Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
36
Szereplők
13
Vélemények
70
Képek
7
Videók
Dark
 
indingo   2018. 05. 26.

A legszövevényesebb történetű időutazós sorozat, amit valaha láttam. Teljesen beszippantja a nézőt, már az első rész. A műhaj kedvelőinek kötelező darab. Elképesztően tömény a története, rengeteg apró mozzanattal, aminek a későbbiekben fontos szerepe lesz. Nem is rémlik hasonló film, amely ilyen megközelítésben tálalná az idő témát. Különleges a hangulata, más mint a megszokott talán pont azért, mert nem az USA-ból jött. Sokak a Stranger Thingshez hasonlítják, nekem inkább a Csillagok között és az Időhurok jutott róla az eszembe. Az elején nagyon kell figyelni a nevekre, mert rengeteg szereplő van benne, továbbá minden részben újabb szereplők tűnnek fel, akiket ráadásul más idősíkban is megismerünk. Zseniális! Komplett családok a szerelők papa-mama-gyerekek egy misztikus sok-sok titokkal teli kisvárosban. Mindenkinek van valami takargatnivalója. Kezdetben zavart a német nyelv, de később megszoktam. Nem is rémlik, hogy nagyon néztem volna német sorozatot az évek során. Vannak benne visszatérő elemek, például a szobájában ágyában fekvő főszereplő srác a rémálmaival vagy a folyamatos lámpa villogás. Én annak külön örültem, hogy arra is figyeltek a készítők, hogy a különböző színészek, akik ugyanazt a karaktert játsszák tényleg hasonlítsanak egymásra. A főcímről is érdemes pár szót mondani, nagyon különleges ez a tükrözéses megoldás. Az alapzene is remek, nálam valamiért a Cápa zenéje jut róla eszembe. Az első évad után rengeteg megválaszolatlan kérdés maradt, bár sok minden ki is derült. A második évadra nagyon nehéz lesz megtartani ezt a színvonalat, hogy ne essenek át a ló túl oldalára és ne legyen túl erőltetett az egész. Egyszer még mindenképpen újranézem a sorozatot, más szemmel, úgy hogy már sok mindent tud az ember, hogy jobban összeálljon az egész és mindent megértsen az ember. Szerintem nem kell rá sokat várni és az amerikaiak elkészítik a saját verziójukat belőle.

 
Szilonka   2018. 08. 13.

Remek kis sorozat, nagyon igényes megvalósításban. Kiváló a történet, csak ajánlani tudom.


 
Bazzzsi   2019. 01. 08.

A misztikus vonalat remekül hozza, mégis olyan földhöz ragadt. Érdekes az idő kérdése.

 
TomÁcs   2018. 08. 08.

Soha életemben nem néztem német sorozatot. Na ez szuper volt. A története remekül felépített. Végig nagyon izgalmas.

 
VvV   2018. 11. 09.

Nagyon elgondolkodtató a története és annak ellenére, hogy alapvetően misztikus dolgok történnek benne nagyon kedvelhető. Imádtam!

Louis Hofmann
Jördis Triebel
Moritz Jahn
Lisa Vicari
Lisa Vicari
Moritz Jahn
Jördis Triebel
Karoline Eichhorn
Louis Hofmann
Lisa Vicari
Nele Trebs
Ludger Bökelmann
Maja Schöne
Oliver Masucci
Ludger Bökelmann
 
És ahogyan a The Walking Dead íróinak, a Dark készítőinek is bejött félig-meddig: én is végigültem az első évadot a kirakós darabkáit rakosgatva, noha már nagyjából a második rész környékén tudtam, hogy nem fogok kielégítő válaszokat kapni. Csak azzal tudom vigasztalni magam, hogy tapasztalataim hatására hátha más nem követi el ezt a hibát. több»
 
Mindent összegezve, a Dark első évada idáig kimagasló színvonalat képvisel, amit reményeink szerint sikerül megtartani a jövőben, az igencsak valószínűnek ígérkező folytatás során is. Mindenki számára kötelezően ajánlott!
Értékelés: 10/10 több»
 
Rég éreztem azt, hogy együltő helyemben végig tudnám nézni az összes részét egy sorozatnak, de a Dark -nak ezt sikerült elérnie. A finálé viszont számomra csalódás volt. Szerintem elkapkodott és meggondolatlan lépés volt ebbe az irányba terelni a sorozatot, hiszen így válhat egy egyedi ötletből agyonrágott csont. De ne legyen igazam.
8/10 több»
 

Ez az első Netflix által készített német sorozat.

(Queenakasha)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.