Játssz karácsonyi ajándékcsomagért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
94

Tíz kicsi katona

(And Then There Were None)
 
Deku  2017. 08. 23.

Agatha Christie-nek eme műve nagyon el lett találva. Én legalábbis nagyon szerettem. A sorozat pedig igazán méltó lett a nagyszerű könyv mellé. Minden perce aranyat ér.

 
valery  2017. 01. 24.

Végre egy olyan film ami tényleg vissza adja a regény hangulatát és az eredeti történetet nem másítják meg. izgalmas és magávalragadó, nekem nagyon tetszett mert lekötötte a figyelmemet, kikapcsolt.

 
feri1  2016. 05. 10.

Az Agatha Christie krimijéből készült alkotás igazán jól sikerült. Én nagyon szeretem az írónő remekeit, így ezt is roppant mód élveztem. És a szereposztás is parádés, s jól is hozzák a karaktereket a nagy nevek: Sam Neill, Charles Dance, Miranda Richardson.

 
Gergely Varju  2016. 04. 04.

Agatha Christie talán legjobb, de biztosan leghíresebb regényéből. Kell ennél több? A legtöbb krimi esetében a nyomozás elsősorban a gyanúsítottak kizárásáról szól, ám egy olyan gyilkosságsorozat után, ahol nem marad túlélő (gyilkos-öngyilkosság) sok szempontból nehezebb a helyzet. Nem lehet a gyanúsítottakat kikérdezni, számos ismert megoldás nem működik, ettől egyedi az alkotás.

 
Tom  2016. 01. 23.

Oh, igen! Hátborzongató krimit varázsoltak a vászonra ebből a klasszikusból. Nagyszerű feldolgozás!

smokingbarrels.blog.hu
A Tíz kicsi katona tehát "egyszerű" krimiként, valamint Agatha Christie-adaptációként is megállja a helyét, mert egyfelől a mostanság újra szavatos gondolatokat friss keretek között tudják tartani (annak ellenére, hogy a sztori 1939-ben játszódik), másrészt a Christie-i hagyományokat figyelembe véve nem próbáltak meg túlzottan vérbő képsorokat erőltetni a műbe, hanem kimért pontossággal vázolják fel a karaktereket, és a történet mögött álló mozgatórugók feltárását. A finálé előkészítése, valamint a lezárás pedig egyszerűen zseniális, bár narrációval talán még ennél is nagyobbat üthetett volna. Valahogy így kell úgy adaptációt készíteni, hogy az ne pénzhajhász maszlagnak tűnjön. 9/10
Movieaddicts.hu - Tíz kicsi katona kritika
A Tíz kicsi katona egy szinte tökéletes feldolgozása a Tíz kicsi négernek. Erős atmoszférával, mesteri vágással és korrekt színészi alakítással tálalja a klasszikus sztorit. Akik már ismerik a történetet, azoknak a hangulata okán érdemes lehet tenni egy próbát vele. Akiknek viszont ismeretlen ez a történet, avagy emlékeik róla szörnyen megkoptak, azok az utóbbi évek legjobb krimiélményével lehetnek gazdagabbak. 8/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.