Rosei Larsen gyilkosság áldozatává válik, melyet követően a seattle-i nyomozók elkeseredett hajszába kezdenek a tettes ellen.
(Gergo Horvath)
Sorozat áttekintés

90 Gyilkosság (2011)
A krimi műfajában mindig nehéz újat mondani: a közönség már megszokta a nyomozós sablonokat, a cliffhangereket, a jól ismert bűnügyi fordulatokat. A The Killing azonban bebizonyította, hogy a lassan kibomló, komor hangulatú történetmesélés is lehet o... Teljes kritika
Oltári sorozat, nagyon szeretem alapból is a krimi műfajt de ez tökre újat adott. Nagyszerű a misztikus oldala. Egyáltalán semmi jót nem vártam tőle és mikor elkezdtem nézni szép lassan azt éreztem, hogy hiba lett volna kihagyni.
Az első két évad ügye számomra hosszú volt, kicsit túltolták, de a 3. és 4. évad kellően pörgős és izgalmas volt.
Nem hallottam túl sokat róla, csak elkezdtem nézni, hát eddig a fellegekbe emeltem pl. A törvény nevében szériákat, de ez még több szempontból is túllépi ezt a szintet. A szereplők, karakterek egytől egyig tökéletes alakítást adnak nekünk. A főszereplők szinte hatással vannak ránk is, annyira természetesen és profin adják át érzelmeiket nekünk. Agyalunk az első két évad közben, hogy mi lesz a megoldás, egyet elárulok, az biztos, hogy aki meghalt, az tényleg meghalt, más semmi nem lesz biztos. A karaktereket én legalábbis megszerettem, és mivel az utolsó évad utolsó része megkoronázta a szériákat, így nehezen, de el tudtam búcsúzni az évadoktól. Kötelező darab, vétek kihagyni, annyira tökéletes ez az egész világ, a hangulat, a szereplők, maga a történet... pffff, elmondani nem tudom, mennyire jól össze lett hozva. 200%. Remélem, még találkozok hasonló sorozattal, bár nagyon nagyon kevés esély mutatkozik mostanság erre.