Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Tőrbe ejtve (2019)

Knives Out
Filmadatlap
 
26
Szereplők
61
Vélemények
30
Képek
7
Videók

Galéria (30)

Chris Evans
Ana de Armas
Jamie Lee Curtis
Don Johnson
Chris Evans
Jaeden Martell
Toni Collette
Ana de Armas
Katherine Langford
Ana de Armas
K Callan
Jamie Lee Curtis
Daniel Craig
Daniel Craig
Michael Shannon
Ana de Armas
Daniel Craig
Frank Oz
Daniel Craig
Ana de Armas
Edi Patterson
Ana de Armas
Daniel Craig
Ana de Armas
Christopher Plummer
Daniel Craig
Chris Evans
Rian Johnson
Don Johnson
Jamie Lee Curtis
Christopher Plummer
Ana de Armas
Toni Collette
Ana de Armas
Daniel Craig

Videók (7)

 
Idknw   2023. 03. 26.

legújabb vélemény

0

Erősen túlértékelt film. Elnyújtott, túl hosszú. Az első másfél órában túl sablonosnak találtam, többszöri nekifutás után néztem végig. Nem volt túl meglepő a végkifejlet, a poénok sem voltak viccesek. Valószínűleg nem nézem meg a második részét.

 
Artemisia   2022. 05. 17.

a nap véleménye

6
Ki tette?

A Tőrbe ejtve minden szempontból hiánypótló csemege. Ízig-vérig klasszikus krimi, az Agatha Christie regényekből jól ismert whodunit stíluselemeket (mint az ódon helyszín, az egyre helyre verbuvált potenciális elkövetők, a csavaros észjárású detektí... teljes kritika»

 
HE7EDIK   2020. 01. 03.

a nap véleménye

7
Agatha Christie hagyatéka

Hogy a krimi királynőjének művei mennyire aktuálisak még napjainkban is, arra jó példa ez a film. Rian Johnson a kritikán aluli Az utolsó Jedik után visszatért ahhoz a műfajhoz, amihez igazán ért, és hát látszik, hogy ismeri Agatha Christie munkásság... teljes kritika»

 
ArpiHajdu és Réci   2020. 01. 07.

a nap véleménye

7
„Ki maga? Sherlock Holmes újratöltve?” Még annál is jobb!

A magyar filmforgalmazás útjai – legalábbis mozis fronton – kiszámíthatatlanok. Nehéz ugyanis érdemi indokot találni arra, hogy a Tőrbe ejtve eredetileg 2019. november elejére időzített bemutatója átkerült 2020 januárjára, ám jelen film esetében ez m... teljes kritika»

1
 
Puncs   2022. 01. 21.

3
James Bond találkozása Hercule Poirot-val

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Rian Johnson filmrendező tető alá hozta az utóbbi évek egyik legjobb krimijét. A Tőrbe ejtve lényegében egy Poirot regény újratöltve, telis-tele A-listás sztárokkal. A történet a Christopher Plummer által életre keltett, dúsgazdag krimiíró, Harlan Th... teljes kritika»

 
qwer   2020. 10. 01.

3

Szerintem kissé túlértékelt film. A "jó"-nál többet nyújt, az 5 csillag azonban nálam elúszott azzal, hogy sem közben, sem a végén nem éreztem, hogy bármelyik fordulat meglepett volna, igazából a cselekményben elrejtett apró jelek elárulják, mikor mi... több»

1
 
csd   2020. 07. 16.

1
Rian Johnson ha forgatóköynvet ír...

Oké, ez a film nem egy könnyű falat, és igazából nem is azért, mert a teljes cselekmény túl lenne bonyolítva. Rian Johnson számomra ezzel a forgatókönyvvel bizonyította, hogy mesterien tudja a karaktereket kibontakoztatni, ezzel együtt pedig a történéseket is. Az előzetesek alapján természetes, hogy az ember azt gondolná, hogy egy konvencionális krimiről van szó, ráadásul a hangulata is teljesen egy Pirot-féle detektívsztori utánérzésre hajaz, a Tőrbe ejtve azonban valami egészen egyedit húzott. Kétségeim vannak afelől, hogy a folytatás tudja majd überelni az első rész, de egész biztosan adok majd neki egy esélyt.

A film összbevétele 265 421 744 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 250 063 063 forintot termelt. A hazai mozik összesen 158 962 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben Harlan Thrombey édesanyját alakító K Callan a valóságban több mint 6 évvel fiatalabb, mint a magát Harlant alakító Christopher Plummer.

(elekm90)
 

Daniel Craig és Christopher Plummer a 2011-es A tetovált lány után ismét együtt állt a kamerák elé a Tőrbe ejtve forgatásán.

(hp)
 

Rian Johnson az 'amerikai Poirot' jelzővel illette Daniel Craig karakterét.

(hp)
 

Ez a második olyan film, melyben Michael Shannon alakítja Jaeden Martell apját. Az első a 2016-os Éjféli látomás volt.

(hp)
 

Rian Johnson elmondta, hogy a filmet olyan krimi klasszikusok inspirálták, mint a Sheila meghalt és New Yorkban él, a Gyilkosság az Orient expresszen, a Meghívás egy gyilkos vacsorára, a Halál a Níluson, A kristálytükör meghasadt, a Nyaraló gyilkosok, a Halálcsapda, a Nyom és a Gosford Park.

(hp)
 
Tőrbe ejtve okos zsánerjáték, pompás kikapcsolódás, megfelelő helyre szúrt poénokkal. több»
 
2020-ban pedig már tulajdonképpen ez is komoly fegyvertény: a közelmúltból mégis hány filmet tudnánk megnevezni, amely sikerrel támasztotta fel ezt a tetszhalott műfajt? több»
 
Összességében a Tőrbe ejtve egy rendkívül fordulatos alkotás lett, amelyet nyugodt szívvel ajánlok bárkinek, de elsősorban a zsáner kedvelőinek. több»