Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
82
Filmadatlap
 
32
Szereplők
21
Vélemények
56
Képek
18
Videók

Vélemények: Aquaman (2018)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
ArpiHajdu és Réci   2018. 12. 22.
Kicsit vízfejű a DC új szuperhőse, de a humora nagyon ott van.

Az Aquamant elnézve egyből az jutott eszembe, hogy Warner/DC mintha megpróbált volna tanulni azokból a hibákból, amelyeket a kritikák eddig felróttak neki (különös tekintettel a túlságosan komor hangulatot, a búval bélelt hősöket, no meg azt, hogy filmjeik túlságosan komolyan veszik saját magukat), s mindegy-mindegy alapon megcsinálták eddigi filmjeiknek az antitézisét. Az eredmény: egy veszettül látványos és szórakoztató kalandfilm, amely persze még így is sok gyermekbetegséggel rendelkezik, ugyanakkor a főszereplője tesz arról, hogy egy picit több legyen bűnös élvezetnél. Hangsúlyozom: egy picit. A történet szerint Atlanna, Atlantisz hercegnője egy kényszerházasság miatt a felszínre menekü... több»

 
HercegPeter   2019. 01. 04.
Aquaman nem csak a világot menti meg, hanem a DC-univerzumot is!

!!Spoilerveszély!! Azzal kezdeném a mondanivalómat, hogy ez az utóbbi évek legjobb DC filmje. Szerintem a legnagyobb különbség a két univerzum között a humor. Míg a Marvel-filmekben az akció és a poénkodás kéz a kézben jár, addig a DC komor, végig csak a feladatra koncentráló hősöket mutat be. Ebben most egy kicsit nyitottak és egy valamivel lazább, viccesebb főhőst kapunk. Bár ezt már megfigyelhettük az Igazság Ligájában is, ahol ugyancsak Aquaman és Flash lazított a merev történeten. Ugyanakkor nem esett át a ló túloldalára, ahogy a Marvelnél gyakran megesik, gondoljunk csak a Galaxis őrzőire vagy a Deadpoolra. A történet átlagos, a trón jogos örököse kívülállóként tengeti a mindennapjait,... több»


 
HETEDIK   2018. 12. 18.
Piszok látványos és tartalmas az Aquaman

James Wan egy zseni. A horror műfajába behozott egy kultikus alakot (Fűrész), megreformálta a szellemes mozikat (Démonok között), majd lepakolta a legjobb Halálos iramban filmet a 7. résszel, ami még Paul Walkernek is emléket állított, most pedig kipróbálta magát a képregény világban is. De hát mondani sem kell, neki ez is csont nélkül megy. A szereplőgárda parádés, Lundgrent pedig jó volt látni végre egy nagy költségvetésű moziban is, és nem is lógott ki a sorból, hisz Momoa-t sem a zseniális színészi képességei miatt szerződtették a filmbe. Egyszerűen piszok jól néz ki a vásznon, egy látványfilmben pedig ez a lényeg. Kidman, Dafoe, Wilson mind hozzák a tőlük elvárható színvonalat, Amber He... több»

 
MMcFly2015   2019. 01. 02.

A DC lassan (de biztosan) megtalálta azt az utat amitől a mai szuperhős mozik működnek. Már az Igazság ligájában is Momoa lubickolt a szerepében, de a róla szóló 2 órás játékidőt is csak ő volt képes megmenteni. Az első fél órában, ahogy bemutatják Aquman múltját, és lazaságát elképesztően szórakoztató kezdés, majd a látványvilágot csodáltam, mert rég láttam ilyen szemkápráztató CGI-t. Hamar rá kellett jönnöm, hogy nagyon kiszámítható, sablonos királydrámát láthatok, és csak az egysoros beszólások, és a felszín feletti akciózások miatt működik a film. Így ha szabad fogalmaznom a második felétől a film a szememben kezdett hanyatlani, de egy Batman vs Superman, és Acél ember után még így is elégedetten szórakoztam, a kialakult giccstengerben. Black Mantha-t, mint főellenséget kár volt ennyi időre felhozni, de bízok benne, hogy a folytatást illetően még kulcsfontosságú jelenetekként tudunk visszagondolni az itt látottakra (főleg a stáblista utáni részre). Lenne még mit csiszolni, nem sikerült megtalálni a gyerekeknek készült poénok és felnőtteknek való utalások között az arany középutat. Valahogy a Marvelnek ez sikerül... Szórakoztató és látványos. A két alapkoncepciója egy képregény-filmnek működik, így elítélni nem tudom. Kellemes moziélményt hagyott magával. Kíváncsian várom a folytatást.

