Mielőtt az ördög rádtalál (2007)

Before the Devil Knows You're Dead

Aleksa Palladino
Michael Shannon
Marisa Tomei

Fikatours_blogger   2022. 10. 25.

Nem mondom, hogy a végén rendesen elvarrták a szálakat, de azért nézhető. (Főleg Marisa.)

elekm90   2021. 08. 25.

Érdekes krimi Lumet-től, csűrik-csavarják az idősíkokat, hogy még izgalmasabbá tegyék az egyébként jó, de annyira nem is komplex történetet, a végére ezt egy kicsit már sokalltam. Philip Seymour Hoffman az egyértelmű sztár (bár ez is leginkább egy jelenetben csúcsosodik), pedig nem gyenge a színészi gárda.

Syracuse   2015. 05. 14.

Egész jó kis thriller volt. A neo-noir igen jó stílus, és úgy éreztem, itt is szépen kihasználták a lehetőségeket. Viszont nekem a játékidő kicsit hosszúnak tűnt (noha nem egészen 2 órás a film), voltak üresjáratok.

Ragemarci   2015. 09. 01.

Komoly kis folyamat ábra remek színészekkel és rendezővel spékelve.

somi   2015. 11. 22.

doffy_joka   2015. 08. 16.

Gyönyörű alkotás akármilyen szempontból is nézzük. A számok magukért beszélnek. A rendező fantasztikus filmet kreált és a történet valami piszkosul el van találva. Én személy szerint nagyon szerettem minden tekintetben.

Phalanx   2015. 11. 02.

Elsőosztályú film, Philip Seymour Hoffman ereje teljében volt. A történetvezetés is nagyon jó, tetszik ez az idősíkokkal való játék. Aztán meg a sztori maga nagyon is fontos emberi tapasztalatokról szól, érdemes megnézni, sokat tanulhat belőle az ember.

A film címe az ír pohárköszöntőből jön: "Legyen ételed és ruhád, egy puha párnád a fejed alá, tölts 40 évet a mennyben, mielőtt az ördög rád talál."

(kázsé)

Hogy a meztelen jelenetben Ethan Hawke jobban érezze magát, rávette az összes férfi stábtagot (önmagát is beleértve), hogy vetkőzzön meztelenre a jelenet forgatásának idejére.

(kázsé)

Philip Seymour Hoffman és Ethan Hawke a valóságban is régi barátai Marisa Tomeinak.

(kázsé)

Az eredeti forgatókönyv szerint Andrew és Hank nem testvérek.

(kázsé)

Ez Sidney Lumet utolsó filmje.