Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
77
Filmadatlap
 
32
Szereplők
46
Vélemények
56
Képek
14
Videók

Vélemények: Aquaman (2018)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
erare   2019. 03. 17.
Jajj...

Mos néztem meg és akkorát csalódtam már az elején, Nicole Kidmanes felbukkanáskor... Az a halevős jelenet, ach! Lehet, hogy látványilag valóban kiemelkedően jó ez a film, bár az én mércémet nem üti meg, s az is lehet, hogy Momoa barátunk szúrós tekintete és dagadó izmai, meg szőnyegmintázatúra tetovált felsőteste eladta a filmet a női nézőknek (is), de a karakterkidolgozások, a párbeszédfordulatok, a brit humornál is keserűbb szóviccei miatt szerintem ez egy nagyon gyenge film. Közben lejárt a mosogatógép és kiteregettem, sőt egy másik mosást is beraktam és nem maradtam le közben semmiről. Ez az a film, ami öt év múlva nézhetetlen lesz. De lehet, hogy nem is kell neki ennyi év...

2
 
indingo   2019. 03. 24.

Szép, színes mesefilm felnőtteknek, de sok meglepetést nem okozott. Kitalálható a vége. A látványra sokat adta, de a harcjelenetek elég unalmasak voltak.


 
GedyPapa   2019. 01. 17.
Humor, látvány és izgalom

Aki már látott szuperhős filmet az nagyon jól tudja, hogy nem a sztori az, ami az esetek többségében a vállán viszi a filmet. Jelen esetben se volt ez másképpen. Viszont nem is volt elvárás az Aquamantől, hogy megváltsa a világot a fordulatos cselekményével. A látványhatás mindenért kárpótló volt, emellett pedig az alapvetően "sötét" DC köntöst Aquaman fanyar humora elvitte a hátán a filmet. Csak ajánlani tudom

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 12. 22.
Kicsit vízfejű a DC új szuperhőse, de a humora nagyon ott van.

Az Aquamant elnézve egyből az jutott eszembe, hogy Warner/DC mintha megpróbált volna tanulni azokból a hibákból, amelyeket a kritikák eddig felróttak neki (különös tekintettel a túlságosan komor hangulatot, a búval bélelt hősöket, no meg azt, hogy filmjeik túlságosan komolyan veszik saját magukat), s mindegy-mindegy alapon megcsinálták eddigi filmjeiknek az antitézisét. Az eredmény: egy veszettül látványos és szórakoztató kalandfilm, amely persze még így is sok gyermekbetegséggel rendelkezik, ugyanakkor a főszereplője tesz arról, hogy egy picit több legyen bűnös élvezetnél. Hangsúlyozom: egy picit. A történet szerint Atlanna, Atlantisz hercegnője egy kényszerházasság miatt a felszínre menekü... több»

 
HercegPeter   2019. 01. 04.
Aquaman nem csak a világot menti meg, hanem a DC-univerzumot is!

!!Spoilerveszély!! Azzal kezdeném a mondanivalómat, hogy ez az utóbbi évek legjobb DC filmje. Szerintem a legnagyobb különbség a két univerzum között a humor. Míg a Marvel-filmekben az akció és a poénkodás kéz a kézben jár, addig a DC komor, végig csak a feladatra koncentráló hősöket mutat be. Ebben most egy kicsit nyitottak és egy valamivel lazább, viccesebb főhőst kapunk. Bár ezt már megfigyelhettük az Igazság Ligájában is, ahol ugyancsak Aquaman és Flash lazított a merev történeten. Ugyanakkor nem esett át a ló túloldalára, ahogy a Marvelnél gyakran megesik, gondoljunk csak a Galaxis őrzőire vagy a Deadpoolra. A történet átlagos, a trón jogos örököse kívülállóként tengeti a mindennapjait,... több»

 
dailyfilmsan   2019. 03. 13.

