Elliot Stabler és Olivia Benson nyomozók egy különleges egység tagjaiként New York sötét ügyeinek feltárásán dolgoznak, hogy kézre kerítsék a szexuális bűntények elkövetőit.
A Különleges ügyosztály (Law & Order: Special Victims Unit) 1999-ben debütált, és azóta is megérintette a szívünket. A sorozat különleges hangulatát a mélyen kibontott történetek és a drámai csattanók adták, amelyek a régebbi részekre különösen jelle... Teljes kritika
A sorozat fő erősségét a fontos téma jelenti, a kemény történetek. Ettől viszont a dráma, annak az emberre gyakorolt hatása is erős. Alapmű.
Kimondottan szerettem ebben a sorozatban, hogy nem csak a történetre fókuszált, hanem arra is, miként élik meg a nyomozók az elkeserítő ügyeket. Persze ehhez kellett egy nagyszerű színészgárda is, és bár krimikből évek óta tele van a padlás, a Különleges ügyosztály tudott valami pluszt is felmutatni.
A stáb tagjai számos alkalommal kaptak levelet szexuális bűncselekmények áldozataitól, akik köszönetet mondtak az alkotóknak, hogy hitelesen foglalkoznak a témával.
Ice-T eredetileg mindössze 4 epizódban játszott volna, de annyira élvezte a forgatást, hogy megkérte az alkotókat, hadd maradhasson hosszabb távra is.
Két évvel azelőtt, mielőtt tartósan is csatlakozott volna a stábhoz, Diane Neal a sorozat egy korábbi részében is feltűnt.