Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
70
Filmadatlap
 
26
Szereplők
31
Vélemények
20
Képek
6
Videók
 
Szilonka   2018. 10. 11.
Semmi meglepő

A Húzós éjszaka az El Royale-ban egy nagyon izgalmas és sok-sok titokkal teli thrillernem mutatta magát az előzetese alapján. A filmet az a Drew Goddard rendezte, akihez olyan filmek fűződnek a nevéhez, mint a Cloverfield, a Daredevil, a Mentőexpedíció vagy a Ház az erdő mélyén című nem mindennapi történet, amelyben szintén szerepel Chris Hemsworth. De visszakanyarodva a Húzós éjszaka az El Royale-banra a szereposztása nagyon izgalmas. Egy filmben a már említett Chris Hemsworth, Jeff Bridges és Dakota Johnson. Jól hangzó nevek, bár eléggé eltérő karakterek, akiket furcsa egy filmben látni. Hemsworth felsőtestének megmutatása nélkül nincs film azt tudjuk, de a vonaglásaitól rosszul voltam. A... több»

 
indingo   2018. 10. 14.

Nálam nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Húzták, mint a rétestésztát és vártad a katarzis a végén, de elmaradt. Közepes.


 
HercegPeter   2019. 07. 11.

Tökéletesen felépített és csavaros történet valamint zseniális szereplőgárda. Van egy kis Aljas nyolcas beütése. Az összes karakter remekül kidolgozott. Engem teljesen megvett magának. Szeretem a kiszámíthatatlan filmeket. Azt azért meg kell hagyni, hogy elég hosszú és az ilyen terjedelmes filmekben mindig előfordulnak kevésbé izgalmas részek, de itt abból is kevesebb van a megszokottnál. A zenét is dicséret illeti.

 
Orosz István   2018. 10. 14.

Eléggé vontatottan indul, és telis tele van beteg karakterekkel. Mondhatni van benne csavar, és a végén mikor összeáll a kép akkor kapunk egy aránylag értelmes történetet is. Nem lesz a kedvenc filmem viszont egyszer nézhető volt.

 
Berto49   2018. 10. 11.

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm! Nem lehet panaszkodni a fordulatok és csavarok mennyiségére, annak ellenére, hogy viszonylag kevés szereplője van, de mindegyik múltjában bőven előfordul sötét, titkolni való esemény. Egy elhagyatott hotel a színhely, ahová megérkeznek a hősök és elkezdődik a nem várt történések láncolata. Eddig előttem ismeretlen volt Drew Goddard neve, de a film hatására meg fogom nézni a 2012-es munkáját, a „Ház az erdő mélyén” címűt. Nagyon ért a nézők meglepetéséhez, a rövid bevezető rész után azonnal következnek a meghökkentő fordulatok. Ami nem tetszett az Cynthia Erivo gyakori éneklése, bár szépen énekel, de túlságosan sokat. Csak akkor van funkciója a dalolászásának, amikor Flynn „atya” (Jeff Bridges, ő volt a legkiemelkedőbb tehetséget bemutató színész) ügyködik. A főgonosz, a kigyúrt testű Billy Lee (az ausztrál születésű Chris Hemsworth) kiosztott szerepéhez méltó módon igazán sötétlelkű alakítást nyújtott. A Summersping testvérpárt játszó két színésznő elég gyengén muzsikált, de a szerepük nem is adott lehetőséget a remeklésre. Nem bántam meg, hogy megnéztem, még akkor sem, ha az ajándék lónak ne nézd a fogát. Egyébként meg a fogak teljesen rendben voltak. (Nagyon félek attól, hogy a zalaegerszegi Cinema City csődbe fog jutni! Immár másodszor én voltam az előadás egyetlen(!!!) nézője.)

Chris Hemsworth
Chris Hemsworth
Dakota Johnson
Jon Hamm
Drew Goddard
Jeff Bridges
Cynthia Erivo
Cynthia Erivo
Jeff Bridges
Cynthia Erivo
Jon Hamm
Jeff Bridges
Cynthia Erivo
Jeff Bridges
Jon Hamm
Jon Hamm
Jeff Bridges
Lewis Pullman
Dakota Johnson
Lewis Pullman
Dakota Johnson
Dakota Johnson
Cynthia Erivo
Jeff Bridges
Jeff Bridges
Cynthia Erivo
Jon Hamm
Cynthia Erivo
 
Drew Goddard 2012-ben nagyot gurított a Ház az erdő mélyén című horrorvígjátékkal, amiért a kritikusok és a nézők is odáig voltak. A Húzós éjszaka az El Royale-ban még izgalmasabbnak tűnt, mint a debütáló rendezés, hogy aztán kiderüljön: csak egy nagyon-nagyon tehetséges ember vágta az előzetesét. több»
 
Összességében, tehát ne egy megszokott történetre számítsunk, és bár műfajilag vitatkozhatnánk, hogy krimi, dráma, thriller vagy film noir, abban viszont egyetérthetünk, hogy a Húzós éjszaka az El Royale-ban egy igazán szórakoztató film lett. több»
 
Vannak flashbackek, a történetvezetés nem a szokványos lineáris fajta, gondosan összeválogatott árnyalatok, vér és noir-szag. Kicsit az Aljas nyolcashoz, Quentin Tarantino filmjéhez tudnám hasonlítani; érzetét, erőszakosságát és a bemutatott csoport vegyes összetételét tekintve legalábbis. több»

A film összbevétele 31 882 724 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 27 388 620 forintot termelt. A hazai mozik összesen 29 452 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Egyes elemzések szerint az El Royale igazából egy allegória a limbóra, egy helyre a mennyország és a pokol között, ahol az elveszett lelkek várják a rájuk mért ítéletet.

(Thibo84)
 

Az egész filmet (külső és belső helyszíneket egyaránt) stúdióban vették fel. A díszletet a kanadai Mammoth Filmstúdióban építették fel.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Jeff Bridges elárulta, hogy a forgatáson hosszú csapók voltak, azaz többször is előfordult, hogy az író-rendező Drew Goddard 10 percig is hagyta a színészeket kibontakozni egy jelenetben,mielőtt azt mondta volna "Ennyi".

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.