Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
84
Filmadatlap
 
26
Szereplők
27
Vélemények
30
Képek
8
Videók
Tőrbe ejtve
 
Róbert Molnár   2020. 08. 07.

legújabb vélemény

Teljesen jó film. Este néztem és nem aludtam be rajta, végig fenn tartja az érdeklődést! Nevükhöz méltóan jók a színészek, izgalmas, fordulatokkal teli a történet. Megéri rááldozni azt a 2 órát!

 
ArpiHajdu és Réci   2020. 01. 07.

a nap véleménye

„Ki maga? Sherlock Holmes újratöltve?” Még annál is jobb!

A magyar filmforgalmazás útjai – legalábbis mozis fronton – kiszámíthatatlanok. Nehéz ugyanis érdemi indokot találni arra, hogy a Tőrbe ejtve eredetileg 2019. november elejére időzített bemutatója átkerült 2020 januárjára, ám jelen film esetében ez mégis megtörtént. Annyi baj legyen, vághatjuk rá szinte csípőből, szűk két hónap mit sem számít, ha egy ilyen remek krimit kapunk. Rian Johnson új rendezése finoman szólva is magasra helyezte azt a bizonyos lécet, így stílusosan szólva akár azt is mondhatjuk az év elején, hogy ennél rosszabb film ne legyen idén. A világhírű krimiírót, Harlan Thrombey-t holtan találják a 85. születésnapi partiját követő reggelen. A nyomok öngyilkosságra utalnak mindaddig, amíg a helyszínen fel nem bukkan Benoit Blanc magánnyomozó, s munkához nem lát, merthogy az eset több dologtól is bűzlik. Ő pedig elkezdi szépen kikérdezni a Thrombey család tagjait egytől egyig, s hamar kiderül, hogy az idős író öröksége miatt szinte mindenkinek van nem is csekély érdeke abban, hogy Harlan távozzon az élők sorából. A kérdés már csak az: ki tette. A Tőrbe ejtve egy klasszikus értelemben vett „whodunit” krimi, amelynek elsőre egyszerűnek tűnő szabályai vannak. Az alapot (legtöbbször) egy gyilkossági eset felgöngyölítése képezi, ám ahhoz, hogy ebből egy izgalmas, érdekfeszítő történet kerekedjen ki, szükséges, hogy legyen egy jó szimatú, s egyben karizmatikus detektív,... több»


 
HETEDIK   2020. 01. 03.

a nap véleménye

Agatha Christie hagyatéka

Hogy a krimi királynőjének művei mennyire aktuálisak még napjainkban is, arra jó példa ez a film. Rian Johnson a kritikán aluli Az utolsó Jedik után visszatért ahhoz a műfajhoz, amihez igazán ért, és hát látszik, hogy ismeri Agatha Christie munkásságát, hiszen világos, hogy a Poirot-t vette alapul. Csak itt nem a zseniális David Suchet alakítja a detektívet, hanem maga a 007-es ügynök. Daniel Craiget jó volt végre nem James Bondként látni, és nagyon is jó választás volt ehhez a filmhez. Egyenesen lubickol a szerepében, nagyszerűen hozza a laza, ugyanakkor céltudatos nyomozót, bizonyítva, hogy összetettebb szerepeket is remekül el tud játszani. A szereplőgárda amúgy is parádés, Curtis, Evans, Plummer mind csont nélkül hozzák a kötelezőt. Agatha Christie művei mindig is az ember sötétebb tulajdonságait boncolgatják: a képmutatás, az aljasság, hazugság, gyilkolás. Itt is ez a helyzet. Adott egy gazdag család, melynek tagjait csupán egy dolog tart viszonylagosan egyben, az pedig kizárólag az anyagi érdek. Mindez abban a jelenetben csúcsosodik ki, amikor rádöbbennek, hogy a család feje és eltartója halála után nem rájuk, hanem bevándorló cselédjére hagyta tekintélyes vagyonának mindent centjét. Zseniális jelenet és mindent elárul az emberi jellemről. A történet előrehaladtával számos csavar és meglepő fordulat következik be, sőt még vicces jelenetek is akadnak szép számmal; ez fő... több»

 
indingo   2020. 01. 06.

