Gyilkosság

1. évad (2011) - 13 rész
2. évad (2012) - 13 rész
3. évad (2013) - 12 rész
4. évad (2014) - 6 rész

Rosei Larsen gyilkosság áldozatává válik, melyet követően a seattle-i nyomozók elkeseredett hajszába kezdenek a tettes ellen.

(Gergo Horvath)

Zene: Frans Bak
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Kanada
Premier (HU): 2013.07.03.

2025.08.31 Krumplishal

Érzelmi mélységeken át a gyilkosság nyomában

A krimi műfajában mindig nehéz újat mondani: a közönség már megszokta a nyomozós sablonokat, a cliffhangereket, a jól ismert bűnügyi fordulatokat. A The Killing azonban bebizonyította, hogy a lassan kibomló, komor hangulatú történetmesélés is lehet o... Teljes kritika

2017.08.21 Deku

Oltári sorozat, nagyon szeretem alapból is a krimi műfajt de ez tökre újat adott. Nagyszerű a misztikus oldala. Egyáltalán semmi jót nem vártam tőle és mikor elkezdtem nézni szép lassan azt éreztem, hogy hiba lett volna kihagyni.

2021.12.22 petraszab

Az első két évad ügye számomra hosszú volt, kicsit túltolták, de a 3. és 4. évad kellően pörgős és izgalmas volt.

2023.11.05 Caravaggio1978

Beszippant, nem hagy békén, zseniális történet, nekem 10 csillag!

Nem hallottam túl sokat róla, csak elkezdtem nézni, hát eddig a fellegekbe emeltem pl. A törvény nevében szériákat, de ez még több szempontból is túllépi ezt a szintet. A szereplők, karakterek egytől egyig tökéletes alakítást adnak nekünk. A főszereplők szinte hatással vannak ránk is, annyira természetesen és profin adják át érzelmeiket nekünk. Agyalunk az első két évad közben, hogy mi lesz a megoldás, egyet elárulok, az biztos, hogy aki meghalt, az tényleg meghalt, más semmi nem lesz biztos. A karaktereket én legalábbis megszerettem, és mivel az utolsó évad utolsó része megkoronázta a szériákat, így nehezen, de el tudtam búcsúzni az évadoktól. Kötelező darab, vétek kihagyni, annyira tökéletes ez az egész világ, a hangulat, a szereplők, maga a történet... pffff, elmondani nem tudom, mennyire jól össze lett hozva. 200%. Remélem, még találkozok hasonló sorozattal, bár nagyon nagyon kevés esély mutatkozik mostanság erre.

Értékelés: 8/10
(2018. 03. 01.)
Összesítés: még az utolsó évad sem tud levonni abból, amit itt bemutattak. Csodálatos főszereplő, csavaros történet, rendkívül megkapó főcím zenével. Csak ajánlani tudom. Több