Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
71
Filmadatlap
 
14
Szereplők
27
Vélemények
20
Képek
6
Videók

Vélemények: Húzós éjszaka az El Royale-ban (2018)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
Szilonka   2018. 10. 11.
Semmi meglepő

A Húzós éjszaka az El Royale-ban egy nagyon izgalmas és sok-sok titokkal teli thrillernem mutatta magát az előzetese alapján. A filmet az a Drew Goddard rendezte, akihez olyan filmek fűződnek a nevéhez, mint a Cloverfield, a Daredevil, a Mentőexpedíció vagy a Ház az erdő mélyén című nem mindennapi történet, amelyben szintén szerepel Chris Hemsworth. De visszakanyarodva a Húzós éjszaka az El Royale-banra a szereposztása nagyon izgalmas. Egy filmben a már említett Chris Hemsworth, Jeff Bridges és Dakota Johnson. Jól hangzó nevek, bár eléggé eltérő karakterek, akiket furcsa egy filmben látni. Hemsworth felsőtestének megmutatása nélkül nincs film azt tudjuk, de a vonaglásaitól rosszul voltam. A... több»

 
indingo   2018. 10. 14.

Nálam nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Húzták, mint a rétestésztát és vártad a katarzis a végén, de elmaradt. Közepes.


 
Orosz István   2018. 10. 14.

Eléggé vontatottan indul, és telis tele van beteg karakterekkel. Mondhatni van benne csavar, és a végén mikor összeáll a kép akkor kapunk egy aránylag értelmes történetet is. Nem lesz a kedvenc filmem viszont egyszer nézhető volt.

 
Berto49   2018. 10. 11.

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm! Nem lehet panaszkodni a fordulatok és csavarok mennyiségére, annak ellenére, hogy viszonylag kevés szereplője van, de mindegyik múltjában bőven előfordul sötét, titkolni való esemény. Egy elhagyatott hotel a színhely, ahová megérkeznek a hősök és elkezdődik a nem várt történések láncolata. Eddig előttem ismeretlen volt Drew Goddard neve, de a film hatására meg fogom nézni a 2012-es munkáját, a „Ház az erdő mélyén” címűt. Nagyon ért a nézők meglepetéséhez, a rövid bevezető rész után azonnal következnek a meghökkentő fordulatok. Ami nem tetszett az Cynthia Erivo gyakori éneklése, bár szépen énekel, de túlságosan sokat. Csak akkor van funkciója a dalolászásának, amikor Flynn „atya” (Jeff Bridges, ő volt a legkiemelkedőbb tehetséget bemutató színész) ügyködik. A főgonosz, a kigyúrt testű Billy Lee (az ausztrál születésű Chris Hemsworth) kiosztott szerepéhez méltó módon igazán sötétlelkű alakítást nyújtott. A Summersping testvérpárt játszó két színésznő elég gyengén muzsikált, de a szerepük nem is adott lehetőséget a remeklésre. Nem bántam meg, hogy megnéztem, még akkor sem, ha az ajándék lónak ne nézd a fogát. Egyébként meg a fogak teljesen rendben voltak. (Nagyon félek attól, hogy a zalaegerszegi Cinema City csődbe fog jutni! Immár másodszor én voltam az előadás egyetlen(!!!) nézője.)

 
VvV   2018. 10. 28.

Sokkal izgalmasabb storyt vártam. A meghökkentő jeleneteket már az előzetesben is láthattuk. Nem volt elég kerek a történet.

 
Thibo84   2019. 01. 15.

Valahol, olyan érzésem volt, mintha Az aljas nyolcast nézném. Néhány idegen, akik egy elhagyatott helyen találkoznak. Csak mondjuk itt azért egy kicsit előbb felpörögnek az események. Érdekes volt Chris Hemsworth - a nagy Thor-t - negatív karakterben látni, de meglátásom szerint, ebben is megállta a helyét. Összességében nem rossz film, tetszett ahogy a főbb karakterek múltjába enged egy kis betekintést csak, hogy lássuk ki - kicsoda.

 
VFTS   2019. 01. 30.

Nagyobb reményeket fűztem a filmhez. Húzták-húzták a történetet majd, egy elég elvont befejezéssel zárták le. Egyszer nézhető, de semmi extrát nem nyújt ez a film.

 
Hakker   2019. 01. 09.

Valami nagyon egyedi hangvételű filmet szerettek volna készíteni, amely többé-kevésbé sikerült is, csak az volt a probléma, hogy az "eredeti" ötletek nagy részét , ezt megelözően már valaki a filmvászonra vitte . A film hossza lehetővé tette volna a karakterek kiépítését. Ennek ellenére a rengeteg üresjárat mellett, amit lehetett volna mellőzni, egy olyan karakter, mint Billy Lee nem lett felépítve rendesen, pedig a történet végkimenetelének, egy igen befolyásos szereplője volt. Jeff Bridges volt egyedül, aki szint vitt a filmbe.

