2019.01.04 11:59 HercegPeter Olvasottság: <100x
0

Aquaman nem csak a világot menti meg, hanem a DC-univerzumot is!

!!Spoilerveszély!! Azzal kezdeném a mondanivalómat, hogy ez az utóbbi évek legjobb DC filmje. Szerintem a legnagyobb különbség a két univerzum között a humor. Míg a Marvel-filmekben az akció és a poénkodás kéz a kézben jár, addig a DC komor, végig csak a feladatra koncentráló hősöket mutat be. Ebben most egy kicsit nyitottak és egy valamivel lazább, viccesebb főhőst kapunk.

Bár ezt már megfigyelhettük az Igazság Ligájában is, ahol ugyancsak Aquaman és Flash lazított a merev történeten. Ugyanakkor nem esett át a ló túloldalára, ahogy a Marvelnél gyakran megesik, gondoljunk csak a Galaxis őrzőire vagy a Deadpoolra. A történet átlagos, a trón jogos örököse kívülállóként tengeti a mindennapjait, de a helyette uralkodó gonosz király miatt vissza kell térnie (esetünkben először kell megjelennie) és el kell foglalnia a helyét a trónon. Tetszik, hogy nem csak az akcióról és drámáról szól a történet, de elég kalandos is.

Aquaman nem csak a világot menti meg, hanem a DC-univerzumot is!

Azonban van két nagy hiányérzetem a filmmel kapcsolatban. Az egyik az, hogy (tudom, hülyén hangzik ez egy több mint kétórás filmnél) túl hamar vége. Legalábbis a történetnek. Én ugyanis szívesen megnéztem volna, ahogy az atlantiszi seregek felsorakoznak a felszíni világ ellen. Persze a háborút megakadályozták volna, de az emberek legalább megbizonyosodhattak volna a lenti világ létezéséről és megismerhették volna Aquamant. A másik pedig, hogy nincs igazi mélypont. Ez már az Igazság Ligájánál is így volt. Nincs egy olyan pillanata a filmnek, mikor azt hinnénk, hogy a rossz fog győzni, mikor úgy látjuk, hogy innen már nincs esély a győzelemre. Ezek lehetnének a legepikusabb jelenetek és pont ezek hiányoznak. De azért jó látni, hogy a DC fejlődőképes. James Wan most se bírta ki, hogy legalább egy horrorba illő elemet ne tegyen be a filmjébe. Gondolok itt arra, mikor az ároklakók megtámadják a hajót. Azon ritka szuperhősfilmek egyike, ahol a főgonosz valójában nem is gonosz, hiszen ha belegondolunk jó cél vezérli. Az emberek tényleg gusztustalan módon bánnak a tengerekkel és azok lakóival, ezért meg lehet érteni, hogy bosszút akarnak állni. A színészeket sajnos nem igazán lehet se dicsérni, se bírálni, hiszen ez a film nem róluk, hanem a látványról szól. Persze ők kitettek magukért, de az elismerés a számítógép mögött ülő embereket illeti. Nekik sikerült egy eszméletlenül látványos filmet összehozniuk. A színészek csak arra kellettek hogy eladják a filmet. Személy szerint én várom a folytatást és bízom benne, hogy ez a javuló tendencia folytatódni fog a későbbiekben is.

75 Aquaman  (2018)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Arthur Curry egy nap megtudja, hogy ő valójában egy királyi leszármazott, mégpedig Atlantisé. Törvényes örökösként egy eddig ismeretlen világ csatájában kell vezetnie... több»

0