Ez egy akkora blockbuster, hogy nem fér be az ajtón. A DC annyira igyekszik és kapálózik, hogy utolérje a Marvelt, de nem igen megy neki. Az Aquaman nagyon látványos és igazán jó szereposztással rendelkezik, de így ennyi is a pozitívuma. Sajnos az író brigád a létező összes klisét és egy csomó hajdani Blockbuster film jelenetet vágott össze 2 és fél órában. Volt itt Tűzgyűrűs szörny, víz alatti galaktikus támadás, kis hableány, Pinokkió, Jurassic World, és még sorolhatnám. Irtó látványos és helyenként vicces és még izgalmas is tud lenni, csak hát nem elég egyedi. Ez a nagy baj a DC-vel, hogy nem tud egyedivé válni, mert fel akar zárkózni és minden olyan ötletet, ami még nem volt, félnek használni, attól tartva, hogy nem fog tetszeni a nézőközönségnek, ezért meglévő építőkockákból építkezett. Ami pozitívum, hogy látványossága mellett sok helyszínt vonultatott fel, így nem unatkoztunk és sokszínű lényeket ábrázolt, ami szintén a látványt növelte. Szóval végérvényében véve. Látvány pont, karakterek és játékuk 4,5; eseméynek 5, egyediség 2.

 
HETEDIK   2018. 12. 18.
Piszok látványos és tartalmas az Aquaman

James Wan egy zseni. A horror műfajába behozott egy kultikus alakot (Fűrész), megreformálta a szellemes mozikat (Démonok között), majd lepakolta a legjobb Halálos iramban filmet a 7. résszel, ami még Paul Walkernek is emléket állított, most pedig kipróbálta magát a képregény világban is. De hát mondani sem kell, neki ez is csont nélkül megy. A szereplőgárda parádés, Lundgrent pedig jó volt látni végre egy nagy költségvetésű moziban is, és nem is lógott ki a sorból, hisz Momoa-t sem a zseniális színészi képességei miatt szerződtették a filmbe. Egyszerűen piszok jól néz ki a vásznon, egy látványfilmben pedig ez a lényeg. Kidman, Dafoe, Wilson mind hozzák a tőlük elvárható színvonalat, Amber He... több»

 
Thibo84   2019. 01. 18.

Egy dolgot hiányoltam a filmből, hogy amikor a film elején a bolygó több pontján cunamik söpörnek végig, utána sehol sem említik a többi hőst, se Wonder Woman-t, se Flash-t, se Superman-t, hogy az embereken segítenének. De még a Wayne vállalat sem került szóba, hogy segély szállítmányokat küldenének a katasztrófa sújtotta területekre. Egyedül Steppenwolf-t említik, ami a Ligához kötheti. A cselekmény valamilyen szintet kiszámítható, de az ember akkor is árgus szemekkel követi az eseményeket, a film látvány világa és az akció jelenetei szuperek.

 
Ms. Akárki   2019. 06. 28.

Kifejezetten tetszett ez a Dc film, valószínűleg azért mert már nem vártam tőle sokat. A női főszereplő vöröske botrányosan rossz színész, de Jason Momoa karaktere ellensúlyozni tudja. Izgalmas történet és látványos lények, csaták egyvelege a film. Élvezetes kikapcsolódás és azt nyújtja amit ígér.

 
harnas1207   2019. 05. 29.

Az egész film hullámzott, hol elfogadható, hol rémisztően gagyi volt. Tény, hogy a DC egyik legerősebb filmje, de akkor is csak egy Thor koppintás az egész. Egyszer mindenképp megéri megnézni, de ne legyen túl magasan az a bizonyos léc.

 
Norbert93   2019. 01. 19.
Na végre!

Éppen itt volt az ideje egy kiváló DC filmnek! Azt hittem a WW csak véletlenül sikerült jóra és kakukktojás marad a DCU-ban, de szerencsére megcáfolták az elméletem. Ha így folytatódik a tendencia, akkor egy épkézláb univerzum is elénk tárulhat. Csak így tovább! A főhős valóban vízfejű és meglehetősen bunkó, de legalább van stílusa és ezáltal alkot egy karaktert, nem olyan sablon, mint a jelenlegi Batman és Superman.

