Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
51
Szereplők
44
Vélemények
200
Képek
31
Videók
 
Norbert93   2020. 05. 14.

legújabb vélemény

True Detective-et a népnek!

Csak az első évadról tudok nyilatkozni, mivel az volt az, ami nagyobb hatást ért el nálam, igazság szerint nem is értem, miért kellett több évad, minőségi szempontból teljesen más sorozat az első évad és a másik kettő. Míg a 2-3. évad "átlagos" Gyilkos Elmék, vagy bármilyen más minőségi krimisorozat szintjén van, addig az első felülmúl minden krimit vagy krimisorozatot, amivel valaha találkoztam. Mind a szobrot érdemlő alakítások, mind az egyedi, nagyszerűen megírt karakterek, filozofikus vonatkozások és a lebilincselő történetvezetés, a valósághoz ténylegesen hasonlító nyomozati cselekmény tekintetében. Itt ne várjuk azt, hogy egy körömdarabból meg falevélből kielemeznek egy egész bűncsele... több»

1
 
harnas1207   2018. 11. 29.

A sorozatok nevében

Egy sorozat akkor jó, ha a történet előre megvan. Van eleje és vége, már abban a pillanatban, mikor elkezdik leforgatni. Nem kell évente húzni-nyúzni attól függően, hogy mennyire tetszik a tv nézőknek. Tudja az ember hogy megnézi azt a 10-15 részt és összeáll a sztori. Ebből a szempontból is tökéletes sorozat A törvény nevében! A nyolc részes történet az elejétől a végéig odaszögezi a nézőt, ráadásul olyan formában, hogy minél jobban haladunk előre, annál nagyobb a hatása. Sajnos az indítás kicsit lassú, a két karakter megismerése, a kettejük ellentéte elveheti az ember kedvét a további részektől. Nem szabad ebbe a hibába esni, mert ez egy kiváló krimi. Nem lövi le a poénokat egyből, izgulh... több»

4

 
Deku   2017. 08. 21.

Nehéz nem megemlíteni, hogy ez a sorozat tele van híres nagy nevekkel. Remek lett a szereposztás és a sorozat maga is. Habár a második évad már laposabb de így is nagyszerű.

 
Berto49   2018. 04. 13.

Nem szoktam sorozatokat nézni. A kezdetben 8 részes (aztán sikeressége miatt megtoldották még két évaddal, de arra már nem voltam kíváncsi), 1-1 órás HBO sorozattal kivételt tettem, mert azt olvastam, hogy Matthew McConaughey alakítása szobrot érdemelne. Valóban nagyon jó benne, együtt Woody Harrelsonnal. Most már csak az utolsó rész van hátra, már a gyilkost is lehetett látni. A sorozat gerincét kihallgatások alkotják, a két főhős visszaemlékezik több mint tíz év távlatából közös, ellentétekkel teli nyomozásaikra. Remekül megoldották az idő múlásának, az öregedés testi jeleinek az ábrázolását. Eléggé filmszerű a sorozat, az állandó flashback-ek ébren tartják a néző figyelmét. Minden pozitívum ellenére nem értem az IMDb 9-es pontszámát, ennyire közel sem volt jó a látott 8 epizód. Most hosszú időre újra messzire elkerülöm a rétestészta alkotásokat!

 
Thibo84   2019. 04. 11.

Nyomasztó, mégis nagyszerű

Most fejeztem be mindhárom évadot. Mindegyik különböző történetet tár elénk, de legalább az első és a harmadik évadot összekötik, igaz, csak egy újságcikkel. De mindegyikre jellemző a nyomasztó hangulat, persze ezt nem rossz értelemben értem. Nagy neveket vonultat fel, akik zseniálisan hozzák a karaktereiket. Mondjuk Vince Vaughnt maffia vezér szerepében elég furcsa volt látni, főleg azután, hogy előtte mindig vígjátékokban szerepelt. De, ha ettől elvonatkoztat az ember, Vaughn jól megállja a helyét. Szerintem már a karrierje elején gonosz karakterekkel kellett volna kezdenie, mert jobban állt neki, mint egy komédiás. Matthew McConaughey pedig egyszerűen zseniálisan alakítja a karakterét, m... több»

 
Ugyan az utolsó rész fináléja sokaknak csalódást okozhat, számomra az évad egyik legszebb pillanatává vált. Szép, tartalmas és megható. Pontosan mint a történet, amelyet lezár. több»
 
Remélem, a harmadik évad előtt (ha lesz), az író kivesz egy jó hosszú szabadságot, kicsit elszakad ettől a világtól, és egy olyan koncepcióval tér vissza, amely tényleg a saját útját járja - méghozzá az első perctől kezdve. több»
 
A széria megint arról szól, amiért megszerettük – karakterekről, kíméletlen nyomozói munkáról, megszállottságról, eredendő bűnről, olykor családról vagy az emberi létezés értelméről és értelmetlenségéről. több»
 

A sorozat részeit átlagosan 11,2 millióan követték az HBO-n. A csatorna történetében 2001 óta nem nézték ennyien egy új széria első évadát.

(hp)
 

A széria második évadára a készítők Christian Bale-t és Jessica Chastaint is megkörnyékezték, azonban elfoglaltságaik miatt egyikük sem tudta vállalni a szereplést.

(hp)
 

Matthew McConaughey és Woody Harrelson is Texasban született. Az állam határos Louisianával, ahol a sorozat cselekménye játszódik.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.