Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
68%

Nyughatatlan özvegyek (2018)

Widows
Filmadatlap
 
29
Szereplők
19
Vélemények
19
Képek
4
Videók

Galéria (19)

Viola Davis
Viola Davis
Michelle Rodriguez
Cynthia Erivo
Michelle Rodriguez
Viola Davis
Robert Duvall
Daniel Kaluuya
Colin Farrell

Videók (4)

 
Eastern79   2021. 07. 07.

legújabb vélemény

0
Kemény csajok

Szokványosan induló történet meglepő fordulatokkal. Rendkívül hangulatos akciófilm markáns és szerethető karakterekkel, rengeteg jó színésszel és még jobb alakításokkal. Tartalmas, érzelmes, olykor nyers és brutális. Mint az élet.

 
Berto49   2018. 11. 23.

2
Rablásra kényszerült özvegyek

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm! Intelligens akciófilm, amely azonban sokkal több egy sima heist movie-nál. A négy özvegy: Veronica, Alice, Linda és Belle párjuk brutális halála után rákényszerülnek arra, hogy a Harry Rawlings (Liam Neeson) által kitervelt rablást megvalósítsák. A rendező és napjaink „menő” írónője, Gillian Flynn közösen írták a mai Chicagóban játszódó történet forgatókönyvét, bőven kitérve a jelenkor társadalompolitikai vetületeire is. A különböző szociális helyzetű hősnők a közös feladat révén, a cél érdekében összekovácsolódnak, mindenki azt a tulajdonságát használja ki, amelyben a legjobb. Nekem Viola Davis alakítása tetszett a legjobban, igaz, hogy az általa megformált Veronica karaktere volt leginkább kidolgozott. Alice (Elizabeth Debicki) ausztrál állampolgársága ellenére hiteles volt a lengyelországi gyökerekkel rendelkező hősnő megszemélyesítésére, ami nem véletlen, hiszen az édesapja lengyel balett táncos volt. Az idei bemutatók közül ez már a második olyan „rablásos” film, amelynek nők a főszereplői, a másik az „Ocean's 8 - Az évszázad átverése” volt.

 
indingo   2019. 07. 22.

0

Közepes akciófilm lett, a nagy csavart lehetett érzeni a levegőben. A szereposztása egészen jó, de a történet nekem egy picit lassú volt.

 
Thibo84   2019. 02. 26.

0

Egy újabb ékes bizonyítéka annak, hogy csak nőkből álló csapattal is lehet jó akció filmet forgatni. Igaz az eleje egy picit lapos, de hát ez be lehet tudni a bevezetésnek. SPOILER Mikor megláttam, hogy Liam Neeson él, nem ért meglepetés ként, az már... több»

 
elekm90   2021. 03. 01.

1

Összességében tetszett a film, leginkább amiatt, hogy nagyon sok szereplőt vonultatott fel, de ennek ellenére sem hullott szét a cselekménye. Engem meglepett a fordulat, nem számítottam rá. A színészek is jók, az kissé zavart, hogy nagyon Viola Davis... több»

 
stevepisti   2020. 09. 06.

1

Szerencsére nem egy szokványos akció-krimit láthattunk, az meg kifejezetten tetszett, hogy olyan színészek kaptak mellékszerepeket, akik komoly akció, dráma filmekben szoktak szerepelni. Számomra még hitelesebbnek hatott a háttértörténet. Nagy akciók... több»

 
MP170506   2019. 07. 29.

0

Kicsit lassú cselekményű történet, de mégis leköti a nézőt. Nekem tetszett a fordulat, jók voltak az akciójelentek is. A színészek jól lettek összeválogatva.

A film összbevétele 42 402 632 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 12 646 015 forintot termelt. A hazai mozik összesen 20 182 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film főszeeplője, Viola Davis mindeddig az egyetlen afroamerikai színésznő, aki elnyerte a színészi "hármas koronát" (Oscar, Emmy és Tony).

(Berto49)
 

Lynda La Plante és Gillian Flynn ("Holtodiglan", Sötét helyek") közösen írták a forgatókönyvet.

(Berto49)
 

A Nyughatatlan özvegyek Steve McQueen első olyan egészestés filmje, melyben nem játszik Michael Fassbender.

(hp)
 

Michelle Rodriguez és Colin Farrell második közös filmje a 2003-as S.W.A.T. - Különleges kommandó után.

(hp)
 

Steve McQueen első rendezése a 2013-as Oscar-díjas 12 év rabszolgaság után.

(hp)
 
Az Oscar-díjas Steve McQueen új filmje tökéletesen reflektál a #metoo mozgalomra, miközben kritikával illet több aktuálpolitikai kérdést. A Nyughatatlan özvegyek szerencsére mégis sokkal több lett egy politikai kiáltványnál. FÁTRAI KATA KRITIKÁJA. több»
 
Steve McQueen filmje nem tartozik a könnyen emészthető kategóriába: nyers, szókimondó és markáns társadalomkritika jellemzi. Valószínűleg nagyon meg fogja osztani a nézőket, van, akinek nagyon fog tetszeni, de biztosan lesznek szép számmal olyanok is, akik csalódottak lesznek, mivel az előzetesek nem ilyen filmet ígértek, hanem egy pörgős akció-thrillert. Viszont a Nyughatatlan özvegyek egy lassan csordogáló szociodráma, politikai fennhanggal megfűszerezve, ami elsősorban a #metoo irányzatot lovagolja meg. „Kicsit” sarkítva ugyan, de egy olyan kegyetlen férfias világot mutat be, ahol a nők csak kellékek, áldozatok, eltaposni való lények. Tudom nem túl nézőcsalogató, amiket eddig leírtam, de aki szereti a komoly mondanivalóval rendelkező alkotásokat, az bátran váltson rá jegyet mert nem fog csalódni. több»
 
Adódik a kérdés: mi történik egy rendezővel az Oscar után? Öt év telt el Steve McQueen 12 év rabszolgasága óta, és a csendet csak “apróbb” dolgok – Kanye West videoklip, tévésorozat-epizód – törték meg. Nyilván nehéz kérdés, mihez is fogjon az ember, főleg akkor, ha a hírnevét megrázó emberi drámákkal alapozta meg. több»