Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
71%

Húzós éjszaka az El Royale-ban (2018)

Bad Times at the El Royale
Filmadatlap
 
26
Szereplők
34
Vélemények
20
Képek
6
Videók

Galéria (20)

Chris Hemsworth
Chris Hemsworth
Dakota Johnson
Jon Hamm
Drew Goddard
Jeff Bridges
Cynthia Erivo
Cynthia Erivo
Jeff Bridges
Cynthia Erivo
Jon Hamm
Jeff Bridges
Cynthia Erivo
Jeff Bridges
Jon Hamm
Jon Hamm
Jeff Bridges
Lewis Pullman
Dakota Johnson
Lewis Pullman
Dakota Johnson
Dakota Johnson
Cynthia Erivo
Jeff Bridges
Jeff Bridges
Cynthia Erivo
Jon Hamm
Cynthia Erivo

Videók (6)

 
fankbringa   2022. 09. 02.

legújabb vélemény

0
Zenés időutazás a letűnt gengszterekkel

Amikor elkezdtem a filmet, arra számítottam, hogy egy hagyományos gengszterfilmet fogok látni, de tévedtem. A film igazából teljesen hozza a kor hangulatát. A letűnt csillogás emlékét és az enyészet orrfacsaró bűzét. Az eredmény egy sajátos keveréke ... teljes kritika»

 
Lester69   2018. 10. 14.

a nap véleménye

1
Húzós éjszaka az El Royale-ban: Ötletes, de kiszámítható

Hát nem is tudom. Nagyon régóta vártam ezt a mozit, leginkább az alapkoncepció és Jeff Bridges miatt, illetve láttam Goddard előző filmjét a The Cabin in the woods-t , ami hihetetlenül rafináltan használja fel a horror zsáner különböző elemeit. Ezért... teljes kritika»

4
 
indingo   2018. 10. 14.

0

Nálam nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Húzták, mint a rétestésztát és vártad a katarzis a végén, de elmaradt. Közepes.

 
Szilonka   2018. 10. 11.

a nap véleménye

2
Semmi meglepő

A Húzós éjszaka az El Royale-ban egy nagyon izgalmas és sok-sok titokkal teli thrillernem mutatta magát az előzetese alapján. A filmet az a Drew Goddard rendezte, akihez olyan filmek fűződnek a nevéhez, mint a Cloverfield, a Daredevil, a Mentőexpedíc... teljes kritika»

 
Thibo84   2019. 01. 15.

0

Valahol, olyan érzésem volt, mintha Az aljas nyolcast nézném. Néhány idegen, akik egy elhagyatott helyen találkoznak. Csak mondjuk itt azért egy kicsit előbb felpörögnek az események. Érdekes volt Chris Hemsworth - a nagy Thor-t - negatív karakterben... több»

 
HercegPeter   2019. 07. 11.

0

Tökéletesen felépített és csavaros történet valamint zseniális szereplőgárda. Van egy kis Aljas nyolcas beütése. Az összes karakter remekül kidolgozott. Engem teljesen megvett magának. Szeretem a kiszámíthatatlan filmeket. Azt azért meg kell hagyni, ... több»

 
Berto49   2018. 10. 11.

0

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm! Nem lehet panaszkodni a fordulatok és csavarok mennyiségére, annak ellenére, hogy viszonylag kevés szereplője van, de mindegyik múltjában bőven előfordul sötét, titkolni való es... több»

A film összbevétele 31 882 724 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 27 388 620 forintot termelt. A hazai mozik összesen 29 452 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Egyes elemzések szerint az El Royale igazából egy allegória a limbóra, egy helyre a mennyország és a pokol között, ahol az elveszett lelkek várják a rájuk mért ítéletet.

(Thibo84 )
 

Az egész filmet (külső és belső helyszíneket egyaránt) stúdióban vették fel. A díszletet a kanadai Mammoth Filmstúdióban építették fel.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Jeff Bridges elárulta, hogy a forgatáson hosszú csapók voltak, azaz többször is előfordult, hogy az író-rendező Drew Goddard 10 percig is hagyta a színészeket kibontakozni egy jelenetben,mielőtt azt mondta volna "Ennyi".

(ArpiHajdu és Réci)
 

Seymour Sullivan szerepére eredetileg Russel Crowe-ot szerződtették, de végül nem tudta vállalni a forgatást. Ekkor került a képbe Jon Hamm.

(hp)
 

Chris Hemsworthnek a Bosszúállók 4 után közel 15 kiló izomtól kellett megszabadulnia a forgatása kedvéért.

(hp)
 
Összességében, tehát ne egy megszokott történetre számítsunk, és bár műfajilag vitatkozhatnánk, hogy krimi, dráma, thriller vagy film noir, abban viszont egyetérthetünk, hogy a Húzós éjszaka az El Royale-ban egy igazán szórakoztató film lett. több»
 
Drew Goddard 2012-ben nagyot gurított a Ház az erdő mélyén című horrorvígjátékkal, amiért a kritikusok és a nézők is odáig voltak. A Húzós éjszaka az El Royale-ban még izgalmasabbnak tűnt, mint a debütáló rendezés, hogy aztán kiderüljön: csak egy nagyon-nagyon tehetséges ember vágta az előzetesét. több»