Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

A törvény nevében (2014-2019)

True Detective
Filmadatlap
 
51
Szereplők
47
Vélemények
200
Képek
27
Videók

Galéria (200)

Videók (27)

 
binga   2023. 01. 02.

legújabb vélemény

0
Borzasztó hangulat

Nehéz ajánlani, mert annyira negatív. Mint krimi, ettől még kiváló, de hiába. Nem tud vonzó lenni. Ez pedig nálam komoly probléma. Azért leülni valami elé, mert érdekes, már egyre kevésbé fogok, főleg ha közben a szart öntik az ember nyakába. Itt pedig van belőle bőven. Legalábbis amíg ott nem hagytam, így volt. Szétcseszett életek, depresszív főhős, az életet feldolgozni képtelen felfogás. Miközben hozzá van társítva a cool érzés, a frankót megmondó zseni karakterével, aki gyakorlatilag bárkit lealáz. Persze ott van neki a saját kálváriája, amit képtelen kezelni, ezért lelkileg megöli, de mit csináljunk, senki sem tökéletes. Szóval amit ad a film a remek krimivel és szakmailag top főhőssel az egyik oldalon, azt el is veszi a lesújtó hangulattal és kilátástalan filozófiával a másikon. Túl nagy ár. Inkább nem fizetem meg.

 
Norbert93   2020. 05. 14.

3
True Detective-et a népnek!

Csak az első évadról tudok nyilatkozni, mivel az volt az, ami nagyobb hatást ért el nálam, igazság szerint nem is értem, miért kellett több évad, minőségi szempontból teljesen más sorozat az első évad és a másik kettő. Míg a 2-3. évad "átlagos" Gyilk... teljes kritika»

1
 
harnas1207   2018. 11. 29.

3
A sorozatok nevében

Egy sorozat akkor jó, ha a történet előre megvan. Van eleje és vége, már abban a pillanatban, mikor elkezdik leforgatni. Nem kell évente húzni-nyúzni attól függően, hogy mennyire tetszik a tv nézőknek. Tudja az ember hogy megnézi azt a 10-15 részt és... teljes kritika»

4
 
Thibo84   2019. 04. 11.

0
Nyomasztó, mégis nagyszerű

Most fejeztem be mindhárom évadot. Mindegyik különböző történetet tár elénk, de legalább az első és a harmadik évadot összekötik, igaz, csak egy újságcikkel. De mindegyikre jellemző a nyomasztó hangulat, persze ezt nem rossz értelemben értem. Nagy ne... teljes kritika»

 
Deku   2017. 08. 21.

0

Nehéz nem megemlíteni, hogy ez a sorozat tele van híres nagy nevekkel. Remek lett a szereposztás és a sorozat maga is. Habár a második évad már laposabb de így is nagyszerű.

 
Berto49   2018. 04. 13.

0

Nem szoktam sorozatokat nézni. A kezdetben 8 részes (aztán sikeressége miatt megtoldották még két évaddal, de arra már nem voltam kíváncsi), 1-1 órás HBO sorozattal kivételt tettem, mert azt olvastam, hogy Matthew McConaughey alakítása szobrot érdem... több»

 
elekm90   2017. 12. 12.

0

Csak az első évadot láttam, így azt értékelem. Brutálisan erősre sikeredett krimi, 2 nagyon jó alakítással a főszerepben. Izgalmas sztori, jól megírt forgatókönyv, kiváló rendezés Fukunaga-tól, illetve az operatőri munka is kiemelkedő. Külön tetszik,... több»

 

A sorozat részeit átlagosan 11,2 millióan követték az HBO-n. A csatorna történetében 2001 óta nem nézték ennyien egy új széria első évadát.

(hp)
 

A széria második évadára a készítők Christian Bale-t és Jessica Chastaint is megkörnyékezték, azonban elfoglaltságaik miatt egyikük sem tudta vállalni a szereplést.

(hp)
 

Matthew McConaughey és Woody Harrelson is Texasban született. Az állam határos Louisianával, ahol a sorozat cselekménye játszódik.

(hp)
 

Ani Bezzerides szerepére Jessica Biel és Malin Akerman is esélyes volt.

(hp)