 
TribeBubu   2018. 11. 26.
Még hogy Tarantino! Várjunk csak...

Korábban láttam egy listát, melyben azon filmeket sorolták fel, amiket egy Quentin Tarantino rajongónak látnia kell. A Húzós éjszaka az El Royale-ban is rajta volt, de nem voltam meggyőzve, mivel egy Leone filmet sem láttam mellette. Sebaj, lesz, ami lesz alapon beültünk rá a moziba. (Mivel Tarantino az egyik kedvenc rendezőm, ha jogosan szerepel egy ilyen listán a film, azért kell látnom, mert megéri, ha viszont jogtalanul, azért, hogy utána fröcsöghessek kedvemre az indokolatlan analogizálás miatt.) Már az első pár jelenetben megértettem, miért kapott helyet egy ilyen listán. Bámulatos rendezés, eredeti és kidolgozott karakterek, de ez még nem ad okot Tarantinóval való párhuzamra, mert hát... több»

 
Timcsi   2019. 01. 27.

Különlegesebb és egyedibb történetre számítottam, valami meglepő befezezéssel.

 
BoBamburg   2019. 01. 19.

A film nagyon unalmasan kezdődik, sőt érdektelenül. Aztán ahogy halad a történet, kicsit megindulnak a történések, gondoltam is magamba, hogy na végre, most talán nem unom hülyére magam. De aztán hiába a nagy bizakodás, nem lett jobb a film. Végig sikeresen kitartotta ezt az unalmas légkört, hiába a sok történés és csavar amit megpróbáltak beletuszkolni. Na meg a játékidő. Feleslegesen sok a közel két és fél óra, főleg hogy rengeteg üresjárat van a filmben.

 
petraszab   2019. 04. 27.

Elég semmitmondó lett a története. Az előzetesben mindent lelőttek előre, a filmben csak a miértekre kapunk egy gyenge választ.

 
iq.csabi   2019. 04. 13.

Abszolút pozitív csalódás, nem vártam a filmtől semmit, és mégis sokat adott. Remek színészek vannak benne. Végig sejtelmes, a végére jól kibontakozik.

 
stomachh   2019. 01. 11.

Jo film volt, megerte a ra szant idot. Lehetett volna kicsit feszesebb, porgosebb. Szeretem az ilyen mozaik stilusu filmeket. Ajanlom megnezni!

 
Lester69   2018. 10. 14.
Húzós éjszaka az El Royale-ban: Ötletes, de kiszámítható

Hát nem is tudom. Nagyon régóta vártam ezt a mozit, leginkább az alapkoncepció és Jeff Bridges miatt, illetve láttam Goddard előző filmjét a The Cabin in the woods-t , ami hihetetlenül rafináltan használja fel a horror zsáner különböző elemeit. Ezért reménykedtem, hogy az El Royale is egy hasonlóan csavaros, fordulatos thriller lesz, jó poénokkal és remek hangulattal. Kicsit csalódnom kellett. Félreértés ne essék, a film nem rossz, de én sokkal többet vártam tőle. A legnagyobb hibája, hogy túlságosan is hosszú. Van egy két jelenet, ami teljesen felesleges dramaturgiai szempontból, szerintem 30 percet kényelmesen le lehetett volna csapni belőle. Ezek a részek leginkább a karaktereket építik -... több»

4
 
koricapito   2019. 03. 25.
Lehetett volna húzósabb is

Az előzetesek, az erős színészgárda és az ígéretes sztori miatt kíváncsian vártam az El Royale-t, de még a rendező személye is fokozta érdeklődésemet, ennek fényében voltak bizonyos elvárásaim. Valami átütőt akartam látni. Egyedi történetet, kidolgozott karaktereket, ütős párbeszédeket, feszült hangulatot, jó audiovizuális élményt. Viszont ezeket sajnos csak részben kaptam meg. Néhány perc után lejön bárkinek, hogy a rendező (Drew Goddard) Tarantino stílusában szerette volna elkészíteni ezt a darabot, ami nagyjából sikerült is. Természetesen jobban szerettem volna a direktor saját stílusát látni a képernyőn, de Tarantinot másolni nem bűn, ezért ezt nem rónám fel hibának, még passzol is a szt... több»

 
FGyula   2019. 02. 22.
Zseniális rendezés

A film ötletes megragadja az ember figyelmét és visszi sodorja a történet alakulása. Külön kiemelném a hihetetlen jól összeállitot zenei aláfestést is nekem nagyon tetszett.

