Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
67%

Nyughatatlan özvegyek (2018)

Widows
Filmadatlap
 
29
Szereplők
18
Vélemények
19
Képek
4
Videók
 
elekm90   2021. 03. 01.

legújabb vélemény

1

Összességében tetszett a film, leginkább amiatt, hogy nagyon sok szereplőt vonultatott fel, de ennek ellenére sem hullott szét a cselekménye. Engem meglepett a fordulat, nem számítottam rá. A színészek is jók, az kissé zavart, hogy nagyon Viola Davis... több»

 
Berto49   2018. 11. 23.

1
Rablásra kényszerült özvegyek

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm! Intelligens akciófilm, amely azonban sokkal több egy sima heist movie-nál. A négy özvegy: Veronica, Alice, Linda és Belle párjuk brutális halála után rákényszerülnek arra, hogy a Harry Rawlings (Liam Neeson) által kitervelt rablást megvalósítsák. A rendező és napjaink „menő” írónője, Gillian Flynn közösen írták a mai Chicagóban játszódó történet forgatókönyvét, bőven kitérve a jelenkor társadalompolitikai vetületeire is. A különböző szociális helyzetű hősnők a közös feladat révén, a cél érdekében összekovácsolódnak, mindenki azt a tulajdonságát használja ki, amelyben a legjobb. Nekem Viola Davis alakítása tetszett a legjobban, igaz, hogy az általa megformált Veronica karaktere volt leginkább kidolgozott. Alice (Elizabeth Debicki) ausztrál állampolgársága ellenére hiteles volt a lengyelországi gyökerekkel rendelkező hősnő megszemélyesítésére, ami nem véletlen, hiszen az édesapja lengyel balett táncos volt. Az idei bemutatók közül ez már a második olyan „rablásos” film, amelynek nők a főszereplői, a másik az „Ocean's 8 - Az évszázad átverése” volt.


 
indingo   2019. 07. 22.

0

Közepes akciófilm lett, a nagy csavart lehetett érzeni a levegőben. A szereposztása egészen jó, de a történet nekem egy picit lassú volt.

 
Thibo84   2019. 02. 26.

0

Egy újabb ékes bizonyítéka annak, hogy csak nőkből álló csapattal is lehet jó akció filmet forgatni. Igaz az eleje egy picit lapos, de hát ez be lehet tudni a bevezetésnek. SPOILER Mikor megláttam, hogy Liam Neeson él, nem ért meglepetés ként, az már... több»

 
MP170506   2019. 07. 29.

0

Kicsit lassú cselekményű történet, de mégis leköti a nézőt. Nekem tetszett a fordulat, jók voltak az akciójelentek is. A színészek jól lettek összeválogatva.

 
Lonka   2019. 08. 20.

0

Érdekes volt a film. Végig lendületes, sok benne az akció, és Liam Neesont is végre egy picit más szerepben láthattuk, mint eddig megszoktuk tőle.

 
kevelin   2019. 02. 25.

0

Imádom Viola Davis-t s ebben a filmben is jól megmutatta mennyire jó színésznő (bár a HTGAM ben nyújtott alakítása egyelőre felülmúlhatatlan). A történet engem megfogott bár többet is ki lehetett volna hozni belőle. Tetszett hogy végre nők is főszerepet kaptak egy ilyen jellegű filmben/témában.

Galéria (19)

Viola Davis
Viola Davis
Michelle Rodriguez
Cynthia Erivo
Michelle Rodriguez
Viola Davis
Robert Duvall
Daniel Kaluuya
Colin Farrell

Videók (4)

A film összbevétele 42 402 632 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 12 646 015 forintot termelt. A hazai mozik összesen 20 182 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film főszeeplője, Viola Davis mindeddig az egyetlen afroamerikai színésznő, aki elnyerte a színészi "hármas koronát" (Oscar, Emmy és Tony).

(Berto49)
 

Lynda La Plante és Gillian Flynn ("Holtodiglan", Sötét helyek") közösen írták a forgatókönyvet.

(Berto49)
 

A Nyughatatlan özvegyek Steve McQueen első olyan egészestés filmje, melyben nem játszik Michael Fassbender.

(hp)
 

Michelle Rodriguez és Colin Farrell második közös filmje a 2003-as S.W.A.T. - Különleges kommandó után.

(hp)
 

Steve McQueen első rendezése a 2013-as Oscar-díjas 12 év rabszolgaság után.

(hp)
 

A két ír színész, Liam Neeson és Colin Farrell első közös filmje.

(hp)
 

Daniel Kaluuya és Jon Bernthal második közös filmje a 2015-ös Sicario után.

(hp)
 

A filmet kimagaslóan fogadta a kritika. A Nyughatatlan özvegyek a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon jelenleg 95 százalékon áll (2018. október).

(hp)
 

A film világpremierje 2018. szeptember 8-án volt a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon. További fesztiválszereplések: BFI London Film Festival, 29th New Orleans Film Festival, Chicagoland Film Festival.

(hp)
 

A film női főszerepét eredetileg Jennifer Lawrence alakította volna, azonban egyéb filmes elfoglaltságai miatt végül nem tudta vállalni a felkérést.

(hp)
 
Steve McQueen filmje nem tartozik a könnyen emészthető kategóriába: nyers, szókimondó és markáns társadalomkritika jellemzi. Valószínűleg nagyon meg fogja osztani a nézőket, van, akinek nagyon fog tetszeni, de biztosan lesznek szép számmal olyanok is, akik csalódottak lesznek, mivel az előzetesek nem ilyen filmet ígértek, hanem egy pörgős akció-thrillert. Viszont a Nyughatatlan özvegyek egy lassan csordogáló szociodráma, politikai fennhanggal megfűszerezve, ami elsősorban a #metoo irányzatot lovagolja meg. „Kicsit” sarkítva ugyan, de egy olyan kegyetlen férfias világot mutat be, ahol a nők csak kellékek, áldozatok, eltaposni való lények. Tudom nem túl nézőcsalogató, amiket eddig leírtam, de aki szereti a komoly mondanivalóval rendelkező alkotásokat, az bátran váltson rá jegyet mert nem fog csalódni. több»
 
Adódik a kérdés: mi történik egy rendezővel az Oscar után? Öt év telt el Steve McQueen 12 év rabszolgasága óta, és a csendet csak “apróbb” dolgok – Kanye West videoklip, tévésorozat-epizód – törték meg. Nyilván nehéz kérdés, mihez is fogjon az ember, főleg akkor, ha a hírnevét megrázó emberi drámákkal alapozta meg. több»
 
Érezhetően McQueen mozija is igyekszik meglovagolni a metoo mizériát, ám ő az első, aki tudta is, hogy kezelje a mozgalom következményeit. Az ő filmjében ugyanis nagyon is fajsúlyos szerep jut a nőiesség kihangsúlyozásának – annak minden előnyével és hátrányával együtt – mégsem tolja a képünkbe és akarja leszuszakolni a torkunkon az üzenetet az alkotás, sokkal inkább kellékként használja azt ezzel működőképessé téve a történetet. több»