Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
61

Godzilla: A szörnyek királya (2019)

Godzilla: King of the Monsters
Filmadatlap
 
33
Szereplők
22
Vélemények
14
Képek
16
Videók
 
Norbert93   2020. 07. 20.

legújabb vélemény

Az elalváshoz megfelelő.

Az való igaz, hogy nagyon látványos film, de emellett teljes benne az üresség. A szereplők tekintetében semmilyen mértékben nem erőltették meg magukat, hozzák a kötelező B kategóriás katasztrófa/szörnyfilmek sablonos karaktereit, konfliktusait és "családegyesítő drámáját". Külön kín benne az erőltetett, szájbarágott univerzumépítés, attól tartok, hogy a franchise-ok korszaka lassan véget és az univerzumépítés lesz az új cél a blockbusterek világában. Ám kellő fantázia és megfelelő szakemberek hiányában ilyen csúf végeredményekre számíthatunk.(Lásd: Múmia, Jumanji, Koponya sziget).

 
Thibo84   2019. 06. 02.

a nap véleménye

Szerintem jobb, mint a 2014-es verzió

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT::: Olvastam pár negatív cikket a filmről, de állítólag az összes lehúzza a filmet. Nem tudom, lehet, én ültem be másik filmre, de számomra még jobb lett, mint a 2014-es verzió. Godzilla felbukkanására nem kell egy órát várni, már az elején megmutatja magát, ráadásul a legerősebb fegyverét, a szájából kilövellt atomsugárzást sem a legvégsőkig tartogatják. Eleinte azt olvastam, hogy Godzillának három lénnyel kell megküzdenie, és megdöbbenve láttam a sorok között, hogy Mothrát is az ellenségei közé sorolják, pedig a japán filmekben ő mindig is az embereket védte, majd a filmet látva kellemesen csalódtam, mert a jó oldalon hagyták. Ráadásul a filmben van egy ikerpár Ziyi Zhang szerepében, akik közül az egyik jelen van, mikor Mothra kikel a bábból. Több, mint valószínű, ez utalás akart lenni a japán verziókban látható kis ikertündérekre, akik szorosan kapcsolódnak Mothrához. Rodan sajna nem kap annyi figyelmet, mint szörny társai, de az ő ébredése volt talán a leglátványosabb. Ghidoráhnál megmaradtak az eredetét tekintve a földönkívüli szálnál, ami szintén jellemző a japán verziókban. Az is különösen tetszett, hogy a középső fej dominanciájára külön figyelmet szenteltek a készítők. Például, amikor a másik két fej másfelé kalandozott el, a középső a szarvuknál fogva ragadta meg és utasította rendre őket. A történet semmi újat nem mond,... több»

1

 
harnas1207 Nézhetetlen  2019. 06. 03.

Borzalmas film, életem legrosszabb mozis élménye. Még soha nem jöttem ki moziteremből idő előtt, de most majdnem megtörtént. 2 óra tömény visongás és üvöltés, miközben a látvány alulról súrolja egy videójáték grafikáját. A történet gyerekesen idióta, a szereplők pedig irritálóbbak mint Godzilla súlyfeleslege.

 
HETEDIK   2019. 06. 04.

Azt hittem a 2014-es Godzillát már nem lehet alulmúlni és onnan csak feljebb van. Tévedtem. Mert ez a rész mint sztoriban, mint látványban elmarad elődjétől. Sőt, akció is sokkal kevesebb van, a végére jut egy kis csihi-puhi Godzilla és a háromfejű sárkány között, de abból se sok látszik. Valami nyakatekert történetet próbáltak rittyenteni ehhez a béna koncepcióhoz, de az ember kínosan érzi magát nézése közben, akkora baromság. A színészek játéka pedig egyenlő a nullával. Eddig az év csalódása!

 
Ms. Akárki   2019. 05. 31.

Kifejezetten látványosak voltak a titánok és az harcuk, de az emberi tényező a filmben minden szempontból gyenge volt. A Stranger Things-es Milli Boby Brown is szörnyű és hiteltelen volt, pedig benne volt minden bizodalmam, mert a sorozatban nagyon minőségit alkotott. Gagyi történet de látvány és zene rendben. Egyszernézős is csak sajnos.

2
 
Orosz István   2019. 05. 31.

Látvány elvitte a filmet.

Maga a látvány nagyon is jó volt, az alap sztori se lett volna rossz azonban nem érzem azt a nagy bummot. Valahogy nekem a régi Godzilla kúlső, és sztori is sokkal jobban tetszett értem én ez az eredeti el is fogadom. De sejtem, hogy a folytatás Godzilla vs Kong lesz.

 
MMcFly2015   2019. 06. 24.