 
Milanman   2019. 01. 12.
A DC nagy visszatérése?

Nyugati (amerikai) képregényfilm fronton manapság már nagyon nehéz újat mutatni. Az elmúlt bő évtizedben, a Marvel és a hozzá görcsösen felnőni igyekvő DC szinte minden létező perspektívát, hőstípust, eredettörténetet bemutatott. Az Aquaman sem lesz műfajújító darab, de a DC filmes univerzumának mindenképpen az egyik ékkövévé válhat. Kezdjük azzal, hogy a látványvilága valami egészen megdöbbentően fantáziadús, sokrétű és gyönyörű. A viz alatti (első sorban) világot, lényeit, külsőségeit bemutató képei szemet gyönyörködtetőek, hasonlóan kimunkált vizualitást utoljára talán az Avatarban láthattunk. A DC meglépte azt a talán sorsfordító lépést, hogy a korábbi komor, tragikus, sötét felhangú f... több»

 
Bizsu82   2019. 01. 11.

Sablonos, kiszámítható film. Nem egy nagy sztori. Ami a film mellett szól az egyedül az hogy látványos. A karakterek kidolgozása sem igazán győzött meg.

 
kevelin   2019. 01. 04.
Az eddigi legjobb DC film (egy antirajongo szemével )

Nem szeretem a DC sem a Marvel világot engem egyik se tudott magával ragadni de néha Néha szuperhősös napom van és úgy vagyok vele egye fene nézzünk meg. Én ilyen szemmel nézem és néztem eddig az összes filmet és. midnkozul eddig az aquaman az egyik kedvencem. valószínűleg közre játszik az is hogy szeretemi a vizet mint közeget és Momoa sem elhanyagolhato valamint Kidman az egyik kedvenc színésznőm. De mindenkinek bátran ajánlom. Pláne 4DX be mert ez a film megeri az árát sokkal jobb élményt nyújt így mint sima 2Dben

 
Csillagpor   2019. 01. 06.
Klasszikus szuperhősfilm egy csavarral

Meglepően élveztem, pedig én főleg Marvel filmkedvelő vagyok. Mera karaktere nagyon tetszett, bár szívesen néztem volna az ő eredettörténetét, gyerekkorát is akár, hogy jobban átélhessük hogy miért állt ki aqaman mellett rögtön.

 
urbanistaa   2019. 01. 08.

Nagyon látványos, érzékeinkre ható film, és bár sok újat maga a történet nem mutatott, jól kikapcsol, elvisz egy csodálatos, mesterséges, fantasztikus világba.

 
ionlywearblack   2018. 12. 19.
Valaki egy Guinness sört?

Ki ne ismerné a szabadidejében baltákat hajigáló, állandóan edző Jason Momoát aki Guinness sörrel a kezében és szakállal született? Az Aquamen mozi kiválóan mossa egybe azt amit várunk egy szuperhős mozitól: látványt, akciót, a jó és a rossz harcát. Jason Momoa kiváló választás a “halember” szerepére, a szabadidejében italozó, nemtörődöm és igénytelen kinézetű hős álcája alatt azonban érző szív lapul. Mera (Amber Heard) Atlantisz hercegnőjével dinamikus párost alkotnak a vörös atlantiszi lány képességei pedig látványossá teszik az akciójeleneteket. A kissé klisés bár érthető okokból fellépő gonoszok is jól megformáltak. King Orm (Patrick Wilson) jól alakítja a földi világ leigázására törekvő atlantiszi szemléletű királyt. Manta (Yahya Abdul-Mateen II) személyes bosszúsztorija is jóra sikerült, az atlantiszi technológiával ellátott hightech szuperkatona szintén Aquaman életére tör. Nagyon látványosak az akciójelenetek, de emellett marad idő a karakterek bemutatására is. Külön kiemelném az atlantiszi mitológiát, amelyet többé kevésbé bemutat a film. A vízi világ lenyűgözően szép, a karakterekkel együtt úszunk a mélytenger fenekén vagy éppen Atlantisz városában lubickolunk. Az Aquaman összességében egy erősen jóra sikerült karakterfilm a DC Comics filmek világában. Tegyük félre előítéleteinket az utóbbi idők rossz DC mozijai után és bátran ússzunk egyet Aquamennel, de előre szólok lesznek erős hullámok! :)

 
tooker   2019. 01. 09.

A minap láttam a moziban és nagyon megfogott a látvány és a hang- és képhatások. Nagyon jó a karakterábrázolás és az események megmozgatják a néző fantáziáját.

 
P   2018. 12. 31.

