Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
78
Filmadatlap
 
14
Szereplők
11
Vélemények
20
Képek
8
Videók
 
indingo   2018. 10. 14.

Nálam nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Húzták, mint a rétestésztát és vártad a katarzis a végén, de elmaradt. Közepes.

 
Szilonka   2018. 10. 11.

A Húzós éjszaka az El Royale-ban egy nagyon izgalmas és sok-sok titokkal teli thrillernem mutatta magát az előzetese alapján. A filmet az a Drew Goddard rendezte, akihez olyan filmek fűződnek a nevéhez, mint a Cloverfield, a Daredevil, a Mentőexpedíció vagy a Ház az erdő mélyén című nem mindennapi történet, amelyben szintén szerepel Chris Hemsworth. De visszakanyarodva a Húzós éjszaka az El Royale-banra a szereposztása nagyon izgalmas. Egy filmben a már említett Chris Hemsworth, Jeff Bridges és Dakota Johnson. Jól hangzó nevek, bár eléggé eltérő karakterek, akiket furcsa egy filmben látni. Hemsworth felsőtestének megmutatása nélkül nincs film azt tudjuk, de a vonaglásaitól rosszul voltam. A film nagyon lassan építkezik, bár hova siessen van rá ideje. A játékidő közel 2,5 óra. A szereplők megismerése is lassan történik és nem valami izgalmas a felvezetés. Nekem unalmas volt, nem indított el bennem semmit, nem keltette fel az érdeklődésemet. Sok mindent az előzetes is elárult. Az, hogy a hotel két állam határán volt, sem tette különösebben szerethetővé a storyt, pontosabban nem tett hozzá semmit. Látványra tetszetős volt, de nélküle sem dőlt volna romokba a történet. Maga a motel téma eléggé közkedvelt a filmgyártásban, sok más filmet eszembe juttatott (Azonosság, Bates Motel), de leginkább Tarantino Négy szobáját. Maga a történetvezetése is hasonló, mint ott. Szobánként mutatja be a szereplőket. A filmben a karakterek történeteinek felépítése nagyon hasonló. Történt valami a múltban, ami miatt menekülni kényszerül. A múlt bemutatása eléggé elnagyolt, de maga a történek érthetőségét ez nem befolyásolta. Az egész történet nekem eléggé szaggatott és darabos volt és talán a legfőbb bajom, hogy nem igazán váltott ki belőlem semmit. Lehetett volna izgalmasabb és csavarokkal telibb, mert semmi meglepő nem volt benne. Ami olykor megtörte ezt az egyhangúságot az Cynthia Erivo csodás hangja és a filmben elhangzott dalrészletek. Összességében némiképp csalódás a film, én mást vártam tőle.


 
Orosz István   2018. 10. 14.

Eléggé vontatottan indul, és telis tele van beteg karakterekkel. Mondhatni van benne csavar, és a végén mikor összeáll a kép akkor kapunk egy aránylag értelmes történetet is. Nem lesz a kedvenc filmem viszont egyszer nézhető volt.

 
Lester69   2018. 10. 14.

Hát nem is tudom. Nagyon régóta vártam ezt a mozit, leginkább az alapkoncepció és Jeff Bridges miatt, illetve láttam Goddard előző filmjét a The Cabin in the woods-t , ami hihetetlenül rafináltan használja fel a horror zsáner különböző elemeit. Ezért reménykedtem, hogy az El Royale is egy hasonlóan csavaros, fordulatos thriller lesz, jó poénokkal és remek hangulattal. Kicsit csalódnom kellett. Félreértés ne essék, a film nem rossz, de én sokkal többet vártam tőle. A legnagyobb hibája, hogy túlságosan is hosszú. Van egy két jelenet, ami teljesen felesleges dramaturgiai szempontból, szerintem 30 percet kényelmesen le lehetett volna csapni belőle. Ezek a részek leginkább a karaktereket építik - néhány flashback, kitekintés , stb- és míg az elején ez még rendben van, addig a végére már idegesítővé válik, főleg a záró bossfight megszakítására gondolok. A történetszál sok helyen nem kapja meg azt a befejezést, ami csavarosabbá tudta volna tenni SPOILER !!- Például érdekelt volna, hogy ki lőtte le Nick Offermant (igen, ő is benne volt a filmben :D) , vagy ki is volt valójában Jon Hamm és mi volt a küldetése a szállóban. A filmtekercs okosan volt belevonva a sztoriba, akár a bőrönd a Ponyvaregényben. Nem is az a lényeg, hogy ki van rajta, hanem inkább egyfajta mozgatórugó. SPOILER VÉGE !! Sokan fordulatosnak írták a sztorit , de szerintem végig kiszámítható volt. Ami pozitívum, mert az is van bőven. Jeff Bridges, Cynthia Erivo és Lewis Pullman játéka nagyon rendben volt, de a többiek is hozták a kötelezőt. A látvány és a zene remek korrajzot festett nekünk, nem lepődnék meg, ha legalább az egyikért befigyelne egy Oscar jelölés. Természetesen ebből a kettőből ered, hogy a film hangulata is végig nagyszerű volt. Nagyon tetszett a párhuzamos történetmesélés. Lehetett volna tovább húzni , kicsit korán értek egybe a szálak, de ettől függetlenül ötletes volt. Összességében szerintem nem volt rossz film, bár én kicsit keserű szájízzel jöttem ki a moziból. Ennek legfőbb oka talán az, hogy sokkal több volt ebben a filmben, mint amit kihoztak. Ettől függetlenül tudom ajánlani.

