Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%
Filmadatlap
 
31
Szereplők
62
Vélemények
56
Képek
14
Videók

Vélemények: Aquaman (2018)

 
n,n,n   2021. 05. 22.

legújabb vélemény

0

Engem nem fogott meg. Gyerekes, kínos és borzasztóan unalmas. De azért a főszereplő jól ki volt gyúrva.

 
ZozArt89   2019. 07. 01.

a nap véleménye

1
Ez aztán a halászlé

Nos, az Aquamanről merem állítani, hogy nagyon tartottam tőle. Eleve nem vagyok egy nagy DC rajongó, de miért ne alapon gondoltam, megpróbálom. Ha előre szeretném leszögezni, akkor a hibái ellenére is tetszett. Rögtön szembe ötlő volt néha a vetített... teljes kritika»


 
Artemisia   2019. 11. 19.

6
A birodalom visszavár

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nagyon vártam ezt a filmet. Egyes területeken nem okozott csalódást, egyeseken igen. Egy frenetikus hősi eposzra számítottam, ami majd felrobbantja az idegrendszerem valamiféle tengeralatti Thorra. Látványvilág tekintetében és néhány akciójelenetnél... teljes kritika»

 
indingo   2019. 03. 24.

1

Szép, színes mesefilm felnőtteknek, de sok meglepetést nem okozott. Kitalálható a vége. A látványra sokat adta, de a harcjelenetek elég unalmasak voltak.

 
erare   2019. 03. 17.

4
Jajj...

Mos néztem meg és akkorát csalódtam már az elején, Nicole Kidmanes felbukkanáskor... Az a halevős jelenet, ach! Lehet, hogy látványilag valóban kiemelkedően jó ez a film, bár az én mércémet nem üti meg, s az is lehet, hogy Momoa barátunk szúrós tekintete és dagadó izmai, meg szőnyegmintázatúra tetovált felsőteste eladta a filmet a női nézőknek (is), de a karakterkidolgozások, a párbeszédfordulatok, a brit humornál is keserűbb szóviccei miatt szerintem ez egy nagyon gyenge film. Közben lejárt a mosogatógép és kiteregettem, sőt egy másik mosást is beraktam és nem maradtam le közben semmiről. Ez az a film, ami öt év múlva nézhetetlen lesz. De lehet, hogy nem is kell neki ennyi év...

2
 
Shelby07   2020. 03. 26.

1
DC film, avagy nekik sosem sikerül?

Háát, DC film. Sokaknak ezzel már mindent el is mondtam. Talán azzal nem mondok el semmi újat hogy van a DC és a Marvel világ. A Marvel számomra érdekesebb és jobban kivitelezi a filmjeit, érdekesebbé tudja tenni az unalmasabb karaktereket is. Valahogy a DC-nek nem megy ez. Túl sok mindent akar, túl nagy hatást aka elérni a filmjeivel, pedig itt aztán tényleg érvényesülne az, hogy a kevesebb néha több. Félreértés ne essék, imádtam a filmet. Persze ehhez igen nagy köze volt a főszereplőnek Jason Momoanak aki minden lányt levett a lábáról az izmos testével és jóképűen rossz fiús kinézetével. Viszont túl sok az effekt, a mű dolog a filmben. És sajnos ezek nagyon látszódnak is. Itt van nagy különbség a DVC és a Marvel között. Marvel filmeknél nem látni a számítógépes technikusok beavatkozásait, míg a DC meg sem próbálja elhitetni, hogy az adott jelenet nem egy profi munka eredménye. Sokszor ez zavaró volt a filmben és számomra egy kicsit el is vett az élményből, pedig ez most lehetett volna egy igazán klassz alkotás. Mindenesetre én nagyon ajánlom, hogy akit érdekel nézze meg, mert teljesen új élményt ad, és nem mellesleg a főszereplőt is nagyon jó nézni ;)

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 12. 22.

a nap véleménye

0
Kicsit vízfejű a DC új szuperhőse, de a humora nagyon ott van.

Az Aquamant elnézve egyből az jutott eszembe, hogy Warner/DC mintha megpróbált volna tanulni azokból a hibákból, amelyeket a kritikák eddig felróttak neki (különös tekintettel a túlságosan komor hangulatot, a búval bélelt hősöket, no meg azt, hogy fi... teljes kritika»

 
GedyPapa   2019. 01. 17.

2
Humor, látvány és izgalom

Aki már látott szuperhős filmet az nagyon jól tudja, hogy nem a sztori az, ami az esetek többségében a vállán viszi a filmet. Jelen esetben se volt ez másképpen. Viszont nem is volt elvárás az Aquamantől, hogy megváltsa a világot a fordulatos cselekményével. A látványhatás mindenért kárpótló volt, emellett pedig az alapvetően "sötét" DC köntöst Aquaman fanyar humora elvitte a hátán a filmet. Csak ajánlani tudom

 
HercegPeter   2019. 01. 04.

