Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
146
Szereplők
15
Vélemények
16
Képek
Videók

Érdekességek: Döglött akták (2003)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

 

A legrégebbi bűntény a sorozatban 1919-ben történt. Az ügyet 2007-ben tárták fel, ekkor az egyik szemtanú (aki az ügy idejében 7 éves volt) már 95 éves, amikor kihallgatják.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Az 5.évad 9.része a Száll, a kakukk fészkére című filmre utal. Az epizód ugyanis egy lányról szól, aki fiúnak öltözik, amit a 60-as években elfogadhatatlannak tartottak és agyi sokkterápiával próbáltak "orvosolni". Éppen úgy, mint a Száll, a kakukk fészkében a főszereplő esetében tették.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Az 5.évad 3.részében feltűnik a Beavatott sorozat későbbi sztárja, Shailene Woodley, aki egy amish lányt alakít a sorozatban, akinek a nővérét meggyilkolják.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A 3.évad 9.része (Tökéletes nap) egy ikerpárról és az édesanyjukról szól, aki menekülni kényszerül szadista férje elől. Ez a rész volt a legnézettebb epizód a sorozat addigi történelmében, a maga 19 millió nézőjével. Az epizódban feltűnik több neves sorozatszínész is, köztük Meredith Monroe a Dawson és a haverok Andie-je, Megan Follows az Anne sorozatból és Charlotte Stewart, a Farm, ahol élünk Miss Beadle-je.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A magányos szívek című részben (4.évad 9.rész) megismert két főszereplő, Raymond Fernandez és Martha Beck valóban léteztek, a "Magányos szívek gyilkosai-ként" vált híressé a sorozatgyilkos pár azzal, hogy 20-nál is több nőt öltek meg közösen. Áldozataikkal társkereső hirdetéseken keresztül vették fel a kapcsolatot.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Little Richard-nak, a híres zenésznek van egy kis cameo szerepe a 4.évad 6.részében.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A 4.évad 3.részében van egy utalás egy korábbi epizódra. A falon ugyanis láthatjuk az első évadban meggyilkolt Joe Washington, rendőr fényképét.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A 4. évad 23.része az eutanáziával foglalkozik. A rész több megtörtént eset körülményeit vegyíti, köztük Jack Kevorkian, híres eutanázia-párti aktivistára, Charles Cullen-re és a "Halál angyalai" csoportra is hivatkozik az epizód.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Az Éhezők viadala későbbi sztárja, Jennifer Lawrence szerepelt a sorozatban egy epizód erejéig.(4.évad, 18.rész) A részben az édesanyját ugyanaz a Paula Malcolmson játszotta, aki a filmben is.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.