Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
146
Szereplők
15
Vélemények
16
Képek
Videók
 
harnas1207   2019. 12. 28.

legújabb vélemény

Az esetek felgöngyölítése érdekes, de eltúlzott és hiteltelen. Ez számomra sokat rontott a sorozat élvezhetőségén. Ennek ellenére a Döglött akták egyedinek mondható, talán csak a Nyomtalanul széria hasonlítható hozzá.

 
mamiéstöti2   2018. 01. 21.

Nagyon tetszik ez a sorozat, mindig is szerettem a régi ügyek felgöngyölítésével foglalkozó filmeket, pláne ha megmutatják a régi történéseket is.


 
indingo   2017. 04. 10.

A főszereplő hölgy borzasztóan szétplasztikáztatta a fejét, ami sajnos engem piszkosul zavar. A történeteket, a nyomozást mindig szerettem és elképesztően jó zenék voltak benne.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 10. 25.

Egy igazán izgalmas sorozat a Döglött akták, ami igényesen van elkészítve. Jó alapötlet egy olyan nyomozócsoport munkáját bemutatni, ami nem a friss ügyekre koncentrál, hanem még akár 80 évvel ezelőtti bűntényeket is felgöngyölítenek. Persze a valóságban ez túl szép, hogy igaz legyen, ha napjaink igazságszolgáltatását nézzük, akkor még néha a friss bűnesetekre sem jut idő és pénz, nem hogy olyanokra, amelyeknek talán már az érintettjei sem élnek. Ennek ellenére érdekes látni, hogyan bukkannak fel több évtized után is a nyomok, s persze a rossz fiúk mindig megkapják a méltó büntetésüket. Még arra is figyeltek a készítők, hogy a sorozatban hallható zenék tükrözzék a bűntény idején népszerű slágereket. A múltba tekintős jelenetek is ügyesen vannak kivitelezve, olykor fekete-fehér, olykor szépia árnyalatban látjuk a jeleneteket. A jelen szereplői legtöbbször hasonlítanak múltbéli énjükre. A bűntények többsége izgalmas és sokszínű, kisebb epizódszerepekben pedig igazi sztárok bukkannak fel. Egy szó, mint száz: nem nagyon tudok negatívumot felhozni a sorozat ellen!

 
Edii   2015. 07. 29.

Egyik kedvenc sorozatom, nagyon jól lett elkészítve, a történetek, a karakterek kiválóak!

 

A legrégebbi bűntény a sorozatban 1919-ben történt. Az ügyet 2007-ben tárták fel, ekkor az egyik szemtanú (aki az ügy idejében 7 éves volt) már 95 éves, amikor kihallgatják.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Az 5.évad 9.része a Száll, a kakukk fészkére című filmre utal. Az epizód ugyanis egy lányról szól, aki fiúnak öltözik, amit a 60-as években elfogadhatatlannak tartottak és agyi sokkterápiával próbáltak "orvosolni". Éppen úgy, mint a Száll, a kakukk fészkében a főszereplő esetében tették.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Az 5.évad 3.részében feltűnik a Beavatott sorozat későbbi sztárja, Shailene Woodley, aki egy amish lányt alakít a sorozatban, akinek a nővérét meggyilkolják.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.