Igazi csemege a film, már csak a szereposztása miatt is. A történet picit nehezen indult be, de utána elszabadul a pokol. Kiemelném, hogy milyen gyönyörű volt a ház, a bútorokkal, festményekkel, különleges szobrokkal.

 
csd   2020. 07. 16.

Rian Johnson ha forgatóköynvet ír...

Oké, ez a film nem egy könnyű falat, és igazából nem is azért, mert a teljes cselekmény túl lenne bonyolítva. Rian Johnson számomra ezzel a forgatókönyvvel bizonyította, hogy mesterien tudja a karaktereket kibontakoztatni, ezzel együtt pedig a történéseket is. Az előzetesek alapján természetes, hogy az ember azt gondolná, hogy egy konvencionális krimiről van szó, ráadásul a hangulata is teljesen egy Pirot-féle detektívsztori utánérzésre hajaz, a Tőrbe ejtve azonban valami egészen egyedit húzott. Kétségeim vannak afelől, hogy a folytatás tudja majd überelni az első rész, de egész biztosan adok majd neki egy esélyt.

 
BoBamburg   2020. 01. 14.

Nem vagyok nagy krimi rajongó, de elégedetten távoztam a vetítésről. Kellemes és laza popcorn mozi ötletes történetvezetéssel, humoros szituációkkal, és remek színészi gárdával (illetve azok filmbeli karaktereivel). Nem egy korszakalkotó film, viszont tényleg kellemes kikapcsolódás.

 
Szilonka   2020. 02. 07.

Remek hangulatú film, minden percét imádtam. Ahogy aprólékosan bontakozott ki a történet, ismertük meg a szereplőket.

Chris Evans
Ana de Armas
Jamie Lee Curtis
Don Johnson
Chris Evans
Jaeden Lieberher
Toni Collette
Ana de Armas
Katherine Langford
Ana de Armas
K Callan
Jamie Lee Curtis
Daniel Craig
Daniel Craig
Michael Shannon
Ana de Armas
Daniel Craig
Frank Oz
Daniel Craig
Ana de Armas
Edi Patterson
Ana de Armas
Daniel Craig
Ana de Armas
Christopher Plummer
Daniel Craig
Chris Evans
Rian Johnson
Don Johnson
Jamie Lee Curtis
Christopher Plummer
Ana de Armas
Toni Collette
Ana de Armas
Daniel Craig

A film összbevétele 265 421 744 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 248 510 838 forintot termelt. A hazai mozik összesen 157 891 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben Harlan Thrombey édesanyját alakító K Callan a valóságban több mint 6 évvel fiatalabb, mint a magát Harlant alakító Christopher Plummer.

(elekm90)
 

Daniel Craig és Christopher Plummer a 2011-es A tetovált lány után ismét együtt állt a kamerák elé a Tőrbe ejtve forgatásán.

(hp)
 

Rian Johnson az 'amerikai Poirot' jelzővel illette Daniel Craig karakterét.

(hp)
 

Ez a második olyan film, melyben Michael Shannon alakítja Jaeden Martell apját. Az első a 2016-os Éjféli látomás volt.

(hp)
 

Rian Johnson elmondta, hogy a filmet olyan krimi klasszikusok inspirálták, mint a Sheila meghalt és New Yorkban él, a Gyilkosság az Orient expresszen, a Meghívás egy gyilkos vacsorára, a Halál a Níluson, A kristálytükör meghasadt, a Nyaraló gyilkosok, a Halálcsapda, a Nyom és a Gosford Park.

(hp)
 

A Tőrbe ejtve forgatása 2018. október 30-án kezdődött meg Bostonban, Massachusetts államban. A munkálatok december 20-án értek véget.

(hp)
 

A film világpremierje 2019. szeptember 7-én volt a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon.

(hp)
 

A Tőrbe ejtve kimagaslóan pozitív kritikai fogadtatásban részesült. A film jelenleg is 99 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2019. október).

(hp)
 
Ha a Cluedo filmváltozata annak idején csalódáskeltő volt, akkor itt a gyógyír. több»
 
Tőrbe ejtve kritika több»
 
Tőrbe ejtve okos zsánerjáték, pompás kikapcsolódás, megfelelő helyre szúrt poénokkal. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.