Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
75%

A lány a vonaton (2016)

The Girl on the Train
Filmadatlap
 
30
Szereplők
72
Vélemények
27
Képek
9
Videók
A lány a vonaton
 
elekm90   2020. 11. 11.

legújabb vélemény

0

Vegyes érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban. Van potenciál a sztoriban, de a megvalósítás nem tetszett. Főleg a karakterek idegesítettek, a főhősnő (Emily Blunt alakításában) olyan szereplő, akivel egyáltalán nem tudta azonosulni vagy szimpatizálni. Összességében közepes.

 
Varga_Júlia   2020. 08. 30.

1

Bár nagyon szeretek olvasni, krimikből csak a klasszikusokkal szoktam tölteni az időm - én valahogy nem ezt keresem az irodalomban, de ez egy tök más tészta. A lényeg annyi, hogy a könyv elolvasása nélkül láttam a filmet, és nagyjából fogalmam sem vo... több»


 
indingo   2016. 11. 18.

0

A könyvet nem olvastam, de a film felépítése remek volt, bár én több szereplővel dolgoztam volna, hogy ne legyen minden egyértelmű, de tetszett.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 10. 11.

0

Bennem némileg kétes érzések maradtak a film kapcsán. Nagyon tetszettek azok a jelenetek, amikor a valóság és a képzelet elmosódását érzékeltették, Emily Blunt játéka is meggyőző volt. Feszültség volt benne, amit el is vár az ember egy thrillertől. N... több»

 
Deku   2017. 08. 30.

0

Ez a film tökre jó volt mivel pörgős és eseménydús, emiatt nekem szerethető lett. Azonnal magával ragadt ez a film és az utolsó percig szórakoztatott. Nekem nagy kedvencemmé vált.

 
GedyPapa   2017. 03. 05.

1

Számomra nagyon nem jött be. A könyvadaptációknál az esetek többségében először elolvasom a könyvet és utána megnézem a filmet. A könyvhöz viszonyítva és a stílushoz, műfajhoz viszonyítva is roppant gyengén lett kivitelezve a film, amiben a főszerepl... több»

 
HercegPeter   2017. 04. 28.

0

Nem éppen egy könnyed hangvételű alkotás az egyszer biztos. Az eleje igen csak zavaros és kell egy kis idő mire összeáll a kép. Akár több megtekintésre is alkalmas, sőt talán szükséges is, hogy mindent teljesen megértsünk. Magában a filmben több érd... több»

Galéria (27)

Emily Blunt
Rebecca Ferguson
Emily Blunt
Emily Blunt
Justin Theroux
Rebecca Ferguson
Haley Bennett
Luke Evans
Luke Evans
Haley Bennett
Haley Bennett
Emily Blunt
Luke Evans
Emily Blunt
Édgar Ramírez
Rebecca Ferguson
Haley Bennett
Emily Blunt
Haley Bennett
Emily Blunt
Emily Blunt
Emily Blunt
Emily Blunt
Luke Evans
Emily Blunt
Luke Evans
Emily Blunt
Haley Bennett
Rebecca Ferguson
Emily Blunt
Luke Evans
Haley Bennett

Videók (9)

A film összbevétele 173 185 859 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 187 865 095 forintot termelt. A hazai mozik összesen 163 114 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A vonatos jeleneteket nem egy valódi vonaton forgatták, hanem egy stúdióban építették meg a Hudson vonal egyik szerelvényének pontos mását.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatások 2015 novemberétől 2016 januárjáig tartottak, így végig mínusz 10 és 20 Celsius fok között mozgott a hőmérséklet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Rachel szerepére a rendező azonnal Emily Bluntot kérte fel, akivel már korábban dolgoztak együtt a Vadregény című filmen.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A megfilmesítési jogokat már a regény megjelenése előtt megvásárolták, a forgatókönyv pedig akkor készült el, amikor Paula Hawkins regénye megjelent.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film forgatókönyvét nem az írónő készítette el, hanem Erin Cressida Wilson, aki A szépség és a szőr, A titkárnő és a Chloe-A kísértés iskolája című filmekhez is készített forgatókönyvet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film alapötletét sokan Hitchcock Hátsó ablak című filmjéhez hasonlítják, már csak a voyeurizmus miatt is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Paula Hawkinsnak az alapötlet egy vonaton ülve jutott eszébe, saját bevallása szerint volt egy szakasz, ahol a vonat mindig lerobbant, itt be lehetett látni a sín mellett lévő házak ablakán. Persze az írónő soha semmi érdekeset nem látott, de ahhoz elég volt, hogy a fantáziáját beindítsa.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film alapjául szolgáló regény már a megjelenésének első hetében a New York Times bestseller listáján szerepelt, és egészen egy évig ott is maradt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A kötet rajongói közül többen is elmondták, hogy a film főszereplőjét, aki egy sikertelen házasságból menekülve egy vonatból vadidegen embereket figyel, egy kissé kevésbé csinosnak képzelték el olvasás közben, mint Emily Bluntot.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az eredeti regény az első helyen nyitott a The New York Times Fiction Best Sellers 2015-ös listáján, és zsinórban 13 héten át megtartotta a top pozíciót.

(dulkap)
 
Nem rossz film ez, de nagyobb a füstje, mint a lángja. A színészek viszik a hátukon, ami nem baj, de lehetne jobb is. Jó thrillerekből manapság hiány van, így van esélye a sikerre. 6/10 több»
 
Krimibe oltott melodráma a női princípium kérdéseiről, de A lány a vonaton nem egy Holtodiglan. HUNGLER TÍMEA KRITIKÁJA. több»
 
Úgy tűnik, a bestseller könyv, a remek stáb és az ütős trailer mind tévútra vezették elvárásainkat: ez a film bizony csúnyán kisiklott. 40/100 több»