Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

A gépész (2004)

The Machinist
Filmadatlap
 
25
Szereplők
42
Vélemények
41
Képek
1
Videók

Galéria (41)

Videók (1)

 
Ildikó Bacskai   2021. 11. 04.

legújabb vélemény

1
A gépész (2004)

Elképesztő hangulatú film, Christian Bale elmondhatatlant alakít, de ha nem csinálna semmit, akkor is lenyűgözne az átalakulása a szerepért és a hitelességért. Nyomasztó szín- és képi világ, nagyon tetszik , hogy egy olajos műhelyben játszódik a film jelentős része. Szintén nyomasztó filmzene, ami remekül keretezi a teljes őrületet. A film történetét, bár lehet sejteni, de a film végén szépen előkészített csattanóval világosodunk meg. Többször fogom megnézni.

 
Bogi87   2016. 05. 27.

2

Klasszikus. Az egyik legjobb film, amit Christian Bale-től valaha láttam.

 
indingo   2017. 10. 03.

1

Imádtam a történetét, ahogy a kezdeti kusza szálak kiegyenesedtek és összeállt a kép. Mesterien alakított Bale és olvastam is egy cikket a filmmel kapcsolatban, hogy a rendező csak annyit kért tőle hogy kicsit fogyjon, de Christian a hihetőbb alakításért fogyott csontsoványra.

 
Deku   2017. 07. 18.

1

Christian Bale egész meglepően jó volt ebben a szerepben. Nagyszerű, hogy még készítenek ilyen filmet is. Imádtam. Észvesztően pörgős, izgalom dús és nagyon látványos.

 
rbernadett   2015. 04. 17.

1

Számos színész, színésznő fogyott vagy hízott már meg egy szerepért jelentős mértékben, de nekem Christian Bale áldozathozatala az, ami mindent visz. Tátott szájjal néztem végig a filmet és a történetre is alig tudtam figyelni - pedig nagyon eredeti ... több»

 
HercegPeter   2019. 07. 09.

1

Viharsziget jellegű thriller (vagyis ha a kronológiai sorrendet nézzük akkor éppen fordítva). Eleinte zavaros és nehezen érthető és ez a végéig így is marad. Aztán jön a nagy felismerés, amire egyre több jel utal és máris minden világossá válik. A tö... több»

 
Berto49   2017. 07. 27.

1

Iszonyatosan nyomasztó film, minden összetevője (történet, fényképezés, színvilág, Bale kinézete) erre a hatásra összpontosít. A maga műfajában első osztályú, de csak akkor nézze meg az ember, amikor optimista hangulatban van, mert máskor súlyos depr... több»

A film összbevétele 8 203 235 dollár volt (imdb.com).

 

Scott Kroopf úgy utal a forgatókönyvre, mint : "az utolsó film, amit Alfred Hitchcock elkészített volna."

(emesejuhasz)
 

Christian Bale cigizni kezdett, csak hogy csökkentse az étvágyát a fogyókúra alatt.

(emesejuhasz)
 

A Reznik azt jelenti csehül, hogy mészáros.

(SódóGA)
 

A filmet teljes egészében Spanyolországban, Barcelonában forgatták, ezért a látványtervezőnek rengeteg kiegészítőre volt szükségük, hogy megteremtsék Los Angeles hangulatát.

(SódóGA)
 

Brad Anderson rendező nem kérte a főszereplőt erre a drasztikus fogyásra, sőt, az első forgatási napon le is sokkolta, amikor meglátta, de lenyűgözte a színész elkötelezettsége.

(SódóGA)
 
Brad Anderson olyan atmoszférát teremtett alkotásának, amire csak nagyon kevesen képesek és ami nem csak a szereplőket őrli fel szépen lassan, hanem a nézőket is. több»