Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

A mentalista (2008-2015)

The Mentalist
Filmadatlap
 
113
Szereplők
32
Vélemények
49
Képek
1
Videók

Galéria (49)

Simon Baker
Robin Tunney
Simon Baker
Amanda Righetti
Simon Baker
Simon Baker
Simon Baker
Simon Baker
Simon Baker
Simon Baker
Simon Baker
Simon Baker

Videók (1)

 
Gamehun638   2023. 04. 02.

legújabb vélemény

0

Hangulatos film. Szerethető szereplőkkel. A végét iszonyatosan összecsapták, és picit bosszús is voltam miatta. Ahogyan írták, az első évadok voltak igazán jók, a többi csak árnyéka volt már.

 
qwer   2020. 11. 15.

3

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Valamikor aktuális kedvencem volt, amolyan könnyed krimi-thriller sorozat. Azt azért hozzá kell tenni, hogy Robin Tunney miatt szinte minden rész után abba akartam hagyni, volt valami kellemetlen az ő Teresa Lisbonjában, Tim Kang viszont mindig meggy... több»

 
mamiéstöti2   2018. 01. 21.

0

Szimpatikus volt a főszereplő játéka ezért el kezdtem nézni, de pár rész után rájöttem, hogy nem az én stílusom.

 
indingo   2017. 04. 10.

0

Az első egy-két évad remek volt, utána már kezdett picit felhígulni és az ok-okozat kezdett háttérbe szorulni, pedig előtte mindig ügyeltek rá. A mentelista karakter jó ötlet volt és a maximumot kihozták belőle.

 
Eastern79   2021. 02. 13.

1
Jól indult

Amikor még néztem tévét, ez volt az egyetlen sorozat, amit rendszeresen követtem. A főszereplő stílusa, játéka, és eleve az általa hozott karakter új színfolt volt a krimiken belül, és nagyon ügyesen voltak felépítve az egyes epizódok, emlékszem, volt olyan része, amin teljesen lehidaltam, mert annyira jó volt a sztori, és olyan klasszul volt megrendezve, hogy akár önálló mozifilmként is megállta volna a helyét. Talán az első évad után kezdett egysíkúvá válni, és valóban a "főellenség" kilétének felfedése rontotta el a szériát, pontosabban a negatív szereplő jellegtelensége. Íme egy példa arra, hogy lehet elcseszni egy eredeti ötletet a rossz színészválasztással. Kár érte, mert nagyon hangulatos és izgalmas sorozatnak indult.

 
Yosihiro   2017. 12. 13.

0

Nagyon jó sorozat amit remekül építették fel. Alig vártam az újabb évadokat. Ajánlom mindenki figyelmébe.

 
Deku   2017. 08. 21.

0

Ebben a sorozatban is megtalálható az ami az egyszerű krimi sorozatot kiemeli. Ez pedig az, hogy a főhős elég furcsa kirívó személyiség. Nagyon várom mindig minden egyes epizódját.

 

Minden közeli jelenetben láthatjuk, hogy Patrick pupillái kitágulnak, ezzel jelezve hipnotikus képességét.

(hp)
 

A 6. évad 8. részig az epizódok címe valamilyen módon utal a vörös színre ("Paint it Red", "Scarlett Fever", "Russet Potatoes", "Bloodshot"), mivel Patrick nemezisének neve Red John.

(hp)
 

Szinte minden részben feltűnik egy vörös hajú nő.

(hp)
 

Patrick Jane autója az 1970-es évek elejéről származó Citroën DS, melyet 1955 és 1975 között Franciaországban gyártottak. Az Egyesül Államokban 1956-tól 1972-ig árusították.

(hp)
 

A legtöbb epizódban az áldozat vagy az elkövető neve utal a karakter valódi személyiségére, például: McTyranny (zsarnok), Quick (gyors), Just (igazságos), Unjust (igazságtalan).

(hp)