0
Aquaman nem csak a világot menti meg, hanem a DC-univerzumot is!

!!Spoilerveszély!! Azzal kezdeném a mondanivalómat, hogy ez az utóbbi évek legjobb DC filmje. Szerintem a legnagyobb különbség a két univerzum között a humor. Míg a Marvel-filmekben az akció és a poénkodás kéz a kézben jár, addig a DC komor, végig cs... teljes kritika»

 
Thibo84   2019. 01. 18.

0

Egy dolgot hiányoltam a filmből, hogy amikor a film elején a bolygó több pontján cunamik söpörnek végig, utána sehol sem említik a többi hőst, se Wonder Woman-t, se Flash-t, se Superman-t, hogy az embereken segítenének. De még a Wayne vállalat sem ke... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 11.

0

Momoa hiteles volt,de nagyjából ennyi a pozitívum erről a digitális meséről.A harci jelenetek unalmasak,a történet giccses,a színészek hiteltelenek voltak.Gyenge,és vontatott.

 
dailyfilmsan   2019. 03. 13.

0

Ez egy akkora blockbuster, hogy nem fér be az ajtón. A DC annyira igyekszik és kapálózik, hogy utolérje a Marvelt, de nem igen megy neki. Az Aquaman nagyon látványos és igazán jó szereposztással rendelkezik, de így ennyi is a pozitívuma. Sajnos az ír... több»

 
7ETEDIK   2018. 12. 18.

a nap véleménye

0
Piszok látványos és tartalmas az Aquaman

James Wan egy zseni. A horror műfajába behozott egy kultikus alakot (Fűrész), megreformálta a szellemes mozikat (Démonok között), majd lepakolta a legjobb Halálos iramban filmet a 7. résszel, ami még Paul Walkernek is emléket állított, most pedig kip... teljes kritika»

 
Szilonka   2020. 08. 24.

0

Nem egy sci-fi az biztos, inkább gyerekfilm. Szépen kiszínezett karakterek és tengeralatti látvány. A története is túl egyszerű.

 
Ms. Akárki   2019. 06. 28.

0

Kifejezetten tetszett ez a Dc film, valószínűleg azért mert már nem vártam tőle sokat. A női főszereplő vöröske botrányosan rossz színész, de Jason Momoa karaktere ellensúlyozni tudja. Izgalmas történet és látványos lények, csaták egyvelege a film. Élvezetes kikapcsolódás és azt nyújtja amit ígér.

 
Norbert93   2019. 01. 19.

0
Na végre!

Éppen itt volt az ideje egy kiváló DC filmnek! Azt hittem a WW csak véletlenül sikerült jóra és kakukktojás marad a DCU-ban, de szerencsére megcáfolták az elméletem. Ha így folytatódik a tendencia, akkor egy épkézláb univerzum is elénk tárulhat. Csak így tovább! A főhős valóban vízfejű és meglehetősen bunkó, de legalább van stílusa és ezáltal alkot egy karaktert, nem olyan sablon, mint a jelenlegi Batman és Superman.

 
Eastern79   2021. 02. 14.

1
Víz alatti kaland

Álmomban sem gondoltam volna, hogy a horrorguru James Wan egy ilyen kaliberű képregényfilmet dirigál a DC-nek. Azt kell mondjam, hogy baromira eltalálta. A látvány egyszerűen elképesztő, ezerféle aprólékosan kidolgozott élőlény, epikus csatajelenetek, pörgős akció és egy rakás sztár. Egy percre sem ül le a cselekmény, Jason Momoa pedig akciófilmekre született. Egyszerre hozza a régimódi kalandfilmek stílusát, és a mai blockbusterek jellemzőit, de nem tolakodóan, és a CGI sincs túltolva, pedig a film nagy részében támaszkodtak rá. Szórakoztató, klassz mozi lett az egész család számára.

 
harnas1207   2019. 05. 29.

0

Az egész film hullámzott, hol elfogadható, hol rémisztően gagyi volt. Tény, hogy a DC egyik legerősebb filmje, de akkor is csak egy Thor koppintás az egész. Egyszer mindenképp megéri megnézni, de ne legyen túl magasan az a bizonyos léc.

 
BoBamburg   2019. 03. 21.

