Netflix: Ezt a paranoiás thrillert sürgősen pótolnod kell, ha lemaradtál róla

Bár mi is igyekszünk mindig felhívni a figyelmet a nagyobb streaming szolgáltatók újdonságaira, így is előfordul, hogy egy-egy rejtett gyöngyszem elkerüli az emberek figyelmét. Így járt például a Netflix thrillere, a Megrepedve is, amelyről sokan még csak nem is hallottak, pedig egy remek pszicho-thrillerről van szó.

A sztori egy átlagos családról szól, akik egy utazás során megállnak egy benzinkútnál. Itt egy baleset miatt a kislányuk beleesik egy gödörbe és eltörik a karja. Azonnal kórházba szállítják, ahol a vizsgálatok miatt az apa a váróban marad, míg a felesége és a kislánya elmegy a lifttel. Ekkor látja őket utoljára és idővel gyanússá válik, hogy mi tart olyan sokáig. Amikor azonban kérdezősködni kezd, a kórház még a felesége és a gyermeke létezését is letagadja.

A film picit talán lassan indul be, de végig remekül adagolja a feszültséget és az utolsó percekig kétségek közt hagyja a nézőket: az apa őrült vagy a kórházban zajlik valami piszkos összeesküvés? Kiben lehet bízni és ki hazudik?

A Megrepedve rendezői székét az a Brad Anderson foglalta el, aki korábban már több nagyon jó filmen és sorozaton dolgozott: neki köszönhetjük A gépészt, forgatott A horror mesterei, A rejtély, a Gengszterkorzó, a Gyilkosság, A célszemély, a Mindörökké és A tettes című sorozatokhoz, míg legutóbb a Clickbait sorozaton dolgozott. A forgatókönyvet író Alan B. McElroy pedig kifejezetten horrorban utazik, dolgozott a Spawn és a Tekken forgatókönyvén is, de egyértelműen a Halálos kitérő franchise a fő életműve.  

A Megrepedve főszerepét Sam Worthington kapta, aki mellett Lily Rabe, Stephen Tobolowsky és Marina Stephenson Kerr is szerepel.

78 Megrepedve  (2019)

thriller

Egy házaspár megáll egy benzinkúton tankolni, ahol egy baleset folytán eltörik a hatéves lányuk karja. A pár azonnal kórházba viszi a gyermeket, ekkor azonban még nem is sejtik,... több»