 
Berto49   2018. 10. 11.

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm! Nem lehet panaszkodni a fordulatok és csavarok mennyiségére, annak ellenére, hogy viszonylag kevés szereplője van, de mindegyik múltjában bőven előfordul sötét, titkolni való esemény. Egy elhagyatott hotel a színhely, ahová megérkeznek a hősök és elkezdődik a nem várt történések láncolata. Eddig előttem ismeretlen volt Drew Goddard neve, de a film hatására meg fogom nézni a 2012-es munkáját, a „Ház az erdő mélyén” címűt. Nagyon ért a nézők meglepetéséhez, a rövid bevezető rész után azonnal következnek a meghökkentő fordulatok. Ami nem tetszett az Cynthia Erivo gyakori éneklése, bár szépen énekel, de túlságosan sokat. Csak akkor van funkciója a dalolászásának, amikor Flynn „atya” (Jeff Bridges, ő volt a legkiemelkedőbb tehetséget bemutató színész) ügyködik. A főgonosz, a kigyúrt testű Billy Lee (az ausztrál születésű Chris Hemsworth) kiosztott szerepéhez méltó módon igazán sötétlelkű alakítást nyújtott. A Summersping testvérpárt játszó két színésznő elég gyengén muzsikált, de a szerepük nem is adott lehetőséget a remeklésre. Nem bántam meg, hogy megnéztem, még akkor sem, ha az ajándék lónak ne nézd a fogát. Egyébként meg a fogak teljesen rendben voltak. (Nagyon félek attól, hogy a zalaegerszegi Cinema City csődbe fog jutni! Immár másodszor én voltam az előadás egyetlen(!!!) nézője.)

Chris Hemsworth
Chris Hemsworth
Dakota Johnson
Jon Hamm
Drew Goddard
Jeff Bridges
Cynthia Erivo
Cynthia Erivo
Jeff Bridges
Cynthia Erivo
Jon Hamm
Jeff Bridges
Cynthia Erivo
Jeff Bridges
Jon Hamm
Jon Hamm
Jeff Bridges
Lewis Pullman
Dakota Johnson
Lewis Pullman
Dakota Johnson
Dakota Johnson
Cynthia Erivo
Jeff Bridges
Jeff Bridges
Cynthia Erivo
Jon Hamm
Cynthia Erivo
 
Drew Goddard 2012-ben nagyot gurított a Ház az erdő mélyén című horrorvígjátékkal, amiért a kritikusok és a nézők is odáig voltak. A Húzós éjszaka az El Royale-ban még izgalmasabbnak tűnt, mint a debütáló rendezés, hogy aztán kiderüljön: csak egy nagyon-nagyon tehetséges ember vágta az előzetesét. több»
 
Összességében, tehát ne egy megszokott történetre számítsunk, és bár műfajilag vitatkozhatnánk, hogy krimi, dráma, thriller vagy film noir, abban viszont egyetérthetünk, hogy a Húzós éjszaka az El Royale-ban egy igazán szórakoztató film lett. több»
 
Vannak flashbackek, a történetvezetés nem a szokványos lineáris fajta, gondosan összeválogatott árnyalatok, vér és noir-szag. Kicsit az Aljas nyolcashoz, Quentin Tarantino filmjéhez tudnám hasonlítani; érzetét, erőszakosságát és a bemutatott csoport vegyes összetételét tekintve legalábbis. több»
 

Seymour Sullivan szerepére eredetileg Russel Crowe-ot szerződtették, de végül nem tudta vállalni a forgatást. Ekkor került a képbe Jon Hamm.

(hp )
 

Chris Hemsworthnek a Bosszúállók 4 után közel 15 kiló izomtól kellett megszabadulnia a forgatása kedvéért.

(hp )
 

Az El Royale a Cal Neva kaszinó mintájára készült, aminek egykoron Frank Sinatra volt a tulaja.

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.