Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
94%

Tíz kicsi katona (2015)

And Then There Were None
Filmadatlap
 
27
Szereplők
9
Vélemények
40
Képek
1
Videók
 
Robinson76   2020. 12. 02.

legújabb vélemény

0
Néger vagy katona? Mindegy... Kiváló!

Minden idők egyik legnagyobb krimiírónője egyik legzseniálisabb és talán legismertebb regényének adaptációja ez, és nem is akármilyen. Kiváló történet, remek hangulat, nagyszerű színészi játék jellemzi ezt a remekművet. Erősen ajánlott.

 
7ETEDIK   2019. 05. 15.

a nap véleménye

0
Agatha Christie örökérvényű klasszikusa

Tíz kicsi indián, tíz kicsi néger, tíz kicsi katona, a lényeg ugyanaz. A krimi királynője egyik legismertebb és legjobb írásának lényege, hogy mindenkinek van titkolnivalója, mert a képmutató felszín alatt mindenkinek ott a saját mocska. Szerintem ez... teljes kritika»


 
Deku   2017. 08. 23.

0

Agatha Christie-nek eme műve nagyon el lett találva. Én legalábbis nagyon szerettem. A sorozat pedig igazán méltó lett a nagyszerű könyv mellé. Minden perce aranyat ér.

 
kevelin   2019. 06. 01.

0

A regényt is imádtam, de a belőle készült sorozat is brutálisan jó. Tényleg az utolsó pillanatig nem lehet tudni, ki a gyilkos. A színészek közül talán 1 vagy 2 aki ismertebb, de szuperül hozták a kötelezőt. Bátran ajánlom mindenkinek legyen Agatha Christie rajongó avagy nem.

 
Eniq   2020. 05. 31.

0

Egyáltalán nem erre számítottam mikor elkezdtem nézni a filmet, de kellemesen csalódtam. A szereposztás nagyszerű volt, ahol kellett ott eléggé hátborzongató volt a film. A gyilkos kilétére nem jöttem rá már mindenre gondoltam csak arra nem ami bekövetkezett. Egyszerűen zseniális volt az egész.

 
valery   2017. 01. 24.

0

Végre egy olyan film ami tényleg vissza adja a regény hangulatát és az eredeti történetet nem másítják meg. izgalmas és magávalragadó, nekem nagyon tetszett mert lekötötte a figyelmemet, kikapcsolt.

 
Gergely Varju   2016. 04. 04.

0

Agatha Christie talán legjobb, de biztosan leghíresebb regényéből. Kell ennél több? A legtöbb krimi esetében a nyomozás elsősorban a gyanúsítottak kizárásáról szól, ám egy olyan gyilkosságsorozat után, ahol nem marad túlélő (gyilkos-öngyilkosság) sok... több»

Galéria (40)

Videók (1)

 
A Tíz kicsi katona tehát "egyszerű" krimiként, valamint Agatha Christie-adaptációként is megállja a helyét, mert egyfelől a mostanság újra szavatos gondolatokat friss keretek között tudják tartani (annak ellenére, hogy a sztori 1939-ben játszódik), másrészt a Christie-i hagyományokat figyelembe véve nem próbáltak meg túlzottan vérbő képsorokat erőltetni a műbe, hanem kimért pontossággal vázolják fel a karaktereket, és a történet mögött álló mozgatórugók feltárását. A finálé előkészítése, valamint a lezárás pedig egyszerűen zseniális, bár narrációval talán még ennél is nagyobbat üthetett volna. Valahogy így kell úgy adaptációt készíteni, hogy az ne pénzhajhász maszlagnak tűnjön. több»
 
A Tíz kicsi katona egy szinte tökéletes feldolgozása a Tíz kicsi négernek. Erős atmoszférával, mesteri vágással és korrekt színészi alakítással tálalja a klasszikus sztorit. Akik már ismerik a történetet, azoknak a hangulata okán érdemes lehet tenni egy próbát vele. Akiknek viszont ismeretlen ez a történet, avagy emlékeik róla szörnyen megkoptak, azok az utóbbi évek legjobb krimiélményével lehetnek gazdagabbak. több»
 
"Stáb: Viveiros rendező mellett még ketten segédkeztek az epizódok elkészítésében: Basi Akpabio és Rebecca Keane. Semmit nem mondanak neked ezek a nevek?" több»