Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
12
Vélemények
19
Képek
4
Videók
 
Thibo84   2019. 02. 26.

Egy újabb ékes bizonyítéka annak, hogy csak nőkből álló csapattal is lehet jó akció filmet forgatni. Igaz az eleje egy picit lapos, de hát ez be lehet tudni a bevezetésnek. SPOILER Mikor megláttam, hogy Liam Neeson él, nem ért meglepetés ként, az már igen, hogy a társait elárulta, mert én arra tippeltem, csak eljátszották a halálukat mind a négyen.

 
Milanman   2019. 02. 14.
Erős nők filmes aranykora

Nem tudom, hogy csak simán az élet, vagy direktben az olyan korszellem által motivált mozgalmak, mint a "metoo" szülték azt a tendenciát, hogy számottevőleg megszaporodtak az olyan filmek, amik kifejezetten erős női főszereplőket helyeznek a középpontba? A Widows igazi sztárjai is ilyen nők. Egy félresikerült rablás után elveszítik férjeiket és a csapat vezérének özvegye Veronica (Viola Davis korunk egyik legzseniálisabb színésznője, aki akár egy jelenetben is képes összetört és pillanatok alatt erős, legyőzhetetlen nővé váló ősdémont is játszani) hívására saját kezükbe veszik sorsuk irányítását, elsőre nem is sejtve, hogy ezzel milyen politikai csatározások és érdekek kerszttüzébe kerülnek... több»


 
rainman   2019. 05. 06.

Se íze, se bűze. Se nem dráma, se nem krimi, olyan semmilyen. Töredezett, erőltetett cselekmény, felesleges karakterek. Az a fajta, szódával elmegy kategória.

 
FGyula   2019. 03. 03.

Jó, de több is volt ebben az ötletben mint amit kihoztak belőle. Unalmas párbeszédek sokasága. Összefüggéstelen kidolgozás.

 
kevelin   2019. 02. 25.

Imádom Viola Davis-t s ebben a filmben is jól megmutatta mennyire jó színésznő (bár a HTGAM ben nyújtott alakítása egyelőre felülmúlhatatlan). A történet engem megfogott bár többet is ki lehetett volna hozni belőle. Tetszett hogy végre nők is főszerepet kaptak egy ilyen jellegű filmben/témában.

Viola Davis
Viola Davis
Michelle Rodriguez
Cynthia Erivo
Michelle Rodriguez
Viola Davis
Robert Duvall
Daniel Kaluuya
Colin Farrell
 
Steve McQueen filmje nem tartozik a könnyen emészthető kategóriába: nyers, szókimondó és markáns társadalomkritika jellemzi. Valószínűleg nagyon meg fogja osztani a nézőket, van, akinek nagyon fog tetszeni, de biztosan lesznek szép számmal olyanok is, akik csalódottak lesznek, mivel az előzetesek nem ilyen filmet ígértek, hanem egy pörgős akció-thrillert. Viszont a Nyughatatlan özvegyek egy lassan csordogáló szociodráma, politikai fennhanggal megfűszerezve, ami elsősorban a #metoo irányzatot lovagolja meg. „Kicsit” sarkítva ugyan, de egy olyan kegyetlen férfias világot mutat be, ahol a nők csak kellékek, áldozatok, eltaposni való lények. Tudom nem túl nézőcsalogató, amiket eddig leírtam, de aki szereti a komoly mondanivalóval rendelkező alkotásokat, az bátran váltson rá jegyet mert nem fog csalódni. több»
 
Adódik a kérdés: mi történik egy rendezővel az Oscar után? Öt év telt el Steve McQueen 12 év rabszolgasága óta, és a csendet csak “apróbb” dolgok – Kanye West videoklip, tévésorozat-epizód – törték meg. Nyilván nehéz kérdés, mihez is fogjon az ember, főleg akkor, ha a hírnevét megrázó emberi drámákkal alapozta meg. több»
 
Érezhetően McQueen mozija is igyekszik meglovagolni a metoo mizériát, ám ő az első, aki tudta is, hogy kezelje a mozgalom következményeit. Az ő filmjében ugyanis nagyon is fajsúlyos szerep jut a nőiesség kihangsúlyozásának – annak minden előnyével és hátrányával együtt – mégsem tolja a képünkbe és akarja leszuszakolni a torkunkon az üzenetet az alkotás, sokkal inkább kellékként használja azt ezzel működőképessé téve a történetet. több»
 

A film főszeeplője, Viola Davis mindeddig az egyetlen afro-amerikai színésznő, aki elnyerte a színészi "hármas koronát" (Oscar, Emmy és Tony).

(Berto49 )
 

Lynda La Plante és Gillian Flynn ("Holtodiglan", Sötét helyek") közösen írták a forgatókönyvet.

(Berto49 )
 

A Nyughatatlan özvegyek Steve McQueen első olyan egészestés filmje, melyben nem játszik Michael Fassbender.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.