Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
89%

A törvény nevében (2014-2019)

True Detective
Filmadatlap
 
51
Szereplők
46
Vélemények
200
Képek
31
Videók

Galéria (200)

Videók (31)

 
s76zoolee   2021. 07. 05.

legújabb vélemény

0
Analóg szinkronicitás

Képtelen voltam könnyek nélkül megállni Rustin Chole kéretlen és félelmetes társadalom és emberi életszemlélet kritikáit, túlszívott cigarettáin keresztül átszivárgó fájó, mély és könyörtelen igazmondását. Zseniális évad volt Woody Harrelsonnal, őket egymás mellé teremtette ez a zseniális rendezés, csak, hogy a második évad nélkülük folytatódjon, és váljon teljesen érdektelenné és kisszerűen közhelyes klisévé. Imádtam ezt az elvont, kissé patetikusan depresszív pofonosztást, ami egy képi és fogalmi abszurditás megfilmesítve. Az emberiség hozzáállását és a társadalmi értékrendeket vihogva és tapsikolva ünneplő díszbuzik falhoz állítása, miközben a mese lassan befejeződik, a cukormázas óriáskerék lassan megolvad, és a legtetején élvezkedő, romlott erkölcsű, demagóg elit zuhanni kezd a kiáradt Temzébe, hogy belefulladjon és elpusztuljon a dogmáival, erkölcsi fertőjével és követőivel egyetemben. Utánozhatatlan, félelmetesen kijózanító.

 
Norbert93   2020. 05. 14.

4
True Detective-et a népnek!

Csak az első évadról tudok nyilatkozni, mivel az volt az, ami nagyobb hatást ért el nálam, igazság szerint nem is értem, miért kellett több évad, minőségi szempontból teljesen más sorozat az első évad és a másik kettő. Míg a 2-3. évad "átlagos" Gyilk... teljes kritika»

2
 
harnas1207   2018. 11. 29.

3
A sorozatok nevében

Egy sorozat akkor jó, ha a történet előre megvan. Van eleje és vége, már abban a pillanatban, mikor elkezdik leforgatni. Nem kell évente húzni-nyúzni attól függően, hogy mennyire tetszik a tv nézőknek. Tudja az ember hogy megnézi azt a 10-15 részt és... teljes kritika»

4
 
Deku   2017. 08. 21.

0

Nehéz nem megemlíteni, hogy ez a sorozat tele van híres nagy nevekkel. Remek lett a szereposztás és a sorozat maga is. Habár a második évad már laposabb de így is nagyszerű.

 
Thibo84   2019. 04. 11.

0
Nyomasztó, mégis nagyszerű

Most fejeztem be mindhárom évadot. Mindegyik különböző történetet tár elénk, de legalább az első és a harmadik évadot összekötik, igaz, csak egy újságcikkel. De mindegyikre jellemző a nyomasztó hangulat, persze ezt nem rossz értelemben értem. Nagy ne... teljes kritika»

 
Berto49   2018. 04. 13.

0

Nem szoktam sorozatokat nézni. A kezdetben 8 részes (aztán sikeressége miatt megtoldották még két évaddal, de arra már nem voltam kíváncsi), 1-1 órás HBO sorozattal kivételt tettem, mert azt olvastam, hogy Matthew McConaughey alakítása szobrot érdem... több»

 
citizenfour99   2016. 03. 09.

0

Nagyon tetszett. Az első évad!!! A másodikat elkezdtem, de nem tetszett. Viszont számomra az első évad abszolút ujranézős, kiváló.

 

A sorozat részeit átlagosan 11,2 millióan követték az HBO-n. A csatorna történetében 2001 óta nem nézték ennyien egy új széria első évadát.

(hp)
 

A széria második évadára a készítők Christian Bale-t és Jessica Chastaint is megkörnyékezték, azonban elfoglaltságaik miatt egyikük sem tudta vállalni a szereplést.

(hp)
 

Matthew McConaughey és Woody Harrelson is Texasban született. Az állam határos Louisianával, ahol a sorozat cselekménye játszódik.

(hp)
 

Ani Bezzerides szerepére Jessica Biel és Malin Akerman is esélyes volt.

(hp)