Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmek:
2018
2019
2020
2021
Filmadatlap
 
29
Szereplők
6
Vélemények
19
Képek
5
Videók
 
Berto49   2018. 11. 23.
Rablásra kényszerült özvegyek

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm! Intelligens akciófilm, amely azonban sokkal több egy sima heist movie-nál. A négy özvegy: Veronica, Alice, Linda és Belle párjuk brutális halála után rákényszerülnek arra, hogy a Harry Rawlings (Liam Neeson) által kitervelt rablást megvalósítsák. A rendező és napjaink „menő” írónője, Gillian Flynn közösen írták a mai Chicagóban játszódó történet forgatókönyvét, bőven kitérve a jelenkor társadalompolitikai vetületeire is. A különböző szociális helyzetű hősnők a közös feladat révén, a cél érdekében összekovácsolódnak, mindenki azt a tulajdonságát használja ki, amelyben a legjobb. Nekem Viola Davis alakítása tetszett a legjobban, igaz, hogy az általa megformált Veronica karaktere volt leginkább kidolgozott. Alice (Elizabeth Debicki) ausztrál állampolgársága ellenére hiteles volt a lengyelországi gyökerekkel rendelkező hősnő megszemélyesítésére, ami nem véletlen, hiszen az édesapja lengyel balett táncos volt. Az idei bemutatók közül ez már a második olyan „rablásos” film, amelynek nők a főszereplői, a másik az „Ocean's 8 - Az évszázad átverése” volt.

 
iq.csabi   2018. 12. 10.

Egy jó krimi, jó fordulatokkal, bár kissé kiszámítható. Rengeteg jó színész, Daniel Kaluuya pedig brutálisan bejött. Mindenképpen érdemes megnézni, nagyon vártam már ezt a filmet, nem nyűgözött le, de azért egy erős film.


 
petera050   2018. 11. 25.

Na, így az év végére jól esett egy ilyen erős történet. Parádésan megírt és lebilincselő forgatókönyv, top szereplőgárda.... kell ennél töb? A Nuyghatatlan özvegyek az év egyik legjobb filmje!

 
Sziszi   2018. 11. 23.

Nekem ez a krimi és dráma vegyítése nem kifejezetten jött be. Nem az ötlettel van gondom, csak szerintem amolyan túl sokat markol és keveset fog - féle filmet sikerült így készíteni, ami nem biztos, hogy szélesebb nézőközönséget fog majd bevonzani. Nem túl hiteles, gyenge alakításokról nem is beszélve már.

 
vitto   2018. 11. 20.

Talán egy kicsit túl sokat is vállalt ez a film. Nem tudnám megmondani, melyik volt az a pont, amikor egy kissé elveszítettem az érdeklődésemet, mondván, hogy úgysem fog hozni semmi újat, és hát ez így is lett.

Viola Davis
Viola Davis
Michelle Rodriguez
Cynthia Erivo
Michelle Rodriguez
Viola Davis
Robert Duvall
Daniel Kaluuya
Colin Farrell
 
Steve McQueen filmje nem tartozik a könnyen emészthető kategóriába: nyers, szókimondó és markáns társadalomkritika jellemzi. Valószínűleg nagyon meg fogja osztani a nézőket, van, akinek nagyon fog tetszeni, de biztosan lesznek szép számmal olyanok is, akik csalódottak lesznek, mivel az előzetesek nem ilyen filmet ígértek, hanem egy pörgős akció-thrillert. Viszont a Nyughatatlan özvegyek egy lassan csordogáló szociodráma, politikai fennhanggal megfűszerezve, ami elsősorban a #metoo irányzatot lovagolja meg. „Kicsit” sarkítva ugyan, de egy olyan kegyetlen férfias világot mutat be, ahol a nők csak kellékek, áldozatok, eltaposni való lények. Tudom nem túl nézőcsalogató, amiket eddig leírtam, de aki szereti a komoly mondanivalóval rendelkező alkotásokat, az bátran váltson rá jegyet mert nem fog csalódni. több»
 
Adódik a kérdés: mi történik egy rendezővel az Oscar után? Öt év telt el Steve McQueen 12 év rabszolgasága óta, és a csendet csak “apróbb” dolgok – Kanye West videoklip, tévésorozat-epizód – törték meg. Nyilván nehéz kérdés, mihez is fogjon az ember, főleg akkor, ha a hírnevét megrázó emberi drámákkal alapozta meg. több»
 
Érezhetően McQueen mozija is igyekszik meglovagolni a metoo mizériát, ám ő az első, aki tudta is, hogy kezelje a mozgalom következményeit. Az ő filmjében ugyanis nagyon is fajsúlyos szerep jut a nőiesség kihangsúlyozásának – annak minden előnyével és hátrányával együtt – mégsem tolja a képünkbe és akarja leszuszakolni a torkunkon az üzenetet az alkotás, sokkal inkább kellékként használja azt ezzel működőképessé téve a történetet. több»
 

A film főszeeplője, Viola Davis mindeddig az egyetlen afro-amerikai színésznő, aki elnyerte a színészi "hármas koronát" (Oscar, Emmy és Tony).

(Berto49 )
 

Lynda La Plante és Gillian Flynn ("Holtodiglan", Sötét helyek") közösen írták a forgatókönyvet.

(Berto49 )
 

A Nyughatatlan özvegyek Steve McQueen első olyan egészestés filmje, melyben nem játszik Michael Fassbender.

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.