Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
17
Vélemények
19
Képek
4
Videók
 
Annuska   2020. 10. 05.

legújabb vélemény

Azt hittem, hogy eltér a megszokott Liam Neeson filmektől, de rá kellett jönnöm, hogy nem. A story izgalmas volt, jó karakterekkel.

 
Berto49   2018. 11. 23.

Rablásra kényszerült özvegyek

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm! Intelligens akciófilm, amely azonban sokkal több egy sima heist movie-nál. A négy özvegy: Veronica, Alice, Linda és Belle párjuk brutális halála után rákényszerülnek arra, hogy a Harry Rawlings (Liam Neeson) által kitervelt rablást megvalósítsák. A rendező és napjaink „menő” írónője, Gillian Flynn közösen írták a mai Chicagóban játszódó történet forgatókönyvét, bőven kitérve a jelenkor társadalompolitikai vetületeire is. A különböző szociális helyzetű hősnők a közös feladat révén, a cél érdekében összekovácsolódnak, mindenki azt a tulajdonságát használja ki, amelyben a legjobb. Nekem Viola Davis alakítása tetszett a legjobban, igaz, hogy az általa megformált Veronica karaktere volt leginkább kidolgozott. Alice (Elizabeth Debicki) ausztrál állampolgársága ellenére hiteles volt a lengyelországi gyökerekkel rendelkező hősnő megszemélyesítésére, ami nem véletlen, hiszen az édesapja lengyel balett táncos volt. Az idei bemutatók közül ez már a második olyan „rablásos” film, amelynek nők a főszereplői, a másik az „Ocean's 8 - Az évszázad átverése” volt.


 
indingo   2019. 07. 22.

Közepes akció film lett, a nagy csavart lehetett érzeni a levegőben. A szereposztása egészen jó, de a történet nekem egy picit lassú volt.

 
Thibo84   2019. 02. 26.

Egy újabb ékes bizonyítéka annak, hogy csak nőkből álló csapattal is lehet jó akció filmet forgatni. Igaz az eleje egy picit lapos, de hát ez be lehet tudni a bevezetésnek. SPOILER Mikor megláttam, hogy Liam Neeson él, nem ért meglepetés ként, az már... több»

 
MP170506   2019. 07. 29.

Kicsit lassú cselekményű történet, de mégis leköti a nézőt. Nekem tetszett a fordulat, jók voltak az akció jelentek is. A színészek jól lettek összeválogatva.

 
Lonka   2019. 08. 20.

Érdekes volt a film. Végig lendületes, sok benne az akció és Liam Neesont is végre egy picit más szerepben láthattuk, mint eddig megszoktuk tőle.

 
kevelin   2019. 02. 25.

Imádom Viola Davis-t s ebben a filmben is jól megmutatta mennyire jó színésznő (bár a HTGAM ben nyújtott alakítása egyelőre felülmúlhatatlan). A történet engem megfogott bár többet is ki lehetett volna hozni belőle. Tetszett hogy végre nők is főszerepet kaptak egy ilyen jellegű filmben/témában.

Viola Davis
Viola Davis
Michelle Rodriguez
Cynthia Erivo
Michelle Rodriguez
Viola Davis
Robert Duvall
Daniel Kaluuya
Colin Farrell

A film összbevétele 42 402 632 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 12 646 015 forintot termelt. A hazai mozik összesen 20 182 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film főszeeplője, Viola Davis mindeddig az egyetlen afro-amerikai színésznő, aki elnyerte a színészi "hármas koronát" (Oscar, Emmy és Tony).

(Berto49)
 

Lynda La Plante és Gillian Flynn ("Holtodiglan", Sötét helyek") közösen írták a forgatókönyvet.

(Berto49)
 

A Nyughatatlan özvegyek Steve McQueen első olyan egészestés filmje, melyben nem játszik Michael Fassbender.

(hp )
 

Michelle Rodriguez és Colin Farrell második közös filmje a 2003-as S.W.A.T. - Különleges kommandó után.

(hp )
 

Steve McQueen első rendezése a 2013-as Oscar-díjas 12 év rabszolgaság után.

(hp )
 

A két ír színész, Liam Neeson és Colin Farrell első közös filmje.

(hp )
 

Daniel Kaluuya és Jon Bernthal második közös filmje a 2015-ös Sicario után.

(hp )
 

A filmet kimagaslóan fogadta a kritika. A Nyughatatlan özvegyek a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon jelenleg 95 százalékon áll (2018. október).

(hp )
 

A film világpremierje 2018. szeptember 8-án volt a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon. További fesztiválszereplések: BFI London Film Festival, 29th New Orleans Film Festival, Chicagoland Film Festival.

(hp )
 

A film női főszerepét eredetileg Jennifer Lawrence alakította volna, azonban egyéb filmes elfoglaltságai miatt végül nem tudta vállalni a felkérést.

(hp )
 
Steve McQueen filmje nem tartozik a könnyen emészthető kategóriába: nyers, szókimondó és markáns társadalomkritika jellemzi. Valószínűleg nagyon meg fogja osztani a nézőket, van, akinek nagyon fog tetszeni, de biztosan lesznek szép számmal olyanok is, akik csalódottak lesznek, mivel az előzetesek nem ilyen filmet ígértek, hanem egy pörgős akció-thrillert. Viszont a Nyughatatlan özvegyek egy lassan csordogáló szociodráma, politikai fennhanggal megfűszerezve, ami elsősorban a #metoo irányzatot lovagolja meg. „Kicsit” sarkítva ugyan, de egy olyan kegyetlen férfias világot mutat be, ahol a nők csak kellékek, áldozatok, eltaposni való lények. Tudom nem túl nézőcsalogató, amiket eddig leírtam, de aki szereti a komoly mondanivalóval rendelkező alkotásokat, az bátran váltson rá jegyet mert nem fog csalódni. több»
 
Adódik a kérdés: mi történik egy rendezővel az Oscar után? Öt év telt el Steve McQueen 12 év rabszolgasága óta, és a csendet csak “apróbb” dolgok – Kanye West videoklip, tévésorozat-epizód – törték meg. Nyilván nehéz kérdés, mihez is fogjon az ember, főleg akkor, ha a hírnevét megrázó emberi drámákkal alapozta meg. több»
 
Érezhetően McQueen mozija is igyekszik meglovagolni a metoo mizériát, ám ő az első, aki tudta is, hogy kezelje a mozgalom következményeit. Az ő filmjében ugyanis nagyon is fajsúlyos szerep jut a nőiesség kihangsúlyozásának – annak minden előnyével és hátrányával együtt – mégsem tolja a képünkbe és akarja leszuszakolni a torkunkon az üzenetet az alkotás, sokkal inkább kellékként használja azt ezzel működőképessé téve a történetet. több»