Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
87

A gépész (2004)

The Machinist
Filmadatlap
 
25
Szereplők
33
Vélemények
41
Képek
1
Videók
A gépész
 
Bogi87   2016. 05. 27.

Klasszikus. Az egyik legjobb film, amit Christian Bale-től valaha láttam.

 
indingo   2017. 10. 03.

Imádtam a történetét, ahogy a kezdeti kusza szálak kiegyenesedtek és összeállt a kép. Mesterien alakított Bale és olvastam is egy cikket a filmmel kapcsolatban, hogy a rendező csak annyit kért tőle hogy kicsit fogyjon, de Christian a hihetőbb alakításért fogyott csontsoványra.


 
rbernadett   2015. 04. 17.

Számos színész, színésznő fogyott vagy hízott már meg egy szerepért jelentős mértékben, de nekem Christian Bale áldozathozatala az, ami mindent visz. Tátott szájjal néztem végig a filmet és a történetre is alig tudtam figyelni - pedig nagyon eredeti -, mert egyszerűen képtelen voltam megbarátkozni a látvánnyal. Bár a film borzasztó lehangoló, egyszer mindenképp meg kell nézni.

 
Deku   2017. 07. 18.

Christian Bale egész meglepően jó volt ebben a szerepben. Nagyszerű, hogy még készítenek ilyen filmet is. Imádtam. Észvesztően pörgős, izgalom dús és nagyon látványos.

 
Berto49   2017. 07. 27.

Iszonyatosan nyomasztó film, minden összetevője (történet, fényképezés, színvilág, Bale kinézete) erre a hatásra összpontosít. A maga műfajában első osztályú, de csak akkor nézze meg az ember, amikor optimista hangulatban van, mert máskor súlyos depressziót okozhat. Az abszolút főszereplő Christian Bale, a szerep kedvéért vállalt fizikai átalakulása bámulatos, már-már a megtébolyodással határos, de így még hitelesebben alakította a lelkiismeret furdalástól őrületbe menekülő bűnöst. Számomra Jennifer Jason Leigh legemlékezetesebb szerepe a „Dolores Claiborne” című King-adaptációban volt, bár abban Kathy Bates „lopta el a show-t”. Simán járt volna neki a „Tortúra” miatti díjazás.

 

Scott Kroopf úgy utal a forgatókönyvre, mint : "az utolsó film, amit Alfred Hitchcock elkészített volna."

(emesejuhasz)
 

Christian Bale cigizni kezdett, csak hogy csökkentse az étvágyát a fogyókúra alatt.

(emesejuhasz)
 

A Reznik azt jelenti csehül, hogy mészáros.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.