Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
77
Filmadatlap
 
14
Szereplők
9
Vélemények
11
Képek
8
Videók

Vélemények: Húzós éjszaka az El Royale-ban (2018)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
indingo   2018. 10. 14.

Nálam nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Húzták, mint a rétestésztát és vártad a katarzis a végén, de elmaradt. Közepes.

 
Szilonka   2018. 10. 11.

A Húzós éjszaka az El Royale-ban egy nagyon izgalmas és sok-sok titokkal teli thrillernem mutatta magát az előzetese alapján. A filmet az a Drew Goddard rendezte, akihez olyan filmek fűződnek a nevéhez, mint a Cloverfield, a Daredevil, a Mentőexpedíció vagy a Ház az erdő mélyén című nem mindennapi történet, amelyben szintén szerepel Chris Hemsworth. De visszakanyarodva a Húzós éjszaka az El Royale-banra a szereposztása nagyon izgalmas. Egy filmben a már említett Chris Hemsworth, Jeff Bridges és Dakota Johnson. Jól hangzó nevek, bár eléggé eltérő karakterek, akiket furcsa egy filmben látni. Hemsworth felsőtestének megmutatása nélkül nincs film azt tudjuk, de a vonaglásaitól rosszul voltam. A film nagyon lassan építkezik, bár hova siessen van rá ideje. A játékidő közel 2,5 óra. A szereplők megismerése is lassan történik és nem valami izgalmas a felvezetés. Nekem unalmas volt, nem indított el bennem semmit, nem keltette fel az érdeklődésemet. Sok mindent az előzetes is elárult. Az, hogy a hotel két állam határán volt, sem tette különösebben szerethetővé a storyt, pontosabban nem tett hozzá semmit. Látványra tetszetős volt, de nélküle sem dőlt volna romokba a történet. Maga a motel téma eléggé közkedvelt a filmgyártásban, sok más filmet eszembe juttatott (Azonosság, Bates Motel), de leginkább Tarantino Négy szobáját. Maga a történetvezetése is hasonló, mint ott. Szobánként mutatja be a szereplőket. A filmben a karakterek történeteinek felépítése nagyon hasonló. Történt valami a múltban, ami miatt menekülni kényszerül. A múlt bemutatása eléggé elnagyolt, de maga a történek érthetőségét ez nem befolyásolta. Az egész történet nekem eléggé szaggatott és darabos volt és talán a legfőbb bajom, hogy nem igazán váltott ki belőlem semmit. Lehetett volna izgalmasabb és csavarokkal telibb, mert semmi meglepő nem volt benne. Ami olykor megtörte ezt az egyhangúságot az Cynthia Erivo csodás hangja és a filmben elhangzott dalrészletek. Összességében némiképp csalódás a film, én mást vártam tőle.


 
Lester69   2018. 10. 14.

Hát nem is tudom. Nagyon régóta vártam ezt a mozit, leginkább az alapkoncepció és Jeff Bridges miatt, illetve láttam Goddard előző filmjét a The Cabin in the woods-t , ami hihetetlenül rafináltan használja fel a horror zsáner különböző elemeit. Ezért reménykedtem, hogy az El Royale is egy hasonlóan csavaros, fordulatos thriller lesz, jó poénokkal és remek hangulattal. Kicsit csalódnom kellett. Félreértés ne essék, a film nem rossz, de én sokkal többet vártam tőle. A legnagyobb hibája, hogy túlságosan is hosszú. Van egy két jelenet, ami teljesen felesleges dramaturgiai szempontból, szerintem 30 percet kényelmesen le lehetett volna csapni belőle. Ezek a részek leginkább a karaktereket építik - néhány flashback, kitekintés , stb- és míg az elején ez még rendben van, addig a végére már idegesítővé válik, főleg a záró bossfight megszakítására gondolok. A történetszál sok helyen nem kapja meg azt a befejezést, ami csavarosabbá tudta volna tenni SPOILER !!- Például érdekelt volna, hogy ki lőtte le Nick Offermant (igen, ő is benne volt a filmben :D) , vagy ki is volt valójában Jon Hamm és mi volt a küldetése a szállóban. A filmtekercs okosan volt belevonva a sztoriba, akár a bőrönd a Ponyvaregényben. Nem is az a lényeg, hogy ki van rajta, hanem inkább egyfajta mozgatórugó. SPOILER VÉGE !! Sokan fordulatosnak írták a sztorit , de szerintem végig kiszámítható volt. Ami pozitívum, mert az is van bőven. Jeff Bridges, Cynthia Erivo és Lewis Pullman játéka nagyon rendben volt, de a többiek is hozták a kötelezőt. A látvány és a zene remek korrajzot festett nekünk, nem lepődnék meg, ha legalább az egyikért befigyelne egy Oscar jelölés. Természetesen ebből a kettőből ered, hogy a film hangulata is végig nagyszerű volt. Nagyon tetszett a párhuzamos történetmesélés. Lehetett volna tovább húzni , kicsit korán értek egybe a szálak, de ettől függetlenül ötletes volt. Összességében szerintem nem volt rossz film, bár én kicsit keserű szájízzel jöttem ki a moziból. Ennek legfőbb oka talán az, hogy sokkal több volt ebben a filmben, mint amit kihoztak. Ettől függetlenül tudom ajánlani.

