Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
89%

Másképp gondolkodók (2017-2020)

Bimilui Soop
Filmadatlap
 
26
Szereplők
8
Vélemények
6
Képek
1
Videók

Galéria (6)

Videók (1)

 
JRD   2022. 03. 03.

legújabb vélemény

0
Szövevényes és lebilincselő

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ha van valami baj az ázsiai filmekkel, akkor az az, hogy rohadt nehezen lehet megjegyezni, hogy kinek mi a neve. Ez alól ez a sorozat sem kivétel (legalábbis nekem), de maga a történet piszok jó. Egy érzelemmentes ügyész (Jo Seung-woo), aki bámulatos logikával teszi helyre a legjelentéktelenebbnek tűnő információt is. Becsületes, és talán egyszer kiderül az is, hogy valójában mégiscsak vannak érzelmei. Egy okos nyomozónő (Bae Doona - akit egyébként több amerikai produkcióban is látni lehet), aki hobbiból rajzokat készít, és a szíve helyén van. Egy múltban gyökerező vesztegetési ügy. Egy jelenlegi gyilkosság és egy gyilkossági kísérlet. És töménytelen mennyiségű információ, kérdés, alkudozás, korrupció. Ember legyen a talpán, aki követni tudja, de annyira érdekes, hogy nézed egyik részt a másik után. Izgalmas nyomozós sorozat, ahol a tét mindenki becsülete, élete, hivatása... Nézd meg! Filmre fel, és jó szórakozást!

 
Benyó   2021. 01. 17.

0
Ez is egy nagy kedvenc

Korrupció, nyomozás és temérdek izgalom.

 
mártilány   2018. 12. 05.

0

Az egyik legjobb koreai dráma, ami az utóbbi években készült: remekül fényképezett, megírt és előadott történet, ami nem bicsaklik meg sehol.

 
Turro   2020. 10. 12.

0

Lebilincselő és okosan szerkesztett sorozat, ami feszült hangulatával szögezi a nézőt a képernyő elé.

 
Kovacserika64   2022. 02. 07.

0
Dél-Korea alvilága és ami mögötte van.

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nos, megnéztem az első évadot. Nehezen álltam át a koreaiak kultúrájára, de akit magával ragad a cselekmény, a színészi játék, az nem tudja abbahagyni. Közben elgondolkodtató, hogy igazán ebben élünk... sokkoló néhol, hogy egy ügyész vagy rendőr meddig mehet el, kiket használhat ki, mekkora összefonódás van közöttük. A pénz, a hatalom és az egzisztencia megszerzése mindenekelőtt. A színészek tökéletesen játsszák a szerepüket, és tényleg egy pillanatra sem esnek ki a szerepükből. Érdekes a távol-keleti kultúra, a hagyomány és bizony sokan úgy gondolják a sorozat nézése közben, hogy a nők másodrendű emberként vannak kezelve. Pedig a babaarc mögött sokszor többet tudnak, mint amit gondolnak róluk. Sok kommentet olvastam el, míg megnéztem. Kíváncsivá tett. Igazi leülős, odafigyelős, nehéz nyelvű, feliratos sorozat. De... megéri. Most kezdem a második évadot. Jó szórakozást mindenkinek, akinek felkeltettem az érdeklődését.

 
Mária390336   2021. 09. 08.

0

Rendkívül élveztem, remek krimi, és közben társadalmi jellemzés is.

 
Angela384612   2020. 12. 28.

0
Különleges detektívsztori

A csűrcsavaros történet végig gondolkodásra késztet a klasszikus "ki lehet a gyilkos" módon. A feliratos film lehetőséget nyújt a koreai nyelv és speciális hanghordozás megismerésére. A színészi játék más eszközökre épül, mint az európai vagy amerikai filmekben. Időnként gyerekesnek tűnik. A koreai mindennapi kultúrából is ízelítőt kapunk. Mit esznek, isznak, és milyen helyszíneken. Láthatunk külső felvételeket is Szöulról és más helyekről is, melyek egyáltalán nem "turistásak". A főszereplők szerethető figurák. Személy szerint a sok idegen név felismerése kissé nehezen ment. A sorozat alapvetően tartózkodik a véres és erőszakos jelenetek bemutatásától, csak a legszükségesebb képeket mutatja, és abban sem vájkál.

 

A sorozatot teljes egészében Lee Soo Yeon írta, aki Shi Mok karakterének megformálásakor a híres "Nem uralhatjuk azokat, akik nem akarnak semmit" koreai közmondást vette alapul.

(Varga_Júlia)