Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
146
Szereplők
15
Vélemények
16
Képek
Videók

Vélemények: Döglött akták (2003)

Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
harnas1207   2019. 12. 28.

legújabb vélemény

Az esetek felgöngyölítése érdekes, de eltúlzott és hiteltelen. Ez számomra sokat rontott a sorozat élvezhetőségén. Ennek ellenére a Döglött akták egyedinek mondható, talán csak a Nyomtalanul széria hasonlítható hozzá.

 
mamiéstöti2   2018. 01. 21.

Nagyon tetszik ez a sorozat, mindig is szerettem a régi ügyek felgöngyölítésével foglalkozó filmeket, pláne ha megmutatják a régi történéseket is.


 
indingo   2017. 04. 10.

A főszereplő hölgy borzasztóan szétplasztikáztatta a fejét, ami sajnos engem piszkosul zavar. A történeteket, a nyomozást mindig szerettem és elképesztően jó zenék voltak benne.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 10. 25.

Egy igazán izgalmas sorozat a Döglött akták, ami igényesen van elkészítve. Jó alapötlet egy olyan nyomozócsoport munkáját bemutatni, ami nem a friss ügyekre koncentrál, hanem még akár 80 évvel ezelőtti bűntényeket is felgöngyölítenek. Persze a valóságban ez túl szép, hogy igaz legyen, ha napjaink igazságszolgáltatását nézzük, akkor még néha a friss bűnesetekre sem jut idő és pénz, nem hogy olyanokra, amelyeknek talán már az érintettjei sem élnek. Ennek ellenére érdekes látni, hogyan bukkannak fel több évtized után is a nyomok, s persze a rossz fiúk mindig megkapják a méltó büntetésüket. Még arra is figyeltek a készítők, hogy a sorozatban hallható zenék tükrözzék a bűntény idején népszerű slágereket. A múltba tekintős jelenetek is ügyesen vannak kivitelezve, olykor fekete-fehér, olykor szépia árnyalatban látjuk a jeleneteket. A jelen szereplői legtöbbször hasonlítanak múltbéli énjükre. A bűntények többsége izgalmas és sokszínű, kisebb epizódszerepekben pedig igazi sztárok bukkannak fel. Egy szó, mint száz: nem nagyon tudok negatívumot felhozni a sorozat ellen!

 
Edii   2015. 07. 29.

Egyik kedvenc sorozatom, nagyon jól lett elkészítve, a történetek, a karakterek kiválóak!

 
beero88   2016. 01. 17.

Az egyik kedvenc nyomozós sorozatom, eredeti megoldásba burkolva tálalták ami nekem nagyon tetszett. Elég nehéz olyan ügyeket megoldani ami már évek óta feledésbe merült.

 
TomÁcs   2016. 05. 05.

Jó kis sorozat, érdekesek a részek. Jó, mert ha 1-2 rész kimarad, akkor is lehet tovább nézni, mert nem függenek össze a részek. Az alapötletet kiváló elgondolásnak tartom.

 
Ms. Akárki   2019. 08. 18.

Remek érzelmes nyomozós sorozat. Sokszor megható volt ahogy a családtagok annyi év után megtudhatták, hogy vajon mi is történt a szerettükkel. Végre esélyt kaptak a lezárásra. Izgalmas volt ahogy annyi év után meg tudták oldani az ügyeket.

 
Norbert93   2019. 04. 26.

Egyedi elgondolású, lassú lefolyású, egy epizód/egy történet lefolyású. A filmet a flashbackek teszik igazán élvezetessé.

 
Lonka   2017. 07. 27.

Engem amúgy is nagyon foglalkoztatnak ezek a dolgok, hogy egy bűntényt 10-20-30 év távlatából meg lehet-e még oldani. Sokszínű sorozat, érdekes ügyekkel.

 
petraszab   2019. 04. 20.

Imádtam ezt a sorozatot. Annyira más volt minden rész, és talán megindítóbb is egy olyan ügy nyomozását végignézni, amiben évek óta bizonytalanság van.

 
Annuska   2016. 04. 04.

Nagyon jó kis sorozat. Jó az alaptörténet, a részek is egészen egyediek. A zenék egészen kiválóan lettek megválogatva, plusz pont. Főszereplő hölgy kicsit visszavehetne a plasztikából mert kezd nagyon ijesztő lenni.

 
Gergely Varju   2016. 04. 04.

A témaválasztás sokszor egyedi látásmódot követel meg. Ráadásul egy döglött akta már nem lesz attól döglöttebb, hogy a sorozatban nincs "5 perces DNS teszt", az azonnal válaszoló adatbázisokra nem kell dramaturgiai okokból órákat várni, nem kell olyat a képernyőn lapozni amit sosem rakna képernyőre egy gép. Így az átlag kriminél pont a témaválasztása okán maradhat hitelesebb, hihetőbb. Ez pedig komoly jó pont.

 
vyctoria79   2019. 02. 26.

Ez egy igényes sorozat. Remekül bemutatja az letűnt múlt hangulatát, legyen az akár a'60-as évek Amerikája vagy a II.VH ideje. A nyomozás mellett, jó pszichológiai képet kapunk az egyes nyomozókról az évadok előre haladtával. A rendezők nem sajnálták a részekbe beletenni az olyan apróságokat, mint pl. a főszereplő Rush nyomozónő félszemű macskája, stb. Mindenképpen ajánlom a krimi kedvelőinek, ill. azoknak akik szeretik a korhű, régi időket ábrázoló filmeket.

 
Mliklós29   2016. 08. 22.

Izgalmas sorozat volt imádtam a részeket és ahogy ahogy össze volt állítva egy-egy rész. A zenék remekül lettek összeválogatva.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.