A DC korábbi produkcióit látva nem igazán voltam úgy, hogy ezt a filmet meg fogom nézni, de a jó kritikák és a sok pozitív visszhang után úgy döntöttem, hogy megtekintem. És milyen jól tettem! Sajnos csak 3D-ben vetítették, ami, megmondom őszintén, nem az én kedvencem, de ezt nem számolom bele a csillagokba. A film kellően humoros és akciódús, a látványvilága ... nos az valami fantasztikus. Momoa személyében szerintem a legtökéletesebb embert találták meg erre a szerepre. Jól alakítja a kissé bugyuta, humorral annál inkább bővelkedő, de szerény hőst. Mera fontosságára nem igazán fókuszált a film, sokkal inkább a dekoltázsára és a melleire, de ezt el tudom nézni és szerintem velem együtt sok más férfitársam is. Patrick Wilson jól hozta karakterét, a félrevezetett, dühtől fortyogó trónörököst. És hát Dolph ... szerintem nagyon viccesen nézett ki.

 
Ildikó Bacskai Nézhetetlen  2018. 12. 30.
Mese felnőtteknek

3D-ben néztük a filmet, eleve alacsony elvárásokkal indultam a barátaimmal egy mesét megnézni amiben egy izmos fickó fog majd grasszálni, ezekkel az elképzelésekkel és bizony nagyon pozitívan csalódtam mert az Aquaman egy fantasztikusan megrendezett film, gyönyörű látványos jelenetekkel, díszlettel, ruhákkal. Azokkal sem értek egyet akik Momoát be szeretnék a - szép de egy bamba hülye- skatulyába zárni, szerintem vicces, majd kiderül kap e olyan komolyabb szerepet ahol megmutatkozhat más oldalról is. Azóta még egyszer befizettünk a filmre mert a 3D verzió csodálatos, én először levegőt sem vettem 2,5 óráig az első sorban :D

 
wickedgame Nézhetetlen  2018. 12. 28.

Moziban néztem baratokkal. Csak ez az egy dolog volt, ami miatt nem hagytam ott a termet. Szörnyen kinlodtam a film alatt. Azt hittem soha nem lesz már vége. Erőltetett volt MINDEN! Annyira sokat akartak kihozni belőle, hogy végül ez lett a veszte. Momoa pocsék színész, a Trónok harcában kapott szerep jó volt neki..pont annyira volt képes. A párbeszédek üresek voltak és sokszor feleslegesek is. A történet szintén egy nagy nulla! A látványtól sem voltam elájulva, de csak ezt az egyet tudnám a film javára irni. Összességében: pocsék, nézhetetlen, időpazarlás!

 
Kovax   2018. 12. 25.
Ahhoz kèpest

Nem teremt műfajt, és nem képes túllépni a kliséken. Ami miatt mégis érdemes volt megnézni, az Momoa vicces-könnyed karaktere, és a látvány. Megjegyzem, hogy ami a karakterépítést illeti, a film még a Bud Spenser filmek színvonalát sem éri el, de még így is élvezhetőbb, mint bármelyik eddigi Marvel adaptáció.

 
Istvánné Illés   2019. 01. 13.

Nagyon izgalmas imádom

 
Varga Takacs Dora   2019. 01. 05.

Nagyon tetszett a film.

 
dosty   2018. 12. 15.

Hihetetlenül látványosra sikeredett, ráadásul nem is lett olyan tartalmatlan, mint amilyenek általában a DC filmek szoktak lenni. Mindenképpen egyfajta fény az alagút végén ez a film. Csak így tovább, szerintem ezen a vonalon kellene haladnia a stúdiónak, hogy ha a versenyt már nem is, de valami módon a Marvelhez hasonló filmes értéket tudjon teremteni.

 
SztarkTóni   2018. 12. 14.

Nem vártam túl sokat a filmtől, de ennek ellenére kellemes meglepetés volt a WondarWomehez hasonlóan. Igazából Jason Momo-ra egészen illik ez a szerep. Nem volt különösebben vontatott sem a történet, talán azon kevesek DC filmek egyike, amit többször is meg lehet nézni.

 
Toncsi   2018. 12. 11.

Na végre, a DC letett egy épkézláb szuperhősfilmek, mely amellett, hogy mocskosul látványos még igen-igen szórakoztató és humoros is. James Wan remekül teremtette meg a viz alatti világot, Momoa pedig erre a szerepre született. Vártunk már egy ilyen filmet a Warneréktől, végre megkaptunk. Ha ez és a Wodner Woman lenne a jövő mércéje, nem fogunk rosszul járni.


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.