Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
89%

Fogságban (2013)

Prisoners
Filmadatlap
 
27
Szereplők
136
Vélemények
24
Képek
2
Videók

Galéria (24)

Hugh Jackman

Videók (2)

 
Periodista   2022. 02. 15.

legújabb vélemény

0
Felzaklató thriller

Egy ideje a thrillerekre kattanva bukkantam újra a Fogságban című Denis Villeneuve-rendezésre, a 2013-as Fogságban című mozira. Másodszori megtekintésre is felzaklatott, mégpedig különös atmoszférájával, sajátos alaphangulatával, rövid párbeszédeivel, színtelen megjelenítéseivel és nyomasztó témájával. Akinek van gyereke, pontosan tudja, hogy ez az a dolog, ami bármit kihozhat belőle: ha baj éri vagy eltűnik, akár kegyetlen, tomboló őrültekké is válhatunk. A filmbeli fő karakter, Keller Dover (Hugh Jackman) közel is jár ehhez. Remek alakításokat és egy nagyon feszült cselekményt láthatunk a Villeneuve-től megszokott lassú tempóban. Értékelésem: 65%.

 
indingo   2016. 02. 18.

2

Érdekes volt a film, főleg annak tekintetében, hogy most akkor ki is van fogságban. A kislány vagy az édesapa? Moziban láttam és furcsa volt számomra, hogy egyeseknek milyen furcsa a a humorérzéke. A film elején lelőnek egy szarvast és a fél terme nevetésben tört ki.

 
Bogi87   2016. 06. 17.

2

A Fogságban egy, az első perctől az utolsóig igazán feszült krimi-thriller. Mélyen megrendítő és elgondolkodtató, különösen azért, mert ha beleképzeljük magunkat a főhős helyzetébe, nehéz lenne bölcs döntésre jutni, mi helyes és mi nem, mit tehet meg... több»

1
 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

0

Jake Gyllenhaal feltörekvő karrierjének meghatározó állomása ez. Jó látni, hogy Hugh Jackman se csak egy bizonyos szerepkört tud betölteni, hanem képes egy érzelem dús dráma irányító karaktere is lenni. Közel az alapfilm kategóriához.

 
Harper   2020. 08. 13.

3
Játék az idegekkel - Fogságban

A Fogságban (Prisoners), Denis Villeneuve 2013-as rendezése, Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal és Paul Dano főszereplésével valódi játék az idegekkel. A három kulcskarakter: a gyermekének eltűnésével szembenéző szülő, az ügyben nyomozó rendőrtiszt és a gyanúsított fiatalember, akit aztán elrabol a teljesen kétségbeesett apa. Mindhárom szerepben nagyon alakítanak a színészek: elismerés illeti Jackmant, Gyllenhaalt és Danot is. Maga a sztori is érdekes, de mindent visz a rendezés, ahogyan Villeneuve folyamatosan fokozza a feszültséget, egészen az utolsó kockáig. A néző mélyen elgondolkodik: ő mit tenne az apa helyében. A Prisoners keményen önmagunkba nézésre késztet bennünket és bizony nem mindig tetszik nekünk az, amit legbelül látunk. Nekem a film befejezése tetszett a legjobban és mikor először megnéztem a sztorit, emlékszem még percekig csak ültem a helyemen és emésztettem a látottakat. Ütős az egész, benne marad az emberben. Értékelésem: 80%, részletezve: sztori: 80%, rendezés: 90%, látványvilág: 70%, színészek: 80%.

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 19.

0

Nagyon jó film,leköt,és szinte odaragaszt a képernyő elé,nincs mese,ez egy komoly alkotás,tele kérdésekkel,és kételyekkel ?Meddig mehetünk el,ha úgy érezzünk,veszélyben vannak a szeretteink???Mit tehetünk meg,és mit nem?Érdekes,mindenki másra esküszik...

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Nagyon ütős a történet és kevés ilyen erős dráma van. Nálam nagyon bejött minden egyes pillanata amivel elkápráztatott. Nem is sejtettem, hogy így beleolvadok a filmbe pedig imádtam teljesen.

A film összbevétele 122 126 687 dollár volt (imdb.com).

 

Melissa Leo szürke parókát és kiegészítőket viselt a szerep kedvéért, és a kellékesek lelkére kötötte, hogy ne tisztítsák meg a szemüvegét.

(SódóGA)
 

A jelenet, amikor Holly kéri Kellert, hogy igyon még egy kicsit, teljes egészében improvizáció.

(SódóGA)
 

A nyomozó, Loki nevét egy norvég mitológiai szereplő is inspirálta. A mitológia szerint Loki állhatatosan oltalmaz egy gyermeket egy óriástól, Skrymirtől.

(SódóGA)
 

Alex Jones nagynénjének neve Holly Jones. Holly Jones egy 10 éves kislány volt, akit 2003-ban elraboltak és megöltek Torontóban.

(SódóGA)