Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Döglött akták (2003-2010)

Cold Case
Filmadatlap
 
146
Szereplők
14
Vélemények
16
Képek
Videók

Galéria (16)

 
harnas1207   2019. 12. 28.

legújabb vélemény

0

Az esetek felgöngyölítése érdekes, de eltúlzott és hiteltelen. Ez számomra sokat rontott a sorozat élvezhetőségén. Ennek ellenére a Döglött akták egyedinek mondható, talán csak a Nyomtalanul széria hasonlítható hozzá.

 
mamiéstöti2   2018. 01. 21.

1

Nagyon tetszik ez a sorozat, mindig is szerettem a régi ügyek felgöngyölítésével foglalkozó filmeket, pláne ha megmutatják a régi történéseket is.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 10. 25.

1

Egy igazán izgalmas sorozat a Döglött akták, ami igényesen van elkészítve. Jó alapötlet egy olyan nyomozócsoport munkáját bemutatni, ami nem a friss ügyekre koncentrál, hanem még akár 80 évvel ezelőtti bűntényeket is felgöngyölítenek. Persze a valósá... több»

1
 
indingo   2017. 04. 10.

0

A főszereplő hölgy borzasztóan szétplasztikáztatta a fejét, ami sajnos engem piszkosul zavar. A történeteket, a nyomozást mindig szerettem és elképesztően jó zenék voltak benne.

 
Ms. Akárki   2019. 08. 18.

0

Remek érzelmes nyomozós sorozat. Sokszor megható volt ahogy a családtagok annyi év után megtudhatták, hogy vajon mi is történt a szerettükkel. Végre esélyt kaptak a lezárásra. Izgalmas volt ahogy annyi év után meg tudták oldani az ügyeket.

 
Norbert93   2019. 04. 26.

0

Egyedi elgondolású, lassú lefolyású, egy epizód/egy történet lefolyású. A filmet a flashbackek teszik igazán élvezetessé.

 
TomÁcs   2016. 05. 05.

0

Jó kis sorozat, érdekesek a részek. Jó, mert ha 1-2 rész kimarad, akkor is lehet tovább nézni, mert nem függenek össze a részek. Az alapötletet kiváló elgondolásnak tartom.

 

A legrégebbi bűntény a sorozatban 1919-ben történt. Az ügyet 2007-ben tárták fel, ekkor az egyik szemtanú (aki az ügy idejében 7 éves volt) már 95 éves, amikor kihallgatják.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az 5.évad 9.része a Száll, a kakukk fészkére című filmre utal. Az epizód ugyanis egy lányról szól, aki fiúnak öltözik, amit a 60-as években elfogadhatatlannak tartottak és agyi sokkterápiával próbáltak "orvosolni". Éppen úgy, mint a Száll, a kakukk fészkében a főszereplő esetében tették.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az 5.évad 3.részében feltűnik a Beavatott sorozat későbbi sztárja, Shailene Woodley, aki egy amish lányt alakít a sorozatban, akinek a nővérét meggyilkolják.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A 3.évad 9.része (Tökéletes nap) egy ikerpárról és az édesanyjukról szól, aki menekülni kényszerül szadista férje elől. Ez a rész volt a legnézettebb epizód a sorozat addigi történelmében, a maga 19 millió nézőjével. Az epizódban feltűnik több neves sorozatszínész is, köztük Meredith Monroe a Dawson és a haverok Andie-je, Megan Follows az Anne sorozatból és Charlotte Stewart, a Farm, ahol élünk Miss Beadle-je.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A magányos szívek című részben (4.évad 9.rész) megismert két főszereplő, Raymond Fernandez és Martha Beck valóban léteztek, a "Magányos szívek gyilkosai-ként" vált híressé a sorozatgyilkos pár azzal, hogy 20-nál is több nőt öltek meg közösen. Áldozataikkal társkereső hirdetéseken keresztül vették fel a kapcsolatot.

(ArpiHajdu és Réci)