 
MMcFly2015   2019. 01. 02.

A DC lassan (de biztosan) megtalálta azt az utat amitől a mai szuperhős mozik működnek. Már az Igazság ligájában is Momoa lubickolt a szerepében, de a róla szóló 2 órás játékidőt is csak ő volt képes megmenteni. Az első fél órában, ahogy bemutatják Aquman múltját, és lazaságát elképesztően szórakoztató kezdés, majd a látványvilágot csodáltam, mert rég láttam ilyen szemkápráztató CGI-t. Hamar rá kellett jönnöm, hogy nagyon kiszámítható, sablonos királydrámát láthatok, és csak az egysoros beszólások, és a felszín feletti akciózások miatt működik a film. Így ha szabad fogalmaznom a második felétől a film a szememben kezdett hanyatlani, de egy Batman vs Superman, és Acél ember után még így is elégedetten szórakoztam, a kialakult giccstengerben. Black Mantha-t, mint főellenséget kár volt ennyi időre felhozni, de bízok benne, hogy a folytatást illetően még kulcsfontosságú jelenetekként tudunk visszagondolni az itt látottakra (főleg a stáblista utáni részre). Lenne még mit csiszolni, nem sikerült megtalálni a gyerekeknek készült poénok és felnőtteknek való utalások között az arany középutat. Valahogy a Marvelnek ez sikerül... Szórakoztató és látványos. A két alapkoncepciója egy képregény-filmnek működik, így elítélni nem tudom. Kellemes moziélményt hagyott magával. Kíváncsian várom a folytatást.

 
Lonka   2019. 08. 15.

Lehet 3 D-ben élvezhető volt a film, de sima 2D-ben én untam. Színes, szép megjelenítés, de mintha egy mesekönyvet lapozgatna az ember. Már csak Ariel hiányzott.

 
BoBamburg   2019. 03. 21.

Azért elég nevetséges, hogy ez a DC legsikeresebb filmje. Mármint persze, tény és való, hogy jobb, mint a Wonder Woman vagy a Justice league (ok, annál mondjuk tényleg bármi jobb), de így is egy elcsépelt, középszerű CGI dömping. A vörös bula meg Momoma még rendben vannak, de a legtöbb karakter egysíkú és a jelmezeik is borzalmasak, leginkább úgy néznek ki, mintha a 90'-es évekbeli power rangers-ből másztak volna elő. A történet mondjuk tagadhatatlanul kalandos, a párbeszédek se túl gázak, a poénok már inkább, de az egész valahogy kevés. Aztán engem mindig kibillentett a túl sok és túl giccses CGI, amit nem igazán értem, hova dicsérnek, mert nem egyszer meglepően gyenge zöld hátteres részek vannak. Úgyhogy bárhogy nézem, ez is csak egy DC film, de tény, hogy egy erősebb és korrektebb próbálkozás, mint az eddigiek.

 
Timcsi   2019. 03. 26.

Annyian mondák, hogy jó, de nekem nem jött be. A története elég hosszú, de nem valami eseménydús. Kicsit olyan, mintha a Gyűrűk ura háború jeleneteit akarták volna levinni a víz alá.

 
Greeta   2019. 07. 30.

Momoa lehet, hogy jól néz ki bár kinek mi, de hogy színésznek csapnivaló az is biztos. A története nekem túlzó, de mégis üres. Egyszer nézős darab.

 
kevelin   2019. 01. 04.
Az eddigi legjobb DC film (egy antirajongo szemével )

Nem szeretem a DC sem a Marvel világot engem egyik se tudott magával ragadni de néha Néha szuperhősös napom van és úgy vagyok vele egye fene nézzünk meg. Én ilyen szemmel nézem és néztem eddig az összes filmet és. midnkozul eddig az aquaman az egyik kedvencem. valószínűleg közre játszik az is hogy szeretemi a vizet mint közeget és Momoa sem elhanyagolhato valamint Kidman az egyik kedvenc színésznőm. De mindenkinek bátran ajánlom. Pláne 4DX be mert ez a film megeri az árát sokkal jobb élményt nyújt így mint sima 2Dben

 
Bizsu82   2019. 01. 11.

