Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
70
Filmadatlap
 
26
Szereplők
32
Vélemények
20
Képek
6
Videók
Chris Hemsworth
Chris Hemsworth
Dakota Johnson
Jon Hamm
Drew Goddard
Jeff Bridges
Cynthia Erivo
Cynthia Erivo
Jeff Bridges
Cynthia Erivo
Jon Hamm
Jeff Bridges
Cynthia Erivo
Jeff Bridges
Jon Hamm
Jon Hamm
Jeff Bridges
Lewis Pullman
Dakota Johnson
Lewis Pullman
Dakota Johnson
Dakota Johnson
Cynthia Erivo
Jeff Bridges
Jeff Bridges
Cynthia Erivo
Jon Hamm
Cynthia Erivo
 
Nagyonjóképű   2020. 02. 29.

legújabb vélemény

Úgy ültem le megnézni, hogy nem néztem utána, hogy mire is számítsak. Az eleje érdekesnek tűnt, de aztán túl hosszúra elhúzták, kiszámítható volt a vége.

 
Lester69   2018. 10. 14.

a nap véleménye

Húzós éjszaka az El Royale-ban: Ötletes, de kiszámítható

Hát nem is tudom. Nagyon régóta vártam ezt a mozit, leginkább az alapkoncepció és Jeff Bridges miatt, illetve láttam Goddard előző filmjét a The Cabin in the woods-t , ami hihetetlenül rafináltan használja fel a horror zsáner különböző elemeit. Ezért reménykedtem, hogy az El Royale is egy hasonlóan csavaros, fordulatos thriller lesz, jó poénokkal és remek hangulattal. Kicsit csalódnom kellett. Félreértés ne essék, a film nem rossz, de én sokkal többet vártam tőle. A legnagyobb hibája, hogy túlságosan is hosszú. Van egy két jelenet, ami teljesen felesleges dramaturgiai szempontból, szerintem 30 percet kényelmesen le lehetett volna csapni belőle. Ezek a részek leginkább a karaktereket építik -... több»

4

 
indingo   2018. 10. 14.

Nálam nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Húzták, mint a rétestésztát és vártad a katarzis a végén, de elmaradt. Közepes.

 
Szilonka   2018. 10. 11.

a nap véleménye

Semmi meglepő

A Húzós éjszaka az El Royale-ban egy nagyon izgalmas és sok-sok titokkal teli thrillernem mutatta magát az előzetese alapján. A filmet az a Drew Goddard rendezte, akihez olyan filmek fűződnek a nevéhez, mint a Cloverfield, a Daredevil, a Mentőexpedíció vagy a Ház az erdő mélyén című nem mindennapi történet, amelyben szintén szerepel Chris Hemsworth. De visszakanyarodva a Húzós éjszaka az El Royale-banra a szereposztása nagyon izgalmas. Egy filmben a már említett Chris Hemsworth, Jeff Bridges és Dakota Johnson. Jól hangzó nevek, bár eléggé eltérő karakterek, akiket furcsa egy filmben látni. Hemsworth felsőtestének megmutatása nélkül nincs film azt tudjuk, de a vonaglásaitól rosszul voltam. A... több»

 
HercegPeter   2019. 07. 11.

Tökéletesen felépített és csavaros történet valamint zseniális szereplőgárda. Van egy kis Aljas nyolcas beütése. Az összes karakter remekül kidolgozott. Engem teljesen megvett magának. Szeretem a kiszámíthatatlan filmeket. Azt azért meg kell hagyni, hogy elég hosszú és az ilyen terjedelmes filmekben mindig előfordulnak kevésbé izgalmas részek, de itt abból is kevesebb van a megszokottnál. A zenét is dicséret illeti.

 
Drew Goddard 2012-ben nagyot gurított a Ház az erdő mélyén című horrorvígjátékkal, amiért a kritikusok és a nézők is odáig voltak. A Húzós éjszaka az El Royale-ban még izgalmasabbnak tűnt, mint a debütáló rendezés, hogy aztán kiderüljön: csak egy nagyon-nagyon tehetséges ember vágta az előzetesét. több»
 
Összességében, tehát ne egy megszokott történetre számítsunk, és bár műfajilag vitatkozhatnánk, hogy krimi, dráma, thriller vagy film noir, abban viszont egyetérthetünk, hogy a Húzós éjszaka az El Royale-ban egy igazán szórakoztató film lett. több»
 
Vannak flashbackek, a történetvezetés nem a szokványos lineáris fajta, gondosan összeválogatott árnyalatok, vér és noir-szag. Kicsit az Aljas nyolcashoz, Quentin Tarantino filmjéhez tudnám hasonlítani; érzetét, erőszakosságát és a bemutatott csoport vegyes összetételét tekintve legalábbis. több»

A film összbevétele 31 882 724 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 27 388 620 forintot termelt. A hazai mozik összesen 29 452 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Egyes elemzések szerint az El Royale igazából egy allegória a limbóra, egy helyre a mennyország és a pokol között, ahol az elveszett lelkek várják a rájuk mért ítéletet.

(Thibo84)
 

Az egész filmet (külső és belső helyszíneket egyaránt) stúdióban vették fel. A díszletet a kanadai Mammoth Filmstúdióban építették fel.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Jeff Bridges elárulta, hogy a forgatáson hosszú csapók voltak, azaz többször is előfordult, hogy az író-rendező Drew Goddard 10 percig is hagyta a színészeket kibontakozni egy jelenetben,mielőtt azt mondta volna "Ennyi".

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.