Játssz egy Huawei MediaPad T3-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
95

Tíz kicsi katona

(And Then There Were None)
 
Deku  2017. 08. 23.

Agatha Christie-nek eme műve nagyon el lett találva. Én legalábbis nagyon szerettem. A sorozat pedig igazán méltó lett a nagyszerű könyv mellé. Minden perce aranyat ér.

 
valery  2017. 01. 24.

Végre egy olyan film ami tényleg vissza adja a regény hangulatát és az eredeti történetet nem másítják meg. izgalmas és magávalragadó, nekem nagyon tetszett mert lekötötte a figyelmemet, kikapcsolt.

 
Gergely Varju  2016. 04. 04.

Agatha Christie talán legjobb, de biztosan leghíresebb regényéből. Kell ennél több? A legtöbb krimi esetében a nyomozás elsősorban a gyanúsítottak kizárásáról szól, ám egy olyan gyilkosságsorozat után, ahol nem marad túlélő (gyilkos-öngyilkosság) sok szempontból nehezebb a helyzet. Nem lehet a gyanúsítottakat kikérdezni, számos ismert megoldás nem működik, ettől egyedi az alkotás.

 
feri1  2016. 05. 10.

Az Agatha Christie krimijéből készült alkotás igazán jól sikerült. Én nagyon szeretem az írónő remekeit, így ezt is roppant mód élveztem. És a szereposztás is parádés, s jól is hozzák a karaktereket a nagy nevek: Sam Neill, Charles Dance, Miranda Richardson.

 
Tom  2016. 01. 23.

Oh, igen! Hátborzongató krimit varázsoltak a vászonra ebből a klasszikusból. Nagyszerű feldolgozás!

smokingbarrels.blog.hu
A Tíz kicsi katona tehát "egyszerű" krimiként, valamint Agatha Christie-adaptációként is megállja a helyét, mert egyfelől a mostanság újra szavatos gondolatokat friss keretek között tudják tartani (annak ellenére, hogy a sztori 1939-ben játszódik), másrészt a Christie-i hagyományokat figyelembe véve nem próbáltak meg túlzottan vérbő képsorokat erőltetni a műbe, hanem kimért pontossággal vázolják fel a karaktereket, és a történet mögött álló mozgatórugók feltárását. A finálé előkészítése, valamint a lezárás pedig egyszerűen zseniális, bár narrációval talán még ennél is nagyobbat üthetett volna. Valahogy így kell úgy adaptációt készíteni, hogy az ne pénzhajhász maszlagnak tűnjön. 9/10
Movieaddicts.hu - Tíz kicsi katona kritika
A Tíz kicsi katona egy szinte tökéletes feldolgozása a Tíz kicsi négernek. Erős atmoszférával, mesteri vágással és korrekt színészi alakítással tálalja a klasszikus sztorit. Akik már ismerik a történetet, azoknak a hangulata okán érdemes lehet tenni egy próbát vele. Akiknek viszont ismeretlen ez a történet, avagy emlékeik róla szörnyen megkoptak, azok az utóbbi évek legjobb krimiélményével lehetnek gazdagabbak. 8/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.