Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
83
Filmadatlap
 
32
Szereplők
25
Vélemények
56
Képek
18
Videók
 
GedyPapa   2019. 01. 17.
Humor, látvány és izgalom

Aki már látott szuperhős filmet az nagyon jól tudja, hogy nem a sztori az, ami az esetek többségében a vállán viszi a filmet. Jelen esetben se volt ez másképpen. Viszont nem is volt elvárás az Aquamantől, hogy megváltsa a világot a fordulatos cselekményével. A látványhatás mindenért kárpótló volt, emellett pedig az alapvetően "sötét" DC köntöst Aquaman fanyar humora elvitte a hátán a filmet. Csak ajánlani tudom

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 12. 22.
Kicsit vízfejű a DC új szuperhőse, de a humora nagyon ott van.

Az Aquamant elnézve egyből az jutott eszembe, hogy Warner/DC mintha megpróbált volna tanulni azokból a hibákból, amelyeket a kritikák eddig felróttak neki (különös tekintettel a túlságosan komor hangulatot, a búval bélelt hősöket, no meg azt, hogy filmjeik túlságosan komolyan veszik saját magukat), s mindegy-mindegy alapon megcsinálták eddigi filmjeiknek az antitézisét. Az eredmény: egy veszettül látványos és szórakoztató kalandfilm, amely persze még így is sok gyermekbetegséggel rendelkezik, ugyanakkor a főszereplője tesz arról, hogy egy picit több legyen bűnös élvezetnél. Hangsúlyozom: egy picit. A történet szerint Atlanna, Atlantisz hercegnője egy kényszerházasság miatt a felszínre menekü... több»


 
HercegPeter   2019. 01. 04.
Aquaman nem csak a világot menti meg, hanem a DC-univerzumot is!

!!Spoilerveszély!! Azzal kezdeném a mondanivalómat, hogy ez az utóbbi évek legjobb DC filmje. Szerintem a legnagyobb különbség a két univerzum között a humor. Míg a Marvel-filmekben az akció és a poénkodás kéz a kézben jár, addig a DC komor, végig csak a feladatra koncentráló hősöket mutat be. Ebben most egy kicsit nyitottak és egy valamivel lazább, viccesebb főhőst kapunk. Bár ezt már megfigyelhettük az Igazság Ligájában is, ahol ugyancsak Aquaman és Flash lazított a merev történeten. Ugyanakkor nem esett át a ló túloldalára, ahogy a Marvelnél gyakran megesik, gondoljunk csak a Galaxis őrzőire vagy a Deadpoolra. A történet átlagos, a trón jogos örököse kívülállóként tengeti a mindennapjait,... több»

 
HETEDIK   2018. 12. 18.
Piszok látványos és tartalmas az Aquaman

James Wan egy zseni. A horror műfajába behozott egy kultikus alakot (Fűrész), megreformálta a szellemes mozikat (Démonok között), majd lepakolta a legjobb Halálos iramban filmet a 7. résszel, ami még Paul Walkernek is emléket állított, most pedig kipróbálta magát a képregény világban is. De hát mondani sem kell, neki ez is csont nélkül megy. A szereplőgárda parádés, Lundgrent pedig jó volt látni végre egy nagy költségvetésű moziban is, és nem is lógott ki a sorból, hisz Momoa-t sem a zseniális színészi képességei miatt szerződtették a filmbe. Egyszerűen piszok jól néz ki a vásznon, egy látványfilmben pedig ez a lényeg. Kidman, Dafoe, Wilson mind hozzák a tőlük elvárható színvonalat, Amber He... több»

 
MMcFly2015   2019. 01. 02.

