72% 33 szavazat
A zöld kesztyűs banda

A zöld kesztyűs banda

Gang Zielonej Rekawiczki
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
21
Szereplők (21)
7
Képek (7)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

Tartalom 1
Hivatalos tartalom

Egy sikertelen rablás után a három tolvajból álló, megfoghatatlan banda: Zuza, Kinga és Alicja egy csendes idősek otthonában rejtőzik. Miközben a rendőrség a nyomukban van, a banda folytatja tevékenységét az otthonban, és az idős lakóknak egyfajta második fiatalságot… Több


Rendező: Tadeusz Sliwa
Ország: Lengyelország
Premier: 2022.10.19. | Netflix (2022.10.19.)

Sorozat áttekintés

Hol nézheted

 
2022.11.14 szemtelen

legújabb vélemény

Zöldkesztyűs koboldok

Melyik műfaji kategóriába préseljek egy olyan lengyel sorozatot, ami leginkább egy jellegzetes lengyel ételhez hasonlít, nevezetesen a pierogihoz? Ez egy sós-édes tésztagombóc étel, amit hússal és/vagy túróval, gyümölcsökkel töltenek meg. A hús az okos, ravasz és karizmatikus női trió által uralt idősek otthona, a töltelék pedig egy humormorzsában forgatott, félgazdag embereket kifosztó rablópandúr történet. A film nem okozott csalódást az idős korral kapcsolatos, érzékenységgel és empátiával teli epizódokban: a szükségtelenség, a magány, az elmúlás egyaránt finoman és kidolgozott formában jelenik meg. Kiválóak a fő- és mellékszereplői alakítások, és értékes az a karma, amellyel megírták a párbeszédeket, ami néha megérint, meghat, néha tompa, de olykor kedvesen vagy élesen humoros. Maga a történet üdítő volt, soha nem vette magát komolyan, olyan nagyon híg fröccs a nyári melegben, a szomjas embernek mindene, másnak meg más ízlik. Szóval, ez egy egyszerű történet, kedves, mosolyt is fakasztó, amely bizonyítja, hogy az idős emberek is tudnak szellemesek, vonzóak, nagyon kellemesek és találékonyak lenni.

0
 
2022.10.22 Fikatours_blogger

Az alapötlet nem rossz, de a félórás epizódokból álló sorozat inkább a sitcom kategóriába illene, ahhoz viszont kevés benne a poén.

0
 
2022.10.21 Steewo

Ez egy üdítő, aranyos, vicces, könnyed sorozat volt. Nagyon tetszett az összes női főszereplő. Nem vagyok igazán jártas a lengyel filmekben vagy sorozatokbaan, de úgy gondoltam, hogy jól csinálták és egy élvezhető produkció.

0
 
2022.10.31 mmoon

Imádtam.

0