Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
Filmadatlap
 
124
Szereplők
37
Vélemények
139
Képek
1
Videók

Vélemények: A rejtély (2008)

 
JRD   2022. 07. 19.

legújabb vélemény

1
Nincs benne a top 10-ben, de...

...a top 40-ben tutira. Hirtelen gondolattól vezérelve kezdtem el nézni az HBO Max-on. Többször láttam műsorajánlóban, olvastam műsorújságban, mégsem éreztem vonzalmat a sorozat iránt. Most azonban szemem elé kerülve, úgy döntöttem, hogy miért is ne? És nem bántam meg. Néha nem pörgős, ez igaz, de maguk a sztorik érdekesek. Egy igazságkutató nyomozó, egy tudós zseni (kinek szórakozottságánál már csak múltjának rejtélyi nagyobbak) és egy börtönberkeket jól ismerő fiú (aki ha nem is akkora zseni, mint az apja, de azért van esze). Érdemes megnézni, de kezeljük a sorozatot annak, ami. Nem várjuk el a mostanság megszokott technikai megoldásokat, csak élvezzük a rejtélyeket. Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

 
indingo   2017. 05. 03.

0

Remek kis sorozat, kicsit X-aktás érzetem van, bár tök más az egész. Izgalmas és rejtélyekkel teli részek, ahol néha a néző se tudja, hogy mi történik pontosan.


 
Deku   2017. 08. 21.

0

Lenyűgöző sorozat, maga a rejtélyes helyzetek is épp elég izgalmat adnának de ezt megkoronázták ezekkel a csavaros pillanatokkal. Nagyon erős sorozat. Kedvencem lett.

 
Ms. Akárki   2019. 08. 25.

0

Egyik kedvenc sorozatom az utóbbi évekből. Zseniális színészek és igazán borzongató és izgalmas alaptörténet. Az első évadot mindenkinek muszáj látnia. Nagyon új, nagyon pörgős. Izgalmas scifis sori az biztos.

 
harnas1207   2018. 12. 06.

0

Nagyon kíváncsi voltam a sorozatra, ajánlották is sokan., de csalódás. Nagyon gagyi, hogy az őrült professzor megold mindent. A csapat is ellenszenves. Komoly elgondolkodtató sorozat helyett, egy limonádét kaptam.

 
Robinson76   2022. 03. 31.

0
Többet vártam tőle...

Jó kritikákat olvastam a szériáról, aztán egyre többen jelezték, hogy leginkább csak az első évad a tuti, de nekem ez sem tetszett annyira, hogy átlagosnál jobbnak ítéljem. Tudom, hogy sci-fi, misztikus és krimi a műfaja, de számomra sok érthetetlen, földön túli dolgot erőltettek bele, és egy kicsit X-aktás hatása van a sorozatnak. Vannak itt tömény izgalommal és rejtélyekkel teli részek, de valahogy mégsem volt az igazi, így a további évadokba már bele sem kezdek.

 
Bazzzsi   2017. 11. 02.

0

Az elején nagyon kedveltem ezt a sorozatot, szeretem az ilyen témájú filmeket/sorozatokat. Talán a 3. évadtól már kezdték túlbonyolítani a történetet. Azóta nem nézem.

 
VvV   2018. 11. 29.

0

Izgalmas és érdekes sorozat, ami sokszor elgondolkodtatott.

 
Greeta   2017. 12. 15.

0

Joshua Jackson az örök sorozatszínész, de nagyon jól áll neki. Izgalmas történet tényleg van benne minden, a legtöbbje fel sem fogható. Kedvelem jó sori.

 
Zoltán384279   2022. 04. 29.

0
Az elsőtől az utolsóig

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Gyermekkorom egyik, ha nem a kedvenc filmje az X-akták volt, és azért kezdtem el nézni ezt a sorozatot, mert azt olvastam róla, hogy hasonló. Hát, egyáltalán nem az. :) De ez semmit nem von le a minőségéből. Egy zseni volt, aki ezt kitalálta. Nagyon sok irreális dolog történik benne, de az ilyen filmeknek végül is ez a lényege. A sorozat elején egy dologban voltam biztos, hogy Olivia a jó oldalon áll. Meg talán még Astrid. A többiekkel szemben mindig voltak fenntartásaim. Mikor elmúltak, később visszatértek.Több évadon keresztül. Aztán jött egy rész, már az első évadban, mikor kiderült (legalábbis számomra), hogy ki lehet a végső ellenség. Szeptember feltűnése világosan jelezte, hogy előre meg volt tervezve az összes évad. De ezt szépen rejtegették 4 évadon keresztül. Mikor Michael feltűnt, akkor is biztos voltam benne, hogy lesz még szerepe a filmben. Nagyon jól fel lett építve az egész sztori az első résztől az utolsóig. Mindig volt főellenség, voltak ijesztő, néha félelmet keltő és érdekes ügyek, több szerelmi szál. A párhuzamos univerzum is remekül működött. Nem volt egy rész sem, ami után arra gondoltam volna, hogy nem folytatom. Plusz, szerencsére kihagyták belőle a mostanában oly divatos elemet (szerintem mindenki tudja mire gondolok). Szóval, szerintem ez a legjobb sci-fi + krimi (vagy nem tudom milyen stílusú) sorozat, amit csináltak. 5 + sok csillag.

 
Timcsi   2019. 03. 26.