A DC lassan (de biztosan) megtalálta azt az utat amitől a mai szuperhős mozik működnek. Már az Igazság ligájában is Momoa lubickolt a szerepében, de a róla szóló 2 órás játékidőt is csak ő volt képes megmenteni. Az első fél órában, ahogy bemutatják Aquman múltját, és lazaságát elképesztően szórakoztató kezdés, majd a látványvilágot csodáltam, mert rég láttam ilyen szemkápráztató CGI-t. Hamar rá kellett jönnöm, hogy nagyon kiszámítható, sablonos királydrámát láthatok, és csak az egysoros beszólások, és a felszín feletti akciózások miatt működik a film. Így ha szabad fogalmaznom a második felétől a film a szememben kezdett hanyatlani, de egy Batman vs Superman, és Acél ember után még így is elégedetten szórakoztam, a kialakult giccstengerben. Black Mantha-t, mint főellenséget kár volt ennyi időre felhozni, de bízok benne, hogy a folytatást illetően még kulcsfontosságú jelenetekként tudunk visszagondolni az itt látottakra (főleg a stáblista utáni részre). Lenne még mit csiszolni, nem sikerült megtalálni a gyerekeknek készült poénok és felnőtteknek való utalások között az arany középutat. Valahogy a Marvelnek ez sikerül... Szórakoztató és látványos. A két alapkoncepciója egy képregény-filmnek működik, így elítélni nem tudom. Kellemes moziélményt hagyott magával. Kíváncsian várom a folytatást.

Jason Momoa
Jason Momoa
James Wan
Amber Heard
Amber Heard
James Wan
Amber Heard
Jason Momoa
Jason Momoa
Jason Momoa
Nicole Kidman
Jason Momoa
Amber Heard
Amber Heard
Jason Momoa
Jason Momoa
Patrick Wilson
Yahya Abdul-Mateen II
Jason Momoa
Jason Momoa
Yahya Abdul-Mateen II
Patrick Wilson
Jason Momoa
Amber Heard
Amber Heard
Yahya Abdul-Mateen II
Jason Momoa
James Wan
Willem Dafoe
Nicole Kidman
Jason Momoa
Jason Momoa
Graham McTavish
Amber Heard
Jason Momoa
Amber Heard
Jason Momoa
Jason Momoa
Amber Heard
Willem Dafoe
Dolph Lundgren
Jason Momoa
Dolph Lundgren
Jason Momoa
Amber Heard
Willem Dafoe
Patrick Wilson
Jason Momoa
Amber Heard
Amber Heard
Dolph Lundgren
 
Az Aquaman egy igazi színes-szagos kicsit old school blockbuster, ami ugyan nem fogja megváltani a világot, de minden hibája ellenére egy szerethető és rendkívül szórakoztató film lett. több»
 
A Warnernek most sem sikerült az a bravúr, hogy egy legitim, elejétől a végéig, a szó minden értelmébe véve jó filmet készítsen egy DC hős köré. Helyette viszont kaptunk egy bájosan ízléstelen mélytengeri vurstlit. Rikítóan színes, butácska, megmosolyogtatóan melodramatikus, de lendületes bűnős élvezet. több»
 
Túlságosan komorra sikerültek volna az eddig DC filmek? Itt a válasz: Aquaman eredettörténete esetében a producerek visszatértek a lehető legegyszerűbb biztonsági játékhoz: az archetipikus figurákhoz, a punchline humorhoz és a sziruposan csöpögő melodrámához. több»
 

Atlanna szerepére Nicole Kidman volt James Wan első számú favoritja. A direktor és a színésznő korábban együtt dolgozott volna az Al final del espectro (2006) remake-jén, de a filmterv végül nem valósult meg. Kidman több éve lelkes rajongója Wannak, akiről több alkalommal is a 'horror új mestere'-ként beszélt az interjúiban, elsősorban az Insidious és a Démonok között című filmjei kapcsán. A színésznő számára ráadásul még csábítóbb volt a felkérés, ugyanis a film forgatása szülőhazájában, Ausztráliában zajlott.

(hp )
 

Ezzel győzte meg Zack Snyder Amber Headöt, hogy vállalja el Mera szerepét: Bár eredetileg nem akarta elvállalni a szerepet, Zack Snyder végül meggyőzte Amber Heardöt arról, hogy csatlakozzon a stábhoz. A színésznő viccelődve elmondta, hogy amikor Snyder azt mondta: "Adunk egy kardot és egy koronát. Mit szólsz?", már nem tudott nemet mondani.

(hp )
 

Az Aquaman forgatása 2017. május 4-én kezdődött meg. A forgatás Queenslandben, az ausztrál tengerparton zajlott, ráadásul a filmesek egy óriási stúdiókomplexum, a Village Roadshow Studios mind a kilenc műtermét kibérelték: az egyik közülük a legnagyobb a déli féltekén. A stáb azért rövid időre Új-Fundlandra, Szicíliába és Tunéziába is ellátogatott.

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.