Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
86

Feketelista (2013)

The Blacklist
Filmadatlap
 
138
Szereplők
17
Vélemények
300
Képek
7
Videók
Feketelista
 
Az amatőr   2018. 06. 10.

legújabb vélemény

Eléggé bírtam ezt a sorozatot. Kár, hogy csak az első két évadot adták le a tévében magyarul. Kétségtelenül James Spader viszi a hátán a nagyját, de azért nem mondanám, hogy csak miatta néztem. Szerintem Megan Boone is megérdemli a kiemelést Elizabeth Keen megformálójaként. Nagyon jó párost alkot a két főszereplő, a sztori folyamán kialakul köztük egyfajta bensőséges apa-lánya viszony, ami azonban cseppet sem egy beteges kapcsolat, főleg, hogy Liz múltjáról Reddingtonon kívül senki sem tud semmit. Lizzy számára Raymond Reddington az egyetlen kapocs a családjához, mivel szülei meghaltak, őt pedig örökbe fogadták. Az első évadban Liz múltjáról és a férjéről tudhatunk meg dolgokat,majd a második évad a titokzatos "függelékre" és annak tartalmára, valamint a Liz múltjával való kapcsolatára fókuszál. Mindeközben minden egyes részben megismerkedhetünk egy újabb titkos bűnözővel, aki a legtöbb esetben a hétköznapokban nem is tűnik annak, sőt egyenesen befolyásos pozíciót tölt be valahol. Minden eset egyedi és, ahogy én láttam a második évad végéig nem is tűnik fel bennük állandó sablon, ami azért egy ilyen kaliberű sorozat esetén valljuk meg elég ritka. A sorozat a két jól megválasztott főszereplő mellett parádés mellékszereplőket is felvonultat. Nekem személyes kedvencem Mr. Kaplan(igazi neve Kate Kaplan) Raymond Reddington eltakarítónője aki minden helyzetben talpraesett, és rendkívül precízen,minden feszélyezettség nélkül takarít el napi foglalatosságként hullákat. Ezenkívül szerintem mindenki nagy kedvence Harold Cooper igazgató, aki mélyen hisz a rendszer becsületességében, rendkívül lelkiismeretesen végzi a munkáját, emellett pedig remekül összetartja a csapatot és, ha kell bátran kiáll a munkatársaiért, bármilyen szélsőséges is legyen a helyzet. Még egy jó pont a sorozat javára, hogy végre egy minden emberében egyedi csapatot láthatunk, akik nem csak statisználnak a két főszereplő mellett. A legnagyobb csavar persze a Feketelistában— ami miatt sokan felfigyeltek rá— az az, hogy egy bűnöző segít a hozzá hasonló bűnözők felkutatásában az FBI-nak, sokszor más bűnözők segítségével. Raymond Reddingtonban nagyon bírjuk a sármját, azt hogy nem veti meg az élet örömeit és minden lelkiismeretfurdalás nélkül egyedül a saját maga diktálta törvények szerint cselekszik. A feketelista végeredményben egy jól megalkotott sorozat, amelyben ugyan néha kicsit a levegőben lóg az összeesküvés sablonja, azért mindig hozza a színvonvonalat és, ha másért nem, hát Raymond Reddington miatt biztosan érdemes nézni.

 
Archívum Nézhetetlen  2015. 02. 09.

James Spader iszonyatosan jól alakítja a karakterét, minden szónak jelentősége van, amit kiejt a száján, minden kiskaput megtalál, és az ujja köré csavar mindenkit. Izgalmas sorozat, itt tuti nem találja ki a néző, hogy mi fog következni.


 
beero88   2016. 01. 17.

Hmm hol is kezdhetném? Maga a sorozat ahogy elkezdődött már megvett kilóra a főszereplővel mert nagyon hozta a formát. Néha ami talán nem tetszett az csak annyi, hogy túl idegeneknek tűntek a karakterek, nem volt meg bennük az egymás iránti elkötelezettség. Ami idővel változik.

 
Deku   2017. 08. 21.

Nagyon bitangos kis története van a Blacklist-nek. Eleinte voltak kétségeim magával a csapattal kapcsolatban viszont Reddington lehengerlő stílusa mindent vitt.

 
bgnz367   2017. 04. 19.

A Feketelistában a nézőt azonnal megfogja Red karaktere. Szép lassan pedig olyan sztorit kerekítenek aminek rejtélye a nézőt nem is ereszti el. Akció kedvelőknek kötelező darab.

 

Amir Arison (Aram Mojtabai) az első évadban még csak alkalmi szereplő volt.

(Archívum)
 

Megan Boone bevallotta, hogy amikor valamiért nagyon ideges lesz, popcornt kezd enni és egyszerűen képtelen leállni. Egyik alkalommal még majdnem meg is fulladt.

(Archívum)
 

Parminder Nagra színésznő összeházasodott James Stenson fotóssal, azonban három évvel később elváltak.

(Archívum)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.