isaac
Billy Dee Williams
John Boyega
Carrie Fisher
Adam Driver
Oscar Isaac
Daisy Ridley
Daisy Ridley
Daisy Ridley
Richard E. Grant
Domhnall Gleeson
John Boyega
Adam Driver
Daisy Ridley
Oscar Isaac
Billy Dee Williams
Mark Hamill
Daisy Ridley
Daisy Ridley
John Boyega
Oscar Isaac

Videók (16)

 
András383248   2020. 11. 21.

legújabb vélemény

2
Disney hulladék

Értékelhetetlen hulladék. George Lucas Star Wars világának a meggyalázása.

 
Norbert93 Nézhetetlen  2020. 10. 30.

a nap véleménye

4
Amikor Jar Jar felértékelődik Copperfield Dáviddá

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az hagyján, hogy az összes eddigi rész mitológiáját, logikáját és karaktereit a kukába vágja, de ezt olyan fanservice és otromba módon teszi, hogy az külön felháborító. A sokat ócsárolt előzménytrilógia minden hibája ellenére képes volt újat hozni a ... teljes kritika»

 
Artemisia   2019. 12. 29.

a nap véleménye

6
A trilógia méltatlan lezárása

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Disney-trilógia továbbra is méltatlan az eredeti Star Wars-filmekhez, de a három új rész közül messze ez a legelfogadhatóbb. A készítők valahogy összeszedték magukat a botrányosan gyenge Az utolsó Jedik után, és kreáltak egy egészen jó, cselekmény... teljes kritika»

 
GedyPapa   2019. 12. 19.

5
Zsenialitás egy kis hiányérzettel

Olvasgatom itt és internetszerte a véleményeket és ismét azt érzem, mint az új trilógia esetén többször is, hogy más moziban jártunk. Igaz, hogy ez fizikailag valóban elég valószínű, de a film elég esélyes, hogy ugyanaz volt. Az én véleményem szerint a film első fele kicsit vontatott volt (és C3-PO zúzdába küldtem volna)m de a második fele kárpótolt mindenért. Látvány, sztori, csattanó, minden a helyén volt. Soha se volt olyan hú de agyafúrt a Star Wars sztori és nem is értem, hogy miért várják el tőle. Hisz a korábbiakhoz képest még voltak is benne váratlan fejlemények. Egy olyan világban, ahol a kőegyszerű Marvel filmek dominálnak végképp nem értem,h hogy miért húzzák le az új Star Warst is.. Nekem tetszett!

 
HE7EDIK   2019. 12. 20.

4
Disney Wars 3.0

Lucas nélkül olyan a Star Wars, mint a só leves nélkül. Nekem A Sith-ek bosszújával véget ért a saga, bár azért kíváncsiságból megnéztem az Ébredő erőt és a sorozat mélypontját, az Utolsó jediket is. Ezek után nem kevés fenntartásom volt ezzel a réss... teljes kritika»

11
 
Lubi   2019. 12. 22.

a nap véleménye

4
Valami rossz érzés fogott el

Véget ért a Disney-féle Star Wars trilógia, a Skywalker kora végleg lezárta kedvenc hőseink kalandjait. Méghozzá egy olyan fináléban, ami nemcsak a többi epizódhoz méltatlan, de bármilyen mozgóképes alkotás elrettentő példája lehet. Ha Az utolsó Jedi... teljes kritika»

 
Yosihiro   2020. 04. 22.

2
Star Wars kor

Én csak azt tudom mondani, hogy ez egy jó sikerült film. Láttam, hogy sokan megosztva kommentálták ezt a részt, de igazából aki lehúzta, az nem a film lényegét nézte, hanem, hogy mikor hol lehet belekötni. Én kiskorom óta figyelemmel kísérem ezt a so... teljes kritika»

A film összbevétele 1 073 947 634 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 1 165 340 552 forintot termelt. A hazai mozik összesen 719 777 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

George Lucas eredeti tervei szerint csak C-3PO és R2-D2 tűntek volna fel a Skywalker-saga mind a kilenc epizódjában. Ez a terve végülis megvalósult, Anthony Daniels (C-3PO) pedig az egyetlen olyan színész lett, aki mind a kilenc filmben játszott.

(hp)
 

A Disney annyira ügyelt a biztonságra, és hogy semmi ne szivároghasson ki a forgatásról, hogy Mark Hamill egy interjújában azzal viccelődött, hogy olyan érzése volt, mintha a CIA-ben lett volna.

(hp)
 

A Skywalker kora az 1983-as A Jedi visszatér óta az első olyan Star Wars-produkció, amit teljes egészében filmszalagra forgattak.

(hp)
 

Bár Carrie Fisher már nem érhette meg a forgatást, a korábban felvett jeleneteinek köszönhetően Leia mégis feltűnik a filmben.

(hp)
 

J.J. Abrams az első olyan direktor, aki két Star Wars-filmet rendezett. Ezt egyedül George Lucas mondhatja el magáról.

(hp)
 
Ezzel a lezárással pedig a Skywalker saga utolsó fejezetéből látványos, mégis üres nosztalgiautazás válik. Nem nevezhető teljes kudarcnak, de valódi sikernek sem. több»
 
Amit J.J. Abrams véghezvitt a Skywalker korában, az maga a förtelem. Nem csak felháborító, hanem elkeserítő is, hogy ez a filmipari hulladék magán viselheti a Star Wars nevet. Abrams gyakorlatilag mindent kiírtott belőle, ami egy Csillagok háborúja filmet jellemez. több»
 
A Skywalker kora ennek köszönhetően pont azokat nem fogja elidegeníteni magától, akinek a kegyeit lépten-nyomon lesi: a rajongókat, akik haragja Az utolsó Jedik után erre a filmre is lesújt majd. Most már teljesen jogosan. több»