Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
86%

A gépész (2004)

The Machinist
Filmadatlap
 
25
Szereplők
40
Vélemények
41
Képek
1
Videók
 
Annuska   2020. 10. 15.

legújabb vélemény

0

Nagyon maradandó alkotás volt a számomra és nem csak Bale ijesztő külseje miatt, hanem a mély története miatt is.

 
Bogi87   2016. 05. 27.

2

Klasszikus. Az egyik legjobb film, amit Christian Bale-től valaha láttam.


 
indingo   2017. 10. 03.

1

Imádtam a történetét, ahogy a kezdeti kusza szálak kiegyenesedtek és összeállt a kép. Mesterien alakított Bale és olvastam is egy cikket a filmmel kapcsolatban, hogy a rendező csak annyit kért tőle hogy kicsit fogyjon, de Christian a hihetőbb alakításért fogyott csontsoványra.

 
rbernadett   2015. 04. 17.

1

Számos színész, színésznő fogyott vagy hízott már meg egy szerepért jelentős mértékben, de nekem Christian Bale áldozathozatala az, ami mindent visz. Tátott szájjal néztem végig a filmet és a történetre is alig tudtam figyelni - pedig nagyon eredeti ... több»

 
Deku   2017. 07. 18.

1

Christian Bale egész meglepően jó volt ebben a szerepben. Nagyszerű, hogy még készítenek ilyen filmet is. Imádtam. Észvesztően pörgős, izgalom dús és nagyon látványos.

 
HercegPeter   2019. 07. 09.

1

Viharsziget jellegű thriller (vagyis ha a kronológiai sorrendet nézzük akkor éppen fordítva). Eleinte zavaros és nehezen érthető és ez a végéig így is marad. Aztán jön a nagy felismerés, amire egyre több jel utal és máris minden világossá válik. A tö... több»

 
Berto49   2017. 07. 27.

1

Iszonyatosan nyomasztó film, minden összetevője (történet, fényképezés, színvilág, Bale kinézete) erre a hatásra összpontosít. A maga műfajában első osztályú, de csak akkor nézze meg az ember, amikor optimista hangulatban van, mert máskor súlyos depr... több»

Galéria (41)

Videók (1)

A film összbevétele 8 203 235 dollár volt (imdb.com).

 

Scott Kroopf úgy utal a forgatókönyvre, mint : "az utolsó film, amit Alfred Hitchcock elkészített volna."

(emesejuhasz)
 

Christian Bale cigizni kezdett, csak hogy csökkentse az étvágyát a fogyókúra alatt.

(emesejuhasz)
 

A Reznik azt jelenti csehül, hogy mészáros.

(SódóGA)
 

A filmet teljes egészében Spanyolországban, Barcelonában forgatták, ezért a látványtervezőnek rengeteg kiegészítőre volt szükségük, hogy megteremtsék Los Angeles hangulatát.

(SódóGA)
 

Brad Anderson rendező nem kérte a főszereplőt erre a drasztikus fogyásra, sőt, az első forgatási napon le is sokkolta, amikor meglátta, de lenyűgözte a színész elkötelezettsége.

(SódóGA)
 

Christian Bale a fogyás igazi hátrányát az akciójeleneteknél érezte – kifejezetten nehezére esett például futni, mivel gyakorlatilag nem maradt lábizma.

(SódóGA)
 

A főszereplő Christian Bale 78 kilóról 50 kilóra fogyott le a szerep kedvéért, ami állítólag rekordfogyás a filmiparban. Diétája napi egy tonhalkonzervből és egy almából állt. Később Batman szerepe miatt ugyanennyit szedett fel.

(SódóGA)
 
Brad Anderson olyan atmoszférát teremtett alkotásának, amire csak nagyon kevesen képesek és ami nem csak a szereplőket őrli fel szépen lassan, hanem a nézőket is. több»