2020.10.30 01:27 Norbert93 Nézhetetlen Olvasottság: 223x
6

Amikor Jar Jar felértékelődik Copperfield Dáviddá

Az hagyján, hogy az összes eddigi rész mitológiáját, logikáját és karaktereit a kukába vágja, de ezt olyan fanservice és otromba módon teszi, hogy az külön felháborító. A sokat ócsárolt előzménytrilógia minden hibája ellenére képes volt újat hozni a filmvilágba, és kiterjeszteni a Star Wars univerzumát, az új trilógia semmilyen szinten nem tud felmutatni semmit sem; amire lehetősége lett volna, abból is hátrányt csinált.

A sótlan, üres és felejthető sablonkarakterekről ne is beszéljünk! Amidala és Jar Jar ezekhez képest komplex karakterábrázolással rendelkeztek, az eddigi trilógiák minden karaktere egy Copperfield Dávid részletességű figura. Csak engem zavar, hogy az utóbbi két filmben összesen nem sikerült felvonultatni egyetlen emlékezetes karaktert sem? Se egy idézhető jelenetet?

Amikor Jar Jar felértékelődik Copperfield Dáviddá

És egyébként feltenném a következő kérdést: én voltam az egyetlen, aki legalább elvárt volna egy "normális" fénykard-párbajt? Merthogy azt sem láttunk. Nem beszélve az olyan logikai buktatókról, mint az erőhasználók gyógyítási képessége, vagy a semmiből felbukkanó birodalmi cirkálók hada, ami jóval meghaladja bármely Star Wars sztori teljes katonai haderejét. A nyálas, Alkonyat-szerű (vagy inkább annál is gusztustalanabb) szerelmi szálat ne is részletezzük!

Egyszóval amit csak lehetett, gyakorlatilag mindent, de szó szerint mindent sikerült elrontani. Kijelenthető tény, hogy a film független sci-fiként is hulladék lenne, de csak összehasonlítva mutatkozik meg igazi, monumentális igénytelensége és a Disney pénzéhsége.

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Az utolsó felvonásához érkezett a legendás Skywalker-saga. Nem sokkal a crait-i ütközet után egy félelmetes és ismerős hang csendül fel az éterben. Az évtizedek óta halottnak... több»

6