Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
146
Szereplők
15
Vélemények
16
Képek
Videók
 
harnas1207   2019. 12. 28.

legújabb vélemény

Az esetek felgöngyölítése érdekes, de eltúlzott és hiteltelen. Ez számomra sokat rontott a sorozat élvezhetőségén. Ennek ellenére a Döglött akták egyedinek mondható, talán csak a Nyomtalanul széria hasonlítható hozzá.

 
mamiéstöti2   2018. 01. 21.

Nagyon tetszik ez a sorozat, mindig is szerettem a régi ügyek felgöngyölítésével foglalkozó filmeket, pláne ha megmutatják a régi történéseket is.


 
indingo   2017. 04. 10.

A főszereplő hölgy borzasztóan szétplasztikáztatta a fejét, ami sajnos engem piszkosul zavar. A történeteket, a nyomozást mindig szerettem és elképesztően jó zenék voltak benne.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 10. 25.

Egy igazán izgalmas sorozat a Döglött akták, ami igényesen van elkészítve. Jó alapötlet egy olyan nyomozócsoport munkáját bemutatni, ami nem a friss ügyekre koncentrál, hanem még akár 80 évvel ezelőtti bűntényeket is felgöngyölítenek. Persze a valósá... több»

 
Edii   2015. 07. 29.

Egyik kedvenc sorozatom, nagyon jól lett elkészítve, a történetek, a karakterek kiválóak!

 
beero88   2016. 01. 17.

Az egyik kedvenc nyomozós sorozatom, eredeti megoldásba burkolva tálalták ami nekem nagyon tetszett. Elég nehéz olyan ügyeket megoldani ami már évek óta feledésbe merült.

 
TomÁcs   2016. 05. 05.

Jó kis sorozat, érdekesek a részek. Jó, mert ha 1-2 rész kimarad, akkor is lehet tovább nézni, mert nem függenek össze a részek. Az alapötletet kiváló elgondolásnak tartom.

Galéria (16)

 

A legrégebbi bűntény a sorozatban 1919-ben történt. Az ügyet 2007-ben tárták fel, ekkor az egyik szemtanú (aki az ügy idejében 7 éves volt) már 95 éves, amikor kihallgatják.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az 5.évad 9.része a Száll, a kakukk fészkére című filmre utal. Az epizód ugyanis egy lányról szól, aki fiúnak öltözik, amit a 60-as években elfogadhatatlannak tartottak és agyi sokkterápiával próbáltak "orvosolni". Éppen úgy, mint a Száll, a kakukk fészkében a főszereplő esetében tették.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az 5.évad 3.részében feltűnik a Beavatott sorozat későbbi sztárja, Shailene Woodley, aki egy amish lányt alakít a sorozatban, akinek a nővérét meggyilkolják.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A 3.évad 9.része (Tökéletes nap) egy ikerpárról és az édesanyjukról szól, aki menekülni kényszerül szadista férje elől. Ez a rész volt a legnézettebb epizód a sorozat addigi történelmében, a maga 19 millió nézőjével. Az epizódban feltűnik több neves sorozatszínész is, köztük Meredith Monroe a Dawson és a haverok Andie-je, Megan Follows az Anne sorozatból és Charlotte Stewart, a Farm, ahol élünk Miss Beadle-je.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A magányos szívek című részben (4.évad 9.rész) megismert két főszereplő, Raymond Fernandez és Martha Beck valóban léteztek, a "Magányos szívek gyilkosai-ként" vált híressé a sorozatgyilkos pár azzal, hogy 20-nál is több nőt öltek meg közösen. Áldozataikkal társkereső hirdetéseken keresztül vették fel a kapcsolatot.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Little Richard-nak, a híres zenésznek van egy kis cameo szerepe a 4.évad 6.részében.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A 4.évad 3.részében van egy utalás egy korábbi epizódra. A falon ugyanis láthatjuk az első évadban meggyilkolt Joe Washington, rendőr fényképét.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A 4. évad 23.része az eutanáziával foglalkozik. A rész több megtörtént eset körülményeit vegyíti, köztük Jack Kevorkian, híres eutanázia-párti aktivistára, Charles Cullen-re és a "Halál angyalai" csoportra is hivatkozik az epizód.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az Éhezők viadala későbbi sztárja, Jennifer Lawrence szerepelt a sorozatban egy epizód erejéig.(4.évad, 18.rész) A részben az édesanyját ugyanaz a Paula Malcolmson játszotta, aki a filmben is.

(ArpiHajdu és Réci)