Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
86%

Tőrbe ejtve (2019)

Knives Out
Filmadatlap
 
26
Szereplők
48
Vélemények
30
Képek
8
Videók
 
Eastern79   2021. 02. 07.

legújabb vélemény

0
James Bond nyomoz

Egy furfangos, régimódi krimi és rengeteg jó színész. Daniel Craig mint detektív hozza a tőle elvárhatót, Toni Collette remek, mint mindig, Jamie Lee Curtis és Don Johnson is tiszteletét teszi, és végül, de nem utolsósorban Hollywood ügyeletes szépfiúja, Chris Evans szinte lubickol a szerepében, láthatóan jól szórakozik a seggfej ficsúr szerepében. Jól összerakott, remek film, de semmi extra.

 
ArpiHajdu és Réci   2020. 01. 07.

a nap véleménye

6
„Ki maga? Sherlock Holmes újratöltve?” Még annál is jobb!

A magyar filmforgalmazás útjai – legalábbis mozis fronton – kiszámíthatatlanok. Nehéz ugyanis érdemi indokot találni arra, hogy a Tőrbe ejtve eredetileg 2019. november elejére időzített bemutatója átkerült 2020 januárjára, ám jelen film esetében ez m... teljes kritika»


 
HETEDIK   2020. 01. 03.

a nap véleménye

6
Agatha Christie hagyatéka

Hogy a krimi királynőjének művei mennyire aktuálisak még napjainkban is, arra jó példa ez a film. Rian Johnson a kritikán aluli Az utolsó Jedik után visszatért ahhoz a műfajhoz, amihez igazán ért, és hát látszik, hogy ismeri Agatha Christie munkásság... teljes kritika»

 
qwer   2020. 10. 01.

2

Szerintem kissé túlértékelt film. A "jó"-nál többet nyújt, az 5 csillag azonban nálam elúszott azzal, hogy sem közben, sem a végén nem éreztem, hogy bármelyik fordulat meglepett volna, igazából a cselekményben elrejtett apró jelek elárulják, mikor mi... több»

1
 
csd   2020. 07. 16.

0
Rian Johnson ha forgatóköynvet ír...

Oké, ez a film nem egy könnyű falat, és igazából nem is azért, mert a teljes cselekmény túl lenne bonyolítva. Rian Johnson számomra ezzel a forgatókönyvvel bizonyította, hogy mesterien tudja a karaktereket kibontakoztatni, ezzel együtt pedig a történéseket is. Az előzetesek alapján természetes, hogy az ember azt gondolná, hogy egy konvencionális krimiről van szó, ráadásul a hangulata is teljesen egy Pirot-féle detektívsztori utánérzésre hajaz, a Tőrbe ejtve azonban valami egészen egyedit húzott. Kétségeim vannak afelől, hogy a folytatás tudja majd überelni az első rész, de egész biztosan adok majd neki egy esélyt.

 
indingo   2020. 01. 06.

0

Igazi csemege a film, már csak a szereposztása miatt is. A történet picit nehezen indult be, de utána elszabadul a pokol. Kiemelném, hogy milyen gyönyörű volt a ház, a bútorokkal, festményekkel, különleges szobrokkal.

 
Varga_Júlia   2020. 08. 30.

0

Remek kis filmre sikeredett a Tőrbe ejtve, amiben hiába derül ki viszonylag hamar, hogy mi a helyzet - az azért elég nyilvánvaló, hogy a film maradék kétharmadában azért történni fog még egy s más. A remek szereposztás hálásan bontja ki a kataktereke... több»

Galéria (30)

Chris Evans
Ana de Armas
Jamie Lee Curtis
Don Johnson
Chris Evans
Jaeden Lieberher
Toni Collette
Ana de Armas
Katherine Langford
Ana de Armas
K Callan
Jamie Lee Curtis
Daniel Craig
Daniel Craig
Michael Shannon
Ana de Armas
Daniel Craig
Frank Oz
Daniel Craig
Ana de Armas
Edi Patterson
Ana de Armas
Daniel Craig
Ana de Armas
Christopher Plummer
Daniel Craig
Chris Evans
Rian Johnson
Don Johnson
Jamie Lee Curtis
Christopher Plummer
Ana de Armas
Toni Collette
Ana de Armas
Daniel Craig

Videók (8)

A film összbevétele 265 421 744 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 250 063 063 forintot termelt. A hazai mozik összesen 158 962 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben Harlan Thrombey édesanyját alakító K Callan a valóságban több mint 6 évvel fiatalabb, mint a magát Harlant alakító Christopher Plummer.

(elekm90 )
 

Daniel Craig és Christopher Plummer a 2011-es A tetovált lány után ismét együtt állt a kamerák elé a Tőrbe ejtve forgatásán.

(hp)
 

Rian Johnson az 'amerikai Poirot' jelzővel illette Daniel Craig karakterét.

(hp)
 

Ez a második olyan film, melyben Michael Shannon alakítja Jaeden Martell apját. Az első a 2016-os Éjféli látomás volt.

(hp)
 

Rian Johnson elmondta, hogy a filmet olyan krimi klasszikusok inspirálták, mint a Sheila meghalt és New Yorkban él, a Gyilkosság az Orient expresszen, a Meghívás egy gyilkos vacsorára, a Halál a Níluson, A kristálytükör meghasadt, a Nyaraló gyilkosok, a Halálcsapda, a Nyom és a Gosford Park.

(hp)
 

A Tőrbe ejtve forgatása 2018. október 30-án kezdődött meg Bostonban, Massachusetts államban. A munkálatok december 20-án értek véget.

(hp)
 

A film világpremierje 2019. szeptember 7-én volt a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon.

(hp)
 

A Tőrbe ejtve kimagaslóan pozitív kritikai fogadtatásban részesült. A film jelenleg is 99 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2019. október).

(hp)
 
Ha a Cluedo filmváltozata annak idején csalódáskeltő volt, akkor itt a gyógyír. több»
 
Tőrbe ejtve okos zsánerjáték, pompás kikapcsolódás, megfelelő helyre szúrt poénokkal. több»
 
Mindenkinek erősen ajánlom, legfőképp a műfaj kedvelőinek, mert ezt az alkotást egyszerűen látni kell! több»