0

Azért elég nevetséges, hogy ez a DC legsikeresebb filmje. Mármint persze, tény és való, hogy jobb, mint a Wonder Woman vagy a Justice league (ok, annál mondjuk tényleg bármi jobb), de így is egy elcsépelt, középszerű CGI dömping. A vörös bula meg Mom... több»

 
Lonka   2019. 08. 15.

0

Lehet 3 D-ben élvezhető volt a film, de sima 2D-ben én untam. Színes, szép megjelenítés, de mintha egy mesekönyvet lapozgatna az ember. Már csak Ariel hiányzott.

 
MMcFly2015   2019. 01. 02.

0

A DC lassan (de biztosan) megtalálta azt az utat amitől a mai szuperhős mozik működnek. Már az Igazság ligájában is Momoa lubickolt a szerepében, de a róla szóló 2 órás játékidőt is csak ő volt képes megmenteni. Az első fél órában, ahogy bemutatják A... több»

 
Greeta   2019. 07. 30.

0

Momoa lehet, hogy jól néz ki bár kinek mi, de hogy színésznek csapnivaló az is biztos. A története nekem túlzó, de mégis üres. Egyszer nézős darab.

 
Timcsi   2019. 03. 26.

0

Annyian mondák, hogy jó, de nekem nem jött be. A története elég hosszú, de nem valami eseménydús. Kicsit olyan, mintha a Gyűrűk ura háború jeleneteit akarták volna levinni a víz alá.

 
Timon   2019. 10. 06.

0

Komolyabb tartalmi elemek nem nagyon találtam benne,de a látvány egyszerűen lenyűgöző volt,és több akciójelenet is volt,amelyek a megszokttaknál is többet tudtak felmutatni.A háztetőkön futkározás olyan volt,mint egy számítógépes üldözős játékban. Nekem kellemes,laza kikapcsolódást nyújtott a film. 10/8,5

 
petraszab   2019. 04. 14.

0

Nekem olyan érzésem volt, mintha egy nagyon hosszú mesefilmet néznék, aminek sose akarna vége lenni. A története gyermeteg volt, semmi fordulat nem volt benne.

 
kevelin   2019. 01. 04.

0
Az eddigi legjobb DC film (egy antirajongo szemével )

Nem szeretem a DC sem a Marvel világot engem egyik se tudott magával ragadni de néha Néha szuperhősös napom van és úgy vagyok vele egye fene nézzünk meg. Én ilyen szemmel nézem és néztem eddig az összes filmet és. midnkozul eddig az aquaman az egyik kedvencem. valószínűleg közre játszik az is hogy szeretemi a vizet mint közeget és Momoa sem elhanyagolhato valamint Kidman az egyik kedvenc színésznőm. De mindenkinek bátran ajánlom. Pláne 4DX be mert ez a film megeri az árát sokkal jobb élményt nyújt így mint sima 2Dben

 
Bizsu82   2019. 01. 11.

0

Sablonos, kiszámítható film. Nem egy nagy sztori. Ami a film mellett szól az egyedül az hogy látványos. A karakterek kidolgozása sem igazán győzött meg.

 
Ildikó Bacskai   2018. 12. 30.

0
Mese felnőtteknek

3D-ben néztük a filmet, eleve alacsony elvárásokkal indultam a barátaimmal egy mesét megnézni amiben egy izmos fickó fog majd grasszálni, ezekkel az elképzelésekkel és bizony nagyon pozitívan csalódtam mert az Aquaman egy fantasztikusan megrendezett film, gyönyörű látványos jelenetekkel, díszlettel, ruhákkal. Azokkal sem értek egyet akik Momoát be szeretnék a - szép de egy bamba hülye- skatulyába zárni, szerintem vicces, majd kiderül kap e olyan komolyabb szerepet ahol megmutatkozhat más oldalról is. Azóta még egyszer befizettünk a filmre mert a 3D verzió csodálatos, én először levegőt sem vettem 2,5 óráig az első sorban :D

 
Csillagpor   2019. 01. 06.

1
Klasszikus szuperhősfilm egy csavarral

Meglepően élveztem, pedig én főleg Marvel filmkedvelő vagyok. Mera karaktere nagyon tetszett, bár szívesen néztem volna az ő eredettörténetét, gyerekkorát is akár, hogy jobban átélhessük hogy miért állt ki aqaman mellett rögtön.

 
Milanman   2019. 01. 12.

a nap véleménye

0
A DC nagy visszatérése?

Nyugati (amerikai) képregényfilm fronton manapság már nagyon nehéz újat mutatni. Az elmúlt bő évtizedben, a Marvel és a hozzá görcsösen felnőni igyekvő DC szinte minden létező perspektívát, hőstípust, eredettörténetet bemutatott. Az Aquaman sem lesz ... teljes kritika»