Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
95

Tíz kicsi katona (2015)

And Then There Were None
Filmadatlap
 
27
Szereplők
8
Vélemények
14
Képek
1
Videók
 
lucy07   2020. 05. 31.

legújabb vélemény

Egyáltalán nem erre számítottam mikor elkezdtem nézni a filmet, de kellemesen csalódtam. A szereposztás nagyszerű volt, ahol kellett ott eléggé hátborzongató volt a film. A gyilkos kilétére nem jöttem rá már mindenre gondoltam csak arra nem ami bekövetkezett. Egyszerűen zseniális volt az egész.

 
HETEDIK   2019. 05. 15.

a nap véleménye

Agatha Christie örökérvényű klasszikusa

Tíz kicsi indián, tíz kicsi néger, tíz kicsi katona, a lényeg ugyanaz. A krimi királynője egyik legismertebb és legjobb írásának lényege, hogy mindenkinek van titkolnivalója, mert a képmutató felszín alatt mindenkinek ott a saját mocska. Szerintem ez lett a legjobb adaptációja a zseniális regénynek, ráadásul még olyan világhírű színészek is felbukkannak benne mint pl. Sam Neill. Adott egy csodálatos sziget, egy hatalmas villa és tíz ember, akiknek van bőven titkolnivalójuk. A rendező páros nagyon ügyesen vezeti két síkon a sztorit, fő vonalon természetesen a csodás helyszín, mellékszálként pedig folyamatosan csepegtetik főszereplőink múltbéli helytelen cselekedeteit. Ettől lesz igazán erős a film, szívszaggató drámáknak lehetünk szem és fültanúi, megfűszerezve egyedi és nagyszerű rendezéssel, kellően komor hangulattal, a kirakós apró darabkái pedig lassan a helyükre kerülnek. Ahogy pedig fogynak a katonák, úgy erősödik a megmaradtakban a gyanakvás, a bizalmatlanság és a félelem egymás iránt, amit a film maximálisan vissza is ad. Számomra legmegdöbbentőbb sztori mind közül a fiatal titkárnőé volt, amilyen ravasz módon feláldozta a kisfiút, csak hogy megkaparintsa a szeretett férfit és ahogy ez el van mesélve, mint ahogyan az összes sztori, egyszerűen zseniális. Majd jön a hab a tortára, a nő egyedül marad, majd felakasztja magát és hirtelen betoppan a valódi tettes, aki mindvégi... több»


 
Deku   2017. 08. 23.

Agatha Christie-nek eme műve nagyon el lett találva. Én legalábbis nagyon szerettem. A sorozat pedig igazán méltó lett a nagyszerű könyv mellé. Minden perce aranyat ér.

 
kevelin   2019. 06. 01.

A regényt is imádtam, de a belőle készült sorozat is brutálisan jó. Tényleg az utolsó pillanatig nem lehet tudni, ki a gyilkos. A színészek közül talán 1 vagy 2 aki ismertebb, de szuperül hozták a kötelezőt. Bátran ajánlom mindenkinek legyen Agatha Christie rajongó avagy nem.

 
valery   2017. 01. 24.

Végre egy olyan film ami tényleg vissza adja a regény hangulatát és az eredeti történetet nem másítják meg. izgalmas és magávalragadó, nekem nagyon tetszett mert lekötötte a figyelmemet, kikapcsolt.

 
Gergely Varju   2016. 04. 04.

Agatha Christie talán legjobb, de biztosan leghíresebb regényéből. Kell ennél több? A legtöbb krimi esetében a nyomozás elsősorban a gyanúsítottak kizárásáról szól, ám egy olyan gyilkosságsorozat után, ahol nem marad túlélő (gyilkos-öngyilkosság) sok szempontból nehezebb a helyzet. Nem lehet a gyanúsítottakat kikérdezni, számos ismert megoldás nem működik, ettől egyedi az alkotás.

 
feri1   2016. 05. 10.

Az Agatha Christie krimijéből készült alkotás igazán jól sikerült. Én nagyon szeretem az írónő remekeit, így ezt is roppant mód élveztem. És a szereposztás is parádés, s jól is hozzák a karaktereket a nagy nevek: Sam Neill, Charles Dance, Miranda Richardson.

 
A Tíz kicsi katona tehát "egyszerű" krimiként, valamint Agatha Christie-adaptációként is megállja a helyét, mert egyfelől a mostanság újra szavatos gondolatokat friss keretek között tudják tartani (annak ellenére, hogy a sztori 1939-ben játszódik), másrészt a Christie-i hagyományokat figyelembe véve nem próbáltak meg túlzottan vérbő képsorokat erőltetni a műbe, hanem kimért pontossággal vázolják fel a karaktereket, és a történet mögött álló mozgatórugók feltárását. A finálé előkészítése, valamint a lezárás pedig egyszerűen zseniális, bár narrációval talán még ennél is nagyobbat üthetett volna. Valahogy így kell úgy adaptációt készíteni, hogy az ne pénzhajhász maszlagnak tűnjön. 9/10 több»
 
A Tíz kicsi katona egy szinte tökéletes feldolgozása a Tíz kicsi négernek. Erős atmoszférával, mesteri vágással és korrekt színészi alakítással tálalja a klasszikus sztorit. Akik már ismerik a történetet, azoknak a hangulata okán érdemes lehet tenni egy próbát vele. Akiknek viszont ismeretlen ez a történet, avagy emlékeik róla szörnyen megkoptak, azok az utóbbi évek legjobb krimiélményével lehetnek gazdagabbak. 8/10 több»
 
"Stáb: Viveiros rendező mellett még ketten segédkeztek az epizódok elkészítésében: Basi Akpabio és Rebecca Keane. Semmit nem mondanak neked ezek a nevek?" több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.