Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
77

Star Wars: Skywalker kora (2019)

Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker
Filmadatlap
 
34
Szereplők
27
Vélemények
44
Képek
21
Videók
 
harnas1207 Nézhetetlen  2020. 05. 22.

legújabb vélemény

Sajnos az utolsó rész megkoronázta az első kettőt. Nem volt olyan része ami értékelhető lett volna. A jelenetek átmenet nélkül követték egymást, a cselekmények rém gagyik és nevetségesek voltak. A Disney hatás minden jó ízlésű embernél kiveri a biztosítékot. Az egész trilógiát jellemzik a logikai bukfencek. "Kardozunk, de nem akarlak megölni." Itt tartom a flottát, mert itt védtelen, és épp egy pici kicsi antenna miatt lehet csak elpusztítani őket, amit természetesen nem védek.... Tudom-tudom ez minden filmre igaz volt eddig is. Egyszóval olyan volt végignézni, mintha egy 6 éves agyszüleményébe csöppentünk volna.

 
Artemisia   2019. 12. 29.

a nap véleménye

A trilógia méltatlan lezárása

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT::: A Disney-trilógia továbbra is méltatlan az eredeti Star Wars-filmekhez, de a három új rész közül messze ez a legelfogadhatóbb. A készítők valahogy összeszedték magukat a botrányosan gyenge Az utolsó Jedik után, és kreáltak egy egészen jó, cselekményes akció–sci-fit. Azért természetesen az összes minőségi elemét az eredeti Star Wars-filmekből lopta össze, de dicsérendő, hogy legalább megerőltették magukat, és hajlandók voltak ötletet meríteni, ha már a filmtörténet legsikeresebb alkotásai állnak rendelkezésükre, és ezekkel valamelyest helyrehozták a károkat, amit az Az ébredő Erő és az Az utolsó Jedik ejtett a Star Wars ragyogásán. Először i... több»


 
GedyPapa   2019. 12. 19.

Zsenialitás egy kis hiányérzettel

Olvasgatom itt és internetszerte a véleményeket és ismét azt érzem, mint az új trilógia esetén többször is, hogy más moziban jártunk. Igaz, hogy ez fizikailag valóban elég valószínű, de a film elég esélyes, hogy ugyanaz volt. Az én véleményem szerint a film első fele kicsit vontatott volt (és C3-PO zúzdába küldtem volna)m de a második fele kárpótolt mindenért. Látvány, sztori, csattanó, minden a helyén volt. Soha se volt olyan hú de agyafúrt a Star Wars sztori és nem is értem, hogy miért várják el tőle. Hisz a korábbiakhoz képest még voltak is benne váratlan fejlemények. Egy olyan világban, ahol a kőegyszerű Marvel filmek dominálnak végképp nem értem,h hogy miért húzzák le az új Star Warst is.. Nekem tetszett!

 
HETEDIK   2019. 12. 20.

Disney Wars 3.0

Lucas nélkül olyan a Star Wars, mint a só leves nélkül. Nekem A Sith-ek bosszújával véget ért a saga, bár azért kíváncsiságból megnéztem az Ébredő erőt és a sorozat mélypontját, az Utolsó jediket is. Ezek után nem kevés fenntartásom volt ezzel a résszel szemben is, de végül beadtam a derekam. Sajnos olyan lett, mint az előző kettő. Egyszer megnézed, aztán másnapra el is felejted. Persze Abrams próbált visszatérni a Lucas vonalhoz, így többet látjuk C2-t, R2-D2-t, Leiat, no meg az ezeréves sólymot is. De mind súlytalanok, ahogy Palpatine is. Az is jó kérdés persze, hogy a fenébe élhet, mikor Vader bevágta a semmibe, de hát még mindig jobb nézni egy villámokat szóró Palpatine-t, mint egy lófe... több»

10
 
dailyfilmsan   2019. 12. 30.

Egy korszak vége

Az aranytojást tojó tyúk kitojta az "utolsó" tojását, és ez lett belőle. Sok esetben megosztó, kicsit összecsapott, kicsit ismétli önmagát, kicsit kliségyáros, de annyira mégsem lehet lehúzni, mert amitől Star Wars a Csillagok háborúja, az mind benne volt. Űrhajszával, összecsapásokkal, a végzet árnyékával, változatos környezettel és sok-sok lézerharccal látott el bennünket a széria utolsó epizódja, mégsem tudott szerintem egy erős közepesnél többet produkálni. Csapongó volt a film, elsőre mintha egy űr Indiana Jones-t néztem volna, csak itt Harrison Ford volt Han Solo, Rey pedig Indi. A két fő karakter évődése már az előző részben is indokolatlan és frusztráló volt, erre az epizódra pedi... több»

Daisy Ridley
Daisy Ridley
John Boyega
Oscar Isaac
Billy Dee Williams
John Boyega
Carrie Fisher
Adam Driver
Oscar Isaac
Daisy Ridley
Daisy Ridley
Daisy Ridley
Richard E. Grant
Domhnall Gleeson
John Boyega
Adam Driver
Daisy Ridley
Oscar Isaac
Billy Dee Williams
Mark Hamill
Daisy Ridley
Daisy Ridley
John Boyega
Oscar Isaac
 
Amit J.J. Abrams véghezvitt a Skywalker korában, az maga a förtelem. Nem csak felháborító, hanem elkeserítő is, hogy ez a filmipari hulladék magán viselheti a Star Wars nevet. Abrams gyakorlatilag mindent kiírtott belőle, ami egy Csillagok háborúja filmet jellemez. Amit Abrams csinált azt a legkisebb jóindulattal sem nevezhetjük alkotói szabadságnak, mivel tönkretette egy filmtörténeti jelentőségű franchise lezárását. Minden rajongó – köztük én is – azt várta, hogy méltóságteljesen, az eredeti trilógiához mérten, kellő tisztelettel lesz befejezve a Jedik több évtizeden átívelő kalandja. Ehelyett egy unalmas, miden kreativitást nélkülöző, kínos fordulatokkal teletűzdelt kritikán aluli film lett a Skywalker kora, amit Star Wars filmként sem értelmezni, sem értékelni nem lehet. több»
 
Én mindössze egy jó tanácsot adnék: ne üljünk be magas elvárásokkal, inkább csak élvezzük ki a látványt és a popcornt, akkor nagy baj nem lesz. több»
 
Az ezúttal is fantáziátlannak mutatkozó, saját írói-rendezői munkáját a korábbi részek emlékezetes pillanatainak szemérmetlen lekoppintására korlátozó J. J. Abrams helyett a Skywalker korát, ahogy az új trilógia többi filmjét is, a színészei tartják egyenesben. több»

A film összbevétele 1 073 947 634 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 1 164 958 182 forintot termelt. A hazai mozik összesen 719 326 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

George Lucas eredeti tervei szerint csak C-3PO és R2-D2 tűntek volna fel a Skywalker-saga mind a kilenc epizódjában. Ez a terve végülis megvalósult, Anthony Daniels (C-3PO) pedig az egyetlen olyan színész lett, aki mind a kilenc filmben játszott.

(hp)
 

A Disney annyira ügyelt a biztonságra, és hogy semmi ne szivároghasson ki a forgatásról, hogy Mark Hamill egy interjújában azzal viccelődött, hogy olyan érzése volt, mintha a CIA-ben lett volna.

(hp)
 

A Skywalker kora az 1983-as A Jedi visszatér óta az első olyan Star Wars-produkció, amit teljes egészében filmszalagra forgattak.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.