 
Érdeklődő   2019. 01. 07.
Túl nagy volt a hátszele.

Az előzetes alapján, nagy érdeklődéssel ültem neki a filmnek. Nagyot csalódtam. A film történetének a kibontakozása kivárhatatlan. Hosszú ideig azt sem lehet tudni, hogy miről is akar szólni a történet. Igazából csak a vége felé kezd el figyelemfelkeltő lenni az alkotás. A sok rossz ellenére nem bántam meg, hogy végig ültem ezt az igen csak hosszúra sikeredett gondolatmenetet. A végére tartogatott csattanó bár gyengére sikerült, a végkifejlet mégis az elvártak szerint alakult.

 
Christine   2018. 10. 23.

Számomra egy kicsit összeszedetlen volt, a karaktereket épphogy megismertük, máris kiderült a titkuk, ami a legtöbb esetben nem is volt olyan érdekfeszítő, ráadásul a vége erőltetett volt, az egyik karakter cselekedeteinek semmi értelme nem volt, csak azért kellett, hogy legyen a végén még egy csavar és egy nagy közös jelenet.

 
tjunior   2019. 01. 12.

Nagyon küzd a film, hogy eredeti és stílusos legyen. Amiatt lesz feleslegesen túlbonyolított és zsúfolt.

 
inzon   2019. 06. 12.

Nagyon jó film volt. Bevallom valami unalmas, vontatott marhaságra számítottam, amit az ember csak mazochizmusból néz meg, de szerencsére kellemesen csalódtam. Persze nem egy pörgős akciófilm, de ennek ellenére emberi sorsokat és életeket mutat be, miközben végig fordulatos maradt. Bár nem tetszett minden lezárás, de tény, hogy akik meghaltak azok mind maguknak köszönhették a halálukat. A saját ostobaságuk végzett velük, amikor lett volna választásuk, és nem annak, hogy a gyilkosuk okosabb, vagy jobb lett volna náluk. SPOILER: Csak egy dolgot sajnáltam végig. Az énekesnő miért rövid hajú? Ennek a csavarnak meg mi értelme volt? Még elég szexinek volt mondható hosszú hajjal, de azzal a röviddel.

 
Karczaghy Gabor   2019. 02. 20.

Profin megcsinált, de ritka rossz hangulatú film, az elejétől a végéig.

 
Cruzito76q   2019. 01. 12.
Bitang jó

Parádés film. Nem értem, miért húzzák a szájukat itt többen, áldom az eszem, hogy néhány dicsérő vélemény miatt, figyelmen kívül hagyva a nem túl jó összpontszámot, megnéztem. Egy nagyon jó élményt hagytam volna ki! Nagyszerűen bemutatja a karakterek előéletét, olykor néhány snittel, máskor kicsit hosszabb flash-ekkel, hogy aztán összeérjenek a szálak. A fő motívum nem túl csavaros, de nem is ez a lényeg, ez nem egy detektívregény megfilmesítve. Valaki említette Tarantinot, szerintem öles léptekkel hagyta maga mögött a film a Mester teljesítményét, noha tényleg hasonló jellegű. Akit érdekelnek a karakterdrámák, mindenképp nézze meg! Nálam 10/10.

 
pi   2018. 10. 15.

Érdekes játék ez a zsánerekkel, de ha láttad a ház az erdő mélyént, akkor valószínűleg tudod, mire kell számítanod. Pofás film lett, a sztori engem lekötött, és forudlat is akadt bőven. Bírtam az atmoszféráját, nem az év mozija, de kikapcsolódásnak szerintem abszolút megteszi.

 
olgaasFug   2018. 10. 14.

Hát, szerintem a sztori egy kissé túl van bonyolítva, nem is értem, hogy miért volt erre így szükség, mert egy jó hangulatfilmként is megállná a helyét.

 
MattesBarca   2018. 10. 12.

Hát, nem is tudom mit láttam: noirt, fekete vígjátékot, misztikus thrillert? Az El Royale esetében az a jó, hogy nem is kell tudnom, mert goddard nagyon eredeti módon mosta össze a zsánereket, és hát végülis ez is a névjegye. Mi baromira élveztük!

 
phelixmad   2018. 10. 11.

Engem alapvetően a hangulata ragadott magával, mivel a történet nekem annyira nem jött be. Az alakítások többnyire jók voltak, de látszik is, hogy nem kockáztattak a készítők, csupa nagy név, jó színész. Szerintem igazából ehhez a filmhez nem is kell ennél több.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.