0

Szuper kis sorozat, bár van benne néhány elvont dolog, de elgondolkodtató.

 
petraszab   2019. 04. 20.

0

A felépítés és a történetvezetése hibátlan. A legvégsőkig húzzák benne a feszültséget. Jók a karakterek.

 
szabomarc   2019. 01. 07.

0

Nem vártam sokat a sorozattól, ennek megfelelően eléggé pozitív volt a csalódás ami ért végül. Jól kidolgozott karakterek, érdekes téma. Az effektek néhol elég gagyik, de bőven elbírja a sorozat. Ajánlom.

 
belavagyok   2020. 11. 05.

0

Joshua Jackson nem tud kitörni a sorozatok világából. Ez mondjuk egy remek kis sci-fi történet lett. Rejtélyes, a cím nem csal.

 
zsanett0820   2015. 05. 27.

0

Ez aztán egy tuti jó kis sorozat! Eleinte nehéz volt néznem, mert engem például a Dunham ügynököt alakító színésznő rettenetesen taszít. Ez alatt a hosszúra nyúlt sorozat alatt képtelen voltam megszokni, bár egy idő után már eredeti hanggal néztem az... több»

 
trixxy   2016. 06. 11.

0

Anno mikor elkezdtem és a 3. évadig jutottam, a legjobb sorozatnak tartottam. Most viszont nem visz rá semmi, hogy folytassam, ahol abba hagytam:( Valahogy kifogyott az érdeklődésem, de nem azért mert nem tetszett...

 
goat2000   2016. 11. 15.

0

Izgalmas kis sorozat volt, bár pár résznek nem volt értelme, egész ideje alatt tudott újat mutatni. És a vége felé egy kicsit belezavarodtam. A karakterek nagyon jók voltak benne.

 
mimi   2015. 04. 22.

0

Minden rész megoldást hoz, de minél több választ kapunk, annál több kérdés merül fel. Izgalmas, lebilincselő, csavaros és okos. Nevetünk, sírunk, félünk, izgulunk… minden érzelmet képes kiváltani. Kell ennél több? Nem nagyon.

 
titra   2015. 05. 23.

0

Én is tudnám még nézni, de mintha ez sem folytatódott volna. Párhuzamos világról szól a történet, nem több, csak egy másik párhuzamos világról, ahol az eredetinél valamivel fejlettebb a civilizáció, ennek minden előnyével és hátrányával. Nagyon izgal... több»

 
neeta92   2015. 06. 20.

0

Az egyik legjobb misztikus/sci-fi sorozat amit láttam. Tele van fordulatokkal és rejtélyekkel mint ahogy azt a címe is elárulja. A sorozat történetvezetése elég pörgős és izgalmas ügyeket oldanak meg.

 
Henczi   2015. 05. 07.

0

Nagyon sokszínű film, érdekes cselekménnyel és egyedi, karakteres szereplőkkel, színészekkel. Agyalós, gondolkozós, összetett sztori, ami misztikus, elvont elemeket is tartalmaz. Nem egy sablon film.

 
Emma109   2016. 08. 24.

0

Izgalmas sorozat, nagyon jó kis karakterekkel. Vannak félelmetesebb epizódok is.

 
Fiatalság kirobbanó ereje   2016. 11. 17.

0

A tartalmából ítélve nagyon rossznak gondoltam, de szerencsémre kellemeset csalódtam benne, ez egy nagyszerű sorozat, mindig vártam az új részeket epekedve, nagyon szeretem a jól alakító színészeket is benne.

 
vinetty93   2016. 01. 07.

0

Isteni módon érdekfeszítő a sorozat. Minden egyes résszel egyre furcsább és rejtélyesebb lesz a sorozat ami miatt a nézőt teljesen magával ragadja. Imádom és ajánlom.

 
Zsóka   2016. 04. 25.

0

Az elején jónak indult, de néha ellaposodik pár részen át, aztán mikor feladnám, hogy nem nézem tovább ezt a sorozatot, akkor megint jön valami csavar...úgyhogy még nézem:) 4csillag.

 
Xarxas   2015. 10. 03.

0

Rettentő jó sorozat. Kevés ilyen jó sci-fit csináltam az elmúlt években. Egyetlen negatívum az Olívia karaktere, rettentő borzalmas és taszító a karaktere nem tudtam 5 évadon keresztül megkedvelni.

 
eszticickany   2015. 10. 14.

0

Sajnos ezzel is az lett, mint a legtöbb sorozattal, aminek nekiálltam: Egy idő után elkezdett idegesíteni a töketlenkedés vgay az időhózás. Összeségében viszont, amit láttam, az rendkívül ötletes, jó láványvilágú filmek néhol irritáló színészekkel

 
giorgio600   2016. 06. 12.

0

Érdekfeszítő és érdekes, ugyanakkor elgondolkodtató, hogy valakik, valahol akár tényleg labornak vagy játszótérnek használhatják a világot. Sok csavarral és lendületes sztorival szórakoztat. Voltak részek, amikor kissé ellaposodott a dolog, de alapjában véve nagyon jól összerakott sorozat.

 
Kedves   2015. 03. 19.

0

Mindenki az új X-Aktákat várta ettől a sorozattól, de mégis más lett. Eleinte hasonlított ugyan rá, de később a saját útjára lépett és ott is megállta a helyét.

 
Boro   2022. 04. 27.

0

Nagyszerű film, megunhatatlan. Engem csak Peter Bishop magyar hangja akasztott ki, de nagyon!