Magam sem értem, mit vártam a 2014-es Godzilla után, de ez számomra élvezhetetlen volt

Sok embertől megkaptam a 2014-es Godzilla után, hogy nekem azért nem tetszettek az akkor látottak, mert nem is szeretem a szörnyfilmeket. Ez nem teljes mértékben igaz, hisz a Kong: Koponya sziget a műfaj egyik legjobbja, de Godzilla rendhagyó amerikai feldolgozása (1998-ban) sem volt nézhetetlen számomra. A jelenlegi Godzilla látványvilágától és kinézetétől is a hideg kiráz, az elmúlt öt évben gyakran emlegettem a legrosszabb mozim egyikeként. Éppen ezért nem sokat vártam a folytatástól... Kezdetben megfogott a film története. Azt a divatos témát veti fel, hogy a túlnépesedés és az ember okozta károk miatt a megoldás, hogy kiengedik azt a tucat titánt, amit szigorúan őriznek, és majd ők (a lakosság és ,,minden”) elpusztításával egyensúlyt teremtenek a bolygón. Ez a Föld egyetlen lehetősége, hogy hosszú ideig fennmaradhasson. Elég abszurd, de egy szörnyekkel teli filmre ültünk be... Kellemes csalódásom hamar alábbhagyott, mikor a rettenetes egysoros beszólásoknak hála a jelenetek zöme kínosan elvérzik. A nagyobb probléma pedig az, hogy a negatív szereplőnk világmegváltó ötlete mellett egy olyan fölösleges és unalmas családi drámát kényszerülünk végigszenvedni, ami belerondít az eddig felvázolt történet logikájába. A Meg – az őscápa című Statham film azért lehetett sikeres, mert a poénkodás és abszurd helyzetek hamar tudatosították a nézőben, hogy ezt az alkotók sem gondolták... több»

Ken Watanabe
Millie Bobby Brown
Vera Farmiga
Kyle Chandler

A film összbevétele 385 895 191 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 71 248 792 forintot termelt.

 

A Godzilla: A szörnyek királya a Stranger Thingsből megismert Millie Bobby Brown első mozifilmje.

(hp)
 

A Godzilla: A szörnyek királya a 2014-es Godzilla folytatása.

(hp)
 

A szörnyek királya a Godzilla franchise 35. filmje.

(hp)
 

A Godzilla: A szörnyek királya forgatása 2017. június 19-én kezdődött meg Atlantában, Georgia államban Fathom munkacím alatt. A film rendezője, Michael Dougherty 2017. szeptember 27-én jeletette be, hogy véget ért a forgatás.

(hp)
 

Rodannak van egy belső égésű magmarendszere, amely az egész testén áramlik.

(Thibo84)
 

A Monarch eredetileg egy mexikói vulkánban felfedezte fel Rodant, amit Isla de Monanak neveztek. Egy valódi sziget neve a Puerto Rico-szigeteken; a nevet végül Isla de Marara változtatták. Ezt a helyet a spanyolok úgy hívják, "el nido del demonio", a "démon fészke".

(Thibo84)
 

Egy interjúban Mike Dougherty elismerte, hogy a 2014-es filmben a hangmérnökök nagyszerű munkát végeztek Godzilla ordításával. Ám ő tovább tolta őket, hogy még közelebb hozzák az eredeti, 1954-es Godzilla ordításához.

(Thibo84)
 

Godzilla atomi lélegzete a 2014-es filmben egy kevésbé koncentrált sugár, amely az 1980-as és 2000-es évek filmjeihez hasonló. Ebben a filmben koncentráltabb, erősebb és még nagyobb kiterjedésű.

(Thibo84)
 

A 2014-es Godzilla két főszereplője – Aaron Taylor-Johnson és Elizabeth Olsen – nem tudott visszatérni a folytatásban, mert más filmes projektjeikkel ütközött.

(Thibo84)
 

Godzilla (2014) utolsó csatája során, amikor Ford megtöltötte a fészket benzinnel, a kamera egy aranysárkány szobor fejét mutatja, ami finom utalás Ghidoráhra.

(Thibo84)
 
A Godzilla II: A szörnyek királya egy kívül monumentális és gyönyörű harcokat kínáló, de belül rothadó és üres, a nézőket semmitmondó maszlaggal tömő nyári blockbuster. Tipikus minta példája annak, hogyan rontsunk el egy filmet beleerőltetett morális mondanivalóval, ha az különösebben nem igényli. több»
 
Háromfejű repülő sárkánykígyó, felhőkarcoló méretű molylepke, vulkánból kikelő főnixmadár, és persze a címszereplő szörnykirály, Godzilla egymással való hadakozása borítja lángba a világot. Ez tényleg érdekes tud lenni egy felnőtt ember számára is? több»
 
Ez egy nyári blockbuster annak minden előnyével és megszámlálhatatlanul sok hátrányával egyetemben. De ez kell a népnek, úgyhogy csak annyit mondanék végszó gyanánt, hogy meghalt ugyan a király, de éljen a király! Éljen Godzilla! több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.