Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

A rejtély (2008-2013)

Fringe
Filmadatlap
 
124
Szereplők
36
Vélemények
139
Képek
1
Videók

Galéria (139)

Videók (1)

 
Zoltán384279   2022. 04. 29.

legújabb vélemény

0
Az elsőtől az utolsóig

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Gyermekkorom egyik, ha nem a kedvenc filmje az X-akták volt, és azért kezdtem el nézni ezt a sorozatot, mert azt olvastam róla, hogy hasonló. Hát, egyáltalán nem az. :) De ez semmit nem von le a minőségéből. Egy zseni volt, aki ezt kitalálta. Nagyon sok irreális dolog történik benne, de az ilyen filmeknek végül is ez a lényege. A sorozat elején egy dologban voltam biztos, hogy Olivia a jó oldalon áll. Meg talán még Astrid. A többiekkel szemben mindig voltak fenntartásaim. Mikor elmúltak, később visszatértek.Több évadon keresztül. Aztán jött egy rész, már az első évadban, mikor kiderült (legalábbis számomra), hogy ki lehet a végső ellenség. Szeptember feltűnése világosan jelezte, hogy előre meg volt tervezve az összes évad. De ezt szépen rejtegették 4 évadon keresztül. Mikor Michael feltűnt, akkor is biztos voltam benne, hogy lesz még szerepe a filmben. Nagyon jól fel lett építve az egész sztori az első résztől az utolsóig. Mindig volt főellenség, voltak ijesztő, néha félelmet keltő és érdekes ügyek, több szerelmi szál. A párhuzamos univerzum is remekül működött. Nem volt egy rész sem, ami után arra gondoltam volna, hogy nem folytatom. Plusz, szerencsére kihagyták belőle a mostanában oly divatos elemet (szerintem mindenki tudja mire gondolok). Szóval, szerintem ez a legjobb sci-fi + krimi (vagy nem tudom milyen stílusú) sorozat, amit csináltak. 5 + sok csillag.

 
indingo   2017. 05. 03.

0

Remek kis sorozat, kicsit X-aktás érzetem van, bár tök más az egész. Izgalmas és rejtélyekkel teli részek, ahol néha a néző se tudja, hogy mi történik pontosan.

 
Deku   2017. 08. 21.

0

Lenyűgöző sorozat, maga a rejtélyes helyzetek is épp elég izgalmat adnának de ezt megkoronázták ezekkel a csavaros pillanatokkal. Nagyon erős sorozat. Kedvencem lett.

 
Ms. Akárki   2019. 08. 25.

0

Egyik kedvenc sorozatom az utóbbi évekből. Zseniális színészek és igazán borzongató és izgalmas alaptörténet. Az első évadot mindenkinek muszáj látnia. Nagyon új, nagyon pörgős. Izgalmas scifis sori az biztos.

 
harnas1207   2018. 12. 06.

0

Nagyon kíváncsi voltam a sorozatra, ajánlották is sokan., de csalódás. Nagyon gagyi, hogy az őrült professzor megold mindent. A csapat is ellenszenves. Komoly elgondolkodtató sorozat helyett, egy limonádét kaptam.

 
Bazzzsi   2017. 11. 02.

0

Az elején nagyon kedveltem ezt a sorozatot, szeretem az ilyen témájú filmeket/sorozatokat. Talán a 3. évadtól már kezdték túlbonyolítani a történetet. Azóta nem nézem.

 
Robinson76   2022. 03. 31.

0
Többet vártam tőle...

Jó kritikákat olvastam a szériáról, aztán egyre többen jelezték, hogy leginkább csak az első évad a tuti, de nekem ez sem tetszett annyira, hogy átlagosnál jobbnak ítéljem. Tudom, hogy sci-fi, misztikus és krimi a műfaja, de számomra sok érthetetlen, földön túli dolgot erőltettek bele, és egy kicsit X-aktás hatása van a sorozatnak. Vannak itt tömény izgalommal és rejtélyekkel teli részek, de valahogy mégsem volt az igazi, így a további évadokba már bele sem kezdek.

 

Noble úgy gondolta, hogy túl fiatal lenne Dr. Bishop szerepére azonban amikor a felvételét megnézte a készítő meghallgatás nélkül alkalmazta.

(Archívum)
 

Mark Valley volt a sorozatbaj John Scott ügynök, Olivia partnere, míg a való életben házasok voltak azonban mostanra külön váltak.

(Archívum)
 

J.J. Abrams is az egyik társkészítője a sorozatnak. Ő készítette például még a Lost és Alias sorozatokat is.

(Archívum)
 

A "Brown Betty" című rész DVD-kommentárjában a sorozat készítői elárulták, hogy a széria minden részében elrejtettek egy úgynevezett "easter egg"-et, mely a következő epizód eseményeire utal.

(hp)
 

Az első évad részei 49-51 percesek voltak, ami meglehetősen ritka a drámasorozatok esetében, melyek szinte kivétel nélkül 42-43 percesek szoktak lenni. A szériát gyártó Fox ezt kísérletnek szánta, hogy kiderüljön, nagyobb eséllyel követik-e figyelemmel a nézők a sorozatot, ha kevesebb benne a reklám.

(hp)
 
Összességében véve, a Fringe egy könnyed, bármikor fogyasztható sorozat, amitől nem kell mély mondanivalót vagy hatalmas drámai elemeket várni, csupán elegendő élvezni a fordulatokban gazdag, szórakoztató történetet.
Értékelés: 7.5/10 több»