Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
83
Filmadatlap
 
26
Szereplők
12
Vélemények
30
Képek
8
Videók
Tőrbe ejtve
 
HETEDIK   2020. 01. 03.
Agatha Christie hagyatéka

Hogy a krimi királynőjének művei mennyire aktuálisak még napjainkban is, arra jó példa ez a film. Rian Johnson a kritikán aluli Az utolsó Jedik után visszatért ahhoz a műfajhoz, amihez igazán ért, és hát látszik, hogy ismeri Agatha Christie munkásságát, hiszen világos, hogy a Poirot-t vette alapul. Csak itt nem a zseniális David Suchet alakítja a detektívet, hanem maga a 007-es ügynök. Daniel Craiget jó volt végre nem James Bondként látni, és nagyon is jó választás volt ehhez a filmhez. Egyenesen lubickol a szerepében, nagyszerűen hozza a laza, ugyanakkor céltudatos nyomozót, bizonyítva, hogy összetettebb szerepeket is remekül el tud játszani. A szereplőgárda amúgy is parádés, Curtis, Evans... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2020. 01. 07.
„Ki maga? Sherlock Holmes újratöltve?” Még annál is jobb!

A magyar filmforgalmazás útjai – legalábbis mozis fronton – kiszámíthatatlanok. Nehéz ugyanis érdemi indokot találni arra, hogy a Tőrbe ejtve eredetileg 2019. november elejére időzített bemutatója átkerült 2020 januárjára, ám jelen film esetében ez mégis megtörtént. Annyi baj legyen, vághatjuk rá szinte csípőből, szűk két hónap mit sem számít, ha egy ilyen remek krimit kapunk. Rian Johnson új rendezése finoman szólva is magasra helyezte azt a bizonyos lécet, így stílusosan szólva akár azt is mondhatjuk az év elején, hogy ennél rosszabb film ne legyen idén. A világhírű krimiírót, Harlan Thrombey-t holtan találják a 85. születésnapi partiját követő reggelen. A nyomok öngyilkosságra utalnak min... több»


 
Lubi   2020. 01. 02.
A nevem Poirot, Hercule Poirot

Rian Johnson rendező rövid, de annál megosztóbb kalandja után a modern blockbusterek világában ismét visszatért, hogy csavaros fordulatokkal tarkított filmjeinek listáját szaporítsa egy újabb címmel, a Tőrbe ejtvével. 2005-ös bemutatkozó filmje, a Beépülve óta Johnson többször megcsillogtatta rendezői tudását és forgatókönyvírói kvalitásait. Következő filmje kreatív visszalépésnek könyvelhető el, ugyanis a Szélhámos fivérek (2008) nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de itt már tematizálódott az átverés narratíva, ami a rendező munkásságának meghatározó eleme. A Lopper – A jövő gyilkosa (2012) cselekmény szintjén épített a filmet meghatározó fordulatokra és nagy rejtélyekre, melyeket ... több»

 
BoBamburg   2020. 01. 14.

Nem vagyok nagy krimi rajongó, de elégedetten távoztam a vetítésről. Kellemes és laza popcorn mozi ötletes történetvezetéssel, humoros szituációkkal, és remek színészi gárdával (illetve azok filmbeli karaktereivel). Nem egy korszakalkotó film, viszont tényleg kellemes kikapcsolódás.

 
indingo   2020. 01. 06.

Igazi csemege a film, már csak a szereposztása miatt is. A történet picit nehezen indult be, de utána elszabadul a pokol. Kiemelném, hogy milyen gyönyörű volt a ház, a bútorokkal, festményekkel, különleges szobrokkal.

Chris Evans
Ana de Armas
Jamie Lee Curtis
Don Johnson
Chris Evans
Jaeden Lieberher
Toni Collette
Ana de Armas
Katherine Langford
Ana de Armas
K Callan
Jamie Lee Curtis
Daniel Craig
Daniel Craig
Michael Shannon
Ana de Armas
Daniel Craig
Frank Oz
Daniel Craig
Ana de Armas
Edi Patterson
Ana de Armas
Daniel Craig
Ana de Armas
Christopher Plummer
Daniel Craig
Chris Evans
Rian Johnson
Don Johnson
Jamie Lee Curtis
Christopher Plummer
Ana de Armas
Toni Collette
Ana de Armas
Daniel Craig
 
Ha a Cluedo filmváltozata annak idején csalódáskeltő volt, akkor itt a gyógyír. több»
 
Tőrbe ejtve kritika több»
 
Tőrbe ejtve okos zsánerjáték, pompás kikapcsolódás, megfelelő helyre szúrt poénokkal. több»

A film összbevétele 265 421 744 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 171 926 736 forintot termelt. A hazai mozik összesen 84 341 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Daniel Craig és Christopher Plummer a 2011-es A tetovált lány után ismét együtt állt a kamerák elé a Tőrbe ejtve forgatásán.

(hp)
 

Rian Johnson az 'amerikai Poirot' jelzővel illette Daniel Craig karakterét.

(hp)
 

Ez a második olyan film, melyben Michael Shannon alakítja Jaeden Martell apját. Az első a 2016-os Éjféli látomás volt.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.