Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

Sötétség (2017-2020)

Dark
Filmadatlap
 
36
Szereplők
27
Vélemények
105
Képek
9
Videók

Galéria (105)

Videók (9)

 
Audrey89   2023. 05. 15.

legújabb vélemény

0

Engem totál beszippantott. Láttam már pár filmet, olvastam már pár könyvet, de ez benne van a top 10-ben. Imádtam. Tény hogy nagyon kell figyelni, de megéri.

 
F79   2021. 07. 18.

1
Sötétben csak lassan!

Az előzetes látványa és hangulata megragadott, ezért kíváncsian kezdtem bele a sorozatba. Az eleje még érdekesnek tűnt, de epizódról epizódra haladva már kényelmetlenül belassult a történet. Mintha a mátészalkai személyvonaton ültem volna, éreztem, hogy megyünk, csak azt nem, hogy haladunk. Közben ismerős jelenetek sora tárult elém, amelyeket más filmekben vagy sorozatokban valamikor láttam már. Egy kis Donnie Darko, némi Pillangóhatás, csipetnyi Az. És a Twin Peaks nyomasztó kisvárosi hangulata, a szélsőségesen groteszk figurák nélkül. Az első évad cselekménye egy izgalmas, kétórás filmbe is belefért volna. Viszont 10 epizódra széthúzva túlságosan sok volt a szemlélődő, semmitmondó jelenet, ami jelentősen befékezte a sztori haladását. A második évad létrejöttét a jövedelemszerzésen kívül nem tudom, mi más indokolta. A harmadik évadra aztán felgyorsul. Csak nem a cselekmény, hanem a színvonal zuhanása. Egy Nick Hornby regényben (Betoncsók) olvastam egyszer, hogy "ha egy gödörben van az ember, akkor hagyja abba az ásást" – megszívlelendő tanács. Ezen a ponton félbehagytam a sorozatot, és csak hosszú kihagyás után néztem végig. Utólag úgy érzem, hogy semmit sem vesztettem volna, ha kihagyom. Az egész szériára rátelepedett a 80-as, 90-es évek német családsorozatainak szelleme.

3
 
indingo   2018. 05. 26.

2

A legszövevényesebb történetű időutazós sorozat, amit valaha láttam. Teljesen beszippantja a nézőt, már az első rész. A műhaj kedvelőinek kötelező darab. Elképesztően tömény a története, rengeteg apró mozzanattal, aminek a későbbiekben fontos szerepe... több»

 
dailyfilmsan   2019. 09. 23.

1

Lenyűgözött. Már 2x megnéztem és még mindig tudnám nézni. Egy igen igényes sorozatról, német sorozatról van szó. Ami a bolondját járatja velünk. Minden részlet fontos minden kapcsolódik mindenhez és két nagy tézis között ingázik egy időutazó háttérre... több»

 
Szilonka   2018. 08. 13.

0

Remek kis sorozat, nagyon igényes megvalósításban. Kiváló a történet, csak ajánlani tudom.

 
Robinson76   2020. 12. 02.

0
Egy német világsiker

Na ez az a sorozat, amiről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni: összetett, szövevényes, igen bonyolult, de minden pillanatában átgondolt történet. Remek fényképezés és hangulat jellemzi, igazi profi munka. Már-már kibogozhatatlan családi viszonyok, időhurkok, párhuzamos dimenziók jellemzik, és aki nem ijed meg a kihívástól, hogy itt bizony figyelni kell, az szenzációsan fog szórakozni, azt garantálom.

 
Bazzzsi   2019. 01. 08.

0

A misztikus vonalat remekül hozza, mégis olyan földhöz ragadt. Érdekes az idő kérdése.

 

A „Sic Mundus Creatus Est” szó szerinti fordítása: „És a világ így jött létre”. Ez azt is jelentheti, hogy „A kezdet”.

(jfruzsi97)
 

A HG Tannhaus nevében szereplő „HG” kezdőbetű tisztelgés HG Wells előtt, aki az „Időgépet” írta, a vezetéknév pedig valószínűleg a „Blade Runner” franchise-ban a Tannhauser kapura utal.

(jfruzsi97)
 

November 12-e, amely döntő fontosságú a műsor számára, fontos dátum a „Vissza a jövőbe” című, az időutazásról szóló filmben is. Elmondható, hogy ez az a dátum, amikor az időutazással kapcsolatos döntések és cselekedetek ütköznek.

(jfruzsi97)
 

Ez a Netflix által készített első német sorozat.

(Queenakasha)
 
Németország nemcsak azért lehet büszke a Darkra, mert a sorozat elsőosztályú kérdéseket tesz fel, hanem azért is, mert addig nem nyugszik, amíg a válaszokat is meg nem leli rájuk, még ha mindeközben néha a saját nyakát kell a kitörés határáig feszítenie. több»
 
Rég éreztem azt, hogy együltő helyemben végig tudnám nézni az összes részét egy sorozatnak, de a Dark -nak ezt sikerült elérnie. A finálé viszont számomra csalódás volt. Szerintem elkapkodott és meggondolatlan lépés volt ebbe az irányba terelni a sorozatot, hiszen így válhat egy egyedi ötletből agyonrágott csont. De ne legyen igazam. több»
 
Mindent összegezve, a Dark első évada idáig kimagasló színvonalat képvisel, amit reményeink szerint sikerül megtartani a jövőben, az igencsak valószínűnek ígérkező folytatás során is. Mindenki számára kötelezően ajánlott! több»