Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
86

A gépész (2004)

The Machinist
Filmadatlap
 
25
Szereplők
36
Vélemények
41
Képek
1
Videók
A gépész
 
rbernadett   2015. 04. 17.

Számos színész, színésznő fogyott vagy hízott már meg egy szerepért jelentős mértékben, de nekem Christian Bale áldozathozatala az, ami mindent visz. Tátott szájjal néztem végig a filmet és a történetre is alig tudtam figyelni - pedig nagyon eredeti -, mert egyszerűen képtelen voltam megbarátkozni a látvánnyal. Bár a film borzasztó lehangoló, egyszer mindenképp meg kell nézni.

 
Deku   2017. 07. 18.

Christian Bale egész meglepően jó volt ebben a szerepben. Nagyszerű, hogy még készítenek ilyen filmet is. Imádtam. Észvesztően pörgős, izgalom dús és nagyon látványos.


 
HercegPeter   2019. 07. 09.

Viharsziget jellegű thriller (vagyis ha a kronológiai sorrendet nézzük akkor éppen fordítva). Eleinte zavaros és nehezen érthető és ez a végéig így is marad. Aztán jön a nagy felismerés, amire egyre több jel utal és máris minden világossá válik. A történet tökéletesen kidolgozott. Christian Bale átalakulása elképesztő, nem sokan tennék meg ezt egy szerepért.

 
Berto49   2017. 07. 27.

Iszonyatosan nyomasztó film, minden összetevője (történet, fényképezés, színvilág, Bale kinézete) erre a hatásra összpontosít. A maga műfajában első osztályú, de csak akkor nézze meg az ember, amikor optimista hangulatban van, mert máskor súlyos depressziót okozhat. Az abszolút főszereplő Christian Bale, a szerep kedvéért vállalt fizikai átalakulása bámulatos, már-már a megtébolyodással határos, de így még hitelesebben alakította a lelkiismeret furdalástól őrületbe menekülő bűnöst. Számomra Jennifer Jason Leigh legemlékezetesebb szerepe a „Dolores Claiborne” című King-adaptációban volt, bár abban Kathy Bates „lopta el a show-t”. Simán járt volna neki a „Tortúra” miatti díjazás.

 
Bogi87   2016. 05. 27.

Klasszikus. Az egyik legjobb film, amit Christian Bale-től valaha láttam.

A film összbevétele 8 203 235 dollár volt (imdb.com).

 

Scott Kroopf úgy utal a forgatókönyvre, mint : "az utolsó film, amit Alfred Hitchcock elkészített volna."

(emesejuhasz)
 

Christian Bale cigizni kezdett, csak hogy csökkentse az étvágyát a fogyókúra alatt.

(emesejuhasz)
 

A Reznik azt jelenti csehül, hogy mészáros.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.