 
Orosz István   2018. 10. 14.

Eléggé vontatottan indul, és telis tele van beteg karakterekkel. Mondhatni van benne csavar, és a végén mikor összeáll a kép akkor kapunk egy aránylag értelmes történetet is. Nem lesz a kedvenc filmem viszont egyszer nézhető volt.

 
Berto49   2018. 10. 11.

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm! Nem lehet panaszkodni a fordulatok és csavarok mennyiségére, annak ellenére, hogy viszonylag kevés szereplője van, de mindegyik múltjában bőven előfordul sötét, titkolni való esemény. Egy elhagyatott hotel a színhely, ahová megérkeznek a hősök és elkezdődik a nem várt történések láncolata. Eddig előttem ismeretlen volt Drew Goddard neve, de a film hatására meg fogom nézni a 2012-es munkáját, a „Ház az erdő mélyén” címűt. Nagyon ért a nézők meglepetéséhez, a rövid bevezető rész után azonnal következnek a meghökkentő fordulatok. Ami nem tetszett az Cynthia Erivo gyakori éneklése, bár szépen énekel, de túlságosan sokat. Csak akkor van funkciója a dalolászásának, amikor Flynn „atya” (Jeff Bridges, ő volt a legkiemelkedőbb tehetséget bemutató színész) ügyködik. A főgonosz, a kigyúrt testű Billy Lee (az ausztrál születésű Chris Hemsworth) kiosztott szerepéhez méltó módon igazán sötétlelkű alakítást nyújtott. A Summersping testvérpárt játszó két színésznő elég gyengén muzsikált, de a szerepük nem is adott lehetőséget a remeklésre. Nem bántam meg, hogy megnéztem, még akkor sem, ha az ajándék lónak ne nézd a fogát. Egyébként meg a fogak teljesen rendben voltak. (Nagyon félek attól, hogy a zalaegerszegi Cinema City csődbe fog jutni! Immár másodszor én voltam az előadás egyetlen(!!!) nézője.)

 
pi   2018. 10. 15.

Érdekes játék ez a zsánerekkel, de ha láttad a ház az erdő mélyént, akkor valószínűleg tudod, mire kell számítanod. Pofás film lett, a sztori engem lekötött, és forudlat is akadt bőven. Bírtam az atmoszféráját, nem az év mozija, de kikapcsolódásnak szerintem abszolút megteszi.

 
olgaasFug   2018. 10. 14.

Hát, szerintem a sztori egy kissé túl van bonyolítva, nem is értem, hogy miért volt erre így szükség, mert egy jó hangulatfilmként is megállná a helyét.

 
MattesBarca   2018. 10. 12.

Hát, nem is tudom mit láttam: noirt, fekete vígjátékot, misztikus thrillert? Az El Royale esetében az a jó, hogy nem is kell tudnom, mert goddard nagyon eredeti módon mosta össze a zsánereket, és hát végülis ez is a névjegye. Mi baromira élveztük!

 
phelixmad   2018. 10. 11.

Engem alapvetően a hangulata ragadott magával, mivel a történet nekem annyira nem jött be. Az alakítások többnyire jók voltak, de látszik is, hogy nem kockáztattak a készítők, csupa nagy név, jó színész. Szerintem igazából ehhez a filmhez nem is kell ennél több.


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.