Sablonos, kiszámítható film. Nem egy nagy sztori. Ami a film mellett szól az egyedül az hogy látványos. A karakterek kidolgozása sem igazán győzött meg.

 
ZozArt89   2019. 07. 01.
Ez aztán a halászlé

Nos, az Aquamanről merem állítani, hogy nagyon tartottam tőle. Eleve nem vagyok egy nagy DC rajongó, de miért ne alapon gondoltam, megpróbálom. Ha előre szeretném leszögezni, akkor a hibái ellenére is tetszett. Rögtön szembe ötlő volt néha a vetített háttér, ezt sokan kifogásolták is, de azért ezt még úgy gondolom, el lehetett neki nézni. Tekintve, hogy azért maga a vízi világ elképesztő látványt nyújtott, főleg mozivásznon. A DC-s szuperhősökről forgatott filmek általában nem okoznak osztatlan sikert, éppen ezért elég merész dolog volt pont Aquaman karakteréhez nyúlni, már csak azért is, mert ő az a figura, akit előszeretettel cikiznek még a képregényvilág imádói is. A negatív kritika mell... több»

 
Milanman   2019. 01. 12.
A DC nagy visszatérése?

Nyugati (amerikai) képregényfilm fronton manapság már nagyon nehéz újat mutatni. Az elmúlt bő évtizedben, a Marvel és a hozzá görcsösen felnőni igyekvő DC szinte minden létező perspektívát, hőstípust, eredettörténetet bemutatott. Az Aquaman sem lesz műfajújító darab, de a DC filmes univerzumának mindenképpen az egyik ékkövévé válhat. Kezdjük azzal, hogy a látványvilága valami egészen megdöbbentően fantáziadús, sokrétű és gyönyörű. A viz alatti (első sorban) világot, lényeit, külsőségeit bemutató képei szemet gyönyörködtetőek, hasonlóan kimunkált vizualitást utoljára talán az Avatarban láthattunk. A DC meglépte azt a talán sorsfordító lépést, hogy a korábbi komor, tragikus, sötét felhangú f... több»

 
petraszab   2019. 04. 14.

Nekem olyan érzésem volt, mintha egy nagyon hosszú mesefilmet néznék, aminek sose akarna vége lenni. A története gyermeteg volt, semmi fordulat nem volt benne.

 
Csillagpor   2019. 01. 06.
Klasszikus szuperhősfilm egy csavarral

Meglepően élveztem, pedig én főleg Marvel filmkedvelő vagyok. Mera karaktere nagyon tetszett, bár szívesen néztem volna az ő eredettörténetét, gyerekkorát is akár, hogy jobban átélhessük hogy miért állt ki aqaman mellett rögtön.

 
Az amatőr   2019. 03. 16.
A DC 10 èv után vègül lekörözi a Marvelt? Az Aquamant elnèzve úgy tűnik, igen.

Àrokszörnyek, rákszerű vízilények, sellők és még csak pár dolgot említettem abból a rengeteg csodából, amit James Wan elénk tár az Aquamanben. Igazi látványorgiával találkozhattunk a DC legújabb és talán eddigi legjobb szuperhős filmjében. Aquaman a maga bumfordi módján berobbant a mozikba; jött, látott és tarolt. Szinte csak jót tudok mondani erről a filmről. A cselekmény és a látvány is nagyszerű volt. Tetszett, hogy annyi változatos helyszínen játszódott a történet, többek között sivatagban, tengerben, trópusi öbölben is jártak hőseink. Itt külön kiemelném, hogy a film végig a Földön játszódott és így is igazán csodálatos helyekre kalauzolt el anélkül, hogy egy másik univerzumba vitte vo... több»

 
rainman   2019. 04. 24.

Üres, steril, felszínes, de látványos és időnként vicces kaland-akció orgia. Középszerűségén sokat emel azonban a látványhoz szorosan illeszkedő remek soundtrack. Hogy ez kinek mire elég, döntse el maga! Nekem kevés egy igazán jó szórakozáshoz.

 
Vágottszemű   2019. 03. 22.

A DC-től nem vártam volna, hogy egy ilyen jó filmet tud produkálni. De pozitív csalódás volt ez a film. Mindenképp megéri megnézni, ha még nem láttad.

 
Timon   2019. 10. 06.

Komolyabb tartalmi elemek nem nagyon találtam benne,de a látvány egyszerűen lenyűgöző volt,és több akciójelenet is volt,amelyek a megszokttaknál is többet tudtak felmutatni.A háztetőkön futkározás olyan volt,mint egy számítógépes üldözős játékban. Nekem kellemes,laza kikapcsolódást nyújtott a film. 10/8,5

 
ionlywearblack   2018. 12. 19.
Valaki egy Guinness sört?

Ki ne ismerné a szabadidejében baltákat hajigáló, állandóan edző Jason Momoát aki Guinness sörrel a kezében és szakállal született? Az Aquamen mozi kiválóan mossa egybe azt amit várunk egy szuperhős mozitól: látványt, akciót, a jó és a rossz harcát. Jason Momoa kiváló választás a “halember” szerepére, a szabadidejében italozó, nemtörődöm és igénytelen kinézetű hős álcája alatt azonban érző szív lapul. Mera (Amber Heard) Atlantisz hercegnőjével dinamikus párost alkotnak a vörös atlantiszi lány képességei pedig látványossá teszik az akciójeleneteket. A kissé klisés bár érthető okokból fellépő gonoszok is jól megformáltak. King Orm (Patrick Wilson) jól alakítja a földi világ leigázására törekvő atlantiszi szemléletű királyt. Manta (Yahya Abdul-Mateen II) személyes bosszúsztorija is jóra sikerült, az atlantiszi technológiával ellátott hightech szuperkatona szintén Aquaman életére tör. Nagyon látványosak az akciójelenetek, de emellett marad idő a karakterek bemutatására is. Külön kiemelném az atlantiszi mitológiát, amelyet többé kevésbé bemutat a film. A vízi világ lenyűgözően szép, a karakterekkel együtt úszunk a mélytenger fenekén vagy éppen Atlantisz városában lubickolunk. Az Aquaman összességében egy erősen jóra sikerült karakterfilm a DC Comics filmek világában. Tegyük félre előítéleteinket az utóbbi idők rossz DC mozijai után és bátran ússzunk egyet Aquamennel, de előre szólok lesznek erős hullámok! :)

 
urbanistaa   2019. 01. 08.

Nagyon látványos, érzékeinkre ható film, és bár sok újat maga a történet nem mutatott, jól kikapcsol, elvisz egy csodálatos, mesterséges, fantasztikus világba.

 
tooker   2019. 01. 09.

A minap láttam a moziban és nagyon megfogott a látvány és a hang- és képhatások. Nagyon jó a karakterábrázolás és az események megmozgatják a néző fantáziáját.

 
P   2018. 12. 31.

A DC korábbi produkcióit látva nem igazán voltam úgy, hogy ezt a filmet meg fogom nézni, de a jó kritikák és a sok pozitív visszhang után úgy döntöttem, hogy megtekintem. És milyen jól tettem! Sajnos csak 3D-ben vetítették, ami, megmondom őszintén, nem az én kedvencem, de ezt nem számolom bele a csillagokba. A film kellően humoros és akciódús, a látványvilága ... nos az valami fantasztikus. Momoa személyében szerintem a legtökéletesebb embert találták meg erre a szerepre. Jól alakítja a kissé bugyuta, humorral annál inkább bővelkedő, de szerény hőst. Mera fontosságára nem igazán fókuszált a film, sokkal inkább a dekoltázsára és a melleire, de ezt el tudom nézni és szerintem velem együtt sok más férfitársam is. Patrick Wilson jól hozta karakterét, a félrevezetett, dühtől fortyogó trónörököst. És hát Dolph ... szerintem nagyon viccesen nézett ki.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.