2019.05.15 23:23 HE7EDIK Olvasottság: 523x
0

Agatha Christie örökérvényű klasszikusa

Tíz kicsi indián, tíz kicsi néger, Tíz kicsi katona, a lényeg ugyanaz. A krimi királynője egyik legismertebb és legjobb írásának lényege, hogy mindenkinek van titkolnivalója, mert a képmutató felszín alatt mindenkinek ott a saját mocska. Szerintem ez lett a legjobb adaptációja a zseniális regénynek, ráadásul még olyan világhírű színészek is felbukkannak benne mint pl. Sam Neill.

Adott egy csodálatos sziget, egy hatalmas villa és tíz ember, akiknek van bőven titkolnivalójuk. A rendező páros nagyon ügyesen vezeti két síkon a sztorit, fő vonalon természetesen a csodás helyszín, mellékszálként pedig folyamatosan csepegtetik főszereplőink múltbéli helytelen cselekedeteit. Ettől lesz igazán erős a film, szívszaggató drámáknak lehetünk szem és fültanúi, megfűszerezve egyedi és nagyszerű rendezéssel, kellően komor hangulattal, a kirakós apró darabkái pedig lassan a helyükre kerülnek. Ahogy pedig fogynak a katonák, úgy erősödik a megmaradtakban a gyanakvás, a bizalmatlanság és a félelem egymás iránt, amit a film maximálisan vissza is ad.

Agatha Christie örökérvényű klasszikusa

Számomra legmegdöbbentőbb sztori mind közül a fiatal titkárnőé volt, amilyen ravasz módon feláldozta a kisfiút, csak hogy megkaparintsa a szeretett férfit és ahogy ez el van mesélve, mint ahogyan az összes sztori, egyszerűen zseniális. Majd jön a hab a tortára, a nő egyedül marad, majd felakasztja magát és hirtelen betoppan a valódi tettes, aki mindvégig ott volt közöttük és mondhat akárki akármit, senki sem tudhatta mindaddig biztosan, hogy ő volt az, mert lehetett volna akárki és ettől igazán zseniális Agatha Christie mindmáig örök érvényű írása. A végső jelenetek pedig felteszik a koronát a filmre, ahogy a nő vonaglik a kötélen, majd a tettes agyonlövi magát, bevégezve hibátlan tervét. A 3 részes sorozat ugyan 2015-ös, de én csak most találtam rá és egyáltalán nem bántam meg hogy tettem vele egy próbát. A regény eddigi adaptációi nem igazán hagytak bennem mély nyomot, de ezt a remekművet még meg fogom nézni néhányszor az egyszer biztos. Mert az igazán nagy filmekre ez a jellemző: hiába nézzük meg számtalanszor őket, mindig tudnak valami olyat mutatni, amit nézése közben eddig fel sem fedeztünk. Le a kalappal, régen láttam már ennyire zseniális és összetett filmet, ajánlom mindenkinek!

dráma | krimi | misztikus | thriller

Tíz idegent egy rejtélyes alak hív meg magához egy külvilágtól elzárt szigetre. Az érkezés után a vendégek gyilkosság áldozatai lesznek. Lehet, hogy a